„Zbraňová amnestie“ 2014
- marinakus
- Jirka-t
Příspěvek#152 » stř 6. dub 2016, 20:02
Tak dnes jsem byl 2 hodiny před zavíračkou na PČR, vyzvedl si zbroják, sepsal žádost, na počkání nákupko a "stoupněte si do fronty na zbraně". Po cca hodině jsem byl na řadě, asi 20 minut před zavíračkou a "vy už tady stojíte dlouho, že? Proč jste nepřišel hned, to už teďka nestihneme".... Super :-/
Zkráceně: nákupko, přerušení správního řízení, vydání zbraně, 20+10 dní na zkušebnu a registraci, PZ a hotovo. Takže teď se objednám na čúzzs a zkusím to stihnout všechno v jednom dni, snad se zadaří...
až 4. policista věděl, jaký je správný postup
a každý do mě ryl, proč chci zbraň "znehodnotit" zkušebnou...
Letošní dovolená asi padne na PČR...
Zkráceně: nákupko, přerušení správního řízení, vydání zbraně, 20+10 dní na zkušebnu a registraci, PZ a hotovo. Takže teď se objednám na čúzzs a zkusím to stihnout všechno v jednom dni, snad se zadaří...
až 4. policista věděl, jaký je správný postup
Letošní dovolená asi padne na PČR...
- RomanB74
Příspěvek#153 » čtv 7. dub 2016, 08:15
> Jirka-t: na ČÚZZS se určitě objednej a vyraž tam ráno, předpokládám že pojedeš na pobočku v Brně.
Já byl loni na "čúzsu" v Praze, ověření amnestované zbraně "na počkání" (~4 hodiny). Kolem osmé ráno jsem byl na místě, kolem půl jedné odpo jsem odjížděl domů. Den dovolené, s sebou termosku s kafem, pití a svačinu, případně tablet/telefon na zabavení se a je to jen o přečkání těch několika hodin.
Doporučuji se předem informovat o celkových finančních nákladech a vzít si tak litr rezervu.
Ať Ti to dobře dopadne.
Já byl loni na "čúzsu" v Praze, ověření amnestované zbraně "na počkání" (~4 hodiny). Kolem osmé ráno jsem byl na místě, kolem půl jedné odpo jsem odjížděl domů. Den dovolené, s sebou termosku s kafem, pití a svačinu, případně tablet/telefon na zabavení se a je to jen o přečkání těch několika hodin.
Doporučuji se předem informovat o celkových finančních nákladech a vzít si tak litr rezervu.
Ať Ti to dobře dopadne.
- Jirka-t
- RomanB74
Příspěvek#156 » čtv 7. dub 2016, 15:34
Jirka-t: Jáááj takto. Já si zbraň tenkrát vyzvedl tuším v Pondělí a další Pondělí jel na čúzss a následně ve Středu předal protokol ze zkušebny se žádostí o vystavení PZ (oznámení o nabytí zbraně), další týden pro PZ. Odevzdával jsem 12/2014, v červnu 2015 masírka telefonem jak to vypadá, v červenci osobní masírka jak to vypadá (rozuměj zdvořilá žádost o informace, jel jsem kolem útvaru), na konci srpna telefonát z KŘP se slovy "já na vás zapomněl jak na smrt... zbraň je k vyzvednutí" (vrácená z balistiky a vyškrtnutá z pátrání - či jak to vysvětlovali). Každopádně od vyzvednutí do dvou týdnů byla na papírech. Ale řeknu narovinu, kdybych byl býval věděl co mne čeká, tak ji odevzdám ke sešrotování. Byť je to nová (nestřílená) zbraň, tak je prakticky neprodejná za nějakou adekvátní cenu (je to perkusní revolver od Pietty cal .44) a za dvojku se mi pouštět nechce.
- Jirka-t
Příspěvek#157 » čtv 7. dub 2016, 16:51
marinakus: psal jsem to ve včerejším příspěvku. Stál jsem hoďku frontu a tím jsem se dostal na řadu pozdě a přesčasy tam asi nedělají
vyzvednutí ZP, nákupko a vyzvednutí zbraně se bohužel do 2 hodin, co byly do zavíračky, nevměstnaly 
A ještě jeden dotaz. Já, jako fyzická osoba nemůžu přímo na čuzzs? Dneska mě na čuzzs odkázali na "kolegu" a teď koukám, že kolega provozuje firmu se zbraněmi a s čuzzs nemá nic společného. Provádí tormentace a v jeho ceníku je za ověření o 500,- více, než na čuzzs. Takže jestli tomu správně rozumím, já to dám podnikateli, který to hodí za roh na čuzzs a vyrejžuje na tom pětibábu? Dobrej byznys.
A ještě jeden dotaz. Já, jako fyzická osoba nemůžu přímo na čuzzs? Dneska mě na čuzzs odkázali na "kolegu" a teď koukám, že kolega provozuje firmu se zbraněmi a s čuzzs nemá nic společného. Provádí tormentace a v jeho ceníku je za ověření o 500,- více, než na čuzzs. Takže jestli tomu správně rozumím, já to dám podnikateli, který to hodí za roh na čuzzs a vyrejžuje na tom pětibábu? Dobrej byznys.
- RomanB74
Příspěvek#158 » čtv 7. dub 2016, 20:10
Jirko, já tam byl taky jako fyzická osoba, čúzzs je normální (byť specializovaný) úřad.
Na druhou stranu, kdyby mi v mém konkrétním případě někdo nabídl, že za provizi 500,- to zařídí, bral bych to. Takhle jsem musel Pce-Praha-Pce (jel jsem autem), na místě vykysnout výše zmiňované 4 hodiny, a "utracený" den dovolené.
Na druhou stranu, kdyby mi v mém konkrétním případě někdo nabídl, že za provizi 500,- to zařídí, bral bych to. Takhle jsem musel Pce-Praha-Pce (jel jsem autem), na místě vykysnout výše zmiňované 4 hodiny, a "utracený" den dovolené.
- Jirka-t
Příspěvek#161 » sob 9. dub 2016, 22:14
Přemýšlím, že tam zavolám ještě jednou a nebudu chtít přepojit na "kolegu". Mám trochu obavy z toho, že na čuzzs se musím, dle webu, objednat. Nechci pak den volna vyplýtvat tím, že se tam dostavím a nevezmou mi to. Pořád ale nechápu, proč mě teda zaměstnanec zkušebny předává podnikateli...
- marinakus
Příspěvek#162 » ned 10. dub 2016, 16:10
Vzít ti to musí. je to typické podání žádosti ne úřadě. Nemusí to ale udělat na "počkání". Pak ti ale musí vystavit protokol o převzetí abys měl doklad, žes dodržel lhůtu 20 dnů ne předání zbraně ČÚZZS. Nakonec dnes to není problém zjistit z CRZ ale teoreticky by to tam nemuseli zavést.
- Jirka-t
Příspěvek#163 » pon 18. dub 2016, 18:57
Tak jsem si dnes volal do Prahy, jakže to vlastně v tom Brně dělají a "bohužel" musím přes "kolegu". Jak mi bylo řečeno, tak detašované pracoviště v Brně (nevím, jak jinde), funguje pouze jako kancelář s úředníky/techniky, kteří samotné ověřování provádí u podnikatele, který k tomu má zázemí a kde dochází k samotnému fyzickému ověření. Takže už žadatele rovnou přehazují tam. Oni tam potom pouze dojedou a "dohlédnou". Což samozřejmě nevyvrací to, že zbraň mohu přivézt i na úřad přímo, ale oni ji tam stejně jen odvezou a vše se vykoná jinde. Tím se ale, podle mě, vystavuji "riziku", že to nebude ten samý den hotové. Další možnost samozřejmě zajet do Prahy. Ale tady v Brně se vyššímu poplatku za zprostředkování nevyhneme.
- Jirka-t
- dicygo
Příspěvek#165 » úte 13. zář 2016, 16:29
Chtěl bych se vás zeptat, zda máte někdo zkušenost s odevzdáním zbraně v období amnestie. Já ji šel odevzdat s tím, že ji odeslou na expertizu a do 6 měsíců mi vydají průkaz zbraně. Je tomu už 2 roky a stále čekám kdy to bude. Nemáte někdo zkušenost jak to popohnat nebo jak postupovat? Pokaždé když tam volám tak mi dost nevybiravym hlasem řeknou, že až to bude tak se ozvou ale pořád nic už nvm co s tím prosím poraďte díky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí