střelnice: AVIM Praha

Mobster

Příspěvek#46 » úte 26. srp 2014, 08:27

DanielX: Tak 7 metrů není zas takový propastný rozdíl. A jinak kdo určuje, na jakou vzdálenost se střílí z pistole? Domnívám se, že pistole, jakožto krátká zbraň, je vhodná především na krátkou vzdálenost. I těch 18 metrů je na krátkou docela dost. Je to ale jen můj názor.

ianraider

Příspěvek#47 » úte 26. srp 2014, 08:50

DX - chodíme tam především proto,že se tam setkáváme s kolegy,přáteli nejen zastřílet,ale i třeba na kávu,protože se tam nekouří.. AVIM je dobře dostupný,chodí tam z větší části podobně smýšlející komunita,kterým i těch jen18 metrů stačí

Biermann

Příspěvek#48 » úte 26. srp 2014, 09:48

Já nevím, ale pokud mám zbraň na obranu, tak je 18 metrů až až. Já třeba standardně střílím na 10, případně 15 metrů a stačí mi to. Ono co si budeme vykládat, pro praktické použití v NO by stačil i trénink na 5 metrů :)

DanielX

Příspěvek#49 » úte 26. srp 2014, 09:51

OK, ale mě to přijde jako nesmysl. Kdo nastřílí na standardních 25m, nemá problém z kratší vzdàleností. Mě to přijde jako plýtvání střelivem, ale dík za názory :-)

sided
moderátor

Příspěvek#50 » úte 26. srp 2014, 10:21

No je spousta drilů na které je Ti mířenka na 25m přesně na prd. Třeba Dot Torture nebo FAST Drill a řada dalších. I když nasřílíš do mezinárodního pistoláku na 25m 95/100 tak z pohledu obranné střelby je to k ničemu.

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#51 » úte 26. srp 2014, 11:18

To je pravda , ale pokud chce jezdit na klasické mířenkářské závody 25 m tak je mu zase těch 18 m na prd , protože těch 7 metrů je hoodně velký rozdíl. Každý přeci v tom střeleckém sportu hledá to svoje a ne pořád nějaké obranné drily. Kromě toho se střílí i 50 m mířenka z VPi a to už ani nekomentuji k čemu je těch 18 m.

Bohuliby

Příspěvek#52 » úte 26. srp 2014, 11:42

Bohužel, v Praze už se nedá pomalu kde střílet v dosahu MHD, proto byl Avim poměrně oblíbený.

Azar

Příspěvek#53 » úte 26. srp 2014, 12:47

DanielX píše:OK, ale mě to přijde jako nesmysl. Kdo nastřílí na standardních 25m, nemá problém z kratší vzdàleností. Mě to přijde jako plýtvání střelivem, ale dík za názory :-)

jak rikají ostatní - pokud chci na mířenku jdu jinam ale 90 procent všech obraných akcí probíhá na kratší vzdálenost tak tohle uplně na tréning stačí + je ve vinikající dostupnosti

mikky

Příspěvek#54 » stř 27. srp 2014, 18:29

Ale zase bylo utečeno od tématu. Tušíte někdo, jak to tam vypadá a kdy budou otvírat? Přecijen už je to dost dlouho pro OTČŘ i na novou balistiku...

Misery

Příspěvek#55 » pát 19. zář 2014, 13:18

Já zaslechla, že AVIM už neotevřou, že majitel nemovitosti tam střelnici nechce a taky že balistika neprošla. Jak moc pravda to je, těžko říct, ale vzhledem k tomu, že AVIM pořád stále otevřený není a ani info na stránkách není, začínám tomu pomalu s těžkým srdcem věřit :(

LKJ

Příspěvek#56 » pát 19. zář 2014, 13:32

Tak to by bylo spatne. Jedna z nejprakticteji umistenych a cenove i casove nejdostupnejsich lokaci. Navic tam mam cca 50% permanentky. To by nebylo fer. Majitel objektu to nechce? To dopadnou jak Rambo. Ta pry taky byla super a kde je. Tohle je na nic....
Magnum i Kapslovna maji mizerne casy a cena taky nic moc, kdyz pocitaji i doprovody. Nechapu to :-(.
Je moznost to nejak podpořit?

Škoda, ze se neozve nikdo z Avimu. Ani na mail ani na web ani sem. Nemate na ne nekdo spojeni?

Misery

Příspěvek#57 » ned 21. zář 2014, 16:26

No taky tam máme ještě permici, bereme s holkama tu dražší a máme tam cca tak ještě 1/3, takže pokud se střelnice neotevře, tak je to na prd. Ale ještě víc naprd bude, že nevím, kam budeme chodit střílet, když v práci končím nejdřív v pět a na magnumu maj do šesti a to nemluvě o tom, že se tam smí střílet jen ze stavu a jedna rána za 2 sekundy, pak už moc pruděj :-(

LKJ

Příspěvek#58 » ned 21. zář 2014, 17:06

Mám naprosto stejný problém - do 18:00 maj jen přes léto - pak jen do 16:00. Avim byl super místo a dobré ceny i přístup - hledám někoho, kdo má na ně kontakt - pokud je možnost jak je podpořit - třeba i sbírkou nebo čímkoliv, tak do toho jdu ... Ale nemůžu sehnat nikoho, kdo je zná a oni mlčí jak ryba jak na mail tak na fóra - je to škoda - je tu řada lidí co jim drží palce a takhle nás nechat v nevědomosti není fér...

Já koukám na Kapslovnu, ale ještě jsem tam nebyl. Zajdu a dám referenci. Ale Avim je prostě pozičně bomba - to je diskriminace střelcu toto. V Praze prostě není pořádná střelnice co má otevřeno i pro normální lidi - takže nezavře ve čtyři :-/.

Carloss

Příspěvek#59 » ned 21. zář 2014, 19:54

Mno... holt budem asi více must akceptovt Chodovskou... Aspoň to mám hnedle vedle práce...

Misery

Příspěvek#60 » pon 22. zář 2014, 17:31

Kapslovna je na tom s časem snad ještě hůř, tam maj do pěti a chodí tam střílet mladí biatlonisti, takže ne vždy je tam volno pro veřejnost. I když zase s panem Ottou se lze domluvit.

Zpět na