19.01.2013 - Závod LOS: Pohárový závod
Kdy a kam za střílením
Moderátor: LOS vedení
- Patrik
Příspěvek#91 » sob 2. úno 2013, 17:13
Jj, natřeli jste mi to. Asi tak, jak je vaší touhou natírat to v Losu běžným lidem kteří si chtějí sem tam střelit a zdokonalit se v ovládání zbraně, místo toho aby jste se honili za body se skutečnou konkurencí. (Vy víte kde
) Vždy jsem měl za to, že je to "lidová zábava" kde mají možnost organizátoři předvést svou fantazii a střelci si vyzkoušet různé situace.
Ale chápu, jakmile se objeví někde slovo pohár, popadne některé nezřízená touha jej za každou cenu vlastnit.

Ale chápu, jakmile se objeví někde slovo pohár, popadne některé nezřízená touha jej za každou cenu vlastnit.

- gastly
Příspěvek#92 » sob 2. úno 2013, 17:48
No a jsou takoví střelci,co po dostřílení zjistí co vše ve stresu a daných světelných podmínkách nerozeznali,kteří konstatují, POTŘEBUJU DOBROU BATERKU, Né sem,ale večer do parku.Toto hodnotím,jako přínos LOSu.
Pak je druhá skupina,která po dostřílení zavelí, Já to neviděl PŘISVÍTIT ,bylo to všeru,to je nesportovní.
A pak jsou brouci Pytlíci (O.Sekora Ferda Mravenec a jeho kamarádi) (na slovensku Truhlíci) Já sem tam nikdy nebyl,ale...................!!!
Každý nechť se zařadí do libovolné kategorie. Pepa.
Ps. Slovo LOS se čte takto http://los.zbranekvalitne.cz/o-losu
Nebo je potřeba opravit úvodní slovo.
Pak je druhá skupina,která po dostřílení zavelí, Já to neviděl PŘISVÍTIT ,bylo to všeru,to je nesportovní.
A pak jsou brouci Pytlíci (O.Sekora Ferda Mravenec a jeho kamarádi) (na slovensku Truhlíci) Já sem tam nikdy nebyl,ale...................!!!
Každý nechť se zařadí do libovolné kategorie. Pepa.
Ps. Slovo LOS se čte takto http://los.zbranekvalitne.cz/o-losu
Nebo je potřeba opravit úvodní slovo.
- ianraider
Příspěvek#93 » sob 2. úno 2013, 23:04
Patriku - spojovat ,,lidovou zábavu,, s místem,kde se odehrává střelecká soutěž,střílí se ze zbraní, je dost nešťastné srovnání
Nezdá se ti
Nikdo nebere organizátorům možnost se předvést a realizovat svoji fantazii
A ani střelcům si zastřílet pěkný závod
gastli - ,,s lovo LOS se čte takto,, a nepopisuje tam autor zejména (čerpáno ze zmiňovaného článku) ...soutěž...sportovní disciplína...prohloubení střeleckých a taktických dovedností...bezpečné ovládání zbraně...podpořené soutěživostí... A ještě je čtvrtá skupina střelců -
a ta mě fakt dokáže pobavit 

- Patrik
Příspěvek#94 » ned 3. úno 2013, 01:05
Ianraider: lidová zábava není jen chlastačka kdesi na vesnickém bále.
význam slova "Lidová"
1: vycházející z lidu
2: přístupný nebo srozumitelný celé populaci
Zřejmě nechápeš a nechceš pochopit.
Proč se nevěnuješ jen IPSC a nenecháš LOS širokým vrstvám obyvatelstva. Tam si přece zazávodíš dokonale, tam máš stanovená pevná pravidla. Zřejmě to už taková sranda asi není co? To už je jiná liga, tam se zřejmě jen tak neprosadíš. Protože jinak nechápu, proč se stále cpeš mezi amatéry, co máš stále za potřebu si něco dokazovat?
význam slova "Lidová"
1: vycházející z lidu
2: přístupný nebo srozumitelný celé populaci
Zřejmě nechápeš a nechceš pochopit.
Proč se nevěnuješ jen IPSC a nenecháš LOS širokým vrstvám obyvatelstva. Tam si přece zazávodíš dokonale, tam máš stanovená pevná pravidla. Zřejmě to už taková sranda asi není co? To už je jiná liga, tam se zřejmě jen tak neprosadíš. Protože jinak nechápu, proč se stále cpeš mezi amatéry, co máš stále za potřebu si něco dokazovat?
- gastly
Příspěvek#95 » ned 3. úno 2013, 09:38
Věty se čtou v celku.
Terče bývají oblečené, částečně kryté, statické, na pojezdech nebo kyvkách, propletené mezi nezúčastněné osoby – neterče a často se řeší za snížené viditelnosti. Mnohé situace jsou tajné, takže neznáte rozmístění, počet terčů a překážek. To vše podpořené soutěživostí a pípnutím timmeru vám dokáže pěkně zvednout tepovou frekvenci. Pepa.
Terče bývají oblečené, částečně kryté, statické, na pojezdech nebo kyvkách, propletené mezi nezúčastněné osoby – neterče a často se řeší za snížené viditelnosti. Mnohé situace jsou tajné, takže neznáte rozmístění, počet terčů a překážek. To vše podpořené soutěživostí a pípnutím timmeru vám dokáže pěkně zvednout tepovou frekvenci. Pepa.
- Georg
Příspěvek#96 » ned 3. úno 2013, 12:24
Koukám, že střelci střílející "profesionálně" velmi rádi dávají "na frak" těm obyčejným, kteří si zastřílí jen tak. V IPSC je to taky tak. Třeba takový Miroslav Zapletal. Je to bezesporu velmi dobrý střelec (dík sponzorům jezdí i do zahraničí:
http://www.youtube.com/watch?v=NfwE0H9w ... ature=plcp), ale na klubovkách rád pokořuje obyčejné střelce, kteří to mají víceméně pro zábavu a evidentně mu to taky dělá dobře. Nechci tím nikoho shazovat, každý střílíme jinak. Bohužel, nebo bohudík ???
http://www.youtube.com/watch?v=NfwE0H9w ... ature=plcp), ale na klubovkách rád pokořuje obyčejné střelce, kteří to mají víceméně pro zábavu a evidentně mu to taky dělá dobře. Nechci tím nikoho shazovat, každý střílíme jinak. Bohužel, nebo bohudík ???
- ianraider
Příspěvek#97 » ned 3. úno 2013, 12:41
gastly - článek jsem četl,potřeboval by asi aktualizovat, ale - řekl jsem něco,co autor neprezentoval ??
Popsal v článku zkráceně LOS jako novou,sportovní, střeleckou disciplínu s cílem prohlubovat u uživatelů zbraní bezpečnou a správnou manipulaci,střeleckou zkušenost,....

- ianraider
Příspěvek#98 » ned 3. úno 2013, 12:54
Georg - samozřejmě,pokud někdo střílí ,,profesionálně,, ( v ČR se tímto způsobem nikdo neuživí
) je předpoklad jeho vysoké střelecké úrovně. Nevím,kde jsi vzal,že rádi ,,pokořují,, obyčejné střelce
Ale vím,že každý závod,byť jen kvalitní klubovka je přínosnější než trénink. Osobně mám rád pěkné klubovky,protože je tam většinou příjemná atmosféra,dobré stage, a beru je jako výborný trénink a střeleckou
přípravu

- ladaj
Příspěvek#99 » ned 3. úno 2013, 14:15
Osobně bych k diskuzi ke KONKRÉTNÍMU závodu čekal především nějaká zhodnocení a příspěvky, které se týkají konkrétní akce a to zejména od přímých účastníků...
Místo toho tu už poněkolikáté máme téma, že závod sice splňoval kritéria poháru, ale díky pořádání 8 pohárovek ročně a průměrné účasti okolo 30 lidí je se nám nelíbí. Má se tedy pořadatel dobrovolně vzdát pohárovosti, když pohárovky na 4 stage se dělají leckde jinde? Nebo se má deset lidí přihlásit mimo závod, aby "propadl" do klubovky?
Jestli je třeba zvýšit kritéria pohárovek, upravit započítávání do poháru nebo odděleně řešit pohár a nominaci na MČR, pak by ty návrhy měly směřovat k radě a změně pravidel. Ať posoudí, zda je to ve prospěch LOSu jako aktivity, která má formou soutěže přitáhnou držitele zbraní ke zdokonalování ve střelbě. Imho LEX není sportovní klub, který by měl primárně nabízet volnočasové aktivity.
Místo toho tu už poněkolikáté máme téma, že závod sice splňoval kritéria poháru, ale díky pořádání 8 pohárovek ročně a průměrné účasti okolo 30 lidí je se nám nelíbí. Má se tedy pořadatel dobrovolně vzdát pohárovosti, když pohárovky na 4 stage se dělají leckde jinde? Nebo se má deset lidí přihlásit mimo závod, aby "propadl" do klubovky?
Jestli je třeba zvýšit kritéria pohárovek, upravit započítávání do poháru nebo odděleně řešit pohár a nominaci na MČR, pak by ty návrhy měly směřovat k radě a změně pravidel. Ať posoudí, zda je to ve prospěch LOSu jako aktivity, která má formou soutěže přitáhnou držitele zbraní ke zdokonalování ve střelbě. Imho LEX není sportovní klub, který by měl primárně nabízet volnočasové aktivity.
Naposledy upravil(a) ladaj dne ned 3. úno 2013, 14:44, celkem upraveno 1 x.
- Steiner
Příspěvek#100 » ned 3. úno 2013, 14:36
Jo, "kluk z plakátu" před pár lety střílel i LOS a choval se úplně stejně, je tu spousta lidí kteří si to pamatujouGeorg píše:Třeba takový Miroslav Zapletal.

LOS původně nevznikl jako sportovní disciplína, tam ho dostali právě lidi jako MZ. Otázka ovšem je, jestli by LOS v tom původním méně sportovním pojetí měl šanci přetrvat až do dnešních dnů, nebo jestli by ho nepotkal stejný osud jako IDPA.
Já osobně jsem "srdcem" pro zrušení Poháru. Nicméně, rozum není zatím 100% přesvědčen že by to tak mělo být, protože tu dodnes není jasná vize kam by se měl LOS (po vyloučení čistě soutěžního klání) ubírat. Proto jsem rád, že se v Otrokovicích dá střílet LOS v pojetí které se více blíží skutečné obranné střelbě, i když je to někdy "na hraně" se soutěžními pravidly. Doufám, že se Otrokovičtí nedají odradit (neřkuli nasrat) flamováním "sportovců" a nerezignují na pořádání těchto akcí. Pepo, VYDRŽAŤ

- kuba
Příspěvek#102 » ned 3. úno 2013, 15:49
george: takze pokud strelec strili lip nemel by uz na los, klubovky,... jezdit? naopak ja osobne jsem treba rad, kdyz lepsi strelci jezdi protoze se ma clovek co naucit a neni tak jenom na svem.. ono se staci zeptat míry proč přestal los jezdit, nebo proč ho nejezdí defakto špička, o tom že jsou to "jenom sportovci" by se dalo bavit když půlka z nich dělá instruktory u zásahovek, armády a dalšího, asi stou "obrankou" nemají takový problém jako s nějakými problémy, které v losu jsou.
To kam by se měl LOS ubírat, je ale to nejdůležitější na co se zaměřit. Jestli to nechat ve stádiu "druhořadého" sportu, kdy každý rozhodčí si vykládá pravidla po svém, každý kdo staví závody má úplně jiný pohled na věc. Či se i touto problematikou zaobírat více, všechno co se tu napsalo by mělo vycházet z pravidel a od toho jestli se "pojetí losu" sjednotí nebo nesjednotí.
Osobně si myslím, že je právě škoda, že většina dobrých střelců LOS nestřílí. Osobně musím říct, že stavba situací, to co se na ní trénuje střelcovi určitě pomůže že si spoustu věcí vyzkouší. Ale myslím, že více člověku dá pokud se podívá jak to střílí lepší střelci nežli on, protože aby střelec sám přišel jak je to lepší to by musel závodů objet moc a vystřílet moc střeliva na tréninku, když přitom se stačí podívat na lepší střelce a odkoukat.
Ačkoliv si to mnozí neuvědomují, LOS z hlediska obranné střelby, "taktiky" není jen plusem ale i mínusem, protože pravidla obsahují i spoustu "volovin" (viz například kleknutí před terčem při přebití a další), takže dle mého je to stále hlavně jen o tom bezpečně manipulovat se zbraní, hraní si na vojáčky a "punishery" je sice hezké, ale do života má LOS dát hlavně jen to správné zacházení se zbraní. (zatím)
To, že tu máme nějaký pohár, nějaké rozdělení je si myslím dobře, alespoň je porovnání a vzhledem k tomu, že 90% lidí je velice soutěživích tak se rádi podívají jak dopadli a z dlouhodobého hlediska je to také přínos, protože pokud jeden rok skončím 40. a druhý rok 20. vidím, že proběhlo nějaké objektivní hodnocení a zlepšuji se.
Ještě se vrátím k těm "lepším střelcům po narážce na Míru", zdá se mi a nejenom mě, že spousta lidí zde sice říká jak nejsou soutěživí, že jim je defakto jedno jak se umístí. Ale pak nadávají, když někdo vyhraje po několikáté, že co tady ještě dělá, že si honí triko na horších a že ať si táhne do IPSC.
add A) tihle by se měli zamyslet co je pro ně lepší, podívat se jak to střílí dobří střelci, případně se klidně zeptat proč tohle takhle a takhle, ještě jsem nezažil, že by někdo někoho odmítl s radou a pokud za mnou přijde jakýkoliv začátečník se zeptat vždycky rád poradím. A teď mi řekněte, pokud se budete takhle stavět k "lepším" střelcům, od koho plánujete věci odkoukat, atd? sice budete mít procenta lepší ale progress žádnej nebude.
add B) přijde mi smutné někoho persekuovat za to že je lepší.
add C) vždycky jsem myslel, že střelecká komunita by měla držet pospolu a né se handrkovat ty střílíš tohle a ty tamto.
a teď už poslední: všem organizátorům patří velký dík za to, že závody pořádají, ale měli by být také trošku přístupnější kritice, přeci jenom chápu, že hřející slova potěší, ale pokud někdo dá konstruktivní připomínky ( samozřejme typu: je to nahovno, to není konstruktivní připomínka a i pořadateli musí být jasné, že je to blb) Ale pokud se vznesou připomínky (neříkám, že to většina nedělá, ale u některých mi to tak přijde) tak se alespoň zamyslet a říct si, tohle je blbost, tohle by asi stálo za zvážení,...
díky všem co to dočetli až sem
ps: pro ianraider : v čechách se rozpadl.
To kam by se měl LOS ubírat, je ale to nejdůležitější na co se zaměřit. Jestli to nechat ve stádiu "druhořadého" sportu, kdy každý rozhodčí si vykládá pravidla po svém, každý kdo staví závody má úplně jiný pohled na věc. Či se i touto problematikou zaobírat více, všechno co se tu napsalo by mělo vycházet z pravidel a od toho jestli se "pojetí losu" sjednotí nebo nesjednotí.
Osobně si myslím, že je právě škoda, že většina dobrých střelců LOS nestřílí. Osobně musím říct, že stavba situací, to co se na ní trénuje střelcovi určitě pomůže že si spoustu věcí vyzkouší. Ale myslím, že více člověku dá pokud se podívá jak to střílí lepší střelci nežli on, protože aby střelec sám přišel jak je to lepší to by musel závodů objet moc a vystřílet moc střeliva na tréninku, když přitom se stačí podívat na lepší střelce a odkoukat.
Ačkoliv si to mnozí neuvědomují, LOS z hlediska obranné střelby, "taktiky" není jen plusem ale i mínusem, protože pravidla obsahují i spoustu "volovin" (viz například kleknutí před terčem při přebití a další), takže dle mého je to stále hlavně jen o tom bezpečně manipulovat se zbraní, hraní si na vojáčky a "punishery" je sice hezké, ale do života má LOS dát hlavně jen to správné zacházení se zbraní. (zatím)
To, že tu máme nějaký pohár, nějaké rozdělení je si myslím dobře, alespoň je porovnání a vzhledem k tomu, že 90% lidí je velice soutěživích tak se rádi podívají jak dopadli a z dlouhodobého hlediska je to také přínos, protože pokud jeden rok skončím 40. a druhý rok 20. vidím, že proběhlo nějaké objektivní hodnocení a zlepšuji se.
Ještě se vrátím k těm "lepším střelcům po narážce na Míru", zdá se mi a nejenom mě, že spousta lidí zde sice říká jak nejsou soutěživí, že jim je defakto jedno jak se umístí. Ale pak nadávají, když někdo vyhraje po několikáté, že co tady ještě dělá, že si honí triko na horších a že ať si táhne do IPSC.
add A) tihle by se měli zamyslet co je pro ně lepší, podívat se jak to střílí dobří střelci, případně se klidně zeptat proč tohle takhle a takhle, ještě jsem nezažil, že by někdo někoho odmítl s radou a pokud za mnou přijde jakýkoliv začátečník se zeptat vždycky rád poradím. A teď mi řekněte, pokud se budete takhle stavět k "lepším" střelcům, od koho plánujete věci odkoukat, atd? sice budete mít procenta lepší ale progress žádnej nebude.
add B) přijde mi smutné někoho persekuovat za to že je lepší.
add C) vždycky jsem myslel, že střelecká komunita by měla držet pospolu a né se handrkovat ty střílíš tohle a ty tamto.
a teď už poslední: všem organizátorům patří velký dík za to, že závody pořádají, ale měli by být také trošku přístupnější kritice, přeci jenom chápu, že hřející slova potěší, ale pokud někdo dá konstruktivní připomínky ( samozřejme typu: je to nahovno, to není konstruktivní připomínka a i pořadateli musí být jasné, že je to blb) Ale pokud se vznesou připomínky (neříkám, že to většina nedělá, ale u některých mi to tak přijde) tak se alespoň zamyslet a říct si, tohle je blbost, tohle by asi stálo za zvážení,...
díky všem co to dočetli až sem

ps: pro ianraider : v čechách se rozpadl.
- lobo
Příspěvek#104 » ned 3. úno 2013, 16:22
Steiner,ladaj I jinde se pánové střílejí závody na 4. situace. Soudím podle ohlasu a počtem střílejících, jsou úplně někde jinde. Proč to tak asi je?? Samozřejmě má na tom podíl střelnice,možnosti,vybavenost,...Ale velkou část úspěchu je na pořádajících,tvůrci stage,přístupu,...Například několik posledních závodů v Čekanicích - soudě podle ohlasů a počtu střelců parádní závody. V GC je průměrně letos 24 střílejících, 2012 - 27!!! Na jiných střelnicích 2012 - 68 ,20123 - 64 střelců Pohárových závodů. To je patrný rozdíl. Bylo by lepší zaujmout střelce nápady,pestrostí,kvalitou stage,a zvýšit tak v podvědomí střelců prestiž dané střelnice.
- Patrik
Příspěvek#105 » ned 3. úno 2013, 17:20
Lobo zřejmě neumí číst, GC vyniká nápady a pestrostí a kvalitou situací převyšuje daleko ostatní (vyjímkou jsou Čekanice kde je organizátorem podobný blázenlobo píše:Bylo by lepší zaujmout střelce nápady,pestrostí,kvalitou stage,a zvýšit tak v podvědomí střelců prestiž dané střelnice.

Kubo: neberu vynikajícím střelcům možnost účastnit se Losu, ale proč to jako správní profíci nepojmou jako exhibici? To by přilákalo daleko víc zájemců. Místo toho se dohadovat, že neměli stejné podmínky jako pár amatérů jinde. Jen díky tomu, že na SMoravě se tomu věnuje daleko méně lidí a jediná střelnice pořádající LOS jich stejně víc nezvládne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí