Uzkon TR-X



Shrek
Příspěvky: 16

Příspěvek#571 » ned 17. črc 2016, 19:42

Ale já nejsem naštvaný, máš pravdu, napsal jsem to přesně opačně, uznávám svojí chybu. Není to myšleno nijak uraženě ani naštvaně. Jinak souhlasím s OT. Pokračuji do SZ ;-)



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#572 » stř 3. srp 2016, 21:02

Tak jsem si už také pořídil TR-X a abych se nenudil, než jí přihlásím a vyzkouším (a také abych natrénoval ten grif na nabíjení, se kterým tu všichni tak straší), přikoupil jsem si i školní náboje. A skutečně jsem si s tím způsobil hromadu zábavy na večer.

Hned na první pokus - první náboj "vystřelen" a vyhozen OK, druhý zůstal zaseklý na poslední pozici v zásobníku a už se nenabil (ani opakovaně). Vyrýpnul jsem jej skrz vkládací otvor šroubovákem ven a zkusil to znovu. Napodruhé se zasekl první náboj v pořadí, po uvolnění šly oba v pohodě. Napotřetí se opět zasekl druhý v pořadí a nejde ven už vůbec, patrně se zdeformoval těmi předchozími pokusy. Náboj vždycky zůstane zaseklý v trubce zásobníku, nedostane se do baskule (tj. nedosáhne toho místa v baskuli, kde je ten jazýček, který při nabíjení pouští náboje dál). Tak si říkám, co všechno je špatně.

1) Na zbylém školním náboji jsem naměřil průměr rantlu 22,25 mm. Na ostrém náboji S&B jsem naměřil rovných 22 mm. Mám sice velmi mizernou šupleru, ale měřil jsem víckrát (a u ostrých i víc kusů). Navíc ostrý náboj má mosaznou hranu precizně zaoblenou, školní náboj je celoplastový a má hrany ostré (a třepí se). Je to normální, aby nový školní náboj dělal takové problémy? Mají se školní náboje před použitím raději obrušovat?

2) Ohmatal jsem místo, kde vzniká zásek (náboj posunout do zásobníku proti pružině normálně jde, v zásobníku se hýbe volně, jenom nemůže ven). Je zjevné, že trubka zásobníku má větší průměr, než co je vyvrtáno v baskuli. Prostě jde tlusté do tenkého. Sice ten přechod není úplně ostrý, ale je. Je tohle normální?

3) Mohu vyklepat zaseklý školní náboj pomocí tyčky z druhé strany (skrz otvor na přední straně trubkového zásobníku)? Nebo je lépe nějak rozebrat zásobník? Nemáte někdo výkresy k této zbrani, nebo nějaké podrobnější informace ohledně možných zrad a jejich řešení?

4) A nakonec... dá se tato závada způsobit nějakou nešikovností při nabíjení?

Díky za jakékoliv rady.



lada1516
Příspěvky: 235

Příspěvek#573 » stř 3. srp 2016, 21:14

Měl jsi v zásobníku omezovací tyčku na snížení kapacity?



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#574 » stř 3. srp 2016, 21:29

Podle prodavače by tam neměla být, ale teď si to nemám jak ověřit. Skrz ten zaseklý náboj se nepodívám a rozebrat zásobník zatím neumím...



lada1516
Příspěvky: 235

Příspěvek#575 » stř 3. srp 2016, 21:33

Kolik jsi tam dostal těch naboju



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#576 » stř 3. srp 2016, 21:54

Školní mám pouze dva, takže na tom houby poznám :-(.



lada1516
Příspěvky: 235

Příspěvek#577 » stř 3. srp 2016, 22:04

Můžeš zkusit dírkou zepředu něčím postrčit náboje ven. Krajní řešení odstranit přední ucpávku



lada1516
Příspěvky: 235

Příspěvek#578 » čtv 4. srp 2016, 00:09

Ve starších příspěvcích najdeš pár fotek předku trubicoveho zásobníku. Pokud máš vpředu elipsovitou podložku (uvidíš ji při lehkém zatlačení dovnitř) tak máš omezovač kapacity. Podložku vytrhni ven a vyndej tyčku. Pokud ji tam nemáš udělej si malý háček na drátu, aby ti vlezl dírou v přední podložce dovnitř,zahakni pružinu a tahem ven sniž její předpětí vůči seklemu náboji. Ten tlač směrem dovnitř a uvolňuj. Pokud jsou okraje náboje nějak roztřepené chce to objet obvod nějakou tenkou planžetou. Zkoušej prostě..



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#579 » čtv 4. srp 2016, 21:08

Tak zaseklý náboj je venku. Držel tam opravdu jen zlehka za ten plastový rantlík ("kování"), stačilo provléknout zepředu 5 mm kulatinu a ťuknout do něj, žádné násilí. Konstatuji, že ty školní náboje co do přesnosti stojí za psí štěk. Tak, jak vypadly z lisu, ostrým opravdu přesně neodpovídají.

Obrousil a začistil jsem "kování" do rozměru (a přibližného tvaru) ostrých nábojů S&B a najednou se nabíjí naprosto bezproblémově. Akorát je to zase hůř vyhazuje, asi jsem to někde vzal moc, a nebo je to rukama :-). To už ale není takový problém.

Zůstávají tedy dvě otázky:

1) Jestli někdo měl zásadní problém se zužujícím se přechodem trubka-baskule. Ve starších příspěvcích jsem se dočetl, jak tato brokovnice "okousávala" kování nábojů a občas se taky zasekla. Tak by mě velmi zajímalo, jestli to byl přechodný, nebo trvalý problém, zda bylo nutné opravit zbraň, nebo jak se to vyřešilo... Nerad bych se nechal na střelnici zaskočit (přeci jen zaseklý ostrý náboj je o ligu větší problém).

2) Zda někdo má jakékoliv plány k této zbrani, nebo aspoň k podobné. Nechci si hrát na puškaře, pouze mám dřívější zkušenost z přípravy na ZOZ - od momentu, kdy jsem si důkladně prohlédl pistoli zevnitř a seznámil se s funkcí všech součástí, jsem si nezpůsobil závadu.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#580 » pát 5. srp 2016, 05:04

Jen me napadlo, nebylo by lepsi delaborovat na hrani normalni brokovy naboj?

Uživatelský avatar
radimnet
Příspěvky: 167

Příspěvek#581 » pát 5. srp 2016, 15:56

Pánové pořídil jsem AS40 a po výstřelu nejde vytáhnout nábojnice jen vyklepnout přes hlaveň. Z 10 to udělalo 2x. Náboje S&B Trap 24. První Uzkon tr-x nic takového nedělá a šlape jako hodinky. Čím by to mohlo být?

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#582 » pát 5. srp 2016, 16:40

Vraz vystřelené nábojnice do komor a podívej se, jak daleko se zahákne vytahovač za rantl. Možná bude třeba propilovat zářez (v komoře) pro vytahovač. Řešiljsem to u nového fabarma, o nějaké zdlouhavé reklamace jsem nestál, zvlášť když mi prodejce tvrdil, že za to může S&B a mám používat pořádné patrony (GB i NSI se lepily zrovna tak). Případně zkus, jestli není zub tupý, ale počet pokusů s přibroušením není neomezený ;-)

Zářez jsem prohluboval doma bez možnosti ověření střelbou, takže jsem si vystřelenou patronu v kování trochu zdeformoval kleštěma, aby šla z komory dost ztuha a brousil jsem, dokud nebyla extrakce spolehlivá.

Uživatelský avatar
radimnet
Příspěvky: 167

Příspěvek#583 » pát 5. srp 2016, 20:12

Díky ladaj za rady tímhle to nebude. Zkusil jsem "zdeformovat" RCčka a S&B corona že jsem je tam narval na fest a šli ven jako po másle. Tak to vypadá že problém dělají ty S&B trap24.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#584 » pát 5. srp 2016, 21:35

JardaB píše:Jen me napadlo, nebylo by lepsi delaborovat na hrani normalni brokovy naboj?


Po zkušenostech s plastovými školními rozhodně ano.

Otázka je, čím prázdnou nábojnici vycpat a jak obnovit krimp (když nemám žádné nářadí na přebíjení).



Shrek
Příspěvky: 16

Příspěvek#585 » sob 13. srp 2016, 22:41

Vydloubni z ní zápalku, postav na pevnou desku kováním dolu a vylej jí silikonem....

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů