19.01.2013 - Závod LOS: Pohárový závod

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení

Patrik
moderátor

Příspěvek#76 » pon 28. led 2013, 11:31

Třeba se do toho pustí i někdo další. Pak třeba vyhlásíme i ten "velkomoravský pohár" :mrgreen:

lobo

Příspěvek#77 » pon 28. led 2013, 13:00

JaGr - Tvůj nápad započítat do Pohárové soutěže jen výsledky závodů z 3 - 4 střelnic považuji za přinejmenším rozumný. Hodnocení Poháru by získalo velkou objektivitu a jsem přesvědčený,že je toto hozená rukavice pro všechny. A konečně je na světě konstruktivní řešení. :o Ostatně Pohárových závodů je mraky . :lol: Je to cesta a řešení pro férové srovnání všech střílejících závodníků, kteří jsou soutěživí. Jardo,přijmi poklonu za dobrý nápad :roll: Otázka je,jestli se jím někdo vůbec bude chtít zaobírat. :evil: Jsem zvědavý,jak se s tím naloží.

kuba

Příspěvek#78 » pon 28. led 2013, 13:15

nikdo nebude, protoze by to nekdo musel sepsat a poslat do rady. takovejhle napadu uz padlo, jenom to nekdo musi sepsat :)

ps: me je to fuk :-D

ianraider

Příspěvek#79 » pon 28. led 2013, 15:10

Dobrý nápad vždy podpořím. :ugeek:

Ptak

Příspěvek#80 » čtv 31. led 2013, 11:03

To není úplně nový nápad. V radě se už řešil např. nápad omezit počet závodů na jedné střelnici tak, aby závodník prostě musel vyrazit i za humna. Současný stav, kdy mi teoreticky stačí chodit jen na závody pořádané jedním klubem/střelnici a vyhrát celý pohár, je poněkud nešťastný. Pro tento ročník toto pravidlo nebylo zavedeno, ale osobně bych byl pro zavedení pro příští ročník. Ale dovedu si představit i pravidlo, že do poháru se závodníkovi započte max x závodů (3-4) z jedné střelnice. Bude to fungovat podobně jako omezení počtu pohárových závodů na jedné střelnici. Omezení závodů pro střelnici navíc může (nevím to jistě) zvýšit počet klubovek, kterých je žalostně málo a počet se blíží nule :-(

mocima

Příspěvek#81 » čtv 31. led 2013, 13:02

Panove, jedinym dusledkem vaseho navrhu bude zvyseni nakladu na strelce (v dobe zvysovani dani a pomaleho rustu ekonomiky), pomale odrazovani ucastniku (urcite se bude vsem chtit cestovat 200 km, aby si vystrelili 36 ran) a pomaly upadek a zanik LOSu. Pak si muzete o sportovni soumeritelnosti skladat basne.

KarlosP

Příspěvek#82 » čtv 31. led 2013, 13:07

Proč omezovat aktivitu pořadatelů na omezený počet závodů? To je přece nesmysl. Pokud pořadatel splňuje požadavky na pohárový závod a sejde se 20 lidí, proč mu házet klacky pod nohy? Čím víc závodů, tím lépe.
A ono pravidlo o minimálně 3-4 lokalitách je možná dobré pro toho, kdo bydlí v Praze. Ten má do 100km 5 závodů, ale Ostraváci mají krom Otrokovic a Svitav další nejbližší závod 360km. Proč nikdo nejezdí z Prahy (z Čech) do Otrokovic (až na vyjímky)? Protože je to daleko. Ale opačně to nějak nevidíte. Pokud chce někdo levné body z Otrokovic, ať si pro ně přijede, ale to se nikomu nechce, takovou dálku a tak se raději budou vymýšlet další zbytečná pravidla.

kuba

Příspěvek#83 » čtv 31. led 2013, 18:00

tak kdo se chce rozumne umistovat v poharu tak stejne musi jezdit i jinam, jde o to jenom to tak rikajic hodit do pravidel. aby lidi nemeli zbytecne reci :) s kvalifikaci na MCR to nema nic spolecneho :) zajimavy je ze vetsine lidi co je do cca 20. místa nevadí že by se do poháru počítalo max. 4 ze 6 z jedne strelnice. :)

ianraider

Příspěvek#84 » čtv 31. led 2013, 21:00

KarlosP,mocima - zastávám názor ( a nejen já ),počítat do Pohárové soutěže všechny a nebo většinu závodů z jedné střelnice je nesmysl a nesportovní. Pokud se do Poháru počítá 6 závodů z roku a závodník má4-5 z domácí střelnice,to je férové ???? Tedy podle vás určitě ano :o :lol: :lol:
Říkejte si tomu jak chcete,ale je to blbost!! Omezením Pohárových závodů z jedné střelnice nikdo pořadatelům nehází klacky pod nohy,a o jakém zvýšení nákladů se s prominutím plká ?? Jaký úpadek LOSu ? Myslíte tohle vážně ? Naopak,každá střelnice má možnost dělat závody třeba každý týden a popustit uzdu fantazie naplno :lol: Setkání s přáteli,pokec,třeba samé tajné :P ,,vypečené,, stage ...... :twisted: :twisted: To jsou pěkné klubovky a každá střelnice ať jich dělá co může. Tohle je velká propagace střeleckého sportu :!: Vybere si dopředu třeba 2-3 termíny,které budou v kalendáři zanesené závazně jako ,,P o h á r o v ý,, závod podle pravidel LOS.Kdo chce bodovat v Poháru a srovnávat se s konkurencí,rád bude jezdit na kvalitní Pohárový závod. Kdo nechce,nemá zájem - nemusí vytáhnout paty z ,,okresu,, :lol: :P :D Na účast na MČR LOS stačí procenta z domácí soutěže,která bezpochyby až na nějakou vijímku budou větší než třeba z Opařan,kde bývá kolem 100 střelců. :twisted: pro představu některým - :P v IPSC je ročně 4-5 kol Extraligy,a jen v Čecháh kolem 10- 15 klubovek,Moravský Pohár má také kolem 6 kol + nějaká klubová soutěž. Zatím jsem nezaregistroval úbytek střelecké komunity,a ani básníky píšící bajky o úpadku Ligy. :geek: Kdo chce soutěžit a jezdit na kvalitní soutěže,ten bude a je jedno kam patří. Ale kecy o tom,že se něco ruší,nebo upadá - pisatele raději nekomentuji :!: :!: :!:

Patrik
moderátor

Příspěvek#85 » čtv 31. led 2013, 22:42

KarlosP píše:A ono pravidlo o minimálně 3-4 lokalitách je možná dobré pro toho, kdo bydlí v Praze. Ten má do 100km 5 závodů, ale Ostraváci mají krom Otrokovic a Svitav další nejbližší závod 360km.

Už jsem to jednou taky psal ale je to zbytečné, tohle někteří prostě nepochopí.
ianraider píše:o jakém zvýšení nákladů se s prominutím plká ?

Nejen náklady v podobě PHM, ale času aj. Stále požadujete rovnocenné podmínky pro závodníky. Budu mít stejné podmínky při startu když budu vstávat ve tři ráno a pojedu 400 km a tohle budu muset například absolvovat 4× a jednou si zajedu na místní střelnici neunaven si v klidu zastřílet? Vy od Prahy nejste ničím nuceni tohle absolvovat. Tomu opravdu říkám rovné podmínky.
ianraider píše:,každá střelnice má možnost dělat závody třeba každý týden a popustit uzdu fantazie naplno :lol: Setkání s přáteli,pokec,třeba samé tajné :P ,,vypečené,, stage .....
Zkus nám osvětlit důvody proč tomu tak není, proč se to neděje? Proč místní, většinou menší střelnice nestaví Losí závody pro těch 20-30 lidí kteří by to tady rádi objížděli, protože kapacitně prostě víc lidí stejně nezvládnou.

ianraider

Příspěvek#86 » čtv 31. led 2013, 23:47

Patriku - v minulosti jsem sportoval, přes deset let jezdil aktivně po závodech,pak už jen jako rozhodčí (závody začínali dříve než LOS :mrgreen: ).Navíc jezdím dost dlouho na střelecké závody,abych věděl,co je to vstávat brzy. :evil: A pokud jedu do zahraničí,je to o několik stovek km dál než po Česku. :shock: Neremcám a nepláču :ugeek: A víš proč - protože tam chci jet a závod chci odstřílet,chci vidět výborné střelce v akci,zajímavé stage...... Samozřejmě bych také mohl jen čučet na You Tube doma a nadávat,jak je to daleko :!: :!: Pokud někde chci být,musím pro to něco obětovat. A k Tvému poslednímu dotazu,odpovím otázkou. Proč Londýn pořádal poslední Olympijské hry ? Protože na to měl kapacitu, prostředky, zajistil všem startujícím stejné podmínky. Jinak by asi pořádal jen ME či MS,které jsou samozřejmě organizačně vysoce náročné,ale nikdy nebudou Olympijským závodem :!: :!: :!: Nikdy jsem nic neměl proti malým střelnicím a akcím na nich,právě naopak. Pro pohodu a atmosféru na těchto místech.Ale snad nechceš stavět na stejnou úroveň závod třeba v Opařanech a GC ? O obsazenosti závodníky,jejich střelecká úroveň a počty na závodě,možnosti a vybavenost střelnice nemluvě :!: :?: Toto odlišuje Pohárový závod od jiných,také dobrých,ale klubovek....Je tohle k nepochopení ? Samozřejmě je snadnější moje stanovisko označit za prudění....To nemyslím na tebe :lol:

Patrik
moderátor

Příspěvek#87 » pát 1. úno 2013, 00:44

Bohužel prudíš :mrgreen: protože se na to stále díváš z pohledu někoho kdo se tomu věnuje profesionálně a nebereš ohledy na ostatní. ;)

kuba

Příspěvek#88 » pát 1. úno 2013, 06:39

tak asi to pochopil ze udelat z toho aspon takove idpa na ceske urovni casem by bylo hezke ne jenom takovej selskej pohar...

ianraider

Příspěvek#89 » pát 1. úno 2013, 07:28

Patriku ,střílet LOS je pro mne příjemný relax,zasoutěžit si a setkat se s přáteli. Nic jiného v tom nehledám a ani nechci hledat. :P Pokud jsem ale někde v soutěži,platí tam nějaká pravidla, stanovuje se pořadí,platím si za to - očekávám a chci mít stejné podmínky a úroveň pro všechny, jako jinde a jiní :mrgreen: .Je to jen a jen sportovní utkání,soutěž. Myslím,že zájem o závody LOS stále stoupá - stačí se podívat do kalendáře závodů :o :o Nejsem ale vůbec přesvědčený o tom,že všechny závody si mohou k sobě napsat ,,P o h á r o vý,, :evil: :evil: Určitě ale jsou a budou skvělý mi ,klubovými závody.V kalendáři LOS je zatím 23 :!: :?: ,,Pohárových ,, závodů a další určitě ještě přibudou :shock: Výstižně to popsal Kuba, ,, selský Pohár ,, . Myslím,že pohár by měl mít punc vyjímečnosti,opravdové a náročné soutěže a ne hrnout do Poháru závody jako na pásu Baťa cvičky :lol: :lol:

lobo

Příspěvek#90 » sob 2. úno 2013, 12:23

Ukázal jsi na problém,a za to Tě čeká spravedlivá odměna Prudiči :lol: Rozcupují Tě jak starý noviny. :x Sis teda dovolil,nazvat věci pravým jménem... :shock: :lol: :D

Zpět na