Delaborační kladívko



Zed23
Příspěvky: 12

Příspěvek#31 » čtv 23. čer 2016, 21:11

Jasný, třeba 50 BMG, která se do kladívka nevejde, jsem upnut přes dvě dřívka za střelu do svěráku a rukou vyviklal nábojnici, vysypal prach a zápalku odpálil hřebíkem. To samé třeba s 5,45x39 a 7,62x39 v ocelových nábojnicích, které v kladívku prostě nešly. Ale ta redukovaná 7,62x54R kvůli krátké oblé střele prostě nešla mezi dřívka upnout, tak to dopadlo, jak to dopadlo. Také to není návod, bouchnout to asi může vždycky a prsty by se vám mohly ještě někdy hodit! Jinak se ještě pochlubím mou malou sbírkou:

"nefunkční odkaz"

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#32 » čtv 23. čer 2016, 23:01

Ne bez důvodu pro puškové náboje existuje zařízení se sice stejným názvem "bullet puller", ale na principu matrice..třeba Hornady Cam-Lock Bullet Puller.

Uživatelský avatar
tormans
Příspěvky: 56

Příspěvek#33 » pát 24. čer 2016, 04:01

On ten zákaz bouchání kladívkem do betonu a kovu má nejspíš své opodstatnění pro zamezení vzniku vrubů na plastu kladívka - přece jen, i když je to pevnostní polykarbonát, furt je to jen plast s velkou vrubovou citlivostí , pro který jsou koncentrátory napětí likvidační.



davidoff
Příspěvky: 185

Příspěvek#34 » pát 30. zář 2016, 19:13

Zdravim, vim ze se delaboracnim kladivkem nemam mlatit do betonu nebo zeleza. Nicmene kdyz delaboruju prazdne nabojnice (bez prachu a zapalky) tak boucham o zeleznou plochu (kanal pred barakem :) ). POkud mlatim do dreva, tak se strela nepohne a to uz mam brnavou ruku. Na kanale staci 4x klepnout a strela je venku. Vrypy tam nejsou, zelezna plocha je hladka. Pokud mate nejakou radu, budu rad.



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#35 » pát 30. zář 2016, 20:25

Me teda neni jasne, proc neni jednodussi strelu proste chytnout do klesti a vytahnout, nez s tim do neceho mlatit... Pokud nema byt strela poskozena, dal by se udelat nejaky presnejsi upinak.

Uživatelský avatar
Poli
Příspěvky: 460

Příspěvek#36 » pát 30. zář 2016, 21:34

Jo ten upínák existuje, jmenuje se to delaborační matrice a stojí tak třikrát tolik, co kladívko, nehledě na to, že na každou ráži se musí koupit kleština, která sama stojí tolik, co to kladívko.
A mimochodem, zkusil si někdy vytáhnout střelu kleštěmi? Jak a kam chytíš celý náboj bez poškození? Ono se totiž delaboruje proto, aby se komponenty - střela, nábojnice a prachová náplň daly znovu použít. Jinak by se rovnou celý náboj mohl hodit do koše.



fíša
Příspěvky: 247

Příspěvek#37 » pát 30. zář 2016, 22:27

Vloni tuším ( možná už je to dýl - ten čas tak rychle letí ) ,byly součástí RADEGAST balení 10 ks v kartonu i PUK ( normální hokejový puk ). tluču kladívkem do něj.

Uživatelský avatar
peggy
moderátor
Příspěvky: 1572

Příspěvek#38 » sob 1. říj 2016, 07:15

Protože nechci dráždit sousedy mlácením do podlahy, používàm buď špalek olova který držím v levé ruce, nebo jen plastovou palici.

Uživatelský avatar
Igrlik
Příspěvky: 499

Příspěvek#39 » ned 2. říj 2016, 15:15

Zed23 píše:...

Obrázek

Bouchlo mě to necelej metr od hlavy, naštěstí skoro vše letělo mimo mě. Mám jen na čele malej škrábanec. Matrici jsem vůbec nenašel, asi skončila někde u sousedů.

Ak sa pozrieš na prednú časť kladívka (tú čo ňou mlátiš o podložku), vidíš, že pravá strana je podstatne tenšia ako ľavá. Takže ak to v ňom drbne (a mláti ním pravák, čo je štatisticky väčšina populácie), tak tá slabšia časť odvedie výbuch od používateľa. Ono ani kladivo nenavrhoval blbec... :twisted:



ineyaa
Příspěvky: 111

Příspěvek#40 » pon 3. říj 2016, 11:51

Poli píše:A mimochodem, zkusil si někdy vytáhnout střelu kleštěmi? Jak a kam chytíš celý náboj bez poškození? Ono se totiž delaboruje proto, aby se komponenty - střela, nábojnice a prachová náplň daly znovu použít. Jinak by se rovnou celý náboj mohl hodit do koše.

Delaborovat za ucelom bezpecnej likvidacie je tiez dobry dovod. Pri zbere nabojnic som nevedomky domov par krat doniesol komplet naboj, raze ktoru nepouzivam s neznamym prachom. Hadzat to rovno do kosa asi nebude celkom koser.

Ja to riesim kombinackami a Lee Turretom. Nabojnica je v turrete v hornej polohe, chytim ju za strelu, kombinacky oprem o zelezne L-ko z Bauhasu za 15Kc, a pakou od pressu ju taham dole. Zvycajne to poskodi strelu, ale tych par korun nevidim ako problem.

Inspiracia z:

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/watch?v=ZDeN8Yvz2zI

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů