Povinnosti pro správce střelnice

kolombo

Příspěvek#31 » úte 27. srp 2024, 13:41

Pokud vybalíš průkaz zbraně na brokovnici, tam, kde se brokovnice nesmí, tak určitě zaručí.

A u některých zbraní často je: "žádné střelivo s ocelovým jádrem" nebo "tohle jen na nastřelení co cca 20ti ran" a tak dále.

Ne, do krabičky se střelivem fakt nevidíš, ale pokud použije i po upozornění nepovolené střelivo ...

cipis

Příspěvek#32 » úte 27. srp 2024, 13:51

Ale to už jsou další věci. Brokovnici poznám i bez průkazu, stejně jako jestli tam střílí nějak "moc".
S tou původní nesmyslnou myšlenkou, že průkazem zbraně zajistím, aby se tam nestřílelo tím, čím se nemá, to už nemá moc společného.
Tedy účelem bylo ukázat, že ta myšlenka není správná, což se samozřejmě ukázalo, jinak by se nevymýšlely tady ty další možnosti ...
Nepovolené střelivo podle průkazu zbraně nepoznám, stejně tak obsah těch nábojů/krabičky. Tedy upozornění mohu dát i bez vidění průkazu zbraně.

marinakus

Příspěvek#33 » úte 27. srp 2024, 13:58

dan : To by ses možná divil, co si policie kolikrát navymýšlí. A protože střelnice chce fungovat a to co nejrychleji a bez problémů, většinou na to kývne. Je to smutné ale je to tak.

dan

Příspěvek#34 » úte 27. srp 2024, 14:08

Ne nedivil, zname to sami. Ale pokud nejsou vztahy spatne od sameho pocatky, ten dotaz "v kterem zakone jste tohle soudruzi nasli" se da vznest i nekonfrontacne - a proste se rozumne dohodnout. Jo, pokud opravdu dojde misto rozumne diskuse na dokazovani si kdo ho ma vetsiho, tak to je strelnice vetsinou opravdu na spatne strane klacku.

dan

Příspěvek#35 » úte 27. srp 2024, 14:23

A tim jsi mi pripomel - nejenze uz dnes casto nelze potrebne udaje o zbrani ve vztahu k omezenim provozniho radu najit v PZ. On je stejny problem se samotnym ZP. Co treba podminka, ze na strelbu nezletilce muze dohlizet jen ten, kdo ma skupinu B nebo C dele nez tri roky? To ze ZP spolehlive nepoznate, tam ej datum vydani dokladu, ne datum ziskani opravneni. A presto se s tim spravci strelnic naucili zit. A to dnes, kdy jim zakon uklada sirsi kontrolni povinnosti nez jak tomu bude po novu. A presto tu o tomhle nikdo nemluvi, misto toho opakovane slysim jak zasadni problem je, ze se material dokladu zmeni z plastu na papir (a to jeste hraje roli jen v tom pripade, ze si kontrolu toho dokladu spravce sam iniciativne ulozi)...

marinakus

Příspěvek#36 » úte 27. srp 2024, 15:18

dan : Jojo, spousta zkušeností. Přátelský pokec a pak se člověk bojí otočit zády. Fakt. Bohužel. Vlastní střelnici nemám a na té, kterou vlastní spolek musím dodržovat názor většiny. Kolikrát bych řešil věci jinak. Máme tu i nadřízené orgány OSZBM. Takže asi tak. A s tou dobou 3 roky aby mohl držitel dohlížet to přece není nic nového. Ale je vždy na správci střelnice jestli střelbu pod dohledem umožní nebo ne. Nakonec i od toho tam je, ne?

cipis

Příspěvek#37 » úte 27. srp 2024, 15:41

Však neříkal, že je to nové. Ale že je to tam dlouho a defacto "laicky" neověřitelné a že jsme se s tím museli nějak popasovat.

marinakus

Příspěvek#38 » úte 27. srp 2024, 15:45

Vždyť říkám, že i od toho tam jsme.

marinakus

Příspěvek#39 » úte 27. srp 2024, 15:47

Audis : Ale je to úplně to samé jako otázka : S čím budete střílet? Taky mu musíš věřit, že nemá nic jiného, pokud s ním tedy nepůjdeš jako kontrola přímo na palebnou čáru.

audis

Příspěvek#40 » úte 27. srp 2024, 15:58

Marinakus: ano přesně tak.

uncle

Příspěvek#41 » úte 27. srp 2024, 17:42

Nedávno jsem byl někde ve wellness a u vstupu měli ceduli "zákaz vstupu v koupacích šortkách, vstup pouze v plavkách" a fakt tam přede mnou maníka v šortkách nepustili a mohl se třeba uvztekat a ukroutit si hlavu. Je to analogie s touto diskuzí. Víte jaká? :?:

Letec 12

Příspěvek#42 » úte 27. srp 2024, 19:31

Mě šlo asi o to, zjistit na co policie reálně pravomoc má, co může nařídit a kam se ligislativa nyní a do budoucne posouvá.

marinakus

Příspěvek#43 » úte 27. srp 2024, 19:42

To je napsáno v zákoně a prováděcích předpisech. Na nic víc nárok prostě nemá.

dan

Příspěvek#44 » úte 27. srp 2024, 19:52

Cave: rozdily vznikle ruznym mistnim vykladem

JirkaCV

Příspěvek#45 » úte 27. srp 2024, 20:36

Pravda, už mě strážnice přesvědčovala, že jsem spáchal přestupek. Já zaplatit odmítl, následovalo vyhrožování, že ve správku to bude ranec. Tak jsem jí vysvětlil, že parkování a stání není totéž. A byl klid. Správko se nakonec nekonalo.
Těším se, až někdo napadne řidiče za předjíždění cyklisty na plný. Na školení nás instruktor přesvědčoval, že se to nesmí.
Různý výklad je možný, ale jenom jeden je správný. A nemusí to být zrovna toho, kdo to "dělá dvacet let".

Zpět na