K tomu nafoukání a nebo k pozitivnímu testu na drogy



Awertzue
Příspěvky: 103

Příspěvek#31 » ned 27. lis 2016, 10:28

Pánové, v některých obdobích jsem dělával i 60 dechovek za den.
k drageru (hlavně drager nebyl všude, v podstatě měšťáci jsou i v tomto vybaveni lépe, ale zlepšuje se to) - je to opravdu jen orientační, bez výsledků krve je to stále pro soud nedostatečné. Za sedm let co jsem se tomuto věnoval, tak každý řidič co to měl jako obživu nepřišel o řidičák na základě dechové zkoušky. V podstatě, když se řidič sám neshodí tak je to celé fraška, kde se vás po deseti minutáh dotazují na znalecký posudek prokazující látky, které ovlivňuli jeho reakce a chování. Jako začátečník jsem řekl některé nesmysli co tu teoretici píšou o dechové zkoušce. Zjednodušeně látka, která ovlivňuje chování je ta, která se dostane do mozku a to jen krví. Pravidla pro získání krevního vzorku tu už někdo popsal, takže jen tak krev nedostanete.
Kalibrace má být co půl roku, posun nuly není o čase, ale o tom kolik měření s velkou hodnotou provedeš.
K margotce... pokud je to pravá tak nadejcháš, nenadejcháš u těch příchuťovek a té jak se prodává v automatech (hnědej obal). Ale u všech testů co nadejcháš se test opakuje po 15 minutách.
V podstatě při dnešní legislativě na dechovku dostaneš jen neinformované řidiče nebo poctivce, kteří řízení nemaji jako profesi, takže ty co nejvíc ohrožují jezdí dál dokud někoho nesundaj.
Pokud se to někomu nezdá, je možné, že se to trochu změnilo, bo asi rok se tomutu nevěnuji a pokud tak se max dostanu ke kalibračním protokolům k dragerum a ani to nvyhledávám.
Nicméně stejně by to tu mělo být v souvislosti s nošením zbraní a ne s autama.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#32 » ned 27. lis 2016, 18:57

Melchisedech píše:Normální je nechlastat, když nosím nebo řídím. Pak může být člověku jedno, jakou toleranci má Dräger. Příspěvky ohledně tolerance a chyby měření povedou pouze k tomu, že spousta frajerů, kteří pijí a nosí, tak bude činit zvesela dál, protože se mnohdy do tolerance vejdou.

Jeden z nejřísnosnějších příspěcků do debaty :clap: Neb jak říkají piloti a čarodejnice: Když chastáš, tak nelítej!!



mrkev
Příspěvky: 69

Příspěvek#33 » ned 27. lis 2016, 19:55

Ač abstinent, běžně jako kuřák používám ústní deodorant např. před obchodním jednáním. Skutečně mi tedy není jedno, když by mě hodlal někdo neoprávněně postihovat za příslušnou činnost pod vlivem alkoholu na základě dechové zkoušky. Je celá řada situací, kdy výsledek dechové zkoušky nemá absolutně nic společného se skutečným stavem alkoholu v krvi. Dostatečně průkazný a spolehlivý je opravdu jen odběr krve, proti kterému naopak absolutně nic nenamítám.
Vy, co se zde průkaznosti dechové zkoušky tak horlivě zastáváte, mějte to prosím na paměti.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#34 » ned 27. lis 2016, 22:01

Awertzue -> Chtěl jsem napsat něco podobného, ale ušetřil jsi mi to.

Sice nejsem a nikdy jsem nebyl policistou (ani vyšetřovaným :-)), ale v oboru měření se pohybuji celý život a uvedené předpoklady mohu jedině potvrdit. Závěry soudu ne, to už je za mým obzorem.



kiv61
Příspěvky: 578

Příspěvek#35 » ned 27. lis 2016, 23:29

wigum:
Vidíte a já třeba slyšel úsloví od francouzských pilotů:
"Vin rouge adoucit le pilotage de l'aéronef"
(červené víno zjemňuje pilotáž) :)

Takže až s Vámi hoši od Air France praští o ranwej jak s pytlem brambor vězte, že nejspíš jim na palubě došlo víno a byli tak náhodou zcela/téměř střízliví ... :D

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#36 » pon 28. lis 2016, 09:09

mrkev píše:Ač abstinent, běžně jako kuřák používám ústní deodorant např. před obchodním jednáním. Skutečně mi tedy není jedno, když by mě hodlal někdo neoprávněně postihovat za příslušnou činnost pod vlivem alkoholu na základě dechové zkoušky. Je celá řada situací, kdy výsledek dechové zkoušky nemá absolutně nic společného se skutečným stavem alkoholu v krvi. Dostatečně průkazný a spolehlivý je opravdu jen odběr krve, proti kterému naopak absolutně nic nenamítám.
Vy, co se zde průkaznosti dechové zkoušky tak horlivě zastáváte, mějte to prosím na paměti.


Napíšu to znovu. Dechová zkouška se při pozitivním výsledku neprovádí jen jednou. Navíc ústní voda, deodorant apod vystřelují hodnoty nad 2 promile, ale rychle to padá dolů.

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#37 » pon 28. lis 2016, 12:03

Se stopanginem jsem nafoukal i 6 promile, ale to jen tak dodatek :-)

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#38 » pon 28. lis 2016, 14:55

Piggy píše:Je jeden drobný rozdíl mezi řidičem a nositelem (asi jako mezi řiditelem a nosičem?).
Řidič u nás nesmí požít během jízdy ani řídit bezprostředně po požití bezpodmínečně, tedy ani kdyby tím jeho schopnost nebyla ovlivněna. V řadě zemí je povoleno řídit s nevysokou hladinkou, tedy lze usuzovat, že takové hodnoty schopnost řídit (nebo per analogiím manipulovat se zbraní) nesnižují nebo jen nevýznamně.
Držitel nesmí nosit nebo manipulovat, pokud je jeho schopnost snížena...

Tak ... o tuto situaci jsem se tu už jednou zajímal a dostal jsem banán ;) takže tentokrát z opačné strany. Zajímalo by mě, jak to tedy je ... ?
skutečná historka: Známý ze školy si dal na zahrádce džus s ledem a nalili mu ho do půllitru od piva. Mělo to za následek to, že ho viděla hlídka, jak se zvedá od půllitru s nápisem "Holba" a sedá rovnou za volant. Načež ho dohnali, dali dýchnout a nehledě na nulový výsledek ho obvinili, protože si navzájem dosvědčili, že ho viděli pít před jízdou. Vysekala ho z toho výpověď číšnice v kombinaci s videozáznamem z banky, který ho náhodou zabral (džus měl opravdu jinou barvu než pivo).
Z toho evidentně vyplývá, že nehledě na jakékoliv testy můžu být při řízení auta obviněn, protože jsem byl viděn, "jak piju". JENŽE - ZoZ je napsaný jinak, i ta formulace je tam jiná. Takže mě zajímá z čistě právního hlediska - když se stane přes kopírák stejná situace, ale nepůjde o řízení vozidla, nýbrž o nošení zbraně - může být takto obviněn? Nebo formulace použitá v ZoZ takové obvinění vylučuje?



Melchisedech
Příspěvky: 84

Příspěvek#39 » pon 28. lis 2016, 15:46

Je třeba rozlišovat obvinění ze spáchání přestupku/trestného činu a samotné rozhodnutí o vině a trestu. Když to hrubě zjednoduším, obviněn může být kdokoli z čehokoli, je pak na správním orgánu/ soudu u TČ, aby se v rámci řízení vypořádal se všemi důkazy, na základě kterých následně vydá rozhodnutí.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#40 » pon 28. lis 2016, 16:39

honzek86 píše:
Piggy píše:skutečná historka:...

Obvinit tě můžou třeba z vraždy. Ovšem důkazní břemeno je na jejich straně a jelikož by důkazní materiál byl jedna velká nula, tak by taky nic nehrozilo. A nezlob se na mě,protože pochybuju o pravdivosti této báchorky. Banka ti svůj videozíáznam jen tak nedá na to musíš dojít s vypracovanou žádostí a ne, že tam vlezou dva joudové vv uniformě si to prohlídnout.

Uživatelský avatar
kolombo
Příspěvky: 2221

Příspěvek#41 » pon 28. lis 2016, 16:46

Nebo Tě třeba můžou obvinit z přepadení pošťačky, co ? Mám Ti hledat ten článek ? Není to tak dlouho. Nebo ze znásilnění, tam se pak také přiznal někdo jiný, než za to seděl ...



JardaB
Příspěvky: 1246

Příspěvek#42 » pon 28. lis 2016, 16:51

Jako tohle mi prijde taky pritazeny za vlasy, nejaka presumpce neviny napr. je kde?
Tohle se mi stat, tak bych si to libit jen tak nenechal uz jako nebetycnou buzeraci a rozhodne bych se nenechal dostat do role kdy bych hledal dukazy na obhajobu...

Uživatelský avatar
honzek86
Příspěvky: 347

Příspěvek#43 » úte 29. lis 2016, 11:55

Tak byla mi vykládaná jako skutečná ;) bít za její pravdivost se nebudu. Asi se mu to stalo, spíše to mohl v určitých detailech přibarvit. Mě na ní nezaujaly ty detaily, ale to, že nulová nadýchaná hodnota ho sice zbavila podezření, že "byl pod vlivem", ale nepomohlo mu to v tom, že "ho viděli pít pivo".



tomas fuk
Příspěvky: 831

Příspěvek#44 » úte 29. lis 2016, 19:42

Dnes se bezne podava cepovane nealkoholicke pivo, ktere se cepuje do bezne pivni sklenice. Od bezneho alkoholickeho piva k nerozeznani. Pochybuji, ze by nejake vzajemne dosvedcovani dvou zamindrakovanych pochuzkaru obstalo. Nehlede na to, bez dechove zkousky. Navic je tu stale moznost odberu krve.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#45 » úte 29. lis 2016, 22:53

kiv61 píše:Takže až s Vámi hoši od Air France praští o ranwej jak s pytlem brambor vězte, že nejspíš jim na palubě došlo víno a byli tak náhodou zcela/téměř střízliví ... :D


Air France ti leda ztratí kufr... Smyslem těchto debat není omlouvat ožralce za volantem. Způsob, jak prokázat míru ovlivnění alkoholem existuje už dávno, je poměrně levný a je dostupný v každém zdravotnickém zařízení. A také se k tomu využívá. A neměl by být zaměňován za orientační metodu, která slouží pouze ke zjištění přítomnosti veličiny, ale nikoliv ke stanovení její hodnoty. Takové zjednodušení se totiž může obrátit proti komukoliv.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Scofield a 7 hostů