Taurus PT22

Krátké zbraně .22LR


RostaKlusak
Příspěvky: 4

Příspěvek#1 » pát 27. led 2017, 10:14

Zdravím všechny.
Hledal jsem informace o této zbrani, ale bohužel moc praktických rad majitelů nikde k nalezení není.
Máte někdo zkušenost s touto pistolkou? Ať už dobrou nebo zápornou?
Jaké jí šmakuje střelivo, časté závady a problémy, spolehlivost atd.
Uvažuji o jejím pořízení pro zábavu a možná i na občasné nošení.
Když srovnám cenu nové zbraně se zárukou, pak to přijde skoro na to samé, jako použitá Beretta 71...
Moc děkuji za případné komentáře.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#2 » pát 27. led 2017, 10:44

Já z něj střílím hlavně poměděné SB HV. Přijde mi, že když používám náboje, jejichž střela je na dotek mastná, se zbraň hodně špiní a klesá spolehlivost. Po první krabičce nábojů začíná (asi kvůli znečištění) občas zlobit podávání - stačí ale trochu potáhnout závěr a náboj tam zase skočí. Zatím jsem vystřílel necelé dvě stovky všech možných druhů nábojů, ale ty poměděné se mi zdají opravdu nejlepší.

Perfektní je výklopná hlaveň + DAO spoušť, nošení v komoře je naprosto intuitivní a bezpečné. Stačí ve vhodném pouzdru šoupnout do kapsy a člověk o ní neví. Zatím se mi sice podařilo vždy vystřelit první zásobník bez závady a první rána (pokud neselže náboj) je 100%, ale radši nosím větší a silnější zbraň. Jako nouzovka, proč ne - v USA jsou známé případy obrany, kde úspěšně figurovala PT-22.

Rukojeť je na tak malou pistoli poměrně bachratá a s botkou na zásobníku se docela dobře drží. Mě osobně rozhodně lépe než B71. Na spoušť si člověk musí zvyknout - je to jenom DA, takže s B71 naprosto nesrovnatelné.

Co se závad týče, tak nejčastější je, že se správně nepodá náboj - ale spraví to potažení závěru. Četnost se zvyšuje s počtem vystřelených nábojů. Z krabičky SB HV to udělá tak 2 - 3 x. Ještě ale není zajetá, tak tomu dám ještě čas.

V přesnosti s B71 nemůže z principu soutežit - když se ale člověk soustředí, není to úplně zlé. Namířit na padoucha na vzdálenost menší než 10 m a do oblasti trupu nasázet 9 rychlých střel není problém.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů