K tomu nafoukání a nebo k pozitivnímu testu na drogy



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#16 » sob 26. lis 2016, 17:46

marinakus
ano detektor pralinek je dle našich zákonů průkazný, proto píšu, ža je lepší odběr krve (ptal jsem se lidí se zkušenostmi)
při negativním výsledku testu platí rozbor krve policie
0,24 promile je přesnost měření přístroje a budeš se divit, že hladina do 0,2 je brána jako normální i při rozboru krve.
člověk s lehkou cukrovkou klidně i opakovaně nadýchá více než 0,24 i když nic nepil
a u policajta mě docela děsí víra v neomylnost orientačního měřidla

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#17 » sob 26. lis 2016, 17:57

Beda: špatně 0,24 není přesnost měření,ale vysledek zkoumání doktorů a kriminalistického ústavu. Ti vyzkoumali, že i u zdravého člověka se za určitých podmínek se může nepatrné množství alkoholu vyskytovat. Drager používaný u PČR je tak přesný, že i tohle zaznamená. Odchylka toho přístroje je 0,005. Na základě vydané zprávy vydalo MV metodický pokyn o měření a právě o oněch 0,24promile což bylo doktory stanoveno jako mez, která se může v těle normálně vyskytovat. Ono teda bylo stanoveno, jestli si to dobře pamatuju 0,22, ale byla přidána i odchylka měření a stanovená o něco větší hranice ve prospěch testovaného. Do doby vydání pokynu MV se jako pozitivní brala každá zkouška nad 0,1
To měřidlo je neomylné protože pravidelně prochází terstováním v ČMI.



Luky22
Příspěvky: 789

Příspěvek#18 » sob 26. lis 2016, 18:35

"Když je zkouška pozitivní nad 1,00 promile následuje odběr krve. Který určí přesné množství, což mnohdy rozhodne, zda se jedná o přestupek či TČ."

Ano, soud bere v úvahu jen Widmarka, a proto jen naprostý idiot si nechá odebrat krev když ví, že chlastal jak carský důstojník. Ale nic jsem neřekl. :D



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#19 » sob 26. lis 2016, 18:37

máš pravdu, přesnost přístroje není 0,24, ale je dle metodického pokynu +-0,04
měřidlo samozřejmě není neomylné a už vzhledem ke způsobu měření ani být neomylné nemůže.
přístroj měří v mg/l a na promile používá přepočet, který také nemusí být pro každého člověka úplně správný
měření může být přesné na kalibračním plynu (tak jak ho testují v ČMI), ale ve skutečnosti může měřit nesmysly.
němci třeba tyto přístroje používají jako orientační, tak jak je výrobce zamýšlel.
bylo už pár případů, kdy test krve byl v rozporu s měření tohoto neomylného měřidla

Uživatelský avatar
DAveDOG
Příspěvky: 189

Příspěvek#20 » sob 26. lis 2016, 18:46

Luky22 píše:"Když je zkouška pozitivní nad 1,00 promile následuje odběr krve. Který určí přesné množství, což mnohdy rozhodne, zda se jedná o přestupek či TČ."

Ano, soud bere v úvahu jen Widmarka, a proto jen naprostý idiot si nechá odebrat krev když ví, že chlastal jak carský důstojník. Ale nic jsem neřekl. :D


Odběr krve nemusí následovat, protože Tě k němu nemůže nikdo donutit. Prostě ho odmítneš. Pan Kadlec nadýchal 1.45 promile a odběr odmítl. Dechový test je pouze orientační. Soud poté rozhodl že pan Kadlec trestný čin nespáchal. :D

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#21 » sob 26. lis 2016, 19:43

beda : Nebudu se divit, není to pro mě nic nového. Možná pro tebe bude nové, že přesnost přístroje je 0,04. Těch 0,2 je tzv. fyziologická hladina alkoholu dosažitelná právě např. u cukrovkáře. Vyjadřoval se k tomu Hygienický ústav a další orgány a na tomto základě je to celé postavené, přestože je u nás nulová tolerance alkoholu za volantem. No a dohromady je to právě těch 0,24 pokud se ke chlastu tedy sám nepřiznáš. Dokonce ti tuto hladinu odečtou při řešení přestupku ve správním řízení, pokud máš víc než toto.

EDIT : Sorry, přehlédl jsem tvůj poslední příspěvek, takže o tom něco víš. Přepočítávají ovšem asi všechny podobné přístroje. To ostatní je otázka legislativy a pak ještě samozřejmě okolností kontroly. Rozborem krve si můžeš jak polepšit, tak také značně uškodit. Ale to je vždy zcela soukromá válka.



Pavluso
Příspěvky: 213

Příspěvek#22 » sob 26. lis 2016, 20:39

wigum: nějákem těm četníkům teda věříš :D S8m jsem policajt a co vyváděj dopraváci dneska sorry , ale to je výsměch :D takže na to že to nějákej četník pozná, bych vůbec nespolehal a rozhodně bych se s nikym, nebavil, jestli že jsem nepil a naměřili tak ihned na krev a vůbec nediskutovat a pokud je trošku cukání tak hned brát čísla a hnát je a hnát. To samé kontorla, když V8m v peněžence uviděj průkaz zbraně. Nebavit se nic neukazovat, okamžitě utnout, legitimování a příslušné doklady jste předložili, takže pánové papa.... Je to ostuda.... dělaj akorád dobrejm klůlům ostudu :( :(

Uživatelský avatar
Espezetka
Příspěvky: 332

Příspěvek#23 » sob 26. lis 2016, 21:01

Ptám se jen ze zvědavosti, neb po požití za volant nelezu...
Ale předpokládám, že odběr krve neprovádí policista ;) :D tudíž se musí k odběru "pachatel" nejdříve dopravit... a za tu dobu hladinka (pokud tam tedy byla) jistě klesne....
To se taky bere v úvahu?
Přepočítává se nějak, kolik tak asi mohl mít v době spáchání přestupku?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#24 » sob 26. lis 2016, 21:10

Pavluso : Twl, na čem jedeš?

SPZ : Jen když je zjištěn alkohol. Pak se k tomu přihlíží ale nikdo to pořádně nedopočítá. Také záleží na tom, jestli jde hladina nahoru nebo dolů. Proč se o tom pořád bavíme na foru o zbraních?



Pavluso
Příspěvky: 213

Příspěvek#25 » sob 26. lis 2016, 21:22

marikanus: Nikoliv....
Z čeho tak usuzuješ?

Domníváš se snad, že Nějáký pochůzkáři ti můžou šmejdit v penežence?
Nebo že ti mohou odepírat právo na krevní zk?
Či, že nemusí dodržovat zásady slušného chování ?

Ono stížností choděj mraky, a čímdál víc % začíná bých opodstatněných :(

Toto je OFF takže jen pro vysvětlení... zakladateli vlákna se omlouvám :)

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4543

Příspěvek#26 » sob 26. lis 2016, 21:28

jen mi poněkud unikal smysl tvého předchozího příspěvku. Toto už má hlavu a patu.



Piggy
Příspěvky: 1865

Příspěvek#27 » sob 26. lis 2016, 21:32

Je jeden drobný rozdíl mezi řidičem a nositelem (asi jako mezi řiditelem a nosičem?).
Řidič u nás nesmí požít během jízdy ani řídit bezprostředně po požití bezpodmínečně, tedy ani kdyby tím jeho schopnost nebyla ovlivněna. V řadě zemí je povoleno řídit s nevysokou hladinkou, tedy lze usuzovat, že takové hodnoty schopnost řídit (nebo per analogiím manipulovat se zbraní) nesnižují nebo jen nevýznamně.
Držitel nesmí nosit nebo manipulovat, pokud je jeho schopnost snížena.
Hranice 0,24 g/kg je průkazná pro přítomnost alkoholu, ale její překročení samo o sobě nemusí znamenat významné snížení schopnosti bezpečně řídit/manipulovat, z druhé strany hranice 1,00 g/kg se považuje za zcela vylučující takovou schopnost. Ovšem mezi tím je šedá zóna, která není - jak se často hezky říká při všech vhodných, méně vhodných i zcela nevhodných příležitostech - "legislativně ošetřena" a dalo by se argumentovat viz výše.



Pavluso
Příspěvky: 213

Příspěvek#28 » sob 26. lis 2016, 21:39

Marikanus: v pohodě, jen je bohužel, problém, že klucí, tvrděj že ta zkouška nemá smysl a že tam nepojedou a že přístroj je nezvratnej a tak. Prostě jako všude, usnadníme si práci at si to ten blbec vyžere. Odebrání, řidičáku nebude mít rozhodně dobrej vliv na ZP :( Co si budme povídat :( Takže poselství byť agresivní bylo... POkud nepijete či jiné připady nebojte se stujte si za tím.... je to jen policajt to že má kus plechu a průkaz ještě nic neznamená



beda
Příspěvky: 236

Příspěvek#29 » ned 27. lis 2016, 09:44

marinakus
ještě k drageru - ten manuál (návod výrobce) mluví i o posunu nuly (záleží na době od kalibrace), takže před novou kalibrací nemusí být úplně přesný.
proto říkám, raději krevní test a ne věřit policii na místě, že přístroj je naprosto neomylný



Melchisedech
Příspěvky: 84

Příspěvek#30 » ned 27. lis 2016, 10:18

Normální je nechlastat, když nosím nebo řídím. Pak může být člověku jedno, jakou toleranci má Dräger. Příspěvky ohledně tolerance a chyby měření povedou pouze k tomu, že spousta frajerů, kteří pijí a nosí, tak bude činit zvesela dál, protože se mnohdy do tolerance vejdou.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Froggg a 12 hostů