K tomu nafoukání a nebo k pozitivnímu testu na drogy

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#1 » sob 26. lis 2016, 10:57

Vzhledem k tomu, že ve vlákně o nošení je to OT, tak to zakládám jako samostatné vlákno, kde to k tématu snad bude.
Asi není správné, aby to zapadlo a někdo na orientační měření přišel o příslušné kartičky ...

K tomu nafoukání a nebo k pozitivnímu testu na drogy:

Pokud nadýcháte nebo budete mít pozitivní test na drogy, tak Vám řidičák seberou hned, pokud je tedy máte u sebe. A teprve po rozborech krve dojde ke správnímu řízení.

Takže se Vám může stát, že budete mít pozitivní test na drogy a po měsíci Vám vrátí papíry, že v krvi nic nebylo. Nestalo se to mě, ale viděl jsem to na vlastní oči. Jako důsledek hádky s policistou.

Předpokládám, že ze zbraní by se asi také ozvali, že máte přinést zbraně a příslušné kartičky, pokud máte zadržený řidičák ...

Podrobná metodika na orientační dechovou zkoušku je zde http://road-fens.cz/fsm110_alkohol/



notobi
Příspěvky: 661

Příspěvek#2 » sob 26. lis 2016, 11:36

neni jednodušší prostě nechlastat :roll:

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#3 » sob 26. lis 2016, 11:44

Je, ale i střízlivý a bez užívání drog lze mít pozitivní test .....

Uživatelský avatar
Branibor
Příspěvky: 128

Příspěvek#4 » sob 26. lis 2016, 13:49

Znamýmu sebrali řidičák na měsíc. V noci ho vzali a dali mu dejchnout, nic, tak si ještě líznul a vyšel mu pervitin. Samozřejmě výsledky z nemocnice negativní, ale trvalo to měsíc než mu vrátili papíry.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#5 » sob 26. lis 2016, 14:05

Bych opravil, že dnes se používají schválená měřidla a tak se již nejezdí na krev. Takže při použití určeného měřidla u nás je to Drager se jeho pozitivní výsledek považuje za dostačující důkaz k zahájení řízení.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#6 » sob 26. lis 2016, 15:09

wigum: Pročti si ten odkaz v prvním příspěvku. To, co tu píšeš je blud šířený za účelem usnadnění práce při silničních kontrolách.

Drager je orientační měření a neměří alkohol. Pokud potřebuješ vyvrátit nesprávné výsledky orientační zkoušky, tak se musí udělat rozbor krve.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#7 » sob 26. lis 2016, 16:00

Co měří Drager, když ne alkohol? A optej se nějakého řidiče, který přišel před komisí v poslední době o řidičák za chlast. Schválně co se dozvíš o tom "orientačním" měření.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#8 » sob 26. lis 2016, 16:06

Stačí se podívat na ten odkaz, ne ?

Kód: Vybrat vše

Přístroj neměří přímo koncentraci alkoholu v krvi, ale počítá ji za pomoci přepočítacích koeficientů z koncentrace metabolitů alkoholu v dechu. Jedná se tedy o nepřímé meření založené na pouze jediné detekční metodě, zatímco odborné lékařské vyšetření je založeno na kombinaci metod dvou. Srovnatelné proto nemohou být už z principu.


A řekl bych. že u té detekce drog to bude ještě zábavnější ....



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#9 » sob 26. lis 2016, 16:11

drager měří koncentraci metabolitů alkoholu v dechu. (pralinky, tyčinky margot, zvýšenou hladinu cukru v krvi - to vše dokáže drager vyhodnotit jako alkohol)
proto se v odkaze doporučuje, požadovat odběr krve

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#10 » sob 26. lis 2016, 16:17

Hele, už ti to někdo vysvětloval. Pro přestupek je to bráno jako průkazné. Věřit nemusíš, zkus se optat někoho se zkušenostmi. Na krev se vozí přes jedno promile - důkaz pro potřeby soudu. O odběr krve můžeš samozřejmě požádat i při nižší hladině. Mám takový dojem, že při pozitivním výsledku si ho zaplatíš i s rozborem. Vzhledem k tomu, že alkohol se do 0,24 promile odkládá jako neprůkazný, při tvrzení kontrolovaného, že nic nepožil, je tato debata celkem bezpředmětná. Pokud máš na Draegeru víc, cukr nebo Margotka to fakt nebude.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#11 » sob 26. lis 2016, 16:33

Marinakus, ty jsi policajt? Jestli jo, tak je smutné, že neznáš zákony. Řidič může odmítnout DECHOVOU zkoušku a trvat na chromatografii, což je jediná průkazná metoda. Nesmí samozřejmě odmítnout zkoušku jako takovou.

Zatím jsem měl z 90 % pozitivní zkušenosti s PČR, ale narazil jsem i na idioty v uniformě...a ti rádi užívají převahu nad neinformovanými občany.

Příbuzné ujelo kolo na náledí a poslala auto do pangejtu. Škoda akorát na autě. Než jsem stačil dojet, hrdinná policie ji zkásla o pětikilo a odjela. Že by třeba zajistili místo nehody nebo jinak pomohli, to ani náhodou...Vybrat pokutu, udělat čárku a zmizet, to byly právé kurvy v uniformě.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#12 » sob 26. lis 2016, 16:34

Hmmm ....

Můžeš tedy rozporovat, co je v tom odkazovaném textu http://road-fens.cz/fsm110_alkohol/ špatně ?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#13 » sob 26. lis 2016, 16:41

pelanj : Co jsem napsal tak odlišného od tebe?



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#14 » sob 26. lis 2016, 17:13

Sorry, nechal jsem se unést, přehlédl jsem detaily formulace. Napsali jsme to oba v podstatě správně z jiné strany. Takže se omlouvám.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#15 » sob 26. lis 2016, 17:31

Opakování je matka moudrosti, zopakujme tedy již zopakované
Drager je certifikované měřidlo, uznané jako oficiální nástroj pro kontrolu zada dotyčná osoba má v těle alkohol. Když je hodnota naměená nad 0,24 promile, je zkouška považována za pozitivní a výtisk z Drageru se přikládá ke spisu a zahajuje přestupkové řízení.
Do 0,24 promile je měření považováno za neprůkazné takže zkouška je negativní a s dotyčným se žádné řízení nezahajuje.
Když je zkouška pozitivní nad 1,00 promile následuje odběr krve. Který určí přesné množství, což mnohdy rozhodne, zda se jedná o přestupek či TČ.
PČR má daný postup za jakou dobu se zkouška opakuje a kdy následuje opakování záleží na % rozdílu. V případě zájmu to tu můžu popsat.
Ze zvědavosti jsme testovali kdy bude Drager detekovat alkohol aniž by dotyčná osoba požila. Na Margotku to nefungovalo. Po vypití 4 nealko piv ukázal hodnotu tuším 0,12. Největší masakr nastal po ústní vodě a nějakému foukadlu proti bolení v krku. Tam lítali hodnoty okolo 2,50. Ale každej četník pozná, když má někdo 2,50 po chlastu a po ústní vodě. Navíc to letělo rychle dolů, druhý dýchnutí už bylo 1 promile.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: paza a 13 hostů