Subjektivní názory na produkty zbrojovek

Co jinam nepatří...
Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#16 » pát 23. zář 2016, 05:24

Lynx píše:...
naprostá většina lidí, kteří se v diskusích pochlubí nákupem Glocku, do něj ihned investuje dalších cca 20% ceny, aby jej mohli reálně používat...

Já vypozoroval trochu něco jiného, naprostá většina z čerstvých majitelů glocku se domnívá, že se standardní spouští a pružinami to nemůže v životě vystřelit tak tuní už "preventivně" :lol:
Zatím jsem neslyšel o géčku, které by nestřílelo "z krabice", ba naopak min. ve třech případech nebyl glock při první střelbě spolehlivý, páč si lidi ze strachu z 2,5kg spouště nechali hned v krámě vyměnit stojinu za 2kg a pak vázlo táhlo spouště v domku, než se to oběhalo.



reddog
Příspěvky: 126

Příspěvek#17 » pát 23. zář 2016, 05:50

Rough boy:
a když už jsi to tak hezky nadhodil, tak se sluší i připomenout, že spousta noviců tuní taky proto, že je to na G stojí v nákupu dílů pár kaček a oni to berou jako "sport". Navíc jsou ty díly opravdu lehce dostupné a každý je může pořídit prakticky kdekoli.

mmch nějak si neumím představit utratit těch 20% z ceny G do nákupu dílů k "tuningu". Reálně by to bylo kolem nějakých tří tisíc a za to se už dá pořídit fakt slušná zásoba některých náhradních dílů na G :-)

Uživatelský avatar
Rough boy
Příspěvky: 1160

Příspěvek#18 » pát 23. zář 2016, 06:41

reddog: je to tak, jak už tady někdo poznamenal, díly na géčko se dají koupit skoro v každý trafice :)
Většinou to začíná stojinou (do 200Kč), přes pružinky (řádově desetikoruny) až po stavitelné domky a duralové spouště (tam už bych těch 20% klidně viděl). A končí to zpravidla tím, že nespokojený tuner nakonec po všech zkoušeních vysype původní obsah glocka z krabičky a během chvilky to uvede do původního stavu tak, jak gaston vyrobil. Samozřejmě za tichého mumlání "...že já se v tom šťoural...". :lol: ...vypadá to, že jsem si tím taky prošel? Inu, proč ne, za těch pár desetikaček ;)

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#19 » pát 23. zář 2016, 06:46

na tunění G nemusí být majitel školený zbrojíř ani nadstardardní šikula, proto to kdekoho láká
krom toho je X výrobců kompatibilních dílů pro G
pro výše zmíněnou vz82/83 má většina dílů spoušťáku 3-5 rozměrových řad - to není vymoženost pro individuální jemný doladění
to je nutnost aby bylo vůbec možno poskládat funkční set v rámci výrobních odchylek zbraně
to že někam CZUB dodala pistole, nemusí být nutně důsledkem neokecatelný kvality ale spíš právního "vytrolení" zadavatele + ............... + populisticko-politických tlaků

odkazovat Georga na informace z fora na němž má BAN je jako házení hrachu na zeď

Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#20 » pát 23. zář 2016, 07:17

4mike píše:....odkazovat Georga na informace z fora na němž má BAN je jako házení hrachu na zeď

Nevidím nic špatného na tom, že bych si rád přečetl informace, které jsem ještě nečetl. Taktéž by mě zajímalo, na kterém fóru mám BAN ? Dočkám se od tebe pravdivé odpovědi, nebo jen jen tak hádáš ?

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#21 » pát 23. zář 2016, 07:49


Uživatelský avatar
Georg
Příspěvky: 1220

Příspěvek#22 » pát 23. zář 2016, 08:03

4mike
děkuji, konečně jsem se dočkal. Já na tyto fóra nechodim, ani zde nejsem zaregistrován, takze prohledávání internetu "konkurenčních fór" by bylo pro mne příliš zdlouhavé.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#23 » pát 23. zář 2016, 08:39

Lynx píše:...

Nakoupila toho více. 1000ks bylo nakoupeno někdy v roce 2009/10 pro akutní výměnu zbraní pro mise. Už dříve je měli VP a speciálové.
Je otázka kolik toho řadový střelec nastřílí. Někdo kdo nosí a ročně vypráská 600-800 ran, nemusí životnost moc řešit. Aktivní střelec s nástřelem víc jak 1000ran měsíčně už jo.
Mimochodem u PČR byl limit na zbraň do závady 500 výstřelů, to se nevedlo ani po příchodu 75 a tak byl limit upraven na 200 výstřelů.
Za mě osobně bych chtěl aby mi Glock sedl jak CZ a aby CZ fungovala jako Glock.
Máš naprostou pravdu, že špatný kus vyrobí každý, občas se prostě něco nepovede, jenže jak jsem tu psal. Co tu na foru psali někteří co si koupili novou CZ a hned museli něco upravovat nebo řešit nějakou kosmetickou vadu, by mě nebavilo.
Glocka si upravují po koupi ti, co neví co si vlastně kupují. Glock není žádnej šlechtic na mířenku, je to služební krumpáč, zbraň co snese horší zacházení i horší pracovní podmínky.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#24 » pát 23. zář 2016, 08:49

Při vzniku tohoto vlákna jsem předpokládal, že se to zvrhne v diskuzi CZ vs. Glock a nemýlil jsem se. Úplně by stačilo překopírovat příspěvky z některého autofóra a za Škoda vs. Hyundai a zaměnit za CZ/Glock. :lol:
Že měla CZUB v minulosti nějaké horší období je pravda, ale to se používá jako mantra pořád dokola a i kdyby se v Brodě na hlavu postavili, tak to pro některé lidi bude už z principu nadosmrti shit. A co se toleruje jiným, se u CZ z principu neodpustí. Co na tom, že CZUB úpěšně drtivou většinu produkce exportuje a zákazníci jsou spokojení a nedají na ni dopustit :roll:
Letos jsem si koupil od CZUB dvě pistole, Shadow a P-07. Shadow má cca 3.000, P-07 cca 500 výstřelů. Ač jsem nevybíral z více kusů, ale bral první krabici na pultě, jsem s nima maximálně spokojený. Střílí krásně, ergonomie a vzhled na jedničku, zpracování není co vytknout. Za tu dobu ani jedna zádržka, selhač, závada, pistole zevnitř i zvenčí vypadají tak, jako když jsem je vybalil z krabice. Glock jsem si nepořídil protože mě ty pistole nesedí vzhledově, konstrukčně a ergonomicky. Nicméně proto na G nebudu kydat špínu, protože mám spoustu kamarádů, kteří jsou s ním spokojení a vím, že je to bezesporu kvalitní pistole.
U nás na střelnici si pistole prohazujeme a půjčujeme, takže mám možnost si zastřílet ze všech možných Glocků i CZ.
Navzájem si ty kvéry spíš pochválíme, než abychom si je hanili a prsili se kdo lépe koupil. Všichni majitelé at´ Glock, CZ, SIG nebo SW.... jsou zde se svými kvéry spokojeni, bo pokud by nebyli, už by je prodali. A tak si tady v Podkrkonoší žijeme mezi těma různejma značkama kvérů a spokojeně každou neděli střílíme, a kamarádíme spolu bez rozdílu značky. Holt výhoda klubové střelnice... :D
Jak napsal J.Hašek ve Švejkovi: "A jak šla fronta tam a zase zpátky, v latríně se na sobě spokojeně vrstvila lejna Rakouská, Česká, Ruská, Maďarská i Srbská, aniž by se mezi sebou poprala" :twisted:

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#25 » pát 23. zář 2016, 09:02

Pablo.gs píše:Při vzniku tohoto vlákna jsem předpokládal, že se to zvrhne v diskuzi CZ vs. Glock a nemýlil jsem se. .........

na to nemusíš být ani nadpřirozeně obdařený věštec
už se v tý naší kotlině stalo takřka pravidlem že G je to co by si naše ozbrojený složky přály , kdyby si mohly vybrat(bůhví proč asi?) a CZ je to, co dostanou protože si nemůžou svobodně vybrat
čili zrovna tyhle dvě značky u nás o sebe zakopávají v profi rovině možná i déle, než mezi fandy hobíky

nejsem fanda čezet a můj vztah k G můžu vyjádřit volnou citací kolegy " je to hnusný jako podělaná (_x_)
kdyby to tak nestřílelo, nechtěl bych to ani na zatloukání hřebíků"
Naposledy upravil(a) 4mike dne pát 23. zář 2016, 09:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#26 » pát 23. zář 2016, 09:10

Pablo: můžem porovnávat i jiné zbraně, ale Georga naštvalo, že Biggles pomlouval CZUB.
Linux napsal, že každý vyrobí špatnou zbraň a já s tím souhlasím. Stačí najít třeba fotky zničených zbraní, najdem Glocky, HK, SIG,MP. Bohužel s CZ se nese těh špatných výrobků daleko více. Tím ovšem netvrdím, že neumí udělat dobrou zbraň. Ale rozhodně tomu nepomůže propagační video ( snad ho někde dohledám) zbrojovky, kde nějaký manager vychvaluje, jak se zlepšili a jak u jejich zbraní zvedli životnost z 5000 na 15 000 nábojů.
Stačí najít třeba fotky zničených zbraní, najdem Glocky, HK, SIG,MP, i CZ.



Pablo.gs
Příspěvky: 445

Příspěvek#27 » pát 23. zář 2016, 09:12

4mike píše:už se v tý naší kotlině stalo takřka pravidlem že G je to co by si naše ozbrojený složky přály , kdyby si mohly vybrat(bůhví proč asi?) a CZ je to, co dostanou protože si nemůžou svobodně vybrat

No vidíš, já znám od nás ze střelnice zrovna nějaký policajty - aktivní střelce, kteří jsou s CZ spokojeni a plasťáka by do pouzdra nechtěli. Názory jsou mezi lidma různý.

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#28 » pát 23. zář 2016, 09:18

já Ti věřím, že najdeš spokojený usery CZ, stejně jako spokojený usery SaW, HaK,.......
a kdybych chtěl trollit, podotknul bych rovnou že někdo chce po kvéru tak málo, že mu i číza vyhoví :)

ono třeba takový Shadow2 je hrnek tak trochu jinýho kafe ale míchat to do debaty jež se prapuvodně odvinula od služebních pistolí nebude to pravý ořechový, troufnu si odhadnout, že to nebude model s nimž by Brod chodil do tendrů proti konkurenčním služebákům



Marwinus
Příspěvky: 12

Příspěvek#29 » pát 23. zář 2016, 12:12

Jak uz tu nekdo psal, je to jak skoda vs hyundai, windows vs linux,.... Co clovek, to jiny nazor. To je v poradku. Souhlasim s Pablo.gs - znam lidi z obou taboru a kazdy je spokojen s tim svym. To je take v poradku. Osobne se mi G nelibi a nesedi mi. Ergonomicky, vzhledove, konstrukci... Do ruky mi sedne CZ. Perfektne. Tomu se zatim zadna jina zbran nevyrovnala. No ale nakonec mam shodou nahod HK. Nicmene, a nechci ted vyolavat dalsi hadku, v jinych diskuzich jsem narazil na stiznosti majitelu G se strelivem. Tedy ze G nesezere jen tak neco. Zacinal jsme strilet s kamaradovou 75kou a at jsme tam narvali cokoli, bez problemu. Stejne tak me HK, ci manzelcina 83. Toliko osobni zkusenost.

Uživatelský avatar
Biggles
Příspěvky: 366

Příspěvek#30 » pát 23. zář 2016, 12:24

Biggles nepomlouval zbraně CZUB, Biggles konstatoval smutnou pravdu. Více se v bezcenným hejtování nehodlám angažovat. Kdo chce si informace najde, kdo nechce, může nadále masturbovat nad svojí výjimečností šlapajíce v exkrementech.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Aritma, audis, kolemjdoucí, Rys a 17 hostů