Nákupní povolení

mikky

Příspěvek#1591 » pon 19. pro 2016, 11:20

Jak píše mihlit. Jakkoliv chceme mít se zbraňařema z PČR dobrý vztahy, pořád jsou tu oni pro nás a ne my pro ně. My je platíme a oni mají vůči nám nějaké povinnosti. Je jen správné, že po nich chceme, aby je dodržovali stejně striktně, jako to často oni chtějí po nás. Normálně to tou datovkou pošli s průvodním dopisem, že žádáš o sdělení platebních údajů, nebo že jim případně ty kolky pošleš poštou. Když se bude dít cokoliv jinýho, než že ti (do datovky - správní orgány mají povinnost doručovat do DS!) přijde odpověď, která bude obsahovat instrukce k platbě, okamžitě stížnost na MV.

V jiných krajích to zjevně problém není, tak není důvod, aby to nešlo i plzeňákům. U nás (v Chebu) jsem byl s datovkou taky první a domluvili jsme se úplně v pohodě.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1592 » pon 19. pro 2016, 12:07

Hoši, já vím, že to myslíte dobře, ale pár stránek zpět se můžete dočíst moji předchozí anabázi, kdy jsem tedy povolení dostal a nemusel jsem na OSZBM. Nyní ale už nemám fakt sílu, ten čas stojí víc, než abych se zvedl a zajel tam. Navíc, dle sdělení jsem údajně jediný, takže se ani vlastně trochu nedivím, že to neměli potřebu až tak řešit.
Prostě tak, zbraně mám rád a nerad bych o ně přišel...

HV

Příspěvek#1593 » úte 20. pro 2016, 09:20

Pablo.gs píše:Marinakus: Je to tak jak píšeš. V nákupním povolení se ten účel uvádí závazně pro budoucno. A pokud už máš v nákupce nošení, nelze dostat slevu na sport.

...V Soukalce Praha 4 - vše co vlastním (9 krátkých) mám vystaveno na sport + ochranu M+Z+Ž. Když jsem získal možnost získat slevu využil jsem ji a byla mi pokaždé uznána. Jeden z důvodů musí být sport.

marinakus

Příspěvek#1594 » úte 20. pro 2016, 09:29

HV : Je to opět jak kde. U nás dostaneš slevu, pokud máš uvedený pouze sport. Případně na C jako myslivec. Jakmile chceš napsat zbraň i na E, sleva se nekoná.

HV

Příspěvek#1595 » úte 20. pro 2016, 09:54

Marinakus: To jsou věci. A to by si jeden řekl, že postup bude všude stejný protože je řízen jednotnými pravidly.

Long

Příspěvek#1596 » úte 20. pro 2016, 10:53

HV : No, bohužel postup není stejný ani u jednotlivých přepážek, kdy pán u jednoho okénka nevezme nákupko spolu se žádostí o vydání ZP, a u okénka vedle (cca 1,5m) s tím paní nemá nejmenší problém.

marinakus

Příspěvek#1597 » úte 20. pro 2016, 10:54

Long : Ale takto už by to být nemělo v žádném případě. Jde pak o diskriminační přístup.

cipis

Příspěvek#1598 » úte 20. pro 2016, 13:43

Diškriminácia je i to, že na Brně datovka a platba na účet funguje a někde ani ta datovka ...
Linuxi, neboj se toho, v nejhorším si tě budou pamatovat, tak jako mě na Brně :D

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1599 » úte 20. pro 2016, 14:53

Cipis: Copak, měl jsi také nějaké přehnané nároky? Nejhorší na tom je, že jsem to podal oficiální cestou, tak, jak je přímo na stránkách mvcr.cz doporučeno. Reakcí je, co si to dovoluji, že na mě nejsou zvědaví a vymýšlím si blbosti. Asi to tady ani nečtou, protože je vždycky reakce taková, že nikde jinde to také nemůže jít...

mikky

Příspěvek#1600 » úte 20. pro 2016, 15:14

Tim spíš bys ale neměl rezignovat a nechat si ty-víš-co na hlavu.

Linux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1601 » úte 20. pro 2016, 15:36

Zítra jedu přes Plzeň, tak jim tam vezu výtah ze stránek - jak podávat vyplněné formuláře a dám jim to, ať si počtou. Nákupní povolení bych měl mít připravené alespoň takto v papírové podobě.

kolemjdoucí

Příspěvek#1602 » úte 20. pro 2016, 16:16

Tak jsem to zkusil taky - Pardubický kraj. Budu s napětím očekávat :lol:

cipis

Příspěvek#1603 » úte 20. pro 2016, 17:00

Neměl jsem přehnané požadavky, jen jsem se nespokojil s tehdejším stavem a dal jsem dotaz na MV. A jak to zase padalo u nich dolů, tak se pak na kraji k tomu dostal někdo, kdo něco udělal s tím číslem účtu. Takže to nakonec funguje. A to pamatování myslím tak, že mi datovku vyřídí do pár dnů a ne 30, jak kámošovi, co jsem mu to poradil. Nicméně co tak vím od ostatních, tak se to už stabilizovalo a je tam rozumná doba kolem týdne. Dávají totiž přednost těm, co si dojdou osobně. To dělají na počkání.

imperator_cz

Příspěvek#1604 » stř 21. pro 2016, 09:26

Dnes ráno jsem si příjemně popovídal s panem policistou při registraci dlouhé zbraně. Docela jsme si užili při hledání značky zkušebny na PAR MK3 :-) .... je na závěru těsně za uzamykacími zuby.

Mimochodem lidí s přihláškami ke zkoušce, o nákupko atd. tam bylo asi jako při chřipkové epidemii u obvodního doktora :-)

ppindian

Příspěvek#1605 » stř 21. pro 2016, 16:37

Dneska jsem byl s nákupkem. Lidí mraky, v 8:39 jsem vzal lístek, pul hodiny postávám, pak mě odvolali na jednání do práce na které jsem zapomněl. Vrátil jsem se po půl jedenácté smířený s tím že vezmu nový lístek a budu čekat, a ... byl jsem skoro na řadě na lístek vyzvednutý v 8.39. Čekačka 2,5 hodiny. Lidí masivně přibývá.
Paní u okýnka byla děsně ochotná, mimo jiné říkala že do nákupka mám psát jenom Druh a ne už značku výrobce a vzor, že to nemají většinou v systému a holkám že to dělá problémy. A nakonec řekla že nákupko mám schválené a za tři týdny že se mám stavit. Myslel jsem že schvalování je nějaký supr proces, a ono se asi jenom porovná žádost se ZP a hotovo.

Zpět na