Ztráta ZP a PZ

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4567

Příspěvek#61 » pon 22. srp 2016, 21:19

SC1 : Ale pokud máš u sebe zbraň, máš mít také patřičné doklady. Že je zrovna po tobě nikdo nechce je vedlejší.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#62 » pon 22. srp 2016, 21:28

To jistě. Já jsem reagoval jenom na situaci, když někdo nenosí vlastní zbraň a chce si jí pouze půjčovat na střelnici. Já třeba chodím na dvě střelnice, z toho na jednu bez vlastní zbraně, pouze si půjčovat. Tam jsem zapsaný a pro jistotu s sebou nosím kopii ZP. Originál může odpočívat v trezoru.

Jak říkal ten pán, co krmil ptáčky v parku: "Hlavně opatrně :-)".

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#63 » pon 22. srp 2016, 21:40

Protože mě to samotného zajímá, tak zítra zajedu na kafe k nám na oddělení a pak postnu jejich názor.

Když je tu zatím tolerována debata, co všechno u sebe nosit, tak ZP a PZ od G17 a kulovnice a brokovnice, mám u dokladů permanetně. Zbytek přidávám, jen když to vyndavám z trezoru.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2233

Příspěvek#64 » pon 22. srp 2016, 22:14

Nepřijde mi, že by byla tolerována debata, že nosíme zbraně bez papírů. Jen jsem podotkl, že zapomenout doma papíry není tak neobvyklé. Ano, chápu, nemá se to, ale málokdo se půjde přiznat, že vzal pistoli ale nechal v šuflíku ty dvě kartičky a přihlásit se o postih ...

Ztráta dokladů se hlásit musí ....

Uživatelský avatar
DAveDOG
Příspěvky: 189

Příspěvek#65 » úte 23. srp 2016, 03:26

Já jsem po vykradení stanu před cca 15 roky začal nosit doklady odděleně od peněz. Peněženku jsem už jednou ztratil. Nosím denně a zatím po mě na střelnici chtěli zbroják vždy.



kk
Příspěvky: 1018

Příspěvek#66 » úte 23. srp 2016, 06:12

Takže:
- ledvinky: prej se vraci do mody ;)
- ztrata: vcera jsem se na to ptal u nas, byl jsem pro povoleni k noseni, a bylo mi receno, ze se o prestupek nejedna, vetsi pruser by prej byl nenahlaseni prevodu zbrane do 10 dnu...
- doklady: u sebe nosim jen ke kratky, kterou mam u sebe porad, ostatni lezi pekne se zbranema v trezoru a kdyz se jde na strelnici tak se vse pekne zkontroluje pred odchodem, takze nehrozi zapomenuti, protoze to ze to na strelnici nechtej, jeste neznamena, ze me nahodou nezastavi policajti a nahodou to uvidi a...
- ztrata, no ja nastesti nikdy doklady neztratil a ze mam uz nejake ty roky ...

Uživatelský avatar
jirka87
Příspěvky: 262

Příspěvek#67 » úte 23. srp 2016, 07:32

My máme na střelnici z 10 případů v 7 z nich kontrolu PČR takže jít tam bez dokladů neexistuje a při takové četnosti kontrol Policie si to člověk hodně rozmyslí, než odejde z baráku aby si vše řádně prošel a zkontroloval, zda má všechny doklady.

Takže k něčemu to dobré je...Návyk kontroly věcí před odchodem už vybudovaný mám :mrgreen:

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#68 » čtv 25. srp 2016, 19:19

Jsem vám zapoměl napsat výsledek pokecu nad kávou.
Takže názor byl, že sice o přestupek podle ZoZ nejde, ale protože to bylo takové všelijaké, tak se rozhodli zavolat "příteli na telefonu" a dostalo se odpovědi, že to opravdu přestupek na úseku zbraní a střeliva není, ale bylo by možno uložit sankci za ztrátu. Takže jako z občankou.

Tak doufám, že jsem alespoň trochu potěšil.
P.S. a úplně náhodou jsem narazil u puškaře na toho myslivce, co se mu taky povedlo ztrati doklady, tak jsme se ho zeptal, jestli k tomu něco má. Nemá pochopitelně nic, ale vydoloval z paměti, že zaplatil 200kč pokutu.

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#69 » čtv 25. srp 2016, 20:51

Myslím že ztráta jakékoliv veřejné listiny je "za pokutu" která může (ale nemusí) být vyměřena. Povedlo se mi ztratit techničák od auta a kromě ceny vydání nového jsem dostal 100ku na pamětnou (tuším že paní u okénka říkala že max. výše je 2500kč)... Je to trochu offtopic a už nějakou dobu ale i v současnosti ztráta PZ nebo ZP je finančně postižitelná...



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#70 » čtv 25. srp 2016, 20:51

takze nosit vsechny pz sebou, protoze narozdil od ztraty pz ktera neni prestupek, je mit zbran bez pz prestupek, diky wigum za zjisteni! :)

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#71 » čtv 25. srp 2016, 21:01

Myslíš i ty, kteří jich mají 10, 20, 30 ? Jako, když už případně nějaký ztratit..tak všechny ? :roll:



Apep
Příspěvky: 93

Příspěvek#72 » čtv 25. srp 2016, 21:17

Pokud někdo někdy dostal pokutu za ztrátu PZ nebo ZP tak určitě dostal rozhodnutí a tam je uvedeno podle jakého par. a zákona. Tak pokud něco někdo takového máte, tak by bylo vhodné to sem hodit a můžeme poučit. Jinak nejsem si jistý který zákon by obecně upravoval veřejné listiny, definice co je veřejná listina jsem našel v trestním zákoníku i v občanském soudním řádu, ale žádný z nich netrestá obecně jejich ztrátu. Např občanský průkaz má svůj vlastní zákon, kde přestupek jeho ztráty už uveden je.

Uživatelský avatar
tomblaha
Příspěvky: 195

Příspěvek#73 » čtv 25. srp 2016, 22:13

Někde to tak bude, na netu je hodně lidí co za ztrátu občanky nebo pasu dostalo pokutu, jiní ne, co úředník to jiné rozhodnutí. u PZ / ZP to bude taky tak...Já vím že jsem dostal na žádost o vydání nového techničáku (čož je asi to citované rozhodnutí) dvě razítka, bylo na nich částka (prázdné pole) korun českých se vyměřuje podle zákona (volné pole) paragrafu (volné pole). Jedno byl správní poplatek a druhé pokuta :) Úřednice tam ty údaje o zákonech psala z paměti (no dělá to denně stokrát, tak asi ví co a jak). Jinak pokuta je na libovůli úředníka, je to to samé jako u policie, u drobných přestupků se dá věc řešit domluvou atd.... Takže hlavně nenaštvat úřední šiml !!!!

Uživatelský avatar
Ivoo
Příspěvky: 150

Příspěvek#74 » pon 5. zář 2016, 21:16

V diskusi tu bylo zmíněno že zapomenutí ZP nebo PZ doma když mám u sebe zbraň je přestupek -zajímalo by mne podle jakého klíče- nikde jsem to v ZOZ nečetl (neznamená že nepřehlédl) a pokud by to přestupek byl tak co za to může být-pokuta v řádu stokorun, nebo nějaké ohrožení spolehlivosti tím pádem nebezpečí odebrání ZP ? mě se to zdá divný -je to přece jako když zapomenu doklady od auta a řídím (prostě se to může stát i,,v lepších rodinách") a tady to řeší domluva nebo pokuta rozumných výší,samo že si policajti na místě ověří u ZP jestli jej vlastním zrovna jako u řidičáku-zkrátka nevím proč by mělo být zapomění ZP posuzováno přísněji než zapomenutí ŘP . Máte k tomuto někdo nějaké fundované vysvětlení popř uvedení na pravou míru?



Melchisedech
Příspěvky: 84

Příspěvek#75 » úte 6. zář 2016, 07:41

§ 76a odst. 8 písm. c), sankce je pokuta do 20 000 Kč.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů