14.02.2015 - Závod LOS: POHÁROVÝ ZÁVOD

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » ned 15. úno 2015, 13:07

Já zase naoplátku doufám, že stavěči budou v tomto stylu pokračovat, aby i ti zatvrzelí pochopili, že když to nefunguje na LOSe, tak to asi nebude v jejich rukou fungovat ani v reále... ;) Několikero řešení je na snadě...

Georg

Příspěvek#17 » ned 15. úno 2015, 13:54

Dobře postavené stage a po brífingu jsem si řekl, že to bude fpoho.
No hned na první stage jsem si vyzkoušel jak přebití, tak dopáskování i vhazování náboje do komory. Tak to vypadá, když je málo zásobníků :D Pak došlo i na volně uložené náboje po kapsách :D
Rozhozen z první stage jsem přešel na druhou, kde jsem byl tak nějak mimo a nějak jsem zapomněl na dohledávání těch schovaných "šmejdů".
A na třetí stage jsem i přes vědomí menšího počtu ran střílel jak vzteklej po všem, co se hnulo :roll: Lepiči ze mě radost neměli :mrgreen:
Tak jsem si spravil chuť aspoň na čtvrté stage.
Na tomto závodě jsem zjistil dvě věci:
- nutně a bezpodmínečně potřebuji víc jak dva zásobníky :lol:
a za druhé:
- musím potrénovat střelbu levou rukou. Tedy s CZ 75 B s tím nemám až takový problém, ale jak vidno, Makarov nic nedaruje zadarmo :(

Je mi jasné, že ne každý závod se daří, ale tenhle jsem teda sprasil, jak se dalo. No snad až na tu poslední stage. Snad jsem si letos tu smůlu už vybral :D

Jinak co se týče závodu samotného, děkuji všem, kteří se na něm organizačně podíleli a už od okamžiku, kdy jsem dostřílel poslední ránu jsem se těšil (a těším) na další závod. Tentokrát nebudu mít jen "dost nábojů", ale i "dost zásobníků" :D

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#18 » ned 15. úno 2015, 14:56

No, já jsem viděl, že má pistoli a že se mně lekl, zahodil ji a volal si telefonem na pomoc kamarády, kteří mi chtěli zabránit v útěku, tak mne to plně opravňovalo k tomu, aby mu v tom zabránil. :lol:
Závod v pohodě, své výhrady jsem řekl na místě.

PaF

Příspěvek#19 » ned 15. úno 2015, 18:21

gastly píše:Tak sem to přeměřil 11,20 až 12,5 metru Standardní pepper popper je daleko? Z nízkého krytu ? S malým šestiděrovým na šest ran a (nutili mě střílet levou) + dvě procky to de né??? Pepa.

Nejde o to, ze to trefíš (ja taky a bez procek :lol: ), ale projdi si i ostatní stages. Kolik tercu bylo 10m+. Je to o pojeti. Strelba byla pekna, k sebeobrane uz to ale ma daleko. A hungry, jak jsi na tom byl na jednicce Ty se svoji velkou? ;)

Uznam ale, ze ve svetle Parize a Kodane mozna era malych zbrani ci zbrani s malou kapacitou pomalu konci a sebeobrana nabira "izraelsky" raz. :roll: Asi občas budu muset provětrat svoji malou pistoli s velkou kapacitou. ;)

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » ned 15. úno 2015, 19:13

PaF píše:... ale projdi si i ostatní stages. Kolik tercu bylo 10m+. Je to o pojeti.
PaF: ať počítám jak počítám ... tak na 2. situaci byl jeden statický LOS terč na 10m a duhý na pojezdu s "rukojmím" odjížděl pryč od závodníka ze vzdálenosti 1m a když ho závodník nestačil střelit ještě v pohybu, tak se mu zastavil na 15 metrech.

2All: Tohle na 2. situaci byla tak trošku úmyslná "past" na ty zoufalce, kteří si místo pořádné baterky vzali bludičky co jim dosvítí tak maximálně 5m a terč na 10m v šeru svitu svojí baterky jen lehce tuší ale nejsou schopní ho vůbec identifikovat a na 15 metrů ho pak nevidí vůbec. Bohužel i pár takových tam včera bylo. Žádné jiné terče na víc jak 10m+ na stagích 2, 3 a 4 nebyly.

Na ten jeden popper co byl na poslední 4. stagi na 20+ metrech bylo povoleno od startovní pozice vystřelit alespoň 2 rány a když střelec ten popper netrefil (ale aspoň ho střelbou k smrti vylekal a donutil ho tak schovat se/utéct/atd. což na statických terčích ještě moc dobře simulovat neumíme ;-) ), pak se mohl střelec před tím popperem na situaci volně pohybovat a řešit jiné terče bez penalizace za nekrytí proti tomu popperu a pak si ho vklidu "dostřelit" z blízkého krytu na 7m - tak to bylo schválně kvůli prckům a malokapacitním zbraním, protože nám bylo hned jasný že kdo má 8 ranný jednořaďák a 3 zásobníky, tak by taky mohl všechno střelivo vystřílet na tom prvním popperu a do situace by se nakonec ani nedostal - to bylo řečeno všem na briefingu a taky to bylo napsaný v popisu situace který byl vylepený na sloupu před situací a každý byl povinný se s ním seznámit. Takže tento popper mezi terče 10m+ ani nepočítám ;)

Nic není nikdy úplně perfektní a vždycky se dá všechno udělat ještě líp a příště to určitě stavěči zvládnou lépe a radostněji a obranněji a ... a vůbec ... kdo neumí na 1. situaci slabou rukou střelit velkej popper na 12m ani na 10 ran tak by měl začít víc trénovat a ne nakupovat větší zbraně a víc zásobníků a víc střeliva ... :twisted:

PaF

Příspěvek#21 » ned 15. úno 2015, 19:21

jj, jak jsem psal, závod byl pekny :)
Jak daleko byl kolotoc a jak trabant?

joerg.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » ned 15. úno 2015, 20:09

Co se vzdáleností terčů týče, tak pokud správně počítám, na celém závodě bylo 21 terčů (5 + 5 + 5 + 6). Pravidla říkají následovné: "Maximálně 10% terčů v závodu “krátká zbraň“ smí být ve vzdálenosti nad 15 metrů od místa, ze kterého na ně lze střílet." Střelba nad 15 metrů se týkala jen 2 terčů - popperu na situaci 4, který však nebylo nutno sestřelit na velkou vzdálenost a šlo si jej opravit na příjemných 7,5 metru, a druhým terčem byl ten utíkající s rukojmím, který začínal na absolutně kontaktní vzdálenosti a zastavil se právě na 15 metrech.

Naopak byly v situaci 3 terče na vyložene kontaktní vzdálenost (jeden cpoucí se do auta, druhý na zemi v situaci 2 a třetí s nožem číhající za rohem na situaci 4). Zbytek terčů se pohyboval někde mezi 3-12 metry, což je myslím celkem standard. Chápu, že oproti tomu, co se v Otrokách obvykle staví, se střílelo malinko dál, ale zas takovou tragédii bych z toho nedělal ;-)

Georg

Příspěvek#23 » ned 15. úno 2015, 20:12

..... tak to bylo schválně kvůli prckům a malokapacitním zbraním, protože nám bylo hned jasný že kdo má 8 ranný jednořaďák a 3 zásobníky, tak by taky mohl všechno střelivo vystřílet na tom prvním popperu a do situace by se nakonec ani nedostal .....

já jako majitel 8ranného zásobníku s "velkým" počtem 2 kusů můžu jen napsat, že ta 4 stage byla úplně v pohodě a souhlasím se Steinerem.

