11.01.2014 - Závod LOS: Pohárový závod
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
- Euquapo
Příspěvek#16 » pon 13. led 2014, 14:15
Vydařený závod, stage byly postaveny parádně.
Tep 150 sice vyžadoval běh po chodbě tam a zpátky, ale podařilo se.
Matějská neměla chybu, od krocana až po poslední výstřel.
Střelba z auta taky parádní, dlouho mi vrtalo hlavou jaké to bude střílet z auta.
Ohledně první stage s hřebíkem
mohu se počítat do toho mála co ho skutečně zatloukl, no bohužel následně také smahnul cmk.
OT: Video už mám sestříháne no čekám až mi na Vimeu naběhne limit a hned to sem připíchnu.
Tep 150 sice vyžadoval běh po chodbě tam a zpátky, ale podařilo se.
Matějská neměla chybu, od krocana až po poslední výstřel.
Střelba z auta taky parádní, dlouho mi vrtalo hlavou jaké to bude střílet z auta.
Ohledně první stage s hřebíkem

OT: Video už mám sestříháne no čekám až mi na Vimeu naběhne limit a hned to sem připíchnu.
- sean
Příspěvek#17 » pon 13. led 2014, 14:27
Hlavní poučení pro příště- neřídit se podle toho jak to střílí lidi přede mnou- na stage 1 dávalo dost lidí 10 ran, takže když se pan ředitel vydal směrem k palebné čáre, tak jsem do něj vystřílel zbytek zásobníku. A bohužel jsem se trefil hned 4x
Super byla poslední stage a taky střelba pana Hladového z trabanta

Super byla poslední stage a taky střelba pana Hladového z trabanta

- Steiner
Příspěvek#18 » pon 13. led 2014, 14:42
Sean: Pepa při prematchi říkal, že bude vyžadovat předpisové krytí a kdo ublíží jeho Trabimu, tak toho nakope do koulí. Nevím jestli svoje výhružky splnil, zkusím zavolat Hungrymu, abych zjistil jestli nemluví fistulí a jestli ty dřepy nebyly jenom výmluva
Nevím kdo to byl, ale nejkrásnější zážitek na první situaci bylo, když někdo na ředitele 3x nebo 4x vystřelil a až když pojezd dojel k němu tak zjistil že je to neterč a klel jak starej dlaždič. A když sme chtěli zalepit ty díry a zvedli ředitele, tak tam nebyl ani jeden zásah
, jen jedna díra v papíru mimo siluetu a střelec měl poprvé v životě obrovskou radost z toho že netrefil to na co střílel

Hungry píše:Ještě teď jsem lezl do pelechu stylem chromá žebračka...
Nevím kdo to byl, ale nejkrásnější zážitek na první situaci bylo, když někdo na ředitele 3x nebo 4x vystřelil a až když pojezd dojel k němu tak zjistil že je to neterč a klel jak starej dlaždič. A když sme chtěli zalepit ty díry a zvedli ředitele, tak tam nebyl ani jeden zásah

- cmk
Příspěvek#19 » pon 13. led 2014, 15:43
Pamatuju zavod ve Slanem... Polotajna situace. Nejaky popper aktivoval 2 kyvky - na nich jednoznacna identifikace neterce (nejaky rucicky nebo co)... Ale strelci zvykli strilet na vse, co se hybe - tak pulka lidi to strilela...
Prisel tehdejsi reditel Lexu s revolverem, strelil 1 popper, druhy popper a zbyly mu 4 patrony, kdyz se zacaly kyvky hybat.
Dal do kazde po 2 ranach a se slovy "kurvy jedny rychly" si prebil a dal do kazde 3 rany, prebil a za skodolibeho smichu prihlizejicich rozhodcich a lidi, co uz to meli odstrilene dostrilel situaci.
Vsichni se smali tomu, jak si na ne jeste vdecne prebil...
Nakonec se ale smal on. Kdyz se slo hodnotit, nenasla se v kyvkach jedina dirka
Prisel tehdejsi reditel Lexu s revolverem, strelil 1 popper, druhy popper a zbyly mu 4 patrony, kdyz se zacaly kyvky hybat.
Dal do kazde po 2 ranach a se slovy "kurvy jedny rychly" si prebil a dal do kazde 3 rany, prebil a za skodolibeho smichu prihlizejicich rozhodcich a lidi, co uz to meli odstrilene dostrilel situaci.
Vsichni se smali tomu, jak si na ne jeste vdecne prebil...
Nakonec se ale smal on. Kdyz se slo hodnotit, nenasla se v kyvkach jedina dirka

