Dva kohouti na hnoji, jeden ozbrojen...

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Uživatelský avatar
Jirka-t
Příspěvky: 150

Příspěvek#16 » úte 14. čer 2016, 10:02

Držme se videa prosím, podle mě je to neadekvátní, tasit bouchačku. Ano, šel po něm s teleskopem, ale po tom, co se mu hrdina dobýval do auta a je zřejmé, že proti obušku se účinně bránil pepřákem, nač tedy proboha ta pistole? Se pak můžem divit, jak chceme, že se pořád volá po zpřísnění zákona o zbraních, když se tady mává plynovkama a ostrýma na potkání v situacích, kdy jen stačilo prostě pokračovat v jízdě...

franta599: můžeš to nějak podložit, že je to nahrané? Upřímně bych byl raději, abys měl pravdu a autorovi šlo jen o clicky... Dík



ValdaM
Příspěvky: 153

Příspěvek#17 » úte 14. čer 2016, 10:05

A k vůli takovejm stojím na semaforech 5x déle než bych musel. Protože než k tomu semaforu dojede je za ním kolona až k tomu co jsme minuli. Nic proti, ale pokud člověk neumí dodržovat rychlost neměl by jezdit.
Když někdo jede rychle měl by dostat pokutu a když někdo jede pomalu měl by si koupit kolo.

Ale je to trochu offtopic i když k podstatě problému.



Irish_terrier
Příspěvky: 91

Příspěvek#18 » úte 14. čer 2016, 10:30

Myslím, že hlavní je, jak by se k tomu pak postavil soud. Ten by pak podle videa a popisu situace nakonec označil za útočníka toho co natočil video, protože ho po konfliktu na silnici vyhledal. Tedy přímý útok již netrval a následný konflikt na okresce byl v důsledku úmyslného kontaktu prvotně postiženým.

Na téma sebeobrany a práva vyšlo několik článků v časopise Bojová umění - Fighters magazin.
Podobná situace, jako ta na silnici, tam byla popsána:

V baru se do obžalovaného navážel postižený, ale nejprve se to obešlo bez fyzického napadení. Po chvíli klidu se obžalovaný šel postiženého optat, co proti němu má, že na něj slovně zaútočil. Jenže postižený okamžitě zaútočil pěstí a vznikla z toho zvačka, v níž útrpěl újmu, protože obžalovaný se uměl lépe prát.
Jenže soud pak uznal rvačku za vyprovokovanou obžalovaným, tedy ho označil jako útočníka.

Prostě orgány činné v trestním řízení na to mají trochu jiný pohled, než my obyčejní smrtelníci ...

Ale ti dva na videu oba magoři. Konflikty není třeba hned vyřizovat se zbraní v ruce :-(

Uživatelský avatar
jirka87
Příspěvky: 262

Příspěvek#19 » úte 14. čer 2016, 10:32

Franto, jezdi si tak...Klidně..Já jedu na dálnici se starým Sharanem taky tak 110...Ale tam je pruh pro předjetí. Když jedu na krásné rovné okresce 90 a narazím na chlapa, který jede 70 a cestu znám a vím, že třeba dalších 5km jej nepředjedu - a zcela zásadně přes plnou nejezdím...Tak to nechápu, nerozumím tomu, proč.

Ale jasný, pokud je víkend a jedeš si někam v klidu, nikoho nebrzdíš, tak co...Si to auto klidně tlač :) (myšleno ad absurdum, ale v dobrém)

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#20 » úte 14. čer 2016, 10:43

Tohle je fake a tudíž to sem nepatří. Jestli máte potřebu komentovat každou .... co někdo nahraje na Youtube tak to dělejte tam.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů