Proc byt clenem LEXu?

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#46 » stř 15. čer 2016, 10:20

Já LEX vidím tak trochu jako odbory - a odbory jsou brány nebo nebrány vážně i podle toho, jestli zastupují 1-2% zaměstnanců (tedy dosaďte držitelů ZP a příznivců střelectví), nebo 50%...
Je smutné, že těch 99% si asi říká "však oni to nějak udělají a já se pak "svezu"...



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#47 » stř 15. čer 2016, 10:58

Espezetka: a to je prave to, ze hodne lidi si rika, ono to nejak dopadne, ja to taky tak driv delal a uz jem z toho vyrostl. Po zkusenosti kdy jsem cekal doslova 30 dlouhych min. na prijezd policie kdy se mi utocnik dobyval do baraku kde mimo me byla i moje 5 rocni dcera a ja mel "jen" kuchynsky nuz. Pokud se to bude opakovat, opět jako minule budu volal a čekat na policii, jen s tím rozdílem, že v ruce budu mít misto noze nabitou samonabijeci brokovnici.
S temi odbory to docela sedi. Je tu proste nekdo kdo se snazi, za smesnou castku ode me, prosazovat moje pravo na obranu, proto jsem se zaregistroval a proto platim prispevky. A asi i vedeni Lexu bude mit jinou vyjednavaci pozici kdyz ukaze ze ma (zastupuje) ne 4tisc clenu ale 400 tisc clenu ...

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#48 » stř 15. čer 2016, 11:03

Co se týče počtu členů, pokud jsme s kolegou počítali dle našich členských čísel správně, pak za poslední 2 roky získala organizace více členů, než za 16 let předtím. Takže se naštěstí zatím jedná o vzestupnou tendenci.



RIVL
Příspěvky: 86

Příspěvek#49 » stř 15. čer 2016, 11:40

A já jsem si zcela naivně myslel, že každý kdo má zbroják je členem LEXu. Ty 300kč ročně jsou pro někoho moc ? Musí tady být přeci něco na prosazování ochrany střelců. Doktoři, právníci atd mají svoje "komory", střelci mají GunLex. Takže napište sem někdo proč nejste členem, zajímalo by mě to. Já, sotva jsem zbroják udělal, tak jsem o členství požádal.



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#50 » stř 15. čer 2016, 12:32

Doktoři, lékárníci a advokáti mají svoje členství v komoře ale POVINNÉ.
Pak to dopadá tak, že advokát hájí politicky nekonformního člověka a komora mu za trest pozastaví výkon povolání. Tudy opravdu ne.
Lepší analogií LEXu je např. LAA pro některé kategorie pilotů. Tam je ale rozdíl v tom, že na LAA přeneslo ministerstvo i část výkonu státní správy - asi jako kdyby LEX vydával ZP.

Proč nejsou všichni držitelé ZP členy LEXu?
1. proč bych měl ... v klidných časech vše vypadá stabilně a nic nehrozí, tak proč se šikovat a organizovat
2. co z toho budu mít ... již diskutované slevy a výhody, v TESCU se vyplatí víc
3. nevyčnívat ... i když něco hrozí, nikdy to aktivně neřeším a vezu se. Když se to vybojuje, tak i pro mě, když ne, nebudu exemplárně potrestán za rebelii
4. já to nevytrhnu ... vím, že velké věci nevyřeším, tak nač se angažovat. Bohužel tím taky nepomohu ve věcech, kde by mi síly stačily, protože o nich nebudu vědět.
5. Zásadně jsem solitér, založením postapák, jediný průkaz kromě ZP mám ten občanský ... až mi zakážou kosu, tak jednu zakopu a druhou budu trénovat za domem, protože k nějbližší civilizaci to mám 10km a než to přijde k mně, budou to muset řešit napřed ve městech
6. špatná zkušenost s obdobnými organizacemi zastupujících kdekoho ... kdo by chtěl být členem Jandovy OSY?
...
Tohle není míněno jako napadání nebo zesměšňování nečlenů, lidé mají různé životní strategie.