- zbynek32
Příspěvek#20 » pon 13. led 2014, 15:50
Tímto bych se chtěl připojit a pochválit velmi vydařený závod. Ovšem Matějská pouť byla bezkonkurenční a dostala mě pěkně do tzv. bojového módu a kulil jsem to jak se dalo. Bohužel jedna nezúčastněnka to odnesla. Tímto uctívám minutou ticha tuto oběť. OTZ a kývačky a to vše dohromady to byl opravdu jeden velký guláš, ale nemělo to chybu. Zdravím staviče a ještě jednou díky za pěkný závod.
- Euquapo
- cmk
Příspěvek#22 » pon 13. led 2014, 19:18
Za tu prvni ranu nebudu davat pohlavek ja, ale divim se, zes ho nedostal na miste od Pepy za tu strelbu tam, kams strilel...
Co se tyce vyhody z trabanta... Taky jsem si myslel, ze to asi pred rokem postavil nekdo jako situaci "proti me", nez jsem zjistil, ze jelikoz pri sve gramazi nemam sanci vylezt z auta, tak jsem se jen trochu naklonil a diky tomu mel nejlepsi cas
No a kdyz koukam na Matejskou - to je fakt jak na kolotocich
To muselo zmast kde koho...
Kdyz na to clovek kouka, rika si "sakra proc nestrili tam nebo tam", ale umim si predstavit, ze na miste to bylo uplne o necem jinym
Co se tyce vyhody z trabanta... Taky jsem si myslel, ze to asi pred rokem postavil nekdo jako situaci "proti me", nez jsem zjistil, ze jelikoz pri sve gramazi nemam sanci vylezt z auta, tak jsem se jen trochu naklonil a diky tomu mel nejlepsi cas

No a kdyz koukam na Matejskou - to je fakt jak na kolotocich

Kdyz na to clovek kouka, rika si "sakra proc nestrili tam nebo tam", ale umim si predstavit, ze na miste to bylo uplne o necem jinym

- kuba
- Euquapo
Příspěvek#24 » pon 13. led 2014, 19:32
kuba píše:jako rozhodci bych nechtěl rozhodovat na ty 4ty situaci s tema dvema kyvkamadavali jste penalizaci za to kdyz nekdo strilel ten celej terc odkrytej driv nez ten za tema kyvkama kterej je podle videa na mensi vzdalenosti?
na 4 stage se penalizace za vzdálenost nedávaly, řešilo jsi to co na tebe zrovna "vyskočilo" v libovolném pořadí
- cmk
Příspěvek#25 » pon 13. led 2014, 19:33
To je moje oblibeny "kryti proti pohybujicim se tercum", kdy jsem se pokazdy snazil dotlacit rozhodci, aby kryti na kyvku bud brali hodne benevolentne, nebo vubec... Predpokladam to tady podobne...
Pac kryti proti pohybujicimu se terci vede nekdy k hroznym nesmyslum... Jako ze mam utocnika pred laufem, prst na spousti a strilel bych, ale clovek je nucen se nekam schovat...
PS: v podstate ukazkovy priklad by byl, kdyby terc se mnou jedouci proti strelcum nebyl neterc, ale terc... V ramci standardnich pravidel by mel strelec cekat, nez prijede natolik blizko, ze ho rozezna. Ja bych povazoval za logicky se odkryt malicko vic, vyresit ten vlevo a pockat na ten jedouci, az ho rozeznam. Tady to byl neterc, cimz to bylo uplne jednoznacne
Pac kryti proti pohybujicimu se terci vede nekdy k hroznym nesmyslum... Jako ze mam utocnika pred laufem, prst na spousti a strilel bych, ale clovek je nucen se nekam schovat...
PS: v podstate ukazkovy priklad by byl, kdyby terc se mnou jedouci proti strelcum nebyl neterc, ale terc... V ramci standardnich pravidel by mel strelec cekat, nez prijede natolik blizko, ze ho rozezna. Ja bych povazoval za logicky se odkryt malicko vic, vyresit ten vlevo a pockat na ten jedouci, az ho rozeznam. Tady to byl neterc, cimz to bylo uplne jednoznacne

- mocima
Příspěvek#27 » pon 13. led 2014, 19:45
cmk píše:Co se tyce vyhody z trabanta... Taky jsem si myslel, ze to asi pred rokem postavil nekdo jako situaci "proti me", nez jsem zjistil, ze jelikoz pri sve gramazi nemam sanci vylezt z auta, tak jsem se jen trochu naklonil a diky tomu mel nejlepsi cas
Honzo, pred rokem to bylo na ferovku. Tentokrat byli vsichni durazne upozorneni, ze se klade duraz na kryti. A Hungry to vzal opravdu poctive!

Proto nikdo neleze do pul pasu z auta.
- mocima
Příspěvek#28 » pon 13. led 2014, 19:48
kuba píše:vsak jo, ale tohle bylo zjevne na tajny, tak to driv rict nemuzes. takze je to takovy slozitejsi a pak je to blby k tem co jedou podle pravidel
Kuba: na briefingu bylo vsem recenu, ze na stagi 4 se neresi poradi tercu. Tim se nic neprozradilo. Navic toto bylo opakovano kazdemu strelci pred usednutim do kone.
- Steiner
Příspěvek#30 » pon 13. led 2014, 20:27
Nikdy neuděláš blbuvzdornou stage ... postavení dveří sme ladili tak, aby ti, kdo případně budou střílet na běžícího ředitele stříleli směrem na hlavní val. Na briefingu bylo řečený, že se na všech situacích nestřílí jen do hlavního valu, ale že můžou být terče na "pomocných valech" (gumový kostky nebo stojany) nastojato nebo dokonce naležato u země rozmístěný po situaci a bezpečný úhel je 180° od střelce směrem k hlavnímu valu. Nikoho ze stavitelů první situace přitom nenapadlo, že hned první střelec na situaci po otevření dveří (pustí se pan ředitel na pojezdu) začne hledat po kapsách kam si dal taktickou svítilnu a pak se mu ji až na několikátý pokud podaří připnout na zbraň a zapnout a trvá mu to celý tak dlouho, že mezitím ředitel už stojí mezi dveřma a střelec mu v panice osolí jednu do břicha směrem, kam to nikdo nečekal. Nicméně v souladu s tím, co bylo řečený na briefingu, takže na DQ to nebylo.cmk píše:Za tu prvni ranu nebudu davat pohlavek ja, ale divim se, zes ho nedostal na miste od Pepy za tu strelbu tam, kams strilel...
Tohle sme taky při stavění diskutovali, že kdyby byl na pojezdu terč - tak kdyby se řešily nejdřív ty terče vlevo, tak by dostal 4 procedury (12 sec) za špatné pořadí terčů. Většina by ale stejně nečekala a smahla by ho bez ohledu na to co má v ruce a nakonec by vydělali ti, co ho vůbec neidentifikovali a střelili a prodělali by ti, kteří by podle pravidel čekali na identifikaci a pak měli delší celkový čas. Tak sme tam dali neterč a užili sme si s ním kopy legracecmk píše:PS: v podstate ukazkovy priklad by byl, kdyby terc se mnou jedouci proti strelcum nebyl neterc, ale terc... V ramci standardnich pravidel by mel strelec cekat, nez prijede natolik blizko, ze ho rozezna. Ja bych povazoval za logicky se odkryt malicko vic, vyresit ten vlevo a pockat na ten jedouci, az ho rozeznam. Tady to byl neterc, cimz to bylo uplne jednoznacne

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí