omezeni raze - do 45 ACP

xuebao

Příspěvek#1 » čtv 22. pro 2011, 17:55

Kolegove,

narazil jsem nedavno na strelnici pri prichodu na reakci "357 Magnum? Tak to ne." ...a bylo po strileni z revolveru. Vite mi nekdo vysvetlit, co se skryva za definici strelnice pro "kratke zbrane do raze 45 ACP"? Myslel jsem automaticky, ze je v tom schovan i 357 Magnum, nebot dela mensi dirky. Samozrejme se nabizi uvaha, ze je to kvuli omezeni energie, resp teda schopnosti lapacu. To by pak ale mnelo smysl spis udavat omezeni na hodnoty energie nebo rychlosti. Nezebych tyto cisla pro muj nastroj a naboje znal. Ktere raze jsou teda do 45 ACP? Uz vim, ze je to 9Mak i 9Lug, nebot tyto obe prosly. Na druhou stranu z nejakych tabulek jsem vycetl, ze 9Lug muze mit dopadovou energii vetsi nez 45 ACP, a taky mozna vetsi nez 357Mag z 3palcoveho revolveru.

Vaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pon 26. pro 2011, 16:16

Podle mě je to v praxi záležitostí střelnice respektive jejich provozního řádu co ti dovolí používat. Jejich omezení pak vychází z konstrukčních omezení střelnice ale v poslední době zejména z hygienických limitů které jsou na ně kladeny jejich okolím.

emde

Příspěvek#3 » úte 27. pro 2011, 09:21

Proč v tom hledat složitosti, možná jde jednoduše o případ, kdy je správce buď papežštější než papež, nebo ještě neslyšel o ráži 357 MAGNUM.

sided
moderátor

Příspěvek#4 » úte 27. pro 2011, 10:05

Pokud vím tak omezení "mimo .357" je třeba ve Vražkově a tam je to proto, že jim .357 rozbíjí pojezdy a stojany. Nevidím žádný problém v tom střílet čajíčky nebo pokud nepřebíjíš tak .38Spl. . A když trváš na plnotučný tak prostě jít jinam.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » ned 8. led 2012, 16:55

Tak třeba u nás na Poušově je omezení dáno energií - do 600J, pokud se nepletu. Tedy .357 z hodně krátké hlavně je OK, ale šestipalec už ne.

Zpět na