... kdo neumí na 1. situaci slabou rukou střelit velkej popper na 12m ani na 10 ran tak by měl začít víc trénovat a ne nakupovat větší zbraně a víc zásobníků a víc střeliva ... :twisted:

tuto poznámku si potupně beru k srdci :( No, prostě jsem neměl svůj den, no :roll: Ale slibuju, že budu trénovat ;) Nicméně nějaký ten zásobník stejně přikůpím :lol:

lupo01

Příspěvek#24 » ned 15. úno 2015, 20:47

Když vidím, jaké diskuse spustil můj komentář, tak příště asi buď nenapíšu nic nebo jen, že se mi to líbilo.
Takže: líbilo se mi to, příště ahoj.

sozanskij

Příspěvek#25 » ned 15. úno 2015, 21:34

Za mě z pohledu začátečníka super závod, zajímavě a zábavně postavené stage a možnost vyzkoušet si střelbu s baterkou je za mě k nezaplacení, protože málo kde se to dá natrénovat :) Ještě by bylo fajn kdyby ti co natáčeli sem hodili link na videa :-)

Euquapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » ned 15. úno 2015, 21:47

https://vimeo.com/119697854

Video ze sobotního Losu.

Závod byl pěkně postavený a jako vždycky jsem se na něčem nechal nachytat :D, ale mohu jen chválit, dobrý závod.

sozanskij

Příspěvek#27 » ned 15. úno 2015, 22:08

Dík moc za video... :thumbup:

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#28 » ned 15. úno 2015, 23:54

Na situaci 2 se něco pohybovalo???? Terč??? Naštěstí jsem žádný pohyb neviděl a nic takového ani nepostřehnul, protože vzniklý hluk jsem přičítal běžící klimatizaci, jak bývá na vnitřních střelnicích obvyklé.
Chlapci, pár terčů, které byly na větší vzdálenost, se dá snést, protože to bylo skutečně jen pár, je potřeba umět střílet i na více než 5 m, ale střílet na utíkajícího lumpa? To není zrovna dobrý příklad. To se vloudila nějaká chybička. :roll:

Kolotoč byl na vzdálenost 6 - 7 m, takže v pořádku. Trabant měl popry odhaduji tak 10-12 m, takže taky žádný problém. Párty nebo jak se to jmenovalo 1 - 15 m, také v pohodě a hotel různorodě 0 - 20 m (1 terč). Nic takového, že by mnoho terčů bylo daleko.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#29 » pon 16. úno 2015, 00:16

coffee: na 2. situaci bylo 5 dvojterčů, tedy vždy útočník+napadený, nebo chceš-li tak terč+rukojmí (terč+neterč), takže ten utíkající lump nebyl jen utíkajícím lumpem a s tou napadenou a odvlečenou obětí tam určitě zrovna neprováděl nic veselýho a příjemnýho no a proto jsi ho v nutné obraně prostě musel zastavit ;-)

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » pon 16. úno 2015, 09:33

lupo01 píše:Když vidím, jaké diskuse spustil můj komentář, tak příště asi buď nenapíšu nic nebo jen, že se mi to líbilo.
Takže: líbilo se mi to, příště ahoj.

Nevěš hlavu, konstruktivní debata je vždy ku prospěchu. Bez ohledu na toho, kdo ji spustil... ;) :twisted:

coffee píše:..., je potřeba umět střílet i na více než 5 m, ale střílet na utíkajícího lumpa? To není zrovna dobrý příklad. To se vloudila nějaká chybička. :roll:

Tento argument mi trošku nesedí. Situace LOS je vždy modelová a silně zjednodušená. Takže argumentovat, že si to někdo takto bude vykládat a tím nás tahat za fusekli? No, tento důvod jim dává už samotná koncepce LOSu, když se na to budeme chtít dívat touto optikou... Ale jak správně napsal Steiner, byl tam rukojmí. Ale i kdyby nebyl, tak lump byl stále ozbrojen a nesnažil se spasit útěkem, ale spěchal do krytu...

Zpět na