Jakou 1911 9mm Luger + .45 Auto?

Původní i klony


Barybal
Příspěvky: 5

Příspěvek#1 » sob 29. říj 2016, 03:43

Ahoj, pročetl jsem většinu tohoto i jiných fór a nedostalo se mi vlastně ucelené odpovědi na moji otázku a to sice, jakou si koupit 1911? Jsem sice začátečník ve smyslu, získání ZP, ale už mám něco nastříleno, střílel jsem z Glocka 17 a 19, CZ 75, 85, Desert Eaegla, revolveru S&W, takže určitou zkušenost mám, nicméně, chci si pořídit svojí první zbraň a moje volba padla na 1911, protože se mi ten styl moc líbí už od dětských let.
Moje představa je taková, že bych chtěl pořídit dvě, jednu v ráži 9mm Luger a druhou klasiku .45 Auto, určitě bych chtěl obě od jednoho výrobce, důvod, proč chci tyto dvě ráže je zde už mnohokrát popsán, plánuji s tím nastřílet řekněme tak okolo 10-ti tisíc ročně a tak bych střílel z devítkou a pětačtyřicítku bych si nechal "na ven". Od jednoho výrobce to chci proto, že každá zbraň, respektive každý výrobce bude mít nějakou svoji specifickou vlastnost a dostat do ruky něco, co by bylo na často užívané devítce a potom kvůli tomu třeba v nutnosti ostrého použití pětačtyřicítky "být pomalý" prostě nechci.
Užití zbraně je především na běžné nošení, nevím, možná někdy, časem, kdybych viděl, že to má smysl, tak zkusit nějakou soutěž, ale to stejně tak okresního formátu, nikam výš nemířím. No a teď konečně ke konkrétním zbraním, které mi propadly sítem, rozhoduji se vlastně mezi pěti, možná šesti a to sice:
Remington 1911 R1 ENHANCED
Kimber Custom II (Two-Tone)
Sig Sauer 1911 Traditional Match Elite
Springfield Range Officer
Para PRO CUSTOM 18.9
ev. STI Spartan

Určitě chci v obou případech klasickou délku hlavně (5palců) v ideálním případě v nerezovém provedení - není podmínkou, netrvám bezpodmínečně na klasickém vzhledu, i když budu rád, když bude co možná nejvíce klasická. Jde mi spíše o to, kdyby se třeba vyjádřili uživatelé těchto zbraní, co jim třeba případně vadí, nebo naopak, co je tam dobře, abych se mohl nějak rozhodnout. Je mi jasné, že si je člověk musí osahat a zjistit, co mu bude sedět v ruce. Dle informací, které mi byly dány, tak prý Para už neexistuje? A STI mám jako eventualitu, neboť, co jsem tak pochopil, je to zbraň především určená jako sportovní, k doladění, nežli běžnému nošení, neříkám, že se to vylučuje, ale jestli to není zbytečné pro mě?
Byl jsem se podívat a popovídat na toto téma v Proarms, ale nějak jsem neodešel o moc moudřejší, prodavač byl v pohodě, ale očividně, i dle svých vlastních slov nebyl fanda 1911-tek, takže to vlastně vyplynulo tak, že když jí chci, tak, ať si jí koupím ;) Každopádně mi to dalo to, že jsem ze seznamu vyřadil Colt, ač je to vlastně originál, ale nelíbí se mi vzhledově, nějak mě to vůbec neoslovilo, tudíž tudy cesta pro mě nevede. V Čestlicích jsem střílel z Para Ordnance v ráži 9mm Luger s dvouřadým zásobníkem a gripy Hogue a velice příjemně se mi z ní střílelo, pěkně padla do ruky, myslím, že s těmito gripy by mi dobře sedla i jednořadá. Cenově bych si představoval, kdybych se s oběma vešel do nějakých řekněme 70-80 tisíc, není to pevný strop, ale ke stovce už bych se nechtěl nijak výrazně blížit. Tak budu moc rád, když mi sem napíšete svoje nějaké poznatky, či zkušenosti, pokud jsem zapomněl poznamenat nějaký údaj potřebný k tomu, aby se mi dostalo odpovědi, rád doplním.
Tak se omlouvám za úvodní román, snad jste neusnuli, než jste dočetli až sem :D a těším se na debatu týkající se tématu...

Uživatelský avatar
Rottwik
Příspěvky: 116

Příspěvek#2 » sob 29. říj 2016, 11:04

Ahoj, no pokud máš takhle vysoký finanční strop, tak bych určitě zvolil Kimber. Měl jsem možnost vyzkoušet několik značek a co se týká kvality zpracování, vůlí a pravděpodobně i použitých materiálů, tak to bude asi to nej, co se dá u nás pořídit. No dá....vlastně to je ten problém, že se skoro nedá sehnat. Kdejaký prodejce se zbraněmi ho nabízí, ale když tam zavoláš,tak ho fyzicky nemá, pouze na objednávku a ta je v řádu měsíců a nezaručí Ti, že přijde přesně to, co sis objednal. Já jsem to vzdal po půl roce čekání a když jsem se nedávno jen tak zeptal, jestli už došel, tak ne (objednal jsem ho v březnu). S 1911kou v devítce nevím, po té jsem se nikdy nesháněl. Jinak, že jsi vypustil Colt je dobře, není to žádná hitparáda a ještě za drahý peníz. STI je opravdu na sportovní střelbu, přesná, kvalitní, ale určitě ne na nošení. Remington a Ruger je taková střední třída, ještě před nedávnem odpovídající cenové relaci 21-23 000, ale po singrovské prasárně s kurzem koruny se to dostalo,až na 28 a víc a to už se mi zdá taky moc. S Parou nemám zkušenosti. Tak přeji hodně štěstí při výběru.



selag
Příspěvky: 278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » sob 29. říj 2016, 14:10

Proč není STI vhodná na nošení?
http://stiguns.com/guns/lawman/
Můžeš si vybrat.........



rocky77
Příspěvky: 99

Příspěvek#4 » sob 29. říj 2016, 16:43

Ruger začal dělat svůj model SR1911 nově i v 9mm, takže já bych se v prvé řadě zkusil podívat na toto...nevím tedy, kdy se do ČR v devítce dostanou, ale za zkoušku to podle mne stojí...není to TOP značka, ale podle mého nezklame a je za relativně slušný peníz (i když vyšší, než byly ještě před pár lety)...

Jinak ještě jedna věc - neber to jako rýpání, spíš můj subjektivní postřeh a názor: nejsem příznivec modelu "s jednou zbraní střílím, druhou nosím"...podle mne by měl člověk, který nosí, primárně střílet s nošenou zbraní...i když to bude stejný výrobce a stejný model ("jen" jiná ráže"), stejné zbraně to nebudou...ale to je samozřejmě na Tobě ;)



mischanek
Příspěvky: 96

Příspěvek#5 » sob 29. říj 2016, 16:55

Jiri Behal z 4shooters u nas pak jeste nabizi zbrane od
SPS - http://www.spsguns.es/ENG/PISTOLS_EN.html
a nemeckeho puskare Karla Prommersbergera - STI Europe - http://www.gunmaker.de/index.html
a jeste tady nebyla zminka o Dan Wesson - http://www.czub.cz/cz/produkty/pistole/ ... valor.html



dave1354
Příspěvky: 100

Příspěvek#6 » sob 29. říj 2016, 18:14

No a to se nezlob ale moc nerozumím proč dvě zbraně v různých rážích.. 10 000 ročně nastřílíš? Zařiď přebíjení a zustaň u 45. Ušetříš půlku investice za druhou zbraň a cena přebíjený .45 je na úrovni 9mm a budeš trénovat s tím, co chceš nosit..

Jinak teda co tam máš rozepsaný, to bych nejdřív rozhodl - buď chci dvouřadou 11, nebo jednořadou, to za a).. pak buď sportovněj/moderněj laděnou (bobřák, botu, mikrometry, oboustrannou pojistku..) nebo naopak spíš originál. Na nošení bych rozhodně nedoporučoval dvouřadou (je to tlustý jako prase a obereš se tak o jednu z mála výhod co 11 dnes má). Osobně bych bral (a to nosím uplnou klasiku) oboustrannou ale obyčejnou (ne rozšířenou) pojistku, obyčejný mířidla (nebo novak atd, žádný ostrý mikrometry), jednořadou, černou ocelovou (nemám rád nerez na zbrani) a bobřák. Jinak zcela klasika plus dokoupit placatý gripy.

Důvod: tloušťka je u nošení všechno, tj žádný rozšířený pojistky ani záchyty závěru (čouhaj, tlačej, zavazí), žádný dvouřady. Klasickej government profil dlaňové pojistky mě osobně při střílení kouše do ruky, takže proto bobr. Mířidla jsou věc která vadí nejvíc, prostě to všude možně zachytává, dře, zavazí. Oboustranná pojistka je asi k ničemu ale přecejen se může stát, že budu potřebovat odjistit levou a to se sice dá, ale celkem blbě.

Osobně by mi vyhovoval remington R1 model carry.



Barybal
Příspěvky: 5

Příspěvek#7 » sob 29. říj 2016, 20:23

To Rottwik: Já mám tak nějak Kimber a Sig v hlavě v popředí zájmu, musím si je někde pořádně osahat, abych zjistil, jak mi sednou, ale každopádně Kimber se mi líbí, navíc splňuje mojí představu o nerezu - díky za reakci

To Selag: Já jsem tušil, že se zmínkou o STi píchnu do vosího hnízda :D Jak jsem psal, nemyslím si, že by se to úplně vzájemně vylučovalo, ale říkám si, jestli to není zbytečný, přijde mi to jako pořídit si Subaru Impreza WRX a jezdit s ní pět kilometrů na nákupy kolem školky a policejní stanice, sice to zvládne hrozně moc a dá se to perfektně poladit, ale nikdy nemám šanci využít ten potenciál, ale každopádně díky za reakci.

To Rocky77: Jak sám píšeš, není to TOP značka, to znamená, že ani zpracování s největší pravděpodobností nebude TOP, takže asi úplně bych ji nechtěl, ale určitě se nebráním tomu ji někde skouknout, když bude... Co se týká druhé části tvé reakce, já myslím, že to zase nijak velký problém není, samozřejmě to nebude tak, že bych jednu střílel pravidelně a z druhé si ani nebouchl, taky ji provětrám, minimálně na zastřílení a potom na "vyhnání pavouků", ale takovej ten dril bych rád zažil s devítkou a navíc se mi tam otevírá možnost nosit dvě zbraně, což není taky zcela k zahození - díky za názor

To Mischanek: SPS neznám, ani jsem o ní nic moc nečetl, s kvalitou na tom asi nebude špatně, když se tak dívám na ty ceny, nejsem zcela přesvědčen, že bych chtěl dát osmdesát tisíc za jednu zbraň, ale to bych asi úplně neřešil, každopádně, při koupi dvou ráží se blížím už spíše dvěma stům a to je přeci jen už trochu moc, podobně tak u STI Europe, protože tam model, který by se mi líbil má doporučenou cenu něco přes dva tisíce EUR, což při dvou zbraních opět daleko za. A Dan Wesson nedělá, nebo alespoň jsem nenašel v ráži 9mm, ale každopádně díky za nasměrování.

To Dave 1354: Proč dvě zbraně, jsem už částečně zodpověděl, chci to tak, další věc je, že bych se devítkou střelivem sjednotil s bráchou, což také není nezanedbatelné a tu pětačtyřicítku bych spíš tak jako z úcty k té zbrani, mám k tomu několik důvodů a tak to chci, neříkám, že to musí být nejlepší řešení, ale trvám si na něm... Jestli dvouřadou, nebo jednořadou mi tak nějak nevadí, jak jsem psal, střílel jsem z Pary a ta byla dvouřadá, pěkně sedla do ruky, jednořadou jsem taky držel a byla mi malinko užší do dlaně, ale to bych dořešil těmi gripy, jestli sportovněji, nebo originálněji laděnou, to už jsem taky psal, nejsem zarytý tradicionalista, na druhou stranu, modernu nemusím, takže spíš jde o to, aby to funkčně vyhovovalo, třeba ten Sig z pohledu tradice je úplně někde jinde, protože to má různé věci, které na původní nebyly, ale určitě by mi nevadil. Mířidla určitě nechci mikrometry, spíš jsem uvažoval o tritiových, černou bych chtěl až v krajním případě, já zase na zbrani nerez rád mám, takže bych mnohem raději nerezovou, popravdě, nechci to nijak moc tunit, nejraději bych to používal co nejvíc tak, jak ji vyndám z kufříku, jak už jsem psal, nemám ambice na sportovní vyžití s tou zbraní... Díky za reakci a postřehy



dave1354
Příspěvky: 100

Příspěvek#8 » sob 29. říj 2016, 22:53

Seš čoveče zvláštní patrón, asi ti víc není co řešit, máš to celkem fest namyšlený. Souhlasím s tou funkčností a vidím to stejně -- historie je pěkná věc a většinou má co dát ale ne vždy, proto jsem se snažil navést tě na ty části který mi nesedí (levostranná pojistka, klasická dlaňovka atd)

Jediný co nechápu jsou dvě ráže ve dvou stejných zbraních.. buď jsi přesvědčenej že 9mm je dost a nebo ne, finanční hledisko se přebíjením dá obejít a naopak úcta .. nevím, doporučoval bych si vybrat jen jedno (u tebe to vidím na tu 9mm, vykašli se na .45 jelikož tě to k ní asi moc netáhne).



mocima
Příspěvky: 227

Příspěvek#9 » ned 30. říj 2016, 07:16

Pokud trváš na obou rážích, tak si vyber kousek, kde můžeš mít druhý závěr a hlaveň druhé ráže.
Jen netuším, jestli je to v podmínkách ČR sehnatelné.
Jinak co jsem měl možnost vidět, tak Kimber.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk



Barybal
Příspěvky: 5

Příspěvek#10 » ned 30. říj 2016, 09:52

To Dave 1354: Je to zvláštní, to už mi řeklo víc lidí :D Je pravda, že když se k něčemu rozhodnu, tak si za tím rozhodnutím stojím, neříkám, že vždy vše rozhoduju správně, ale na druhou stranu, člověk může být potom spokojen, protože věci dělá tak, jak chce. Ale k věci, beru tvůj názor a postřehy třeba právě ohledně toho, co Ti, vadí, mě, jak jsem z toho střílel naopak přišlo, že levostranná pojistka a její umístění mi na té zbrani úplně perfektně sedí, samozřejmě, držel jsem ji v ruce chvilku a tak beru tvůj názor, ale myslím si, že pokud bych dospěl ke stejnému závěru časem, jako Ty, dá se to předělat, celkově mi ta zbraň prostě sedla a z prvního dojmu musím říct, že bych na ní nic neměnil, což se samozřejmě po nějaké době používání může změnit. A pokud jde o tu ráži, já to určitě tak plánuju, pořídit si 9mm a dát objednávku na .45 a to jak víme, je běh na dlouhou trať, takže než mi přijde, tak ji dostanu pěkně do ruky a potom třeba zjistím, že chci jen pětačtyřicítku a bude třeba pěkný Kimber ráže 9mm na prodej ;)

To Mocima: To taky není úplně k zahození, ale asi bych přeci jen raději pořídil dvě zbraně, už právě jen kvůli tomu,že si můžu vzít obě sebou, navíc, co jsem tak četl, tak když je rám na .45, tak může být problém potom s 9mm, protože je tam moc místa a může to zlobit... A díky za názor, co se týká značky, pomalu se začínají jazýčky vah převažovat na stranu Kimbera.



Barybal
Příspěvky: 5

Příspěvek#11 » ned 30. říj 2016, 09:53

Ještě se zeptám, má tady někdo zkušenost se Sigem? Jak už jsem psal, Kimber a Sig je pro mě v užším výběru, zatím jen v hlavě, tak bych rád slyšel názor někoho, kdo ho má...



selag
Příspěvky: 278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » ned 30. říj 2016, 11:46

Já měl Sig 226 X-Five Allround a prodal sem ho. A pokud vím, tak už šel zase dál. Nějak jsme si nesedli a musím po pravdě říct, že mě Sig trošku zklamal. Kimbra mám momentálně taky - Ultra CDP II v .45 acp. Opravdu pěkná zbraň, bez problémů nositelná, ale zpracováním na DW nemá. Mám přímé srovnání. Na dobrou radu jednoho střeleckého matadora sem dal před lety přednost před Kimbrem DW PM-7. A musím říct, že to byla nejlepší rada, jakou sem při nákupu zbraně dostal.

A ještě bych doplnil, že rámy na .45 acp a 9x19 jsou ve většině případů shodné. Aspoň u STI to tak bylo a předpokládám, že i je.



Barybal
Příspěvky: 5

Příspěvek#13 » ned 30. říj 2016, 13:07

Brácha má taky právě 226-ku a vcelku si jí nemůže vynachválit, mě to teda do ruky nijak moc dobře nesedí, ale je pravda, že se z toho nestřílí vůbec špatně a proto mě právě zajímá od nich GSR, která je vlastně 1911-ka, asi si udělám výlet do Kyjova, tam jí mají a dokonce je možnost si ji i vyzkoušet, tak uvidím... Jinak, co se týká rozdílností rámů, není pro mě důležité to řešit, protože to tak prostě nechci, chci dvě zbraně a jsem si vědom negativ, které tohle řešení má... Kimber bude asi nakonec moje volba, no, ještě zkusím trochu okouknout a zkusit ten Sig, Dan Wesson, pokud jsem dobře pochopil zkratku DW, je pro mne taky mimo, protože nedělá u 1911-ky ráži 9mm, nebo pokud ano, nenašel jsem ji nikde v nabídce, ani popisu.



selag
Příspěvky: 278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » ned 30. říj 2016, 13:51

DW dělá i 9x19 :-)
http://czcustom.com/dw-pm9-9mm-01909.html
Jen je otázka, jak to sem dostat :-)

A je úlně stejná jeko PM-7 :-) :-)

Uživatelský avatar
4mike
Příspěvky: 1196

Příspěvek#15 » pon 31. říj 2016, 10:07


Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů