Nosit zbraň je prevencí před terorismem

Uživatelský avatar
jirka87
Příspěvky: 262

Příspěvek#16 » úte 19. črc 2016, 11:02

Vy si děláte legraci, ale Nice názorně ukázalo, že zbraň není jediným prostředkem pro masakr.

- volně prodejné chemikálie (včetně silně žiravých), benzín, stlačené plyny v lahvích...
- auto (volně lze koupit i BVP)
- Afghán jasně ukázal možnost improvizovaných nástražných/výbušných zařízení..

Ve vedlejším vlákně je bohužel popsáno, že v Rakousku a Německu to mají s nošením zbraně krapet jinak, než u nás...Fakt nemám 110Kg, 180cm a fyzickou zdatnost 20letého mladíka. A nehodlám zkoumat jestli mě někdo straší, nebo chce zabít.

Nevím...podle mě je problém úplně jinde a to je na zcela jiné téma. Bohužel střelectví a politika se nyní hluboce propojuje na základě aktuálních témat. Člověk aby se bál to někde nosit, aby mě někdo křivě neobvinil, že jsem ho ohrožoval (chudák malej), něco koupit, abych to pak neodevzdal apod...

Prosím nerozvíjejte debatu na výše sepsané řádky, rád bych to tímto uzavřel. Pokud narazíte na další případy u kterých je pode jasné, že být neozbrojen = případ jako s tím "sekerníkem", dávejte to sem.

Díky

Uživatelský avatar
P.V.
Příspěvky: 1298

Příspěvek#17 » úte 19. črc 2016, 11:07

Jen se snažíme (a musím se poplácat - začal jsem i s maily politikům, ač k nim jsem velmi kritický) poukázat na absurditu ohledně omezení zbraní.

Proti harmonizaci přestaveb a znehodnocení nemám výhrady - to máme v ČR, myslím, velmi dobře ošetřeno a mohlo by to být vzorem. Ale nabývání zbraní ať je záležitostí jednotlivých států.



kk
Příspěvky: 1005

Příspěvek#18 » úte 19. črc 2016, 11:59

jirka87: jen oprava: na BVP potrebujes nejaky povoleni na nakladani s vojenskym materialem nebo co od PČR ... ale staci "jen" bezuhonost a spolehlivost jako na ZP

Uživatelský avatar
Patton
Příspěvky: 280

Příspěvek#19 » úte 19. črc 2016, 17:01

Vím, že hrozba terorismu se přibližuje čím dál blíž k Čechám. Určitě začnou pod tímto tlakem nosit i ti, co doteť nevyrazili z baráku s kvérem. Ale co když budem ve špatný den, ve špatný čas a na špatném místě a budeme svědky nějakého masakru (třeba zrovna jako v tom bavorským vlaku). Budeme za hrdiny, když takovýho zmetka zastřelíme dřív než policie, v Izraeli bychom byli, ale tady? Nejsem si jistý, že v době omezování zbraní u civilistů, bezúhonných občanů jako jsme my, by to pro dotýčného střelce dopadlo OK.
Jen jsem zauvažoval nad tou prevencí, nějak mi to neštymuje s tou směrnící o zbraních z Bruselstánu.



Stewie
Příspěvky: 326

Příspěvek#20 » úte 19. črc 2016, 17:45

Za hrdinu budeš těm, které zachráníš před tou sekerou nehledě na to, jak to pak dopadne soudně.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#21 » úte 19. črc 2016, 18:07

S pokračujícími excesy migrantů (bitky, znásilnění, aplikace vlastního "správného" vnímání pozice ženy i na místní) a násilnými útoky typu Charlie Hebdo 2015‎, Paříž 2015, Nice 2016 pomalu utichají hlasy vítačů a milovníků multikulti. Naopak se ozývají stále hlasitěji lidé s dodnes téměř kriminalizovanými názory - dříve napadáni jako rasisté a zpátečníci.

Netvrdím, že by člověk zastřelivší nepochopeného azylanta se sekerou, byl automaticky oslavován jako národní hrdina, ale už by asi nebyl automaticky zařazen do škatulky útočníka a rasisty. Minimálně lidmi a médii ne - co na to naše justice je věc druhá. V případě útoku ve vlaku by ale svědků podporujících Vaši verzi bylo dost.

Jen si nedovedu ale dost dobře představit bezpečnou střelbu v prostoru vagonu - většina lidí je orientována v jedné ose a riziko postřelení dalšího člověka za útočníkem je víc než pravděpodobné. Nechtěl bych tento problém řešit v situaci, kdy mám na rozhodnutí vteřiny.

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#22 » úte 19. črc 2016, 18:20

mikymoto píše:Jen si nedovedu ale dost dobře představit bezpečnou střelbu v prostoru vagonu...

Zdola nahoru (od podlahy do horní poloviny těla a do stropu), nebo úkrok stranou a střílet kolmo k jízdě. Ale takhle se mi to hezky kecá.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#23 » stř 20. črc 2016, 08:22

Obávám se že úkrok stranou a střelba alespoň trochu mimo podélnou osu vagónu není v takovém případě příliš reálná. Pokud vytáhneš zbraň, tak jsi první na koho zaútočí (pokud si to nerozmyslí - což je v tomto případě nereálné) a nějaký prostor na manévrování nemáš, protože po Tobě půjde přímo. No a dělat úkrok ve chvíli, kdy jsi v kontaktní vzdálenosti a kolem šišky Ti hvízdá sekyrka asi nebude to pravé.
Stejně tak si kleknout, abys střílel zezdola nahoru tě připraví o možnost úniku, když by střelba neměla kýžený efekt a maník s dírou (nebo několika dírami) v hrudníku nadále vesele máchal topůrkem.

Ale jak říkáš - takhle v klidu z bezpečí pokoje se to hezky teoretizuje. O nošení jsem zatím jen uvažoval, ale jestli se bezpečnostní situace bude nadále ubírat směrem, který v tuto chvíli moc pozitivní není, tak asi začnu hledat vhodné pouzdro.



Stewie
Příspěvky: 326

Příspěvek#24 » stř 20. črc 2016, 08:30

Asi jen taková otázka kolem dokola...co se musí stát, aby to například mikymota nebo jemu podobné přesvědčilo, že by měl začít nosit denně? Častější útoky? Nějaký útok v ČR? Popichaný rodinný příslušník? Popichaný přímo např. mikymoto? Co se musí stát, aby si člověk řekl, že "bezpečností situace se už dostala tam, abych..."?



RIVL
Příspěvky: 86

Příspěvek#25 » stř 20. črc 2016, 08:31

Pokavaď si nikdo nezkusí střílet pod stresem, tak veškeré teorie jsou na nic. Jsem starší, to znamená málo fyzicky odolný a rychlý. Jestli by na mě někdo vystartoval, nebo na mojí rodinu, vím zcela určitě, že bych neváhal. Je určitě lepší stát u soudu, než na pohřbu. Někde jsem četl, že v Maďarsku přijali zákon Můj dům, můj hrad. Neznáte někdo podrobnosti ?



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#26 » stř 20. črc 2016, 09:32

mikymoto píše:S pokračujícími excesy migrantů (bitky, znásilnění, aplikace vlastního "správného" vnímání pozice ženy i na místní) a násilnými útoky typu Charlie Hebdo 2015‎, Paříž 2015, Nice 2016 pomalu utichají hlasy vítačů a milovníků multikulti. Naopak se ozývají stále hlasitěji lidé s dodnes téměř kriminalizovanými názory - dříve napadáni jako rasisté a zpátečníci. ..

Vůbec to nevidím tak optimisticky. Neo-marxistické karmy nezmizí z hlav jejich nositelů po několika atentátech. Obávám se, že zažijeme ještě mnohem větší masakry a stejně to jistou část našich spoluobčanů nepřesvědčí. Taková pozice je totiž součástí této ideologie. Když jde o lepší zítřky, tak je snadné obětovat milióny (ty druhé). Vzpomeň třeba na Rusko.
Drobný příklad z těchto dnů - vrcholná představitelka německých zelených Renate Künast po útoku ve vlaku u Würzburgu kritizovala postup policie za to, že atentátníka zastřelili. Podle jejího názoru ho měli maximálně tak postřelit. Tady máš krásný vhled do myšlenkového světa vedoucích politických představitelů dneška - nikoliv soucit ke zmasakrovaným obětem, to jsou "jen" kolaterální a tedy nutné škody, zato starost o atentátníka, o nástroj změn jejich šílené ideje "nového" a "konečně spravedlivého" světa.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#27 » stř 20. črc 2016, 09:34

Stewie píše:Asi jen taková otázka kolem dokola...co se musí stát, aby to například mikymota nebo jemu podobné přesvědčilo, že by měl začít nosit denně? Častější útoky? Nějaký útok v ČR? Popichaný rodinný příslušník? Popichaný přímo např. mikymoto? Co se musí stát, aby si člověk řekl, že "bezpečností situace se už dostala tam, abych..."?

Můžu odpovědět jen za sebe - v prdýlce, kde pobývám se cítím (zatím) bezpečně. Kromě hlasitého řevu (zpěvu) cigánů oslavujících každý víkend tu není většího problému. V noci se už nějakou dobu netoulám a většinu času trávím buď doma s mrňousem, v kanceláři nebo na stavbě. Poslední situace, která mi tu zvedla tepovou frekvenci byla víc jak před deseti lety, kdy se po mě na ulici sápal opilec.
S výjimkou střelby před necelými dvěma roky (kombinace alkoholu, lidské blbosti a testosteronu) se tu nic neděje ;)

A abych odpověděl i na to kdy bych začal nosit - prostě až bych se bezpečně necítil (začaly se tu trousit divní lidé, zvedla se násilná kriminalita, soused by se na mě začal divně dívat :D , ...).



KarlosP
Příspěvky: 194

Příspěvek#28 » stř 20. črc 2016, 09:47

RIVL píše:Pokavaď si nikdo nezkusí střílet pod stresem, tak veškeré teorie jsou na nic. Jsem starší, to znamená málo fyzicky odolný a rychlý. Jestli by na mě někdo vystartoval, nebo na mojí rodinu, vím zcela určitě, že bych neváhal. Je určitě lepší stát u soudu, než na pohřbu. Někde jsem četl, že v Maďarsku přijali zákon Můj dům, můj hrad. Neznáte někdo podrobnosti ?


Podrobnosti Maďarského zákona neznám, ale obecně: http://gunlex.cz/45-clanky/no-a-kn/69-chybi-nam-doktrina-hradu

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 987

Příspěvek#29 » stř 20. črc 2016, 16:00

"Islamisté mění strategii, „osamělí vlci“ útočí na měkké cíle"

viz: https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... -cile.html
"Německý ministr vnitra Thomas de Maizière žádá v reakci na útok ve vlaku v bavorském Würzburgu, ale také na nejnovější analýzu Europolu, přísnější bezpečnostní opatření. Chce, aby se navýšil počet bezpečnostních kamer, posílil se stav policie a zlepšila se ochrana policistů. "Záruka ale přesto neexistuje," dodal."

Jo tak to určitě těm napadeným pomůže. Co takhle napsat, že případné zákroky opravněných držitelů střelných zbraní proti teroristům jsou vítány a nebudou trestány!!! Stále se jen chodí kolem horké kaše!!!

Uživatelský avatar
seton
Příspěvky: 273
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » ned 31. črc 2016, 12:43

Teď jsem se pobavil, Zeman tvrdí ozbrojte se jako moje manželka

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/prezident-zeman-prazsky-hrad-dostane-100-milionu-na-protiter/r~b57581b056ff11e6a77e002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-2

Tak to snad s tím odzbrojováním nebude tak hinc, je pravda, že jeho žena si pořídila revolver, ale todle mne zvedlo náladu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: audis, DaveCZ, Héfaistos, Redsnake a 9 hostů