Zbraně a přestupky

Uživatelský avatar
oldlamehand
Příspěvky: 498

Příspěvek#1 » pát 25. lis 2016, 14:08

V zákonu o zbraních je explicitně uvedeno, že za spolehlivého se nepovažuje ten, kdo spáchá za poslední 3 roky více než jeden z vyjmenovaných přestupků.
V diskusi u jednoho článku na D-FENS někdy koncem září http://dfens-cz.com/moje-cesta-ke-zbrojnimu-prukazu/?show=comments však jeden uživatel "talarich" psal, že o zbrojní průkaz přišel zato, že si nechal zbraň ukrást z auta.
Je vůbec něco takového možné, nebo to musel být kec? Chápu, že krádež zbraně z auta je poměrně vážná záležitost, ale z mého pohledu nezabezpečení zbraní před zneužitím, ztrátou, odcizením = jeden přestupek.
O papíry by podle mě v takové situaci mohl přijít jen tehdy, kdyby třeba krádež neprodleně neohlásil, tím pádem by přibyl další přestupek.
Nebo snad existují nějaké právní kličky, díky kterým policie sbírá na základě svého uvážení ZP i po jednom přestupku?



Melchisedech
Příspěvky: 84

Příspěvek#2 » pát 25. lis 2016, 14:16

Chtěl bych vidět takové rozhodnutí, tedy za předpokladu, že si uživatel nevymýšlí. V úvahu přichází snad jen souběh několika přestupků, ale to by byla spekulace. Jako pravděpodobnější se mi zdá možnost, že v posledních třech letech spáchal jiný přestupek podle § 23 odst. 1 písm. c) ZoZ, na který již zapomněl, a bylo mu vše sečteno.

Uživatelský avatar
WalrusInAnus
Příspěvky: 278

Příspěvek#3 » pát 25. lis 2016, 21:05

oldlamehand píše:D-FENS

Aha...

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2985

Příspěvek#4 » sob 26. lis 2016, 15:43

a co?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 hostů