PČR a lov divočáků

Haluziak

Příspěvek#106 » pon 2. pro 2024, 12:39

Sobiho, takže po naháňce zajedeš 100km domů, odložíš výbavu, pak se vrátíš na večeři a pak jedeš zpátky domů do postele?

Erix

Příspěvek#107 » pon 2. pro 2024, 12:42

Tak tak, není výjimkou, že mají pušky stále nabité a to nejen doma v komoře nebo za dveřmi, zdi atd. Já být hospodský, tak je nepustím chlastat, dokud si ty fidlátka neodnesou domů, nebo někde nedají do skříně. Ohledně zkoušek na alkohol bych byl taky zdrženlivý, záleží kdo ji provádí a zda je opravdu nestranný a není členem MS. ;)

P. S. Někteří hospodští (moc jich ale není) a ,mimochodem je to trochu občanská povinnost, berou i klíče od auta, pokud to situace vyžaduje.

Albert

Příspěvek#108 » pon 2. pro 2024, 12:50

Pamatuju před mnoha lety když jsem ještě dělal pingla jak ke mě přišla do hospody skupinka myslivců. Poprosili jestli bych jim někam mohl schovat flinty, tak jsem je dal do kumbálku kde jsem měl kartóny s limo apod. Spráskali se jak zákon káže, při odchodu z hospody když jsem jim flinty vracel jim to před barákem padalo na zem (prostě komedie).. Největší překvápko ale bylo že mi v kumbálku tři flinty zbyli :lol: :lol: :lol: ... Ráno se do hospody vracely provinilci s dotazem jestli náhodou nezapomněli u mě kvéry :D Ten výraz v jejich tvářích bych vám přál vidět (jak vůbec netušily kde ty kvéry vlastně nechali)

Murphy

Příspěvek#109 » pon 2. pro 2024, 12:57

@ Erix:
Zbrane ale brat nemohou.
Leda by byl v SZS.
Hele, dobry duvod temi kursy projit. Povinne pro vsechny hospodske. 8-)

Erix

Příspěvek#110 » pon 2. pro 2024, 13:15

Však nic nebere, pouze uschová... V tomto případě ti PČR dá za pravdu, že zdraví rozum je někdy nad zákon. Taky bych tam narouboval KN, ta je docela univerzální a pro všechny.

CzechJoker

Příspěvek#111 » pon 2. pro 2024, 13:44

To už jsme se dostali celkem daleko od policejní akce na Jablonecku.

Blacky

Příspěvek#112 » pon 2. pro 2024, 13:49

Haluziak píše:Sobiho, takže po naháňce zajedeš 100km domů, odložíš výbavu, pak se vrátíš na večeři a pak jedeš zpátky domů do postele?
Mnoo u nas standardne strelci davaj kvery (kdo chce) do velkýho trezoru na hájence. Pak zachlastaj a rano, kdyz uz "jsou" ok si to zase vemou.

Ale obecne nikoho nezajima jak to udelaj. Proste pokud hodlaj pít, nemuzou mit u sebe zbran.

dan

Příspěvek#113 » pon 2. pro 2024, 13:49

Abychom to trochu ucesali - myslivci vetsinou mivaji zbran kat. C. Takove muze prevzit kazdy drzitel ZP. Co se tyce zbrani kat. B, ty si jen tak nekdo vzit nemuze. Ani SZS si je nemuze vzit jen tak, musi mu byt svereny za ucelem jeho vycviku v ramci SZS, nemuze jit o "uschovu po dobu navstevy hospody".
KN pomoci muze, obzvlaste pokud ma hospodsky zbrojak a zbrane zabezpeci v souladu se zakonem, ale uplne bych na to nesazel. Presneji receno, ten hospodsky na to sazi svuj zbrojak.
Jeste opatrnejsi bych byl u uschovy zapomenutych zbrani do rana. Zapomenutou zbran bylo nutne oznamit PCR hned, jak bylo jeji zapomenuti zjisteno. Obavam se, ze "nedovolene ozbrojovani" v testu proporcionality vuci "nechtel jsem PCR obtezovat" neobstoji.
Ale jde jen o odhad - rozhodujici slovo bude mit PCR pripadne statni zastupce a soud, pokud to tak daleko dojde.

Sobiho

Příspěvek#114 » pon 2. pro 2024, 14:08

Haluziak píše:Sobiho, takže po naháňce zajedeš 100km domů, odložíš výbavu, pak se vrátíš na večeři a pak jedeš zpátky domů do postele?

Nejdu chlastat se zbraní!!!

Sobiho

Příspěvek#115 » pon 2. pro 2024, 14:11

Murphy píše:@ Erix:
Zbrane ale brat nemohou.
Leda by byl v SZS.
Hele, dobry duvod temi kursy projit. Povinne pro vsechny hospodske. 8-)

????? tím bylo myšleno proboha co?

Sobiho

Příspěvek#116 » pon 2. pro 2024, 14:19

Blacky píše:
Mnoo u nas standardne strelci davaj kvery (kdo chce) do velkýho trezoru na hájence. Pak zachlastaj a rano, kdyz uz "jsou" ok si to zase vemou.

Ale obecne nikoho nezajima jak to udelaj. Proste pokud hodlaj pít, nemuzou mit u sebe zbran.

U nás mají myslivci zákaz vstupu i beze zbraně. Nejdříve jsme je vyhodili kvůli těm zbraním, a po dlouhé době, tedy v loni, přišli bez, ale vožralí jak hovada na pickupu... Relativně pohoda, až na dva co se vožrali do agresivity a prudili neskutečně a chtěli se prát. No dostali přes držku a zbytek si je pak odtáhl pryč, druhý den se sice přišli omluvit, ale Ti druzí (co je odtáhli) a vše uhradili (včetně rozbitých věcí a vybavení), což nepovažuji za skutečnou omluvu a mají všichni zákaz. Nedokážu si představit, jak by to dopadlo, kdyby měli "vybité" zbraně. Takže tak... pak ať se nediví jakou mají pověst a co jejich zprávy ihned evokují...

EDIT: on je vlastně rozdíl mezi myslivci a myslivci, jako obecně ve všech skupinách, jsou tam blbci i srdcaři, ale dnes mi to připadne takové ještě horší. Když vidím ty borce, co vysoutěží honitbu a na RAMu si nechá udělat rám pro střelbu z korby...
Naposledy upravil(a) Sobiho dne pon 2. pro 2024, 14:24, celkem upraveno 1 x.

Murphy

Příspěvek#117 » pon 2. pro 2024, 14:21

To, co poupravil dan s tim ucelem vycviku.

Sobiho

Příspěvek#118 » pon 2. pro 2024, 14:26

Aha tak to vyznělo jinak, "dana" mám zablokovaného, takže ho nečtu. Opravdu jsem už četl od něj tolik nesmyslů (zejména ohledně (ne)legislativy SZS), že se jimi již nechci otravovat! :-D

Jarda.Jezek

Příspěvek#119 » pon 2. pro 2024, 14:42

Hospodský, který ukáže myslivcům kumbál, kam si myslivci složí zbraně, od nich žádnou zbraň nepřevzal, protože mu zbraně nepředali. Jen si je místo o zeď za sebou opřeli o zeď za rohem. Nic víc.

Erix

Příspěvek#120 » pon 2. pro 2024, 15:05

No, abychom to shrnuli a vrátili se zpět, tak: myslivci nestíhají regulaci, legislativa a předpisy odlovu nejsou úplně přívětivé, a tak se do toho o to více nehrnou a navíc je jich čím dál tím méně. Když už jim stát skrze PČR chce pomoci, tak to sabotují a tvrdí, že to policajti neumí a kdesi cosi. Taky si myslím, že blbě střelené kusy může mít na starosti pytlák nebo, jak tu padlo, nějaký rádoby "manažer", který byl na lov/hon přizván a střílel vysokou dvakrát a to zajíce :-) (známo z TV).

Co se týče mysliveckých radovánek, tak opravdu nemají dobrou reklamu a ve spoustě případů se chovají hůř, jak ta zvěř v lese, bezpečnost se zbraní většinou žádná není -> papíry mají ještě z dob minulých, kdy se to neřešilo.

Zpět na