Vnější pouzdra

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#1 » stř 1. čer 2016, 21:32

Je tu dlouhé vlákno o vnitřních pouzdrech, ale o vnějších je spíš tu a tam zmínka v různých podtopicech, snad tedy nevadí když tu bude vlákno jen o nich.

Budu potřebovat pouzdro pro zbraň, kterou kvůli velikosti nebudu nosit, bude jen na střelnici a na různé kurzy. Nemusím tedy moc řešit viditelnost, jak se s pouzdrem na opasku sedí atd..

Probírám se různými eshopy, a zdá se mi, že většina pouzder je vnitřních - alespoň vždycky když mě něco zaujme a rozkliknu to, je to nakonec vnitřní :) Je mi jasné že nejlepší by bylo všechno osobně vyzkoušet, ale chci mít trochu přehled co je v nabídce, a taky ne všechno se prostě vyzkoušet dá...

Jaké jsou vaše zkušenosti s různými typy a značkami?



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#2 » stř 1. čer 2016, 22:03

Doporučuji plastový Fobus s pádlem a nastavitelným sevřením zbraně (šroub). Je potreba mít kvalitní široký kožený opasek, ne nějaký hadrák. Pouzdra používám na G17 a G42. G17 se neviditelně schovat nedá, G42 no problem. Na střelnici používám zároveň od Fobusu i pouzdro na zásobník. Výhodou vnějšího pouzdra je jeho příjemné nošení i manipulace se zbraní. Případná skrytelnost je podmíněna volbou zbraně a oblečení.

Uživatelský avatar
MM
Příspěvky: 1150

Příspěvek#3 » stř 1. čer 2016, 22:05

IMHO je to trochu si odporujuce ... Ak planujes nejake kurzy obrannej strelby, drily s tasenim a pod. - tak asi by si ich mala absolovat hlavne so zbranou co budes nosit. A s puzdrom v ktorom to budes nosit. Ak to chces len na strelnicu - je to fakt srdecne jedno, vyberaj co len chces a co sa ti paci :).

Latkove (napr. Dasta) je lacna klasika - posluzi v pohode pokial nechces vela investovat. Akurat pri manipulacii musis davat pozor (tendencia privierat sa).

Z plastovych mam skusenosti s IMI a FOBUS-om, oboje s "padlom" (zastrcenie za opasok). Pohodlne na manipulaciu (zalozit puzdro / zlozit puzdro), zbran sa takisto pohodlne taha aj pohodlne uklada. Pri mojej velkosti aj v pohode nositelne pod bundou. Byvaju bud samosvorne s nastavitelnym tlakom, pripadne s poistkou. Olestis si ale pri manipulacii exponovane hrany na zbrani viac ako pri makkom puzdre.

Osobne inak preferujem kozu (revolver v plaste je proste prasaren :twisted:). Super veci robi Sickinger (Rakusko, myslim ale ze to niekto do Ciech dovaza) - a pred par dnami mi dorazilo prve kozene puzdro od Falco. Sice vnutorne ale som velmi spokojny s kvalitou takze skusim objednat aj nejake vonkajsie. S KM Saddlery tu v Cechach skusenosti nemam. Takze ked popozeras stranky spominanych znaciek, nejaky prehlad si urcite spravis.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2234

Příspěvek#4 » čtv 2. čer 2016, 06:28

Já mám taky Fobus. Funguje dobře a pokud nechceš řešit skryté nošení, tak asi nebude nejmenší problém. Kydex je taky varianta, ale dáš zhruba 2x tolik a bude jen více skryté, než ten Fobus. Kydex je prostě i na to skryté nošení.

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#5 » čtv 2. čer 2016, 06:50

MM píše: Ak planujes nejake kurzy obrannej strelby, drily s tasenim a pod. - tak asi by si ich mala absolovat hlavne so zbranou co budes nosit.


Máš určitě pravdu, to je značka ideál. Já ale prostě neschovám velkou pistoli, takže nosit budu malou.
A čím menší pistole tím méně příjemná je z ní střelba... Na ty kurzy co jsem koukala si má člověk přinést 200-300 ks střeliva... popravdě, budu ráda když to zvládnu vystřelit z větší pistole, z kapesní to je v jeden den pro mě nereálné.
Holt co se na kurzu naučím, budu pak trénovat i s druhou pistolí.

Jinak všem děkuju za tipy ;)

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2234

Příspěvek#6 » čtv 2. čer 2016, 07:40

Jo, většina věcí, co se řeší na kurzu, tak jde i s malou zbraní. Jen máš méně v zásobníku, tak častěji přebíjíš. Trénuj s velkou a pak aplikuj na malou.

Uživatelský avatar
Octopuss
Příspěvky: 295

Příspěvek#7 » čtv 2. čer 2016, 08:13

Já jsem nad pouzdrem taky začal uvažovat (zatím jen teoreticky, k nošení člověk myslím musí dozrát), ale z výběru se mi zatočila hlava. Asi bych rád něco univerzálního jak na střelnici tak na případný nošení.
Mohl by tu někdo třeba pro začátek v kostce vypíchnout výhody a nevýhody jednotlicvých materiálů?

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#8 » čtv 2. čer 2016, 09:10

kolombo - mně stačil jeden zásobník u Kevina, abych pochopila, že 200 výstřelů bych fakt nedala :lol:
Sice Kevin je asi fakt extrém, ale ty ostatní v kategorii "kapesních zapalovačů" nebudou o moc lepší. Taky ty pistolky asi nejsou zrovna určené na nějaký větší tréning.

Uživatelský avatar
MM
Příspěvky: 1150

Příspěvek#9 » čtv 2. čer 2016, 09:17

Mozeme tu viest siahodlhu debatu - co sedi jednemu, nesedi druhemu. Fakt je to o tom si to dat "na bok" a vyskusat. A nielen "nosenie" pokial to nemyslim vyslovene ako transportnu moznost, ale aj skusit "tasit". To je potom clovek prekvapeny :D. Tu nejde len o material, ale aj typ puzdra (o uhol, uchytenie o opasok, vyska, pripadna poistka ... ). Takze - vyskusanie aka mi vyhovuje poloha - idealne aj s posadenim sa do auta. Ci som spokojny s tym ako pevne mi to drzi na opasku, ako pevne v tom drzi zbran, ako to odstava / neodstava, ako mi to vadi / nevadi pri kontakte s telom ... atd. atd. Dost vela zavisi aj od polohy v ktorej to chces nosit. Takze tazko radit na dialku, to skor dohodnut sa s niekym z okolia a skusit na strelnici.

K materialu - cim pevnejsie puzdro, tym lepsia a istejsia manipulacia (drzi tvar). Na druhu stranu - tym viacej tlaci pokial sedis v aute - horsie sa hlada vhodna poloha.

Latka - fajn, ale pri pravidelnom noseni sa ti casom vytaha (pozorujem po roku na intenzivne nosenom puzdre od Falca). Lacna, na uvod staci kym clovek zisti co a ako. Asi idealna prva volba pokial sa vyslovene nezalubite do niecoho ineho. Ma tendenciu sa "zatvarat" takze pri driloch to pocitite pri odkladani zbrane.
Koza - ak mas kontakt s holou pokozkou, potis sa viacej ako pod latkou (mne to nevadi). Subjektivne - kvalitne kozene puzdro je pre mna najlepsie. Ak je dostatucne hruba koza, drzi tvar, pre mna idealne ak ma "palcovu poistku" na fixovanie zbrane.
Plast - super na manipulaciu, ale pri sedeni tlaci, olesti ti zbran viacej ako makksie materialy. Otocne puzdra (nastavitelny uhol) odstavaju o cosi viacej nabok.
Kydex - nech sa vyjadri niekto iny.

Inak na zacatie nosenia dost pomaha ked to clovek par mesiacov nosi niekde do lesa :D. A obcas popobehne, cupne, zohne sa, klakne ... Tam sa da pekne overit ako to sedi / nesedi. Bez trapasov a s mensim rizikom pripadneho priestupku voci skrytemu noseniu.

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » čtv 2. čer 2016, 09:46

Octopuss: samosvorné (bez pojistek, pásků apod), pro nošení nejlépe "připláclé", tj nepolohovatelné. Osobně mi vyhovuje kydex a natočení cca 15st. Kožené bych si nevybral, ale může být, pokud je samosvorné.

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#11 » pát 3. čer 2016, 10:46

Co říáte na tohle, nějaké zkušenosti?
http://copshop.cz/index.php?route=produ ... duct_id=70

A doporučili byste otevřene nebo uzavřené?

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » pát 3. čer 2016, 12:53

Nemám od uvedeného výrobce, ale obecně tento TYP pouzdra je můj favorit (osobně bych bral zavřené a natočené), zkušenosti jen pozitivní.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1866

Příspěvek#13 » pát 3. čer 2016, 13:46

Espezetka: já mám vnější tohle: http://www.selection-store.cz/eshop/pro ... il/rh-2356
ale nosím jen minimálně.
za mě jedna nevýhoda, že i když v autě pistoli z pouzdra vyndám, tak poloviční sweatguard mě tlačí. ale zase díky němu se pistole lépe zasouvá a nemotá se tam oblečení, takže bez něj bych to nechtěl. možná kupovat ho znovu, zkusím variantu se sklonem. jinak opravdu perfektní pouzdro. malinko leští špičku závěru, ale co se dá dělat .....
druhé vnější mám látkovou Dastu se sklonem (myslím, že tohle: http://www.puskarstvinovotny.cz/novotny ... -tvarovane). je o něco příjemnější na tělo, ale protože to je univezál na kompakty, Glock19 v tom přesně nesedí, na zajištění tam jsou nějaké přesky na suchej zip (chytá se na to oblečení) a na cvoček, prostě celkově špatný z praktického pohledu.



Sly
Příspěvky: 109

Příspěvek#14 » pát 3. čer 2016, 14:27

Espezetka píše:Co říáte na tohle, nějaké zkušenosti?
http://copshop.cz/index.php?route=produ ... duct_id=70
A doporučili byste otevřene nebo uzavřené?


V šufíku mám ke každé zbrani 2-5 pouzder. Vnější jsou tyto bezkonkurenčně nejlepší. Pro poslední na G43 jsem si tam zajel a doladili na místě "stisk".
Otevřené - Sweatguard - 5 stupňů - 40mm



ravo001
Příspěvky: 162

Příspěvek#15 » pát 3. čer 2016, 15:54

Espezetka píše:Co říáte na tohle, nějaké zkušenosti?
http://copshop.cz/index.php?route=produ ... duct_id=70

A doporučili byste otevřene nebo uzavřené?


Mám sweatguard, otevřené, 10st. Otevřené proto, aby bordel co mi napadá do pouzdra vypadl dírou dole ven a necpal se do hlavně.

Perfektní na LOSy a drilly obecně, perfektní na manipulaci a vůbec.
Na dennodení nošení horší, vnější pouzdra se obecně hůř schovávají (takže mikina, tričko je podle mě málo). Při sezení sweatguard "pícha" pod žebra (jsem holt trošku tlustší a tlačí mě to do špeku :D ), v autě hodně tlačí zvlášt v kombinaci s anatomickými sedadly.

Takže v zimě a chladnějších obdobích nosím toto, v létě a parnu nosím vnitřní látkové Falco
IMG_20151016_092619.jpg

IMG_20150518_095647.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 40 hostů