Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR
Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#16 » ned 19. pro 2010, 12:40

A pozná opotřebený vývrut zkušený střelec? Mě se hlaveň zdá čistá, ale pravda je, že mi chybí zkušenosti.

Uživatelský avatar
Poradce02
Příspěvky: 329

Příspěvek#17 » ned 19. pro 2010, 15:34

To opotřebení změří jen puškař, pokud ví jak, případně má kalibry na vývrty.Zkus vyzkoušet i všechna střeliva 22LR / jiné výrobce /, v nich jsou velké rozdíly v rozptylu a nepoužívej HVčka a uvidíš že každé nese jinak až najdeš to, které chutná tvojí berettě.Hlavěň by zřejmě stála jako nová pistole, nic to neřeší a pokud je v záruce tak ji případně vrať. Spousta obchodníků prodává i poskládané zbraně z několika vraků a sám jsem jeden viděl. Margolína složená ze 3 a zasekávala se taky a střílela střely na plocho. Samé problémy.

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#18 » ned 19. pro 2010, 20:32

Proč nepoužívat HVčka?

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#19 » ned 19. pro 2010, 20:36

děkuju, zkusím, jinak je to tedy krásná zbraň, já jí dal nové střenky a teď teprve řeším tu nepřesnost, kupuju ale LR Selier Bellot STANDARD, třeba to s dražšími náboji půjde lépe, doufám, v nejhorším ji budu reklamovat, ale nevím, zda mi uznají, když jim řeknu, že střílí nepřesně :-), přikládám foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Němec
Příspěvky: 97

Příspěvek#20 » ned 19. pro 2010, 21:00

K problamatice používání vysokorychlostního střeliva v ber. 70/71. Lze si vyrobit podomácku něco ve smyslu dorazu. Stačí navléct na vodící tyčku za vratnou pružinu nějaké těsnění, aby při výstřelu a pohybu ocelového závěru zbraně nedocházelo k jeho přílišnému nárazu do slitinového rámu(a vyhlodávání v místě nárazu), resp. aby se nedostali vůbec do kontaktu. Těsnění seženete včetně podložky v každém železářství. Doporučuji vzít na nákup těsnění vodící tyčinku s sebou ;)

Na přiložené fotce je to jak jsem si to udělal na své berce. Funguje bez problému.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#21 » ned 19. pro 2010, 21:16

Jo, díky, to jsem u někde na fóru viděl, jedná se tedy o HV (vysokorychlostní střelivo) 22 LR, jestli jsem to dobře pochopil. A tohle střelivo může být přesnější?



Němec
Příspěvky: 97

Příspěvek#22 » ned 19. pro 2010, 22:35

Na mířenou střelbu je HV střelivo horší než standardní, neřkuli sportovní. Ale u téhle zbraně a vzdálenostech střelby bych to neřešil.

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#23 » ned 19. pro 2010, 22:58

OK, nakoupím po padesáti kusech od různých výrobců (bez HV) a zkusím. Snad to pomůže, protože vracet ji se mi moc nechce, už ji mám rád.



cony
Příspěvky: 56

Příspěvek#24 » pon 20. pro 2010, 01:46

Podívej se jestli není nějak poškozené ústí hlavně, nesmí být na něm žádné vrypy nebo otřepy. Drážky a jeho zakončení musí být ostré. Mohlo se stát, že zbraň byla čištěna od ústí a mohlo dojít k jeho poškození. U 22ky aby byla opotřebovaná hlaveň běžným používáním, tak by musela mít vystřílené obrovské množství ran a to by muselo jít poznat na celkovém opotřebení zbraně. Střely jsou olověné. Velice hrubá zkouška je vložit zepředu do hlavně nevystřelenou střelu, ta nesmí jít zasunout celá ani lehkým tlakem, čím méně tím těsnější vývrt, ale mám pocit, že snad všechny 22ky mají válcové vodící nákružky (či jak to nazvat) a střela by tam neměla jít správně vložit vůbec. Ráno to zkusím. Poslední možnost je možné vydutí hlavně, zkus přeměřit, jestli je hlaveň ve všech místech stejně široká, mírné vnitřní vydutí hlavně nemusí jít na první pohled hned poznat. Nakonec vyzkoušej různé druhy steliva, malorážky jsou oproti ostatním zbraním poměrně vybíravé, ale to by na 10-15m nemělo jít skoro poznat.
HV střelivo by mělo mít vyšší úsťovou rychlost a komorové tlaky než bežné střelivo. Proto není doporučeno jeho používání ve všech pistolích. Třeba Margolíny to rozkládalo, protože na něj nebyly dimenzovány. Ale co jsem zkoušel dělat nějaké testy na hradlech, tak z krátké hlavně některé levnější typy měly strašně vysoký rozptil rychlostí a nižší rychosti z výběru dokonce podobné rychlosti jako standartní náboje.

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#25 » pon 20. pro 2010, 20:31

Díky moc za rady, prohlédl jsem to, zdá se všechno v pořádku a zbraň nevypadala až na nějaký ten malý škrábanec příliš opotřebená. Náboj zpředu absolutně nejde vsunout, tak jak píšeš. Chystám se na střelnici, trošku začínám mít pocit, že to bude v rukách (je možné, jak je fakt hodně odlehčená, že mi to prostě až tak s ní nejde, větší ráže střílím fakt celkem přesně). Zkusím to s oporou v úplném klidu a na větší vzdálenost. Dneska jsem koupil ještě různé druhy střeliva a budu pečlivě testovat, včetně testu zkušenějším kolegou, hned jak se dostanu na střelnici. Taky jsem provedl to amatérské opatření na vodící liště pružiny (doraz z pryžových vložek a podložky) pro možnost použití HV střeliva. Dám vědět, jak se věci vyvíjejí. Díky všem.



DUF
Příspěvky: 4

Příspěvek#26 » pon 20. pro 2010, 21:11

allegro:kde jsi kupoval střenky?Klinsky?Cena?
Ve většině Berettek dobře chodí Blazer a navíc je to náboj za slušnou cenu.

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#27 » pon 20. pro 2010, 22:46

Jo Blazer zkusím určitě, taky díky za radu, nabývám teď spíš dojmu, že prostě s lehkou malorážkou neumím :-(. Střenky Klinsky,, cca 1.150,-- i s poštovným, já vím, je to řacha, taky jsem plakal nad cenou, ale nedá se to srovnat, je to teď na pohled i na omak a při střelbě téměř nová krásná pistole a oni to vyrábějí z opravdu kvalitního dřeva a lícuje to super, jen chvála. Pořád celkové náklady na pistoli do 5.000,--, teď ještě nabýt zkušenosti, jak s ní přesně střílet, nebo vychytat to krmivo, protože s Drulovem 75, Makarovem PM a revolverem Flobert ALFA 4 mm 4" hlaveň problém s přesností nemám, jde to jen do černého.

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#28 » pon 20. pro 2010, 23:34

to: Věneček

jsem teď už ve svém věku docela technický tip, protože jsem se leccos praxí naučil, ale tohle mi nejde do hlavy a potom, co jsem se na tím principem "dorazu", který tam teď už mám taky, zamyslel, tak mi to nepřijde, jako že by to tlumilo náraz hlavně do závěru, ale spíš, že to zákonitě musí vyšším pnutím pružiny naopak náraz zvyšovat???? mě by přišlo logický, kdyby to tlumení bylo až za vodící tyčkou, tj. u té zarážky!, takhle v podstatě je potřeba vyvinou trošičku větší sílu k nabití a i náraz na rám a závěr je pak větší, ale možná jsem mimo, prosím o vysvětlení, naštěstí se můžu ješt;ě vymluvit na začátečnictví :-), díky předem za vysvětlení toho principu, nebo upozornění, že jsem to provedl špatně tu úpravu, allegro

Uživatelský avatar
allegro
Příspěvky: 52

Příspěvek#29 » úte 21. pro 2010, 00:32

dnes jsem ještě znovu čistil zbraň a zkusil jsem ještě vůli mezi závěrem a hlavní, tam je znatelná vůle, rám ve vztahu k závěru je dobrý, ta vůle mezi závěrem a hlavní, když je zbraň rozebraná, může na přesnost mít vliv, já myslím že ano???



cony
Příspěvky: 56

Příspěvek#30 » úte 21. pro 2010, 08:28

Ten buffer musí mít větší průměr, než je průmer vratné pružiny, jinak půjde jen o podložku která zvíší předpětí vratné pružiny. Vůle mezi závěrem a hlavní může mít vliv, ale jedině pri složené a nabyté zbrani. Jistá vůle tam být musí, jinak by to nechodilo, každopádně to nebude na 15m patrné, myslím si, že větší zhoršení rozptilu Ti způsobí změna střeliva a i to bude na tuto vzdálenost minimální. Je to malá zbraň, má zajisté jiný úchop, než tvoje další zbraně, tak se s ní musíš naučit střílet. Uvidíš, že se to zlepší.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů