Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

Uživatelský avatar
HV
Příspěvky: 398

Příspěvek#4606 » čtv 25. srp 2016, 08:28

...já shazuji závěr jeho natažením, u zkoušky mi trémou/stresem ujela operace vyndání zásobníku. Došlo mi to hned jak jsem zabral za závěr, samozřejmě se neshodil ale mě komisař vyhodil :D Měl jsem tedy o krok dále k vyhazovu a stejně jsem dostal kopanec. Takže už to asi neřešte. Vyhozen byl po právu. Strkat prázdný zásobník do zbraně je podle mě hodně velká blbost. Snad to tak dělají policisté nebo odkud to ten komisař má?

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#4607 » čtv 25. srp 2016, 09:05

Enerccio píše:mikymoto: myslel jsem to, ze mu melo to, ze to nejde bez pouziti sily nebo to, ze kdyz zatahne za zaver tak se mu to tam nevrati samo trknout, ze tam ma zasobnik

Co nejde bez použití síly? Záchytem závěru si záver shodíš úplně stejně ať máš v zásobníku náboje nebo je prázdný.
Problém je, že považoval zbraň za bezpečnou, tím, že po ukončení střelby tam nechal zásobník a se závěrem na záchytu to ukázal komisaři. Jeho slůvko vidím si vyložil tak, že už nemusí nic dělat. Tak závěr shodil, vypustil kohout a položil zbraň.
Nechápu, co je na tom k nepochopení :roll:

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2232

Příspěvek#4608 » čtv 25. srp 2016, 09:57

Divím se, že si to Enerccio nevyzkouší, když má svoji zbraň stále za pasem :-)



Enerccio
Příspěvky: 623

Příspěvek#4609 » čtv 25. srp 2016, 11:28

kolombo: sem v praci, nemuzu tady vytahovat a vybijet :)



Medicinbal
Příspěvky: 56

Příspěvek#4610 » čtv 25. srp 2016, 11:44

Jak jsem byl na školení, tak CZ 75 přece nejde standartě schodit závěr záchytem, když je vsunut prázdný zásobník. Prý se opírá o plastovou botku v zásobníku. Nezkoušel jsem to přetlačit, ale standartním tlakem to prostě nejde. Zároveň nám na střelnici říkali, že tě to upozorní na zásobník v pistoli, když nejde schodit.

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#4611 » čtv 25. srp 2016, 11:56

Právě, že v této situaci mačkáš záchytem závěru pouze plastový podavač na nestlačené zásobníkové pružině, takže to jde velmi snadno.
Ale HV měl nejspíš na mysli, že (jak píše)"jak jsem zabral za závěr, samozřejmě se neshodil", tudíž neshazoval závěr záchytem závěru (což by v pohodě shodil), nýbrž se pokusil shodit závěr taháním za závěr (což u prázdného zásobníku nelze) a proto mu to docvaklo. Aspoň takhle jsem to pochopil já.



mikymoto
Příspěvky: 1322

Příspěvek#4612 » čtv 25. srp 2016, 12:00

Medicinbal píše:Jak jsem byl na školení, tak CZ 75 přece nejde standartě schodit závěr záchytem, když je vsunut prázdný zásobník. Prý se opírá o plastovou botku v zásobníku. Nezkoušel jsem to přetlačit, ale standartním tlakem to prostě nejde. Zároveň nám na střelnici říkali, že tě to upozorní na zásobník v pistoli, když nejde schodit.

Ale notaaaaak. To tu ze mě hodláte dělat supermana? Fakt mi to nedalo, vyndal jsem z trezoru čízu, vyndal starý - zasunul prakticky nový zásobník (tedy s nevymačkanou pružinou) a zkusmo zmáčknul záchyt. Boooožeeeee, ono to hned samo shodilo závěr! Neuvěřitelný výkon!

Ne to mi fakt nedělejte - ano, není to na fouknutí větru, ale žádná extra síla na to fakt potřeba není. Uvědom si že nepřetlačuješ celou pružinu zásobníku, ale maximálně jednu její otáčku - a to ještě tak, že jen v přední části podavače - on se totiž v tom zásobníku zamáčkne jen ta přední část podavače - zadek zůstane na svém místě, pač ho nic nenutí jít dolů spolu s předkem.

Hele, uzavřeme to - furt se tu motáme kolem toho a nic přínosného pro čekatele v tom není - tedy kromě toho že to jde a udělat to u zkoušky je prostě chyba, za kterou se vyhazuje (právem). Howgh, domluvil jsem. ;)

Uživatelský avatar
HV
Příspěvky: 398

Příspěvek#4613 » čtv 25. srp 2016, 14:35

Rough boy píše:Ale HV měl nejspíš na mysli, že (jak píše)"jak jsem zabral za závěr, samozřejmě se neshodil", tudíž neshazoval závěr záchytem závěru (což by v pohodě shodil), nýbrž se pokusil shodit závěr taháním za závěr (což u prázdného zásobníku nelze) a proto mu to docvaklo. Aspoň takhle jsem to pochopil já.

Pochopil jsi to správně, jen jsem se pokusil, ani nedošlo ke schození závěru, nebyl prst na spoušti a už jsem letěl. Proto jsem měl cukání si stěžovat ale nakonec jsem to vzdal. Chybný krok to byl tak jako tak. Už to mám za sebou a v zásadě i chápu komisaře že mě vyhodil, i když v této situaci mohl možná být tolerantnější.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4566

Příspěvek#4614 » pát 26. srp 2016, 06:13

Medicinbal : Doporučuji jiného školitele. ;)



Medicinbal
Příspěvky: 56

Příspěvek#4615 » pát 26. srp 2016, 06:34

Spise si to blbe pamatuji ja, asi to bylo, ze potazenim zaveru dozadu se zaver nevrati, kdyz je vsunut prazdny zasobnik. Je to tak? Mam jeste 2x skoleni pred zkouzkou, tak jsem to spatne pobral.
Nevim proc jsem si vsugeroval, ze nejde schodit zaverem, asi z toho povidani u skoleni, kdy rikali, ze se zaver opira o plastovy podavac v zasobniku a v palici se mi to spojilo, ze s tim nepujde hnout. Omlouvam se za dezinformace…

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2232

Příspěvek#4616 » pát 26. srp 2016, 06:39

Enerccio píše:kolombo: sem v praci, nemuzu tady vytahovat a vybijet :)


A už jsi to zkusil s tím zásobníkem ?

Na mojí ČZ P-07 to jde, zatlačím na záchyt závěru a závěr normálně spadne. Kdyby byl v zásobníku náboj, tak je nabito. To jsem otestoval taky.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2232

Příspěvek#4617 » pát 26. srp 2016, 06:43

Medicinbal píše:Spise si to blbe pamatuji ja, asi to bylo, ze potazenim zaveru dozadu se zaver nevrati, kdyz je vsunut prazdny zasobnik. Je to tak? Mam jeste 2x skoleni pred zkouzkou, tak jsem to spatne pobral.


Potažením závěru ne, ale záchytem závěru ano. Při té výuce se na to zeptej a nech si to ukázat.

K té výuce:
Chvilku jsem sledoval výuku žadatelů jinde, než jsem se školil já a rozdíl v úrovni školení fakt je. A ne právě malý.

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2232

Příspěvek#4618 » pát 26. srp 2016, 13:41

Takovej blbej dotaz... Ale proc schazovat zaver s prazdnym zasobnikem ve zbrani?
Jasne, ze technicky to zachytem jde (staci vic zatlacit) - ale ja se ptam na jediny regulerni duvod, proc to delat...

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#4619 » pát 26. srp 2016, 13:46

Tak tady myslím ani tak nešlo o to proč to dělat, jako jestli to lze udělat ;)



UKpunk18
Příspěvky: 4

Příspěvek#4620 » sob 27. srp 2016, 04:45

Dobrý den předevčírem jsem dělal zkoušky na B,C,E vše sem zvládnul ale nenastřílel jsem z maloražky o jeden bod, tak mě zajímá jestli je možné teď když už mám testy a rozborku hotovou odebrat si skupinu C vzhledem k tomu že loveckou činnost nebudu provozovat? předem děkuji za odpověď :)

Sloučeno, není nutné zakládat nové téma ke zkouškám. Peggy

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], monk, Střelec a 10 hostů