Proc byt clenem LEXu?

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#76 » pát 17. čer 2016, 11:03

Kencui: zákony, pravidla a situace s legálním držením zbraní u nás mě nepřijde tak kritická, abych vstupoval do LEXu. tak to bylo myšleno. a nadnárodní zákony nevěřím, že LEX dokáže měnit.
Boudy: nevidím možnost, jak tohle přes LEX reálně změnit. ale tím nijak nekritizuju snahu LEXu, ani tebe nebo jakéhokoli člena. třeba se to změní a jednou si tu kartičku taky koupím. :) jenom, že třeba jsou držitelé ZP, kteří o LEXu vědí, ale i tak zatím nevidí důvod stát se členy.

Uživatelský avatar
Boudy
Příspěvky: 175

Příspěvek#77 » pát 17. čer 2016, 11:10

Jo, já ti rozumím, pokud to funguje, tak já se starat nemusíš. Až se to posere, budeš vřískat, cpát prachy a šup, šup borci, teď něco dělejte, já chci, já si to teď už přece platím ...

Já vím, že jsou držitelé ZP, co o Lex neví - ti jsou budoucí členové, pak jsou ti, co o tom ví, ale členy se radši nestanou - no a pro ty moc pochopení nemám.

Tak jako je v každé větší společnosti nějaké procento nadprůměrných a nějaké procento průměrných, musí být zákonitě i procento těch podprůměrných.
Je důležité včas pochopit, že ty podprůměrní stojí více námahy a není jisté, že se to setká s pozitivním výsledkem. Radši tu námahu investovat do průměrných či nadprůměrných ...

Už ti k tomu nemám co říci ...

Uživatelský avatar
j.v.
Příspěvky: 160

Příspěvek#78 » pát 17. čer 2016, 11:19

Ono by bylo vůbec nejlepší to celé uzavřít. Když Sedmej nechce, tak prostě nechce. Je to jeho rozhodnutí a nikdo mu do něj nemá co mluvit - což přeneseně platí i na všechny ostatní lidi. Argumentů proč je členství v Lexu ne úplně blbý nápad bylo napsáno, myslím, dost. Pokud to někomu za to stojí, vstoupí. Pokud ne, nevstoupí. Honit si nad tím vším ego je ale naprosto zbytečná ztráta času...

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#79 » pát 17. čer 2016, 11:23

Octopuss píše:Urážky si nech pro kámoše z hospody. Pokud neumíš slušně odpovědět na jasně položenou otázku, vůbec nereaguj.

Tři kila jsou prd, a možná jsem exot, ale z principu nehodlám nikomu nic posílat, pokud jednoznačně nedoloží, na co ty peníze použije.


Co takhle se alespoň podívat na jejich stránky a něco si přečíst?
Něco o LEXu

Kód: Vybrat vše

Sdružení LEX vzniklo v roce 1998 jako nezávislé sdružení, bránící zájmy všech legálních držitelů zbraní. Jsme respektovaným partnerem v rámci legislativního procesu, organizujeme přednášky i střelecké soutěže, spolupracujeme s obdobnými organizacemi v rámci Evropy.
Usilujeme o zachování práva každého řádného občana na držení zbraně pro účely sebeobrany, sportu, myslivosti, k výkonu povolání nebo zaměstnání či ke sběratelským účelům. Zasazujeme se o zachování práva na efektivní sebeobranu a zlepšení pozice obránce na úkor útočníka. Našimi aktivitami bráníme v rámci ČR opakování scénářů známých z ostatních zemí Evropy, kde došlo k výraznému omezení těchto práv.
Zastáváme osobní odpovědnost jednotlivce podepřenou základními právními principy (např. rovnost před zákonem, presumpce neviny). Prosazujeme jednoduchost a smysluplnost legislativních úprav, bojujeme proti regulaci znemožňující či ztěžující slušnému a odpovědnému člověku praktické využití jeho práva na zbraň a obranu.
Obránce musí mít možnost efektivní obrany a veškeré důsledky protiprávního jednání musí nést agresor.

Tady si můžeš počíst i bez členství
[url]http://gunlex.cz/o-lex/stanovy
[/url]



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#80 » pát 17. čer 2016, 11:41

Já jsem členem Lexu déle než mám ZP. Pár lidí, co znám, to má podobně.

Trochu bych to přirovnal k očkování. Dokud se nemoc nešíří, tak to vypadá v pohodě a najdou se jedinci, co považují očkování za zbytečné. Když ale dojde k šíření nemoci kvůli nízké proočkovanosti, tak to s chytráky odnesou i ti, co se objektivně očkovat nesmí. Když je proočkované dostatečné procento populace, epidemie nehrozí.

Doporučuji tedy každému, koho baví zbraně všech kategorií, se naočkovat proti lidské debilitě shora (EU, popř. naše vláda) vstupem do Lexu. Jsou tam hlavně nulové povinnosti a malým příspěvkem pomohu v boji proti byrokracii.



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#81 » pát 17. čer 2016, 11:59

Zbroják mám chvilku. Dnes jsem se stal členem LEXu. Docela chápu, že ne všichni střelci jsou členové, ale absolutně nechápu, že ty lidi co tady lamentují nad směrnicí členy nejsou. Co LEX za ty tři stovky ročně pro nás střelce udělal je snad vidět dnes a denně. Vůbec nechápu jak s takovým rozpočtem mohou mít takový vliv. Kdyby s takovým nasazením podnikali jsou z nich miliardáři. Beze srandy. Minimálně čeští podnikatelé v oblasti zbraní působící na území ČR by do nich měli sypat každoročně desítky tisíc každej. Např. u mě byl LEX impulsem k pořízení ZP a následnému nákupu 13-ti zbraní. Takže největší prospěch mají obchodníci (což jim samozřejmě přeji).

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1859

Příspěvek#82 » pát 17. čer 2016, 12:50

Boudy: nerozumíš. ;-)

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#83 » pát 17. čer 2016, 13:50

Zbroják mám už někdy od roku 1996 nebo 97. O Lexu jsem se dozvěděl až z tohoto fóra před nedávnem. Dost dlouho jsem váhal, jestli se členem stát nebo ne. Viděl jsem to stejně jako Sedmej a současný stav mě i jemu dává za pravdu. Naše politická reprezentace si souvislosti uvědomuje, tu není třeba edukovat. A evropské zastupitele zase nepřesvědčí od nás nikdo, což jsme v uplynulých dnech poznali.

Takže členstvím v Lexu nijak neprospěju situaci a nezměním, co bylo v Bruselu odhlasováno. Je naivní si myslet opak po minulém pátku, kdy nás Brusel jednoznačně odkázal do patřičných mezí. Členstvím v Lexu jsem chtěl dát najevo, že chci hájit svá práva (a dodržovat povinnosti), i když o nich aktuálně rozhoduje někdo jiný.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#84 » pát 17. čer 2016, 14:05

Lynx: A kdo myslíš, že naši politickou reprezentaci vytrvale edukuje? Nápověda...tři písmena.

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#85 » pát 17. čer 2016, 14:13

Svět málokdy bývá černobílý. Vzhledem k tomu, kolik politiků se zabývá myslivostí nebo střelectvím (a ne pouze v posledním čase), tak bych to tak jednoznačně neviděl. Lex má na tom, že mám doma nějaké zbraně, jistě nemalou zásluhu, ale nebýt těch myslivců a střelců, nemuseli by zastupitelé být tak ochotni mu naslouchat. A naopak, pokud by v Parlamentu bylo dost nimrodů a pistolníků, nemusí žádná střelecká hnutí lobbovat, protlačí si to sami.

Svůj důvod jsem řekl, víc slov je zbytečných.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#86 » pát 17. čer 2016, 14:32

jediny duvod proc nebyt clen lexu je ze clovek nema na prispevek a to pak se divim, ze ma na naboje...

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 988

Příspěvek#87 » pát 17. čer 2016, 16:01

O vstupu do LEXu jsem dlouho uvažoval a váhal jsem. Padla tady otázka, jaký je argument těch, kteří v LEXu nejsou. Myslím si, že to tady teď padlo (myslím, že to přesně popsal Sedmej) a byl to i u mě právě tento argument a ten opravdu zní tak, že situace u nás je taková, že lze žít i bez členství v LEX a na situaci mezinárodní nemá LEX žádný vliv, protože tam neplatí vůbec žádné argumenty, žádný zdravý rozum, ale jen zcestné uvažování zcela neschopných úředníků EÚ.
Ale ono by mohlo být najednou hůře i u nás, veřejnost začíná mít, díky médiím, která vytvářejí a udržují atmosféru nebezpečnosti lidí, kteří vlastní, byť legálně, zbraně, a tak by se mohlo opět někomu začít zdát, že utrhne na toto téma nějaké voliče a mohla by přijít nějaká omezení nebo zákazy. A tady už opravdu může LEX naše zájmy chránit, ale aby to mohl LEX dělat, tak musí mít za sebou co největší masu lidí. A tak je opravdu dobré, než k nečemu dojde, preventivně takovou silnou organizaci mít, protože ta má nezbytné kontakty a tím včas potřebné informace a ví, jak, kde a u koho v našem zájmu intervenovat.



matias
Příspěvky: 259

Příspěvek#88 » pát 17. čer 2016, 16:57

Ví- li se málo o LEXu, není to leností střelců, další veřejnosti, či cenzury. Je to, dle mého názoru, absencí sebeprezentace
a tudíž zásadní chybou jeho vedení. Termíny jako rozsáhlé kontakty, mnohá jednání s významnýmnými partnery, nespočet-
né zahraniční cesty mi připomíná činnost samozvanců z EU. Váhající střeleckou veřejnost, popř. odpůrce přesvědčí jedině
konkrétní činy. Tj. jednoduchá a však masivní protikampaň na kroky pseudohumanistů. Např. na každé větší střelecké akci
krátké ( a levné ) informační sdělení typu- za poslední období ( .... ) se nám podařilo A, B, C. Bohužel snaha D, E, F se minula
účinkem, protože ...... V regionálním tisku po takových pravidelných informacích skočí jak pes po špeku. Myslivců je na
nižších zastupitelských úřadech hejno a ti se určitě neotočí zády k propagaci. Malý příklad za všechny. Může-li protizákonně
fungující centrum Klinika ( fuj ! ) připravovat na léto do nebe volající drzé akce s tichým požehnáním úřadů
http://pravednes.cz/click?id=39819002
proč to nejde LEXU?

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#89 » pát 17. čer 2016, 17:02

Lynx píše:...

Na tu naši politickou repre musí někdo tlačit. Luky ti napověděl kdo to je. Máš sice pravdu, že spousta politiků jsou myslivci, ale zapátrej v minulosti a možná vzpomeneš, že to za minulého režimu bylo stejné. A mimo myslivost a vládnoucí stranu jsi se ke zbrani nedostal ( plus svazarm).
Mimo jiné, LEX se snaží i pomáhat lidem co použili zbraň na ochranu svého života, zdraví či majetku, aby se jim nedostalo zacházení jako s vrahy. A v tomto směru je taky dost práce. A s kým myslíš, že se bude vládnoucí garnitura bavit spíš?



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#90 » pát 17. čer 2016, 17:10

Presvedcili jste me, zaregistroval jsem se ale jeste nezaplatil... Nevadi, ze uz to je pres mesic a staci zaplatit? ;-)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů