Zaučení praktická odborná zkouška



davidoff
Příspěvky: 185

Příspěvek#241 » čtv 14. črc 2016, 09:57

No jo, priznavam svou nepozornost :) Nicmene tech 30sek plati :)

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#242 » čtv 14. črc 2016, 11:33

No - pri zkouskach rikejte 30sec proto, ze je to na krabicce od S&B.

Ale v realu jsem videl i krabicku, kde bylo 15 a v opravdovem realu jsem neslysel o prodleve vetsi nez 5 sekund a sam jsem opozdeny vystrel nevidel a nezazil vubec nikdy.

Uživatelský avatar
Werewolf
Příspěvky: 171

Příspěvek#243 » čtv 14. črc 2016, 12:57

Mě se tenkrát komisař dokoce pri zkoušce, když jsem mu řekl, že mám 30s počkat, ptal, proč těch 30s. Když jsem tápal, vysvětlil mi sám, že to není napsány v žádném právním předpise. Pouze SB to uvádí u svých výrobků.



vgj
Příspěvky: 605

Příspěvek#244 » čtv 14. črc 2016, 13:46

No Fiocchi to má také na krabičce ;-).

Uživatelský avatar
TSH2
Příspěvky: 52

Příspěvek#245 » čtv 14. črc 2016, 13:52

Většina výrobců píše 30 vteřin....

Uživatelský avatar
sided
moderátor
Příspěvky: 3754

Příspěvek#246 » čtv 14. črc 2016, 13:54

Pánové jste OT



sta
Příspěvky: 8

Příspěvek#247 » pát 15. črc 2016, 10:24

Ahoj, je tady nekdo z Trutnova nebo okoli na zauceni manipulace a pripadne i strelby na zkousku? Naklady samozrejme hradim. Diky.



Medicinbal
Příspěvky: 56

Příspěvek#248 » pon 12. zář 2016, 17:04

Ja jsem byl na hromadnem skoleni na strelnici Magnum v Praze a musim rict, ze to bylo dostatecne. Znaji komisare, co tam chodi, tak vedi na co pripracit. Dal jsem si pote jeste solo opacko, ale bylo to hlavne na kontrolu, ze ovladam vse pozadovane. Musim rict ze skoleni tam me pripravilo dobre a nemel jsem pri zkousce zadny problem a mel jsem to rychle za sebou. Pristup je tam prijemny vsech skolitelu a na hromadnem skoleni je max 10 lidi, kdy si je po cca 3 hodinove teorii rozdeli do tri skupin a zkousite manipulaci se vsemi zbranemi dokut chcete. Nasledne se chodi jeste na strelbu, ja jsem chtel strilet jen pistoli, ale ostatni mohli vyzkouset i malorazku a brokovnici.



wallander
Příspěvky: 7

Příspěvek#249 » stř 14. zář 2016, 10:33

Zdravím, svým místem bydliště spadám pod okres písek, proto bych měl dotaz na písečáky a okolí, jak to na písecké policii chodí se získáním ZP, myšleno hlavně na jakých střelnicích se odehrává praktická část zkoušky, jací jsou komisaři, s jakými zbraněmi se na zkoušce střílí apod. Díky.

Uživatelský avatar
Poky
Příspěvky: 60

Příspěvek#250 » pát 16. zář 2016, 09:42

Do Pisku jezdí komisaři z Českých Budějovic.

E1: na pozvánce bude jméno komisaře / kontakt, takze bych to zjistoval timto způsobem.



Tommygun
Příspěvky: 3

Příspěvek#251 » pát 23. zář 2016, 19:38

Zdravím, mám dotaz. Zaplatil sem si dvě přípravy na zbrojní průkaz a v pár věcech se rozcházeli tak se chci ujistit. Na první střelnici mi pán říkal že při rozborce pistole nesmím se zbraní otáčet a hlaveň musí směřovat do bezpečné zóny i po jejím vyjmutí během rozborky. Druhý pán tvrdil že když zkontoluju jestli není v komoře náboj zbraní můžu při rozborce mávat jak chci. Potom ještě během střelby jeden tvrdil že když někdo vběhne na dopadliště postup má být pouze zapnout pojistku a zbraň odložit. Druhý že mám vypustit zásobník vyhodit náboj z komory a dát ránu jistoty což mi přijde zvláštní dávat ránu jistoty směrem kde někdo je. Zkoušku mám za pár dní tak dík za případnou odpověď.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#252 » pát 23. zář 2016, 19:59

Můj názor. Zbraň vždy bezpečným směrem. Pokud je osoba v dopadové ploše, vždy pouze zajistit a nic víc dokud ji odsud nevykážeš. To ostatní až když zmizí z přímého ohrožení a ty chceš jít informovat správce střelnice o situaci. Tu ránu jistoty bych si odpustil i potom.



dominic_no
Příspěvky: 40

Příspěvek#253 » ned 25. zář 2016, 14:41

Tommygun píše:Zdravím, mám dotaz. Zaplatil sem si dvě přípravy na zbrojní průkaz a v pár věcech se rozcházeli tak se chci ujistit. Na první střelnici mi pán říkal že při rozborce pistole nesmím se zbraní otáčet a hlaveň musí směřovat do bezpečné zóny i po jejím vyjmutí během rozborky. Druhý pán tvrdil že když zkontoluju jestli není v komoře náboj zbraní můžu při rozborce mávat jak chci. Potom ještě během střelby jeden tvrdil že když někdo vběhne na dopadliště postup má být pouze zapnout pojistku a zbraň odložit. Druhý že mám vypustit zásobník vyhodit náboj z komory a dát ránu jistoty což mi přijde zvláštní dávat ránu jistoty směrem kde někdo je. Zkoušku mám za pár dní tak dík za případnou odpověď.



To s tím, že po ráně jistoty si můžu se zbraní manipulovat jak chci mi bylo taky řečeno, asi zálěží na komisaři. Došel jsem k závěru, že nejlepší bude se zeptat před samotnou zkouškou, jaký na to má názor ten tvůj a pak bych se podle toho zařídil. :)

Co se týče člověka u terče, určitě bych přerušil střelbu, to jest: prst ze spouště, popřípadě zajistit, a sklopil bych zbraň (sklopením myslím stálé míření do bezpečného prostoru, jen do dolní části, aby nebyl nikdo ohrožen), pokud bych se rozhodl v dalším postupu, jak řešit situaci, tak bych z přerušení střelby přešel k vybití - bez rány jistoty, pouze s vypuštěným kohoutem, popřípadě se zajištěným závěrem v zadní poloze (v tomto případě).

To jest můj skromný názor jakožto nového učence na tomto fóru. Pokud jsem něco popletl, omlouvám se a opravte mě. :)

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 330

Příspěvek#254 » ned 25. zář 2016, 15:16

dominic_no píše:To s tím, že po ráně jistoty si můžu se zbraní manipulovat jak chci mi bylo taky řečeno


No asi bys měl i tak +- dodržovat bezpečný prostor a nemířit třeba na lidi, kteří tě neviděli, že jsi vybíjel a že je zbraň opravdu bezpečná.
Stalo se mi nedávno na střelnici, že z prostoru střelnice vypochodoval maník, v ruce pistoli, mířící přímo dopředu. Prst neměl na spoušti a závěr měl vzadu, ale jelikož mířil kousek ode mě, tak to zrovna příjemný pocit nebyl. Vím já, jestli tam měl zásobník nebo náboj v komoře, kdy by mu stačilo shodit závěr a bum?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#255 » ned 25. zář 2016, 19:23

Když provádím výcvik na střelnici se školním střelivem, zbraň stokrát zkontrolovaná, a soused na palebné čáře (kdokoliv na stejné) mi zahlásí, že jde k terči, velím "odložit zbraň". Taky by se mi nelíbilo, kdyby mi někdo vexloval kvérem za zády.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], kolemjdoucí a 18 hostů