Novela evropske smernice o zbranich



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#1561 » sob 28. led 2017, 12:49

Počkejme do března, pak uvidíme co z "Brusele" vyleze. Pak máme jako ČR několik měsíců na případnou "kličkovanou", zakončenou třeba, "vytřete si s vaší směrnicí..." No co ještě ