Držák na krátké zbraně do trezoru



cipis
Příspěvky: 2104

Příspěvek#16 » stř 29. čer 2016, 10:20

A máš nějaké obrázky třeba?



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#17 » stř 29. čer 2016, 21:15

Zatím ne. Objednal jsem nakonec něco, co by uspořádáním mělo zhruba odpovídat konstrukci v tomto vláknu: viewtopic.php?f=70&t=7063, akorát že by to vnitřní dělení mělo být hotové už od výrobce s pozicemi na čtyři dlouhé a čtyři krátké. Tak uvidíme, co přijde, pak dám vědět...



hart2369
Příspěvky: 3

Příspěvek#18 » úte 20. zář 2016, 20:27

ja do hranolku vyvrtal pod uhlem diry a dal tam 5.5 mm kulatinu drevenou z hornbachu. to jsem prilepil na silikon na zed trezoru. mam wsa 5. viz foto. jedine co jsem nevychytal tak vzfalenost mezi kulatinami. chce to vetsi mezery
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



zedik
Příspěvky: 121

Příspěvek#19 » úte 20. zář 2016, 21:25

je mi jasné ,že je to pouze pro podmínky focení a pistol je jinak samozřejmě uložena v nenabitém stavu :-)



davidoff
Příspěvky: 185

Příspěvek#20 » úte 20. zář 2016, 21:34

Ja myslim, ze to uz je nachystane na nemilou navstevu ozbrojeneho pachatele :)



zedik
Příspěvky: 121

Příspěvek#21 » úte 20. zář 2016, 21:38

o tom nepochybuji jen že .... Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru :-)

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#22 » úte 20. zář 2016, 21:43

Proč řešíte ilustrační foto? Zbraně samozřejmě ukládá v souladu se zákonem.

Uživatelský avatar
Marcurba
Příspěvky: 406

Příspěvek#23 » stř 21. zář 2016, 09:03

SC1 píše:Zatím ne. Objednal jsem nakonec něco, co by uspořádáním mělo zhruba odpovídat konstrukci v tomto vláknu: viewtopic.php?f=70&t=7063, akorát že by to vnitřní dělení mělo být hotové už od výrobce s pozicemi na čtyři dlouhé a čtyři krátké. Tak uvidíme, co přijde, pak dám vědět...



SC1 tak šup šup, jsme celí nedočkaví, jak to dopadlo a co ti došlo?

Dík!



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#24 » stř 21. zář 2016, 09:18

Jen technicka - ten silikon fakt vytrvale drzi? Me se moc na lepeni neosvedcil, zrovna u tehle aplikace bych se bal, zvlast v pripade, ze tam zkousim povesit naladovanej kver ;-) Jsou na to lepsi ruzna chemoprenova velkoobjemova lepidla v podobnych kartusich... Nebo bych navrtal diry a vyrezal zavit. Taky mosazny tycky s buzirkou by se mi libily vic.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#25 » stř 21. zář 2016, 19:47

Marcurba píše:
SC1 píše:Zatím ne. Objednal jsem nakonec něco, co by uspořádáním mělo zhruba odpovídat konstrukci v tomto vláknu: viewtopic.php?f=70&t=7063, akorát že by to vnitřní dělení mělo být hotové už od výrobce s pozicemi na čtyři dlouhé a čtyři krátké. Tak uvidíme, co přijde, pak dám vědět...

SC1 tak šup šup, jsme celí nedočkaví, jak to dopadlo a co ti došlo?
Dík!


Omlouvám se za zdržení. Skříň mi sice přišla v termínu, avšak díky "šikovnosti" přepravce poškozená. Čekal jsem, jak dopadne oprava, než budu psát nějaké dojmy. Fakt je, že díky zabývání se opravou jsem se o těchto skříních dozvěděl víc, takže všechno zlé je pro něco dobré. A nakonec to dopadlo dobře.

Koupil jsem skříň WSA 9 kombi v atypickém provedení na čtyři dlouhé + police (tuzemský výrobce WICO BGM). Standardní katalogové provedení je na šest dlouhých + úzké police, což se mi příliš nehodilo. Dále jsem si od prodejce (novetrezory.cz) nechal udělat úpravy na přání - kovové prvky místo plastu a elektronický zámek místo klasického. Celkově tyto úpravy + DPH udělají z katalogové ceny výrobce zhruba dvojnásobek.

Provedení vlastní skříně je známé z dostupných fotek, takže jen k detailům. Korpus je ze 3 mm plechu. Povrchová úprava práškovým lakem odpovídá tomu, co je běžně k vidění na dílenských skříňkách (takže to z dálky a na fotkách může vypadat podobně), ale zdání klame. Tyto skříně jsou celosvařené, zatímco dílenské skříně většinou jen nabodované z ohnutého plechu (pochopitelně mnohem tenčího). Všechny svary jsou vytmelené do hladka (překvapivě silikonem - prášková barva to umožňuje - takže v koutech je větší rádius). Dveře se uzamykají závorami v pěti bodech a na straně pantů jsou plechové návarky proti vysazení / vypáčení. V otevřené poloze se dveře dají vysadit, ale i přesto je stěhování do patra docela fuška. Kotvit se dá jak do podlahy, tak do zdi. Skříň je označená výrobním štítkem dle zákona a je k ní certifikát splňující náležitosti vyhlášky + návod k nastavení a použití zámku.

Elektronický zámek splňuje třídu B a kvůli vyhlášce je papírově degradován na A. Vlastní "inteligence" je schovaná v tělese zámku ve dveřích, tj. nedostupná. Samotná klávesnice vně dveří je opravdu jen klávesnice s držákem baterie, takže její utržení (resp. sejmutí, není pevně připojena) vloupání neusnadní; není to jako šuplík registrační pokladny, co se otevírá baterkou. Klávesnice se zámkem komunikuje po nějakém sériovém protokolu, jehož popis jsem nesehnal, což je asi dobře...

Skříň obsahuje schránku na náboje s klasickým (ne trezorovým) zámkem. Vzhledem k šířce skříně asi schránku jen tak nezaplním. Dále obsahuje pěnový držák na hlavně dlouhých zbraní a kobereček na dně. Kdo chce další koberečky na police (pod krátkou zbraň), musí si je doplnit.

Se skříní jsem spokojen, koupil bych ji i podruhé. Dispozičně mi připadá o dost šikovnější, než to, co je běžně vidět v e-shopech (na každou dlohou zbraň připadá jedna polička na krátkou nebo písemnosti, čili univerzální skříň pro běžnou domácnost :-)). Další úpravy na samotné skříni neplánuji, po integraci do nábytku (obložení) udělám ještě nějaké vnější osvětlení.

Trezor to sice není, ale bytelná mi tato skříň pro daný účel připadá dostatečně. Onehdy jsem upravoval podobný materiál (poklop na jímku) flexou, padlo na to několik kotoučů, hromada času a ještě jsem pak spravoval flexu. Odolnost je podle mě ještě možno zlepšit vhodným umístěním - je-li přístup jen zepředu, poleze se do toho ještě hůř. Elektronický zámek je zase volba proti dětem - pouze doufám, že neselže :-).

Tak snad to bylo dostatečně vyčerpávající...



hart2369
Příspěvky: 3

Příspěvek#26 » čtv 22. zář 2016, 07:55

JardaB píše:Jen technicka - ten silikon fakt vytrvale drzi? Me se moc na lepeni neosvedcil, zrovna u tehle aplikace bych se bal, zvlast v pripade, ze tam zkousim povesit naladovanej kver ;-) Jsou na to lepsi ruzna chemoprenova velkoobjemova lepidla v podobnych kartusich... Nebo bych navrtal diry a vyrezal zavit. Taky mosazny tycky s buzirkou by se mi libily vic.



jo stále drží... .Jako skála... uvažuju do budoucna, že ten stojan dám horizontálně, aby se mi tam vlezlo více zbraní, to už pro jistotu podchytím z druhé strany vrutkem.



hart2369
Příspěvky: 3

Příspěvek#27 » čtv 22. zář 2016, 07:56

zedik píše:o tom nepochybuji jen že .... Přechovávaná zbraň musí být v nenabitém stavu, to znamená, že zbraň není nabita náboji v zásobníku, nábojové schránce, nábojové komoře hlavně nebo v nábojových komorách válce revolveru :-)



nebojte, je to jen kvůli fotky, ten revolver mám stále u sebe. :mrgreen:

Uživatelský avatar
Marcurba
Příspěvky: 406

Příspěvek#28 » čtv 22. zář 2016, 08:45

SC1 dík za detailní popis - jenom by mě ještě zajímalo, jak jsi vyřešil ty krátké?

Uživatelský avatar
paza
Příspěvky: 990

Příspěvek#29 » čtv 22. zář 2016, 11:17

Já jsem dlouze dumal nad různými držáky na krátké a nakonec jsem skončil u sestavy poliček. Do trezoru jsem na zadní stěnu přidělal dvě svislé policové lišty, koupené za pár korun v Bauhausu (jsou chycené šrouby M4 zevnitř do děr se závity, které jsem udělal do zadní stěny trezoru, výhoda je, že lze policové lišty i při ke zdi přidělaném trezoru v případě potřeby sundat), a na k lištám patřící držáky poliček jsem z 10mm překližky udělal poličky. Po nastříkání příslušným RAL odstínem barvy dle trezoru to vypadá velice pěkně, je to navíc velice variabilní řešení a plně mi vyhovuje.

IMG_0324.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



pekoz
Příspěvky: 171
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » čtv 22. zář 2016, 18:28

Pánové máte to pěkné ale jste si jistí že v případě "lámání chleba" (ne že bych Vám to přál) tyhle náhodné díry navíc které nejsou z výroby a nebyly při atestu nebudou problém oproti certifikátu. Znáte to "dokud se nic nestane" je to v pohodě ale když se něco děje ,potom se hodí jakákoliv blbost.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 hostů