Brokové disciplíny - holubi

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » stř 3. čer 2009, 11:44

ZBRANĚ,NÁBOJE,TIPY,RADY

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » stř 3. čer 2009, 14:13

Takže odvěký boj kozlice proti automatu:
automat
+má jenom jednu hlaveň
+nižší zpětný ráz
+nižší cena
-vyhazuje nábojnice do strany,u některých modelů hrozí u trapu zasažení vedlejšího střelce
(ale co je nám do něj,pravidla to neřeší)
-nejde "zlomit"(opět,vám do nevadí,vadí to jenom některým lidem okolo
kozlice
+nevyhazuje nábojnice(rozhodně ne na vedlejšího střelce)
+jde zlomit
+každá hlaveň jde nachokovat jinak,ale tohle zase taková výhoda není,na skeetu mají kozlice nachokované obě hlavně stejně a u trapu je rozhodující 1.rána,v USA se například trap střílí hlavně na jednu ránu jako u nás finále

Uživatelský avatar
jomekabi
Příspěvky: 937

Příspěvek#3 » stř 3. čer 2009, 23:31

Coz potvrzuje muj nazor. I kdyz tradicionaliste smysli jinak, jiz od nekolika dobrych strelcu jsem slysel, ze vyznam choku pro sportovni strelbu je mizivy a ze hlavu si s nima lamou jenom takovi, jako jsem ja, tj. ti, co moc strilet neumej. Kdo umi, trefi se i nasadou od lopaty. :)

Co se tyce vyhazovani nabojnic smerem ke druhemu strelci, nic mu nebrani v tom, aby o krok poodstoupil, neb soucasne se mnou stejne nestrili. Nejake kecy o koncentraci jsou jenom kecy.

Takze proc se tahat s dvouma hlavnema, kdyz mi staci jenom jedna?

Uživatelský avatar
Poradce02
Příspěvky: 329

Příspěvek#4 » úte 16. čer 2009, 19:19

Mě se ta BERETTA docela líbí pro její individuální nastavení přizpůsobivost v rameně, vyhazování nábojů a podle mě i přesnou střelbu jednou hlavní.Hmotnostně je to stejné jako dvouhlavňová kozlice, jelikož je to na úkor složitého mechanismu nabíjení.Je to vše kompromis, ovšem mě se líbí a chci si ji někde vyzkoušet. Vlastní zkušenost je nejlepší jak mi to sedne, jsem levák a každá flinta není pro mě - bohužel.Jednu hlavěň bych nezavrhnul, zlamování pro soutěž je udělané schválně a zahrdlení je dle volby a střelce.Dělají je dvou variantách.



jbiker
Příspěvky: 79

Příspěvek#5 » úte 16. čer 2009, 20:26

jomekabi píše: ... Takze proc se tahat s dvouma hlavnema, kdyz mi staci jenom jedna?


No jo, ale pamatuješ na "školení" v Budějicích ? Ten instruktor říkal, že hodně důležité je vyvážení flinty, a když se to trochu naučíš, zjistíš, že potřebuješ flintu těžší na předek než jsou ty levné turecké a ruské kozy, takže hoši si pak přidělávají na hlavně závaží a nakonec stejně kupují pořádné (tj. drahé) flinty, samozřejmě se dvěma laufy. U těch automatů bych pak řekl, že rozložení hmotnosti nebude pro střelbu na nějaké vyšší úrovni taky úplně košer.

PS Mně to může být samozřejmě jedno, co si budeme povídat. Automat, plná trubka a rozstřílet ho (jako holuba) aspoň až padne na zem, hajzl 8-)

Uživatelský avatar
Poradce02
Příspěvky: 329

Příspěvek#6 » sob 17. říj 2009, 07:03

Jak se na jednotlivé brokové disciplíny čokuje jedna hlaveň u samonabíjecích sportovní brokovnice / beretta UGB /U kozlic se čokují hlavně jednotlivě, případně se přepíná spouštění hlavní.Víte to někdo, nebo máte vyzkoušené?

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 20. říj 2009, 08:18

Trap:Když je to,taková ta pouťová střelnice,tak půlku,když přesně podle parametrů,tak tříčtvrtku.
LK a skeet:Maximálně cylindr nebo ještě lépe skeet,protože ten je u beretty na rozdíl od jiných značek ještě více otevřený.

Jinak přepíná spouštění hlavní je proti pravidlům.

Uživatelský avatar
Poradce02
Příspěvky: 329

Příspěvek#8 » pon 30. lis 2009, 18:43

Na to UGB25 by se hodil i tento titanový čok od TRUGLO, krerý má 8 nastavení a je tam i malé video použití. http://www.truglo.com/content/products/ ... stable.asp

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » pát 11. pro 2009, 15:26

Ty stavitelné choky nikdy neposkytují,tak dobrý a stejnoměrný rozptyl jako pevné.
Je to tak na myslivost.



jannowak
Příspěvky: 29

Příspěvek#10 » pon 4. led 2010, 17:44

Na trap by se měly používat zbraně s pevným zahrdlením 3/4 a 1, choky jsou pro střelbu na vyšší úrovni opravdu spíše překážkou než výhodou. A říkat si "který tam dneska dám?" člověka možná zbytečně rozhodí, stejně je to v uvozovkách prakticky jedno a závody se pak většinou střílí s 3/4 a full. Napadá mě - líbí se mi nově Browning GP Trap, měla by to být zbraň na výkonnostní střelbu, nicméně má choky. Myslíte si, že to opravdu oproti pevnému zahradlení bude velký rozdíl? Na trap by choky MĚLY být pevné, ale zajímalo by mě, jestli jenom kvůli stavitelným chokům prohraju závod (když odhlédnu od chyb kvůli vlastní blbosti).

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » čtv 27. kvě 2010, 17:56

Střílí tady někdo aktivně asfalťáky?
Nejlépe z Prahy a okolí.



pohodar
Příspěvky: 33

Příspěvek#12 » čtv 16. pro 2010, 22:00

..střílím. A k automatům mohu jen říc,že mít jednoho "automatčíka" v rundě na trapu ( a nejen tam)tak dokáže rozhodit celou grupu.

Uživatelský avatar
Poradce02
Příspěvky: 329

Příspěvek#13 » čtv 16. pro 2010, 22:20

Co tě na nich tak rozhazuje, střílím s nima v rundě a naopak se zájmem sleduji jak jim to jde a jak ty flinty fungují, protože s tím nestřílí moc lidí.Jestli jde o vyhazování nábojnic tak snad že se pak musí všude posbírat.



pohodar
Příspěvky: 33

Příspěvek#14 » pát 17. pro 2010, 14:55

..tvůj názor,já ale z praxe vím,že pokud je automat v rundě,tak :to neodsejpá-naruší rytmus s nabíjením,následující střelec odstupuje ze stanoviště skrze létající hilzny,ostatní to vnímají,přenášení nezlomené zbraně taky vnáší trochu nervozity mezi ostatní atd.Ano,máš ale pravdu,že pokud jde o tréning nebo sranda match,snažím se to nevnímat..ale toto je zase můj (věřím,že z 90% i ostatních) názor. Mluvím ale taky jen o ryze trapové nebo skeetové přebory.Parkůr nebo ostatní brok.soutěže je zcela o něčem jiném...

Uživatelský avatar
gewarosse
Příspěvky: 115
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » stř 29. pro 2010, 10:37

Jó,na tohle už jsem s automatem na trapu narazil mockrát.Dokonce mi bylo vyhrožováno fyzickou konfrontací.
pohodar:Rád potkávám lidi z fóra,jestli se budeš chystat na nějaké závody dej prosím vědět do příslušné rubriky,upřednostňuji parkur nebo srandamače,ale nebráním se ani trapu.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů