Neco k tomu, jak redaktori z Tydne pry lehce poridili expanzni Sa58 na Slovensku...
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
			- Sedmej

Příspěvek#16 » pát 19. srp 2016, 07:43
mikymoto: cituji: "Registrace na slovenské policejní stanici v Novém Městě nad Váhem na redaktora se slovenským občanstvím připomíná formalitu." na základě této věty jsem pochopil, že zbraň se kupovala přímo na redaktora. jinak jo, já t píšu, že se vlastně nic nelegálního nestalo, prostě nákup znehodnocené zbraně. nevím, proč se tu lidi tak rozčilují.

- jirka87

Příspěvek#18 » pát 19. srp 2016, 07:56
mikymoto a sedmej a P.V. : Ano, koupil to Slovák...kde to skončilo ? To bych ale fakt neřešil. Mě šlo jen o to, že už navádění k něčemu, co není legální je dost za hranou. Takový test osobnosti vřelého Slováka českým kanálním žurnálem. Opakovaně přesvědčoval prodávajícího aby mu tu zbraň prodal bez přepisu. Kluci já myslím, že si rozumíme, nebudem se tady přece chytat za slovíčka. Je to prostě špína, toho bych se držel. Jsou větší problémy k řešení, než doslovně exaktně přesný výklad jednoho či více slov.
P.S : Vzpomenout v tom článku Charlie Hebdo a zahrát na city je stejně ubohé, jako když nějaký blbec vyhrožuje svojí staré, že si vykuchá trubky, pokud se s ním rozejde...Tak nízké a směšné to je.

P.S : Vzpomenout v tom článku Charlie Hebdo a zahrát na city je stejně ubohé, jako když nějaký blbec vyhrožuje svojí staré, že si vykuchá trubky, pokud se s ním rozejde...Tak nízké a směšné to je.
- mikymoto

Příspěvek#19 » pát 19. srp 2016, 08:05
To co více lidí irituje (včetně mě) je vyznění článku - koukněte jak je snadné koupit ostrej samopal. 
Přitom je to velká fabulace:
- inzerce na webu zakázaná není (tam to pomalu kriminalizují)
- prodal lze jen jinému Slovákovi na občanku, tzn. včetně té návštěvy policie (tuto skutečnost moc nepitvají, proč taky přiznávat, že to majitel čechovi prodat nechtěl,že?)
- vyvést legálně nelze
- předělat snadno na ostrou (lze, na koleni to ale neuděláte a legální to taky není)
Celkově si pan redaktor hraje balancujíc na hraně zákona a přitom v článku investigativně "proniká na černý trh se zbraněmi", který černým trhem není. Víc jak polovina článku jsou odkazy na útoky a snaha o jejich spojení s tímto prodejem. To, že způsob úpravy slovenských expanzek není úplně košer zpochybňovat nebudu (ani nemůžu, nejsem odborník a mám jen načteno), nicméně takto neobjektivně napsat článek je opravdu ostuda.

Přitom je to velká fabulace:
- inzerce na webu zakázaná není (tam to pomalu kriminalizují)
- prodal lze jen jinému Slovákovi na občanku, tzn. včetně té návštěvy policie (tuto skutečnost moc nepitvají, proč taky přiznávat, že to majitel čechovi prodat nechtěl,že?)
- vyvést legálně nelze
- předělat snadno na ostrou (lze, na koleni to ale neuděláte a legální to taky není)
Celkově si pan redaktor hraje balancujíc na hraně zákona a přitom v článku investigativně "proniká na černý trh se zbraněmi", který černým trhem není. Víc jak polovina článku jsou odkazy na útoky a snaha o jejich spojení s tímto prodejem. To, že způsob úpravy slovenských expanzek není úplně košer zpochybňovat nebudu (ani nemůžu, nejsem odborník a mám jen načteno), nicméně takto neobjektivně napsat článek je opravdu ostuda.
- 4mike

Příspěvek#21 » pát 19. srp 2016, 08:27
jo, novinář osobně nekoupil nic, jestli to sem dotáhl nebo ne by asi prozradil ve článku zmíněný expert Radek Jirkovský (na které straně hranice to posuzoval a či se autor dopustil importem nedovoleného ozbrojování Áčkovým kusem)
novinář JEN uvedl čtenáře v omyl prezentováním polopravd a lží, čímž mu způsobil škodu neb zakoupení časopisu profitujícího z bezcenných lží podle mne způsobení škody je (byť bagatelní), poněvadž čtenář vyhodil oknem 30 kaček (x počet podvedených)
trefně je to okomentované JN pod článkem
http://www.tyden.cz/tema/slovensko-zbrojnice-teroristu_393449_diskuze.html#discussion-list

novinář JEN uvedl čtenáře v omyl prezentováním polopravd a lží, čímž mu způsobil škodu neb zakoupení časopisu profitujícího z bezcenných lží podle mne způsobení škody je (byť bagatelní), poněvadž čtenář vyhodil oknem 30 kaček (x počet podvedených)
trefně je to okomentované JN pod článkem
http://www.tyden.cz/tema/slovensko-zbrojnice-teroristu_393449_diskuze.html#discussion-list
- mihlit

Příspěvek#22 » pát 19. srp 2016, 08:40
Mno nevím, přijde mi, že ten článek zas netvrdí nic extra. Kromě bulvárního nadpisu a několika nesrovnalostí mi přijde, že článek netvrdí, že se na slovensku stalo něco nelegálního, ani že pronikl na černý trh. Ani se v článku nepíše, že by prodávající/někdo jiný udělal něco nelegálního inzercí na bazaru či něčím jiným. Článku rozumím ve stylu "není třeba pronikat na černý trh". Ono to "vyvézt a předělat není legální" je totiž z hlediska zločince triviální formalita, v okamžiku kdy se mu do ruky dostane vhodný polotovar. Jinak článek chtěl poukázat na zbraně pro Charlie (i když ti je měli od jinud) a ta změna, že si to nemůže koupit on sám, je od roku 2016, takže v té době tam to omezení nebylo. 
Článek věci ukazuje z jiného, ne úplně objektivního pohledu, něco účelově říká trochu jinak, něco opomíjí, aby vyzněl víc šokující. To je ale 99 % všech článků, tak nevím, čemu se dnes někdo diví.

Článek věci ukazuje z jiného, ne úplně objektivního pohledu, něco účelově říká trochu jinak, něco opomíjí, aby vyzněl víc šokující. To je ale 99 % všech článků, tak nevím, čemu se dnes někdo diví.
- Stewie

Příspěvek#26 » pát 19. srp 2016, 09:20
Ono ani tak nejde o to, jestli ve finále neudělal nic trestného, jak o to, jakým stylem ten článek je napsaný a jak jako celek vyzní. Musíš si uvědomit, že (bohužel) asi víc jak polovina našich občanů jsou hňupi a fakta nedohledávají, ale pokud jim brnkneš na notičku ve spojení s UB nebo Nice nebo čímkoli, tak jejich postoj je jasný: "Ach ty smrtící zbraně! Jak jsou hrozné! A to stačí zajet jen do SR a můžu je mít taky! Všechno hned zakažte!".

- jirka87

Příspěvek#28 » pát 19. srp 2016, 09:53
Enerccio píše:mihiliz: tak zakazme prodej CNC stroju, nebod staci ten stroj, nejaky CAD z torrentu a mas bouchacek kolik ti dodaji plechu...
To by jsi musel zakázat i Paralen, Chemopren, Toluen, lana z jakéhokoliv materiálu apod...Balancuješ pokaždé na hraně všeho, ale tady to chápu.
Zjednodušil bych to takto. Poctivému člověku stačí stanovit hranice. Zákonem, nebo jinak (doporučením...co já vím). Nepoctivému nelze nikdy zabránit v ničem. Tomáš Reitz kdysi během svého výstupu na Comedy Central v pořadu podobném "Na stojáka" řekl k morálce, náboženstvím apod. toto : "Bohatě by stačila kniha, kde bude napsáno - nechovejme se jako ku**y a č**áci"
- HawkCZ

- jirka87

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva