střelnice: AVIM Praha

Segen

Příspěvek#136 » pát 28. lis 2014, 22:48

Je to těžký říct. Dokud nebude protokol, tak se můžeme jen domnívat. Všichni víte, že střepiny létají. I to, že se občas dostanou pod kůži. No tak já to koupila rovnou do jater. Proto mě děsí představa že je tady někomu jedno co se dělo a hlavně by chtěli hned zase střílet na tom samém místě. Pokud tam něco bylo, mohlo to kohokoliv z nich zabít. Je důležité dát tomu ten čas. Asi má ale každý priority někde jinde. Každopádně i kdyby byla priorita jen ty peníze, které jsou tady tak často zmiňovány, tak nikdo s tím nechce nic mít protože je v tom kriminálka a znamená to několik měsíců neschopnosti téměř bez peněz.

Carloss

Příspěvek#137 » pát 28. lis 2014, 22:54

Nemyslím, že by to bylo někomu jedno. Tohle vlákno svědčí spíše o opaku. A právě ten nedostatek ani těch nejobecnějších informací je pro mnohé spíše... jak se to...

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#138 » sob 29. lis 2014, 06:24

Segen: aha, rozumím. Tak se dej brzo dohromady. Jinak tě nemá co vůči komu mrzet - opravdu není tvoje chyba, že teď někdo nemá kde střílet :roll: . A určitě to není tak, že by nikoho nezajímalo, co a komu se stalo - takové události nás jako střelce jistě zajímají. Jen ta diskuse je prostě hlavně o tom, že střelnice nekomunikuje či komunikuje selektivně a podivně. Kdyby na stránkách vyvěsili jasné prohlášení pro zákazníky a majitele permanentek, tak jsme si tu diskusi mohli ušetřit.
Nu což, nakonec snad přece není tak špatné, když se o to zajímá někdo, komu do toho nic není ;) .

Segen

Příspěvek#139 » sob 29. lis 2014, 07:52

Tak jsem to nemyslela úplně. Jasný, že to není špatně. Jen tu předchozích příspěvcích párkrát padlo, že je to jedno. Vím, ze to není zdaleka u všech. Já chápu obě strany. Dokud byl ten čas kvůli balistice a vyšetřování tak dobře. Pokud to ale opravdu dávají několik týdnů na papír, tak to už je dost smutný. Obzvlášť kdy jsou celou tu dobu zabavené zbraně. No a to jsem byla střílet poprvé. Tak mám teď dost času na teorii... Aspoň teď bude Avim nejvíc zkontrolovaná a nebudu chtít chodit jinam :).

Prcek

Příspěvek#140 » sob 29. lis 2014, 10:33

2Segen: Ani mě není v žádném případě jedno jako člověku, co se stalo. Naopak a jsem rád, že jsi na tom už doufejme líp. Když jsem tady zmiňoval, že "mi může být jedno", co se stalo, myslel jsem to jinak. Jako zákazníkovi Avimu, ne jako člověku, myslím jsem to zmínil. A zase to je o nedostatku informací a je dobře, že to tady vše proběhlo, věci se trochu vyjasnily. Bez toho by zavření Avimu vypadalo jako lumpárna.
Mám zkušenost pár dnů před tvojí a zpětně mě štve, že jsem to nehlásil. Chlapík vedle vystřelil z revolveru, dal si terč jen asi na 5-6m a trefil tu kovovou tyčku na které drží. U klasickýho pistoláku 50/20 docela umění se netrefit...a měl jsem modřinu na spodním žebru ještě týden. Chce to prostě dodržovat základní pravidla, ale i tak se nedá na 100% zaručit, že se nic nestane. Na druhou stranu vyjet na silnici je, bohužel, stále určitě nebezpečnější. A když vidím v práci, jak jsou zřízení kolegové fotbalisti po víkendu... Docela by mě zajímalo, jestli ouřadové stejně rychle začnou zavírat stadiony, když se tam někdo zraní, lesní cesty, když se cyklista vymele na kole, bazény, když se někdo utopí...střelnice je bohužel sledovaná poněkud ostřeji. Podle toho, co mi z Avimu říkali, je od balistika vše ok, takže otevření technicky nic nebrání.
Takže ještě jednou omluva Segen, pokud to z mý strany vyznělo blbě vůči tobě jako postižené a přeju, ať se brzy vrátíš na střelnici ;)

Carloss

Příspěvek#141 » sob 29. lis 2014, 12:07

Tobě taky, Prcku? Mě se to stalo v sobotu před touto událostí... Nic se mi teda nestalo, ale od kluků vedle lítaly šrapnely pláště cca 5x5mm ke mě na stůl. A nemyslím, že by trefovali štangli... Jsem to ukazoval obsluze...

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#142 » sob 29. lis 2014, 12:19

To zní poněkud děsivě. Balistika je v pořádku a přesto se to stalo už několika lidem?

Carloss

Příspěvek#143 » sob 29. lis 2014, 12:37

Děsivě to zní, ale nepřišlo mi to bůh ví jak energetický... Když mě něco "ťuklo", tak jsem to spíše jen cítil, než abych řekl, že mě to mohlo zranit. Nakonec... proto nosím brýle. Asi by bylo zajímavé vědět, čistě technicky, jakou energii tenhle šrapnel musel mít, aby to "bebí" udělal.

Segen

Příspěvek#144 » sob 29. lis 2014, 13:31

Aspoň už nemusíte přemýšlet, jestli to nahlásit. Už se to vlastně takhle "nahlásilo" samo...

To máte velký štěstí, že to nešlo o kousek jinam. Kdybych to měla do žeber, tak to asi neprojde. Já mám ve zprávě 9x8x8 a pár hodin to na sále museli hledat. Taky nechápu kde to tu sílu vzalo. Teď jsem zvědavá jaký to bude pocit, až tu střelbu půjdu zkusit znovu.
Prcek: v pohodě, já jsem hlavně ráda, že žiju :). Bylo to o pár minut a milimetrů.

No a hlavně že to fakt nebyl nějaký živitel. Já jsem sama, tak se s tím nějak peru. Představa že mám ještě v téhle situaci někoho navíc mě fakt děsí.

Takže doufám, že už to aspoň do těch vánoc konečně na ten papír přenesou. Pak zjistím, jestli nemám psychické následky :D, a když ne, tak se uvidíme na střelnici která bude zase o kousek bezpečnější :wink:

Carloss

Příspěvek#145 » sob 29. lis 2014, 13:47

Ono to bude asi jako s jízdou na kole, co? :-) Vím... kapku to zlehčuji... ale ono se toho stejně zase tak moc z naší strany dělat nedá... Tak hlavně ať jsi vpořádku po všech stránkách...

Abych pravdu řekl... zažil jsem děsivější situace na venkovních... Asi odražená, když člověk slyší takový to "pňau", jsem tak nějak nevěřil, ale ve filmech je to občas docela reálněj ten zvuk, někde kolem sebe, tak se mu taky zježí... A taky bych to nepřičítal nějakým zanedbáním, nebo balistickým nedostatkům... Je to prostě střelnice a asi to bylo bezpečně mimo místa, kde mohou být lidé.

Bohuliby

Příspěvek#146 » sob 29. lis 2014, 13:52

Segen : Díky za tvé vyznání, každý by taky o tom nechtěl psát, přeji brzké uzdravení .
Těším se na možném setkání na střelnici, ale bez lamel !

Segen

Příspěvek#147 » sob 29. lis 2014, 15:09

Carloss: V tom máš pravdu. Na kole jezdím DH/Enduro takže vím :D to se po pádu nezapomíná.
Jinak mi zlehčování nevadí. Abych byla upřímná, tak jsme se už na tohle téma ( po zjištění, že se to zvládlo) s kamarády hodně nasmáli. Co taky jinýho že jo :).

No a nestraš s "pňau" na venkovních. Myslela jsem si, že jsou bezpečnější ...

Bohuliby: Díky. Lamely vynecháme :).

Dám vám pak vědět jak že ono to vlastně bylo. Jestli to zjistí...

Prcek

Příspěvek#148 » sob 29. lis 2014, 18:56

Byl před hoďkou na střelnici v Květnici, tak tam se to snad stát ani nemůže, podle sklonu zadní stěny. Když jsem ji koupil na Avimu, tak to byla sice pecka, ale koule asi zůstala (podle velikosti modřiny :) ) celá, takže měla velkou plochu a žebro ji bloklo. Mám fotku, kdyby se někdo chtěl pokochat :lol: Nejdřív mě napadlo, že mi za triko spadla horká nábojnice, ale když jsem to viděl... Ptám se souseda, jestli má vše v terči. On že jasně. Tak se ptám dál, jestli by mi ukázal válec revolveru. 5 vystřelených komor, 4 rány v terči, kdepak asi byla pátá, že? :? Ale jinak se mi nikdy nic podobného nestalo a to strílím asi déle, než jsou tu někteří na světě :? Vlastně jen 1x a to byla odražená diabolka z větrovky. Ale jakmile se střílí proti valu, kde může být kámen, mám k tomu respekt.

Prcek

Příspěvek#149 » sob 29. lis 2014, 18:58

Pomalu bychom mohli založit "Klub přátel Avimu" :D

Carloss

Příspěvek#150 » sob 29. lis 2014, 21:25

On tak není val jako val, žejo... Mě by vyhovovala i na Chodovský... Ale je děsně malá... ne krátká, ale sejít se nás tam víc je prostě problém... I tu techniku by to chtělo poněkud lepší. Holt... avim je avim... mě se tam prost líbilo nejvíc... Tak snad si tam picnem aspoň vánoční, nebo poslední letošní, nebo aspoňn novoroční střelu...

Zpět na