Petice Žádáme vyhlášení referenda o vystoupení ČR z EU.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2232

Příspěvek#1 » ned 26. čer 2016, 19:04

Tady http://www.petice24.com/adame_vyhlaeni_ ... eni_r_u_eu běží petice o vyhlášení referenda o vystoupení z EU.

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 331

Příspěvek#2 » ned 26. čer 2016, 20:32

Nerozumím tomu tříštění - zde http://www.petice24.com/petice_za_referendum_o_vystoupeni_z_evropske_unie je petice se skoro 74k podpisy. Proč zakládat novou?
Že je zakladatelem Okamura je (mohlo by být) jedno. Ten text je:
„Žádám parlament České republiky, aby přijal ústavní zákon umožňující
občanům České republiky rozhodnout v referendu o vystoupení České
republiky z Evropské unie.“

Nic více a nic méně.



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#3 » ned 26. čer 2016, 20:40

No Okamura dodá té vaší petici na vážnosti a důvěryhodnosti...:-) :-)

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 331

Příspěvek#4 » ned 26. čer 2016, 20:55

V petici nevidím ani slovo o podpoře Okamury či jeho strany. Takže budeme mít 10 petic jen proto, protože se původní autor nezamlouvá? Chjo :-(

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1862

Příspěvek#5 » ned 26. čer 2016, 21:10

pedro!: jenže, když máš papíry ohlavičkované SPD, celé to Okamura prezentuje jako svou iniciativu, na které honí politické body. nakonec jako téměř na všem v čem se angažuje. chápu, že spousta lidí raději zakládá jiné petice, než by se mu na tohle podepsali. :-)
Naposledy upravil(a) Sedmej dne ned 26. čer 2016, 21:29, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Octopuss
Příspěvky: 295

Příspěvek#6 » ned 26. čer 2016, 21:16

Nic od Okamury nepodepíšu už jen z principu.

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 331

Příspěvek#7 » ned 26. čer 2016, 21:39

Ano, Okamura na tom nabere politické body, to je pravda. A ano, je to jeho iniciativa. Bohužel, jen on dokázal posbírat tolik podpisů (nejsou-li zfalšované). Ostatní petice nemají, pokud vím, ani polovinu tohoto počtu podpisů.
Já jsem to podepsal i s vědomím, že si to řada lidí bude interpretovat jako moji podporu Okamurovi. To ale není můj problém a že na tom Okamura zaboduje pro mě není tak důležité jako to, abychom byli co nejdříve zase suverénním státem.
Je mi jen líto toho tříštění aktivit/hlasů.

Uživatelský avatar
jirka87
Příspěvky: 262

Příspěvek#8 » pon 27. čer 2016, 06:29

Nevim kam to hodit a toto je stejne takove duplicitni vlakno.

Polakum drbe a chteji narychlo euro a pupkaci zahnani do kouta vymysleli v obavach o "svetovy mir" zase nejakou dobrotu : https://m.novinky.cz/articleDetails?aId ... RlzGOH3J8P

Na nektere veci umi reagovat velmi rychle,ze? A co ten nazev dokumentu? Kam se hrabou vsichni konspiracni teoretici. Neco tak absurdniho by nevyvestil z koule ani Vlastik Plaminek.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#9 » pon 27. čer 2016, 07:12

Nevim co mate vsichni proti Okamurovi...



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#10 » pon 27. čer 2016, 07:44

No já třeba tři pistole, dvě brokovnice a tři pušky... :-) :-) :- ). To je samozřejmě jen vtip. Ale seriózní politik se od populisty a křiklouna liší tím, že nabízí konzistentní a uskutečnitelný program. Tenhleten človíček se jen veze na tématech, která jsou schopná vytáhnou plebs do ulic, ať jsou to cikáni nebo uprchlíci. Jaká konstruktivní a uskutečnitelná řešení nabízí, mimo líbivých frázeí pro lidicky jejichž vzdělání nepřekročilo osmou třídu základní školy?

Uživatelský avatar
Sedmej
Příspěvky: 1862

Příspěvek#11 » pon 27. čer 2016, 08:11

Enerccio: mě vadí celý ten jeho politický projev. vadí mě způsob jakým oslovuje lidi, vadí mě i lidi, které on oslovuje a to, že z podpory takových lidí se raduje.
naštěstí on tady snad nikdy nic řídit nebude. kdyby zůstal u turistiky a investování, udělal by líp.
a abych se držel tématu. to, že tu je několik petic a tříští se hlasy, jak tu někdo napsal, za to může právě to, že na tuhle petici je nalepená SPD. taky bych nikdy nepodepsal papír ohlavičkovaný jeho stranou ...



Apep
Příspěvky: 93

Příspěvek#12 » pon 27. čer 2016, 08:17

Souhlasím s Chipem. A jak to komentoval jeden můj kolega: Syn imigranta, který brojí proti imigrantům, to asi není normální. Dle mě měl zůstat u cestovek.

Jinak online petice jsou sice fajn, ale u nás nejsou nijak závazné. Dokud petice nejsou fyzicky podepsané na papíru tak se vám na ně může stát víte co.



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#13 » pon 27. čer 2016, 08:21

jelikoz ani nejsem obcan CR tak se do politiky moc zatim nezajimam ale proste kdyz vidim, skoro vsude se do neho navazeji lidi tak me to zajimalo proc

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#14 » pon 27. čer 2016, 08:21

Když pominem Okamuru, tak mi někdo řekněte, co by mělo Bohuše donutit vyhlásit referendum o setrvání v EU a kdy to náhodou dopadlo jako v Británii, se podle výsledku řídit?
Nejen vládnoucí partaj prohlásila, že ČR vEU zůstane. Mějte na paměti, že kdyby se EU nakrásně začala rozpadat, tak my tam budem jako jedni z posledních trčet pořád.



pavelg
Příspěvky: 3057

Příspěvek#15 » pon 27. čer 2016, 08:40

Apep píše:Syn imigranta, který brojí proti imigrantům, to asi není normální. Dle mě měl zůstat u cestovek.


Nevím, co je na tom záhadného, asi to, že se Okamurovi podsouvá něco, co neřekl a neprosazuje. Jemu nevadí individuální imigrace, on vystupuje proti kolonizaci. V tomto se jeho postoj shoduje s mým a nejspíš i s většinovým názorem české populace.
To, že je on sám nevůvěryhodný z jiných důvodů, a spolupráce s ním bude asi vždycky velký průser, je taky pravda. Možná by ale bylo dobře se víc orientovat na OBSAH místo na NOSITELE.
I ošklivý člověk může mít pravdu a slepé kuře najít zrno. Jestli čekáte, až to referendum navrhne někdo bez poskvrny, nejlépe rovnou Táňa Fischerová, tak to asi budete v EU poslední, kdo zhasne. Jestli to referendum chcete, je potřeba jej podpořit v té podobě, která vede k cíli. Kromě Okamury to organizovali před pár měsíci i např. Svobodní, popravdě moc nechápu, proč teď v té věci chrápou. Vždyť byli první a prakticky jediní, kdo měl za cíl vystoupení ČR z EU v době, kdy vyslovení takové myšlenky na veřejnosti platilo za velké kacířství.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů