CZ P-07



Čop
Příspěvky: 145

Příspěvek#151 » stř 20. črc 2016, 11:18

Já jsem ojetý vyhazovač řešil po mailu s továrnou. Jako letecký mechanik jsem velmi háklivý na situaci, kdy jde očividně kov na kov. Bylo mi sděleno, že je to v pořádku a jestli chci, že mi pošlou nový vyhazovač. Nechal jsem to být...



Saigon
Příspěvky: 6

Příspěvek#152 » čtv 21. črc 2016, 06:53

Výrazu opotřebení bych v této souvislosti rozuměl, kdyby docházelo k opotřebení v místě, kde vyhazovač přichází do kontaktu s prázdnou nábojnicí. A nikoliv z boku, kde ho obrušuje závěr. Navíc to hoblování musí mít určitě vliv na spolehlivost zbraně ve smyslu "odebírání" energie závěru. Protože pokud je závěr brzděn v pohybu cestou dozadu a následně i dopředu, tak může v krajním případě (špatný úchop, slabá laborace munice, apod.) nastat zádržka nebo jiná závada. Když je to taková prkotina, jak mi tvrdili na prodejně, tak proč to neudělají pořádně!!!

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#153 » úte 26. črc 2016, 15:48

Jdu se pochlubit!
Vyřešil vypouštění kohoutu http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=6637&start=120#p102280, destičku záchytu kohoutu, která nedosedala nadoraz při vypouštění páčkou. Kohout tak na bezp. ozubu byl zastaven jen půlkou tloušky tohoto ozubu a že ta tlouška je možná tak půl milimetru? Chtělo to o pár setinek zbrousit náběh, na který zatlačí osička decocku na destičku. Viz foto. Jak dostat destičku ven je dobře vidět zde.

Nyní funguje naprosto precizně! Na jiné funkce tato úprava nemá vliv.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Milan100
Příspěvky: 423

Příspěvek#154 » stř 27. črc 2016, 06:31

Nápad jsem hned vyzkoušel, i když už jsem si zvykl na vypouštění kohoutu ručně. Bylo mi u toho dost horko - strach z vystřelené pružinky, zakutáleného dílu atp. Nakonec vše dobře dopadlo a destička opravdu dosedá hned celou ploškou. Proti videu přeci jen drobný rozdíl, on měl zřejmě pojistku, já využívám decocer a tak přibyl problém s montáží pružinky decoceru. To chtělo navíc jiné brýle, pinzetu, výkonnou LED baterku a trochu zápasení. Uvidím jestli si zase zvyknu na využívání decoceru nebo zůstanu u ručního vypouštění. Všiml jsem si i velkého množství mosazných pilin v těle zbraně, se kterými se potýkám i při čištění. Odevšad je ale nelze běžným čištěním dostat. Asi se někde odstřihuje hilzna, možná při zasouvání do komory. Máte to taky tak ?



Čop
Příspěvky: 145

Příspěvek#155 » stř 27. črc 2016, 07:42

Pánové, fakt se nebojíte průseru? Jednou Vám to nedejbože vystřelí a při vyšetřování se zjistí, že jste provedli neoprávněný zásah do zbraně. Tím pádem zaplatíte všechny škody. Fakt Vám to nepřeju, ale co kdyby...

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#156 » stř 27. črc 2016, 11:23

Přesně naopak, teď už se nechtěného výstřelu přes decocker nebojím :-) Předtím jsem tomu tolik spíš nevěřil. ps. Kdo definuje, co je a co není oprávněný zásah? A existuje vůbec něco jako "neoprávněný zásah"? Na druhou stranu ždycky můžu tvrdit, že už to takhle bylo, nebo jsem si to někde nechal dělat ne?

Vrátit pružinku je trochu náročnější. Ale jak jsem ji tam dával celkem třikrát, když jsem zkoušel, jestli to už takhle stačí nebo ještě, našel jsem si grift.
Mozazné piliny tam jsou od vyhazovače a vytahovače. Stačí se podívat na mé sušilky, jak jsou ohoblované :-D



Milan100
Příspěvky: 423

Příspěvek#157 » stř 27. črc 2016, 11:39

Co k tomu dodat, bojím se že to vystřelí ale ne v souvislosti s úpravou. (tak trochu přestávám věřit CZUB, ne sobě) Třeba tak jako není bezpečné vypouštění kohoutu (nedoporučovalo se použití) u CZ 70. Proto jsem nakonec přešel na ruční vypouštění. Úprava sama nemá "vedlejší účinky", je správně vymyšlena. A co do dosednutí ploch tak je jasně lepší. Samo že lepší by bylo aby to zhodnotil a provedl puškař. Stejně tak jako by mohli říct "a ten vyhazovač jste si taky obrousil sám" ? Případně omlácené a zabroušené hrany na vedení kontejneru jako se píše v tématu P-09. Automechanikům taky fušuji do řemesla a zcela úspěšně. Ale nechtěl bych tím říct že nejlepší volba pro každého je hned to upravit taky. Opatrnost, tak jak píše Čop je na místě.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#158 » stř 27. črc 2016, 15:13

Ta pistole ma blokaci zapalniku, ne? To by melo zabranit vystrelu pri selhani ozubu jako druha pojistka...

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#159 » stř 27. črc 2016, 17:36

pravda...

Uživatelský avatar
Biggles
Příspěvky: 366

Příspěvek#160 » sob 30. črc 2016, 04:56

Čop: Pokud hodláš používat zbraně z Približného strojárstva, tak se povětšinou pro jejich spolehlivou funkci "neoprávněnému zásahu do zbraně" nevyhneš.



Čop
Příspěvky: 145

Příspěvek#161 » pon 1. srp 2016, 16:39

No já mám P-07 cca 5 měsíců. Vystříleno 2000 ran téměř výhradně přebíjenkama, a ani jediná nejmenší závada (když nepočítám uvolněné hledí). Zatím špatnou zkušenost s ČZUB nemám. Komunikace vzorná, pistole je podle mě skvělá, funguje jak má, dobře se nosí, vypadá krásně, co si přát víc? Žádný zásahy neplánuju :-)



Čop
Příspěvky: 145

Příspěvek#162 » pon 1. srp 2016, 16:45

Jinak pánové, jen obecná poznámka. Vsadím se s Vámi, že CZUB má neoprávněný zásah do zbraně dobře ošetřený v obchodních podmínkách. Kromě toho podobnou úpravou přicházíte o záruku a co je hlavní - nesete odpovědnost za jakýkoliv průser, který soudní znalec posoudí jako (byť nepřímý) následek takového zásahu. Jak jsem psal výše, nikomu nic takového nepřeju, ale myšlenka na to, že řeknete "já už to tak koupil", nebo "to se udělalo samo" je opravdu velmi naivní. Jste majitelem a za svou zbraň odpovídáte v celém rozsahu. Když to potom kamarádovi bouchne v ruce a zdánlivě to nebude souviset s úpravou bezpečnostního ozubu, věřte, že armáda právních zástupců CZUB se po Vás proběhne tak, že Vám hodně dlouho nebude chutnat.



Milan100
Příspěvky: 423

Příspěvek#163 » úte 2. srp 2016, 10:30

Dobře Čop, myslím že už nám to stačí, vyděsil si nás již dost. Budeme poctivě referovat o stavu nástřelu a případných problémů se zbraní, včetně nějakého nečekaného zničení zbraně. Tak jak jsme to dělali doteď. Do úpravy nastříleno 600, decocer jsem používal jen při sušení, naostro raději ne. Vypouštění kohoutu mám nasušeno dobře, a po úpravě jsem znovu začal používat decocer, samozřejmě za dodržení dalších podmínek nutných k bezpečnému spuštění. Zatím při střelbě samotné žádná závada. Nedovření závěru jsem zatím zaznamenal jen při ručním natahování - nabíjení prvního náboje do komory(subsoniky), tak to přisuzuji částečně jako svou chybu, při střelbě již bez závad. Vyzkoušel jsem mazání konkor, inkor, balistol a v současné době motorový olej a s tím jsem nejvíce spokojen, skluz závěru je nejpříjemnější. Moje výtka ke zbraní je snad jen spoušť omega, dlouhý chod a dlouhý reset mě ne zcela vyhovuje. Dále jsem koupil bicí pružinu 13Lbs a po konzultaci s inženýry s CZUB jsem ji zaměnil za původní 16Lbs. Docílí se tím menšího odporu v DA. Ten je od výroby nastaven hodně veliký, někde okolo 5,5 - 6kg. Úprava schválena CZUB !

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#164 » úte 2. srp 2016, 19:10

Na tu pružinu 13Lbs jsem koukal, ale netušil jsem, jak je tuhá, protože jsem nikde nevyčetl, kolik má originál, takže díky! Jen by mě zajímalo - slabší pružina = slabší úder kohoutkem na zápalku = většíé pravděpodobnost selhače???

Nejsem sice zkušený expert, ale co jsem porovnával s jinými pistolemi (Glock, HK...) chod i reset mě přijde v pohodě...

Čop: Jak naznačil Milan100, už stačí. Pro ty, co jim též "cvaká - nedoléhá" ozub, je už na každém, zda si to udělá, zda a s jakým výsledkem zváží vhodnost této úpravy. Já jsem zde dal pouze návod, jak si s tím po domácku poradit.



Milan100
Příspěvky: 423

Příspěvek#165 » úte 2. srp 2016, 20:06

Jen by mě zajímalo - slabší pružina = slabší úder kohoutkem na zápalku = většíé pravděpodobnost selhače???

Ano, je to přesně tak. Důležité je aby po výměně byla zachována spolehlivost odpalu, a to u mě zůstala. Samozřejmě se dá zpět vrátit původní pružina, zase je to na zvážení. Původně jsem ji kupoval na CZ75 kterou používám na mířenku a u které mě spolehlivost odpalu netrápí. Ale po konzultaci s CZUB jsem ji nejdříve dal do P-07 a proto že vše funguje jak má, tak tam už zůstala. Do CZ75 musím koupit další. Součástí pružiny 13Lbs je slabší pružinka k zápalníku, tu jsem ale nevyměňoval, nechal jsem původní - fabrickou, přesto vše bez závad.
K chodu spouště, já jsem porovnával s Glock19 4gen, GP100, Sig226, CZ75 a každá je trochu jiná, to by bylo na jiné téma. Snad je nakousnu že u GP K100 se mi velmi líbil odpor v DA 4,5kg, velký rozdíl proti P-07 s necelými 6 kg.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů