GP K100

Glock a spol.


mikky
Příspěvky: 565

Příspěvek#451 » pon 9. led 2017, 18:20

Jak se konzervačí mazání kamarádí s aktivní střelbou? Mam na mysli hlavně vypalování oleje, resp. konzervačních složek.

Jinak mažu zásadně prstem, vatičky nechávají bordel a hlavně hrozně sajou. Na čištění je to ok, to jo.

Od tý doby, co mažu okraj nábojový komory (podstavu válce), tak bez záseku. Přimazávám akorát uzamykací ozuby. Zkusim i ten povrch válce, jestli poznam rozdíl.

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#452 » pon 9. led 2017, 22:58

Normálně, konzervační mazání myslím tak, že tím olejem, co mažu, přetřu zbytek hlavně Z VENKU, jak mám mastné prsty. To je vše. Hlavně ve výhozním okýnku to má smysl... :)

A uchošťoura když je nacucaná, maže dobře a bordel nenechává. Ale prst je prst, jen to nechce mít na mazání nějakou extra sračku, někomu to může dělat problémy po delší době takové aplikace. Já používal Froglube, teď jsem když došel zkusil úplně obyč Ballistol a spokojenost. A k obyč Ballistolu jsem na radu p. Entla zkusil Guncer od Ballisotlu na mazání. Je to vlastně Ballistol obohacený keramikou a paráda. Takže čistím obyč Ballistolem a pak na těch pár místech namažu GunCerem. Tak, jak to dělá i p. Entl s supr. GunCer je hustý, jak ho člověk poctivě rozmaže, udělá hustý film, nechytá se na to prach, nic. Ale věřím, že to umaže i obyčejný Ballistol a ten je pro mě překvapením, už chápu, že ho používá snad většina lidí (kolem mě). Po chvilce tak nějak ztuhne, nestéká, hezky mi voní, jako Froglube naopak dělá kůži dobře a stojí pár šupů! Paráda. za mě ideál. GunCer je jen vylepšení, perlička, ale asi fakt dobrý. Za 150 Kč 60ml lahvička s kapátkem, jen na mazání to mám na 10 let :D Má trošku jinou konzistenci, neztuhne až tak, jako obyč Ballistol, ale jak ho rozmažeš, tak drží na místě, odpuzuje vodu...

Uživatelský avatar
lubos.zama
Příspěvky: 65

Příspěvek#453 » sob 14. led 2017, 22:11

Chlapi, není tady nějaký majitel GP 100 z okolí Mladé Boleslavi? Strašně rád bych tuto zbraň zkusil, jen ze zvědavosti. Sám mám PPQ M1 a Grand Power bych chtěl jen prubnout. Pokud to patří do jiného tématu, omlouvám se předem za OT a klidně ten dotaz smažte nebo mě ztrestejte, pokorně to přijmu :-)



Prcek
Příspěvky: 297

Příspěvek#454 » ned 15. led 2017, 00:13

Přidám zkušenosti po 10 letech s K100, jedna z prvních verzí. Nějaké mouchy se řešily, zvětšovaly se vůle, měnily se pružiny v zásobnících, vše zdarma v rámci záruky. K mazání. Má nastříleno nějakých možná i 20 000 ran a celou dobu sice poctivě čistím a mažu, ale jen a pouze...motorovým olejem :lol: Žádné speciální olejíčky nezná. Vše funguje, ALE zkuste dát za pár hod 200—300 ran, třeba na závodě. Klasika, závěr nedorazí přes zadní konec hlavně, takže jsem si zvykl po cca 150 ranach rychle rozebrat a přejet mazivem. Probírali jsme to s dalšími majiteli této pistole a ať je to jakákoliv verze, problém je podobný. Ale jinak si s ní náramně rozumím ;)



mihlit
Příspěvky: 424

Příspěvek#455 » ned 15. led 2017, 00:50

Jak už jsem psal... netuším, co s tou K100 děláte jinak :) Mazat jsem zkoušel vším možným, od konkoru (stačí), přes froglube (lepší), motorový olej(ještě lepší) a nakonec slip2000 ewl (nejlepší). Bylo to ale kačeně úplně jedno, fungovala stejně se vším. Mažu a čistím jen když se mi zachce, nahodile, rozhodně ne nijak často. Za tu dobu jsem měl nula závad. (nepočítám náboje z jedné přebité série s blbými zápalkami, co chodily až na podruhé, ale to bylo i v ostatních zbraních) Možná jestli to nebude střelivem. Řeší se tu čím kdo maže, jak moc, jak čistí, ale ne čím kdo z těch, co měli problém, střílí. Střílím výhradně vlastní přebíjené s prachem D032, který je jeden z těch, co špiní méně. Možná to bude množstvím bordelu z nábojů, protože jinak fakt netuším, jak se k těm problémům dostáváte :)



dave-cz
Příspěvky: 106

Příspěvek#456 » ned 15. led 2017, 10:47

lubos.zama píše:Chlapi, není tady nějaký majitel GP 100 z okolí Mladé Boleslavi? Strašně rád bych tuto zbraň zkusil, jen ze zvědavosti. Sám mám PPQ M1 a Grand Power bych chtěl jen prubnout. Pokud to patří do jiného tématu, omlouvám se předem za OT a klidně ten dotaz smažte nebo mě ztrestejte, pokorně to přijmu :-)

Je tu téma Nechám vystřelit, chtěl bych si vystřelit :arrow: Vyhledávání

mihlit píše:Jak už jsem psal... netuším, co s tou K100 děláte jinak :)

Jednou měla problém s podáváním poloplášťů, ale to bylo po delší pauze, buhvíjakém stavu namazání a po pár ranách problém zmizel. Při správném namazání (viz výše) olejem 10W-40 šlape jako hodinky a sežere všechno.

P.S. kdo by kupoval ve Quins, tak vězte, že je partnerem LEXu a sleva převyšuje členský příspěvek, navíc spojíte příjemné s užitečným. ;)



Prcek
Příspěvky: 297

Příspěvek#457 » ned 15. led 2017, 16:27

Nemám problémy do těch cca 200-300 vystřílených kousků během pár hod, ale je fakt že se mi to stalo letos jen 1x, takže nic nevypovídajicí. Jinak střílím čímkoliv, momentálně 3 roky výhradně továrně přebíjené Limity. A LEX má fakt smysl, dobrá investice, která se vrátí :)

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#458 » pon 16. led 2017, 18:33

Nikdy, nikdy jsem neměl problém se nedozavírám závěru a se spolehlivostí. A to i na prakticky suché zbrani. Střílela OK, i když náboje špinily dost (Ba9) a byla suchá. Problém byl potáhnout závěr, především s nábojem v komoře při její kontrole. Prostě to kladlo odpor, náboj vymezil vůle a bylo možné potáhnout silou, ale pak jsme si většinou náboj vyhodil sám :D A když se pokračovalo dále, šel nakonec závěr hodně zle potáhnout i s prázdnou komorou. Respektive byl problém ho "odtrhnout", pak již šel ok. A to šlo o opravdu suchou zbraň. jak je trochu namazaná, není problém vůbec. A jak tu padlo, náboje dělají dost. Právě proto jsme šel z Ba9 na D032. Ostatně, pokud vím, právě špinící munice oproti původně testované byl jeden z failů M16 ve Vietnamu :)



PosmrkanyKapesnik
Příspěvky: 74

Příspěvek#459 » úte 17. led 2017, 09:58

Nazdar, vidim ze tady to tema celkem zije, tak by me zajimal vas nazor na tento problem povrchovky. Zbran mam 3/4 roku. O zbrane se staram dobre, nikdy zadna jina zbran mi tohle neudelala. Cistim a mazu po strelbe jak dorazim domu. Nosim nekolikrat do tydne, jak se mi chce. Zbran strili jinak suprove, takze az na tu povrchovku jsem nadmiru spokojen.

Pred nejakym mesicem jsem si vsimnul, ze mam proste normalne rez na zaveru, krupicku, po rozlesteni hadrikem s olejem to zmizelo, ale zustaly tam dirky :roll: A jak jsem si vsimnul, tak mi tam dalsich nekolik pribylo, i presto ze jsem zaver prejizdel mastnym hadrikem. Ty tecky jsou i z boku zaveru a na predni casti, tam to neni tak huste, ale jsou tam.

Takze co si o tom myslite, je to na Reklamaci ? Jelikos jak jsem cetl, tak na povrchovku maji zaruku 2 roky, tak si myslim ze je problem proste nekde v povrchove uprave. Navic to ma mit udajne tenifer, coz mi nejak nejde od hlavy, aby to pod cernenim a tenifrem jen tak rezlo :!:

20170108_111044.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#460 » úte 17. led 2017, 13:10

Neznám. Na pistoli mi v létě stojí pot, když jsem někde na horách a mám jo pod oblečením, tak swetguard taky nepobere vše. A nic takového se nekoná a to mám celkem agresivní pot. Pistoli mám dva roky, nosím furt, potím se jak prase a nic. Ovšem BACHA!, jak máš hodně agresivní pot, tenifer tě nezachrání. Není to 100% ochrana. Stejně, jako kamarádovi zrezne i drahá nerez. Jediná 100% věc je cerakote, nebo jak se to jmenuje. Kov je chráněn vrstvou nanesené keramiky. Takze těžko říct, možná bych se pokusil o reklamaci.

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk



PosmrkanyKapesnik
Příspěvky: 74

Příspěvek#461 » úte 17. led 2017, 13:40

Diky za odpoved. Ja se skoro nepotim a agresivni pot nemam. Strilim cca pres 14 roku a zbrani jsem vystridal hodne a nikdy me nic nerezlo, ani stare cezety, takze tady jsem si jisty ze v potu a udrzbe chyba nebude :roll:

Jestli to nema nikdo ostatni, tak to hold vidim na vadu povrchovky, mozna ta rez byla skryta pod cernenim a ted to vylezlo.

Asi jeste pockam co kdo napise, ale ocividne to dam na reklamaci, preci jen od toho reklamace jsou :)

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#462 » úte 17. led 2017, 16:19

Pošlu fotky. Jako černění mám ošoupané na čumáku krásně, po dvou letech nošení. Ale to je jen barva, tenifer je pod tím. Zbraň má prostě patinu nošení a to se mi naopak líbí :) Rez by se mi nelíbila, to je jasný.

Bez záruky: v pátek mi bylo tvrzeno, že i Glock už nedělá tenifer, co kdysi dělal. Důvod má být údajně ten, že starý proces byl hrozně neekologický, tak se přešlo na nový, úplně zelený, ale pak jsou zase oranžové kvéry. Že by na tom něco bylo a postihlo to i GP? Můj kuse j vyroben koncem roku 2014.



Prcek
Příspěvky: 297

Příspěvek#463 » stř 18. led 2017, 22:37

Už jsem to tu psal, tak jen stručně. 10 let s K100, 20 tis ran a teď se dívám na povrch, hladký, čistý. Ničím extra nemažu, střílela i v dešti, v zimě, v létě, kolikrát upocená a v pohodě.

Uživatelský avatar
JakubCh
Příspěvky: 236
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#464 » stř 18. led 2017, 23:02

Asi měl smůlu na kus, reklamoval bych. Vzpomínám, jak kdosi řešil podobně zhnuseného Glocka (na MujGLock). Vzhledem k přístupu GP bych se nebál, že by se to nevyřešilo :)



lukasgs
Příspěvky: 4

Příspěvek#465 » čtv 19. led 2017, 17:50

Zdravím, chci se zeptat majitelů K100. Zvažuji koupi GP K100 MK12, zbraň se mi líbí, jak její mechanismus , tak ergonomie a komfort při střelbě, ještě vlastním G19 jako zbraň na nošení a obranu, k100 by byla pouze na terčovou střelbu ( na střelnici). Z procházení fór a zkušenosti majitelů sem vyčetl, že zbraň potřebuje dobré mazání a údržbu, jinak by to mělo byt v pořádku. Jaký je Váš názor doporučujete ? Mockrát děkuji za odpovědi

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů

cron