Aby se člověk stal členem organizace, musí pro to něco udělat a mít pro to důvod, motivaci. Ne naopak, tj. ve většině případů pozitivní důvod "proč nejsem členem LEXu" neexistuje, a přesto není nic nepochopitelného na tom členem nebýt, minimálně je to defaultní stav.
LEX není místní střelecký oddíl, kde člověk přesně ví co, proč a za kolik. Tohle je prostě obecnější věc a ne každý situaci vyhodnotí tak, že je jeho podpora potřebná i v jeho vlastním zájmu.



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#51 » stř 15. čer 2016, 14:23

pavelg: nic proti tobe, jen muj nazor na ty body:
1/ s tim bych souhlasil, ale casy zrovna moc kldine nejsou
2/ drobna podpora lidi kteri haji moje zajmy
3/ take jsem se drive vezl, ale ted mam pocit ze chci pro to taky neco udelat i za tu cenu "potrestnai za rebelii"
4/ a podle toho vypadaji i volby a to co nam vladne, ja to nevytrhnu, tak volit nepujdu, nebo ten jeden hlas to strane svobodnych (doplnte jakoukoliv malou stranu) nepomuze, tak zvolim cssd (doplnte jednu z vetsich), kdyby se takhle uvazujici lide sebrali a udelali co chteji, dost mozna by politicka situace v nasem koute zeme vypadala jinak
5/ no na demonstrace taky nechodim, ale tohle je drobnost a "zakopavat" bude asi hodne lidi pokud se jim to zakaze ...Na rozdil od mistniho streleckeho klubu clenstvi v LEX, zarucuje vetsi "anonymitu" diky vetsi organizaci. Do mistniho sttreleckeho klubu se mi moc nechce je to na moje "soliterstvi" moc osobni.
6/ OSA je dost spatny priklad

PS: pokud mas opravdu barak na samote 10km od ostatnich, tak zavidim (v dobrem slova smyslu)



pavelg
Příspěvky: 3053

Příspěvek#52 » stř 15. čer 2016, 14:45

Ale kdepak, bydlím v řadovce, to bylo jen takové řečnické cvičení a nástin pár modelových, trochu zveličených, postojů. A nechtěl jsem tím nikoho popudit (a proto jsem vynechal bod "žena mi to zakázala"), každý si to musí promyslet sám.
Chtěl jsem taky zdůraznit, že část majitelů ZP o LEXu vůbec neví, nebo jen velmi okrajově a povrchně a že málokdo má rozumný důvod, proč NENÍ členem - rozhodně bychom ale neměli nikoho stavět do situace, aby to vypadalo, že má obhajovat, že členem není. Člověk se rodí nahý a bez kartičky LEXu a není proto nic podivného, že bez té kartičky ze světa i sejde.
Ti, co se do LEXu přihlásí, by tak měli učinit proto, že chtějí pomoct/podpořit s tím, že tuší oč jde a ne proto, že někdo pak dá 5procent slevu a 300 za rok je pakatel.

Uživatelský avatar
Kencui
Příspěvky: 137

Příspěvek#53 » čtv 16. čer 2016, 10:57

Ono jednim z tech duvodu nizke penetrace clenu lexu mezi strelci muze byt i to klasicke "ja se tam prihlasim jen jsem se k tomu jeste nedostal..." a roky plynou ;)
Ja se k tomu dostal po par mesicich od vydani ZP (vcera) i kdyz jsem to planoval od sameho zacatku :)

No jak se rika - kdyz chlap rekne ze neco udela, tak to udela a neni potreba mu to co pul roku pripominat...



davidoff
Příspěvky: 185

Příspěvek#54 » čtv 16. čer 2016, 11:11

Osobne za sebe, ZP mam cca 3 tydny a karticka v pdf od LEXu dosla vcera.Osobne v tom nevidim problem, registrace na 3 clicky a 400,- za rpvni rok. Jak tu kdosi ptal, to vystrilim za jednu navstevu strelnice. A ani mi nejde o vyhody, ale pokud chci pro svuj konicek neco udelat, tak tohle je to nejmensi.

Uživatelský avatar
Patton
Příspěvky: 280

Příspěvek#55 » čtv 16. čer 2016, 12:29

davidoff: Souhlas. Já ZP mám 2 měsíce, členem jsem týden, svou první zbraň mám 14 dní. Ještě k tomu přidám to, že tím členstvím mám jistotu, že někdo za mě někde jedná, aby mi to střílení tam někde v dálí (Bruselu) nezakázali a nedej bože mi tu pistolku sebrali.

Uživatelský avatar
RomanB74
Příspěvky: 390

Příspěvek#56 » čtv 16. čer 2016, 14:17

Kencui +1 :D

Před půl rokem jsem pozastavil své členství v Mensa ČR. Jednoduše proto, že mi to prakticky nic nedávalo a na nějaké členské aktivity prostě "nebyl čas".
Zároveň jsem si říkal, že se "vrhnu" do LEXu. A přesně jak píše Kencui, tomu nebudete věřit, ale ještě "nebyl čas". A měsíce plynou...
Jednou za čas dostanu záchvat, poklikám na stránkách GunLex a ... nakonec to zase odložím na jindy.
BTW, v Mense nás bylo cca 4.200 členů, LEX má dnes tuším kolem 2,5~3 tisíce?
Spousta držitelů ZP nemá tušení nejen o LEXu, ale ani o internetových stránkách a fórech jako Z&K, MujGlock, Strelectvi atd atd.

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#57 » pát 17. čer 2016, 06:14

já se klidně přiznám, že v LEXU nejsem a nějak to nadšení nesdílím. ať tu není tak jednostranná debata. :-) silně mě to připomíná odborovou organizaci u nás v práci. taky se hrozně bijí za práva všech zaměstnanců a chtějí aby tam všichni byli (nejsem v nich). ale když přijde na lámání chleba, vždycky se zjistí, že ten zaměstnavatel si to udělá jak on chce a odbory pronesou, něco jako "podívejte, jak jsme se snažili, ale ....".
možná to je celé jen tím, že aktivity a výsledky snažení LEXu málo sleduji. to bych se pak klidně za to podceňování omluvil.

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#58 » pát 17. čer 2016, 06:31

Možná jeden dost zásadní důvod, proč hodně střelců není v LEXu (možná ten nejhlavnější): NEVÍ O NĚM ... odkud taky, že? Já osobně jsem se o něm dozvěděl až na tomto fóru. Jsem obklopen lidma se ZP (v rodině i mimo). Nikdo není v LEXu, nikdo do nedávna (než jsem to všem prezentoval) nevěděl, že LEX existuje. Ne každého baví být registrovaný na fórech, i na těch střeleckých.

Uživatelský avatar
Boudy
Příspěvky: 175

Příspěvek#59 » pát 17. čer 2016, 07:00

Jistě, já v Lexu jsem (celou dobu co mám ZP)a nadšenej z toho nejsem. Byl bych radši, kdyby jsme žádnou takovou organizaci nepotřebovali. Ale kdo o tom ví a není tam, je v mých očích divnej = asi neumí číst mezi řádky a vidět širší souvislosti... Může být až Sedmej na řadě, ale když na to dojde, bude brblat, že on kdyby věděl, tak by členem byl ... Za půl roku 619 příspěvků, no jo, vždyť jsou bezplatné ... Celých 300,-Kč ročně ... Určitě, aktivity Lex málo sleduješ, ale máš výmluvy jak malej kluk : "Já k volbám nepůjdu, co ten můj hlas asi tak změní, že?" nebo "Až pro mě konkrétně něco udělají, tak o tom budu přemýšlet" ...

Jděte už do háje, psát tu, to ano, ale přečíst si a něco si zjistit, to ne ...

P.S. Odbory nemám rád, tam jde o to, že zaměstnavatel je vlastně vykořisťovatel a pracovníci jdou vlastně otroci. To Lex za všechny lidi hájí právo na vlastnění a držení zbraní - proti politikům.



davidoff
Příspěvky: 185

Příspěvek#60 » pát 17. čer 2016, 07:44

Stejne mam trochu pocit, ze do LEXu vstupuji spise az novi vlastnici ZP, kteri k tomu pristupuji adekvatne dobe. Naopak starsi majitele ZP uz to asi odkladaji tak dlouho, ze si reknou "ech, vzdyt je to uz jedno po tech letech". Nikoho tim neodsuzuji, jen proste mezi novyma majitelama ZP je vice tech, kteri si ho delaji proto, ze maji pocit, ze ted je nejvyssi cas a zaroven se snazi si ho do budoucna ubranit a je tam proste to nadseni pro vec.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů