Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection

Glock a spol.


peee38
Příspěvky: 23

Příspěvek#421 » čtv 3. lis 2016, 21:17

Česká zbrojovka je golem.Já i když mám hk,tak si nemyslím če naše zbrojovka je špatná.To že si to vzala do výzbroje egypt a turecko,tak nevím co rozhodovalo.Možná že rozhodovala cena.Ale zbraně dělaji kvalitní.U nás policie měla požadavek na váhu kapacitu zásobníku váhu velikost.Dal se jim čas na to,aby se to vyřešilo.Já myslím,že ta pistole je nakonec dobře udělaná.A toho Grose si pamatuju co řekl....že českej policajt má mít českou pistoli.Tak ono je pravda,že vždycky to tak bylo od roku 1918.Ani za socialismu tomu nebylo jinak.No hlavně aby s tim každej uměl střílet a nestřelil se s tim.



aleš_
Příspěvky: 136

Příspěvek#422 » čtv 3. lis 2016, 21:38

Prasor píše:Jinak na menší poruchovosti, vzhledem k jednodušší konstrukci, jako strojař, trvám.

O spolehlivosti primárně rozhodují kvalita návrhu a kvalita provedení tohoto návrhu. Počet dílů je až druhořadý a ovlivňuje situaci pouze v tom, že pokud není kvalita konzistentní, je při vyšším počtu dílů větší šance, že některý bude špatně navržený nebo vyrobený. Pro fabriku, kde si to inženýři a robotníci mastí jak se jim zrovna chce, je asi nejlepší, aby výrobek měl nula dílů. Myslím, že to není případ HK a o spolehlivost SFP9 bych se nebál.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#423 » čtv 3. lis 2016, 22:46

peee38 - tak kdyz jsou ty mistni tak vynikajici (na zaklade kolika kusu co ti prosly rukama tak soudis), tak proc je pomalu na kazde strance ve vlakne o 07/09 nakej problem? Proc se ulamujou haky z pod hlavne, nelicuje zaver a odira to vsude mozne, kohouty padaj vesele pres pojistny ozub az na udernik pri vypousteni, praskaj zachyty ve velkem, rezne to, upadavaj miridla atd? Proc je bezne mezi komorou a zaverem 1 mm skvira a jeste kriva? Videls nekdy vnitrek kusu vyrobenych pred vymenou (zacatek 2015) masin co opracovavaj zavery? Pakistanske pilnikariny na kolene v chatrci vypadaly nekdy lepe uvnitr :-D.
O celem beta fiasku alias Duty radeji ani nemluve... Ten jejich pristup - neco cvicne vyrobime a nechame to uzivatele otestovat (Duty, Bren) a pak to nejak doladime kdyz tak, je opravdu proste ceskej...Proc zadna armada ani policie ani zadna jednotka na zapad od nas nema nic naseho ve vyzbroji kdyz cena by to mela uprednostnit, pokud by byla kvalita vyborna? Vetsina ma naopak nemecke hracky. Ted se nebavim o sportovnich masinkach typu S2 (to je fakt supr kanon az na ten blato matros), ale polymerovych sluzebnich/bojovych pistolich. 3/4 mistnich masin novych (nektere dokonce extra spesl vyberove) v mem okoli se vice nebo mene pokazilo behem velmi kratke doby a maleho mnozstvi ran, nektere dokonce tak, ze nebyly nasledne schopne uz fungovat a kdyz uz se nic nepokazilo ani nic neprasklo/neupadlo, tak to aspon solidne zrezlo a to to bylo vycistene a poradne namazane. Trochu poladena 09 ma sice lepsi spoust nez treba P30L, ale ja razim heslo ze chcu strilet a ne reklamovat + tipovat, co se mi zase ulomi nebo pokazi. A kdyby aspon resili ty reklamace normalne, ale 4 mesice a vic je tady bezny standart a komunikace nulova, naprosta ignorace a nezajem.
Kdo tady kdy reklamoval neco na nove HK pistoli znemoznujici strelbu (kosmeticke vady na SFP byly, to jo) treba klidne prvnich deset tisic ran? A neprodalo se jich tady jenom 20 v cele CR, jak maji tendenci tvrdit mistni patrioti, ze to je pry tim, ze jich je malo. Je to proste tim, ze kvalita zpracovani se neda vubec ani srovnavat o materialu nemluve. Mistni lauf treba z 09 nebude vubec uz existovat po 100 000 natoz aby se mu zhorsil jenom nepatrne rozptyl. Osobne mam dost slusnou averzi (na zaklade velmi spatnych praktickych zkusenosti) na cokoliv vyrobeneho v Cesku, nejenom na pistolky, protoze kazdy spravny cesky vyrobce musi maximalne zvysit zisk na ukor kvality a odrbat to, co to jen pujde. Znam vyrobni naklady na jednu mistni, dat za tu nazornou ukazku priblizneho strojirenstvi 16-17 na krame je proste totalni ulet, kdyz za 22 je kvalitativne neco uplne nesrovnatelneho. To je jak by jste mohli koupit bud za 5 mega AMG Medoura a nebo misto toho za 4,5 mega Superba ve stredni vybave. Stejny nesmysl mi to prijde. A Medour by vydrzel 3 miliony km a Superb by se rozpadl pri 120000. Kdo by si ho koupil??
P.S.: Mam jednu ceskou doma, vyrobeno 1989, jeste celkem kvalitka a proslo mi jich rukama min. 30 kusu, vic nez Heckleru vlastne. A co druhy kus, to nejaky vetsi nebo mensi problem. Jenom Shadow ma uplne cisty stit u me (6-7 kusu) az na vnitrky u starsich exemplaru. S2 je fajny kanon, ale nestrilim profi ligu, tudiz mi staci stare dobre osoupane necistene nezreznute Lko.

Uživatelský avatar
Prasor
Příspěvky: 70

Příspěvek#424 » pát 4. lis 2016, 06:32

aleš_ píše:Myslím, že to není případ HK a o spolehlivost SFP9 bych se nebál.


O kvalitě a spolehlivosti SFP9, nemám nejmenších pochyb. Reagoval jsem na to, protože tu kolega psal, že je jedno kolik to má dílků. Dle mého názoru to tak zcela jedno není a kdybych vybíral, vybral bych jednodušší konstrukci na úkor složitější. SFP9 mi sice příliš nevyhovuje chováním při střelbě a chodem spoustě, ale o jejích kvalitách a spolehlivosti, jsem přesvědčen.
Já sám jsem totiž zastáncem "starýho dobrýho železa", takže doma žádnou plastovou pistoli nemám a HK, k mojí velké lítosti, žádnou ocelovou pistoli nevyrábí.

Střílel jsem z opravdu velkého počtu zbraní, které se vyrábí z pet flašek, ale žádná mě zatím nepřesvědčila. :)



peee38
Příspěvky: 23

Příspěvek#425 » pát 4. lis 2016, 07:20

No to se to tu rozepsalo.Já bych tu naší zbrojovku nechal krachnout.Že to vůbec ještě někdo kupuje.jeden si stěžuje na cz druhej si koupí waltrovku a pláče jak mu rezne hlaveň,nebo mu nezůztává viset závěr.Další nadává na ty co se dělaji v Chorvatsku....atd.Někdo narazí na dobrý a někdo na špatný kus.Já nikdy plastovou pistoli neměl,a spíš jsem k tomu měl odpor.HK jsem si koupil,protože mi to dobře sedí v ruce,říkal jsem si že udělám krok vpřed.Měl jsem cz75 a nikdy jsem s tim problém neměl.Znám tu kluky co je maji,a nikdo si na to nestěžuje.Já když si koupil HK SFP9 tak jasně že jsem se v tom začal šťourat a zkoumat jak to fungule.Vůbec mi to nepřijde nějak složitý.Normál přímoběžnej úderník jako u pistolí dvacátých let,jen blokovanej pádovou pojistkou.A to co je v tom plastu namontovaný,normál...To jsem viděl jiný pistole co kdysi měli složitej mechanismus,a spolehnutí na to bylo.Jenže kdo by to dnes vyráběl že jo?To by nikdo znás ani nezaplatil.



peee38
Příspěvky: 23

Příspěvek#426 » pát 4. lis 2016, 07:46

Já teda nejsem žádnej valnej sportovní střelec,spíš na střelnici chodim tak 3x za měsíc,a to mám vlastní.Chtěl bych se Vás chlapci zeptat,jak často chodíte na střelnici a kolik vystřelíte nábojů při jedné návštěvě střelnice?

Uživatelský avatar
Prasor
Příspěvky: 70

Příspěvek#427 » pát 4. lis 2016, 09:20

No já chodím, pokud počasí dovolí (mráz (sníh, ani déšť nevadí)) , každý týden na venkovní a vypráskám z krátké tak 200-300 ran různých ráží (22LR, 9L, 45A). Mám to tak na 3-4 hodinky, dle množství debat, okukování a pod. :D



peee38
Příspěvky: 23

Příspěvek#428 » pát 4. lis 2016, 18:01

tak já tam v dešti nebo mrazu nerad chodim,a dělat tam správce střelnice někomu kdo se chce vyblbnout v nečasu to už vůbec ne.200-300 ran za týden?Malorážka za 1,50kč devídka 4kč a pětačtyřicítka ještě víc.......tak to klobouk dolů.To by mě vycuclo i s portmonkou.Moje letitá zkušenost s lidma co tam chodí je taková,že vystřílí 100 přebijených limitek,a maji na 2-3měsíce vystaráno.Tak to potom ať tam chodí s pistolí od cz waltrovkou hk nebo něčim jiným,tak to nemusí mít strach že to v brzké době utahaji ;)

Uživatelský avatar
Prasor
Příspěvky: 70

Příspěvek#429 » sob 5. lis 2016, 08:53

Samozřejmě nevypráskám vždy 3 stovky, ale počítám s tím. Je to cca. 150ks 22lr, 50-100ks 9mm a zbytek 50-100 kousků, v pětišťouře.
Vzhledem k tomu, že přebíjím, jsou moje měsíční náklady tak cca 3000,- sakum prdum včetně vstupů a pod. Stačí přestat kouřit. (Já kouřím furt. Bohužel) :D :D :D
Mimochodem, máš vlastní střelnici?! :shock: Boha Mária, to by mě manželka asi už neviděla :D

Uživatelský avatar
Lion
Příspěvky: 12

Příspěvek#430 » sob 5. lis 2016, 11:06

Lion píše:Mám dotaz: Je reálný si v ČR koupit či nechat od HK objednat přímo americkou verzi VP9, která má tormentovaný závěr pro +P i +P+ střelivo? Nebo jsme odkázáni v EU pouze na SFP9? Díky. P.s. Mám takový pocit, že jsem před rokem v ČR nějaké kousky zahlédl na prodej, ale už si nejsem jistý.

Tak jsem to nakonec prověřoval sám a kontaktoval distributora a tohle mi přišlo viz. níže. Takže, když striker fired pistol od HK, tak SFP9 pro evropský trh.

"Dobrý den. Děkuji za Váš zájem, ale bohužel se americká verze u nás nedá sehnat. Výroba pro Ameriku má samostatnou divizi a do zbytku světa se tyto zbraně nevyváží."



peee38
Příspěvky: 23

Příspěvek#431 » sob 5. lis 2016, 15:23

no mám vlastní....50metrů.Taková malá,ale stačí.Přijeď zastřílíš si a nechám tě tam v tomhle počasí celej den za dáčo.Pěkně nastydneš a přejde tě střílení do jara :D

Uživatelský avatar
Rottwik
Příspěvky: 116

Příspěvek#432 » pát 16. pro 2016, 18:27

Tak jsem se předminulý týden objednal ve Walter Tradingu, že bych si prohlídl HK P30, P30L, něco v LEMu, ať poznám, co to je a SFP9. V podstatě jsem byl dopředu rozhodnutý vzít P30L, ale proč neochytat i ostatní, no ni? Pan prodejce nachystal opravdu vše, co jsem chtěl a po projítí všeho jsem úplně přehodnotil rozhodnutí, co vzít. LEM mě neoslovil(prosím nekamenovat), u P30ky mě překvapil obrovsky dlouhý chod v SA ( řekl bych tak 3x delší než je na HK45C) a naopak mě uchvátila spoušť u esefpéčka. A to jsem dosud strikery odmítal.A ta ergonomie, pohádka. No nakonec jsem si odnesl SFP 9 a po dvou návštěvách střelnice si myslím, že to byla móóóóc dobrá volba :lol:



Zomp
Příspěvky: 9

Příspěvek#433 » čtv 29. pro 2016, 21:39

Čau, na vánoce sem si koupil SFP9 a kydexove pouzdro. SFP sem chtěl hned od doby kdy jsem ji mel poprvé v ruce. A zkoušeli jsme toho dost před koupí. Teď řeším otázku dokoupení dalších zásobníků. Je jiná možnost než koupit z waltertradingu za 1680? Kdyby někdo věděl o jiné možnosti budu rád ;) . I dalším doplňkům bych se nebránil, jen se tu nedá nic sehnat. :D

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#434 » čtv 29. pro 2016, 22:39

Objednej si od Hawka dily a zasobniky si postav. Vyjde to levnejc o dost. Telo stoji osm nebo devet kil a zbytek jsou drobne. Jinac mam tady hromadu cernych podavacu (dal jsem vsecky cervene), ti jich muzu par poslat za postovne pripadne. Nevim kolik stoji pruzina presne, ale dno je taky par korun jak podavac.

Uživatelský avatar
MKabar
Příspěvky: 1162

Příspěvek#435 » čtv 29. pro 2016, 22:41

Jinac v lednu chystam novy hromadny nakup na prodluzovaky a dalsi veci z hkparts, tak kdyz si nekdo koupi +5 prodluzovak (k tomu je i pruzina, +3 je bez pruziny) tak mu staci koupit to telo a idealne cerveny podavac a ma hotovy zasobak 15+5.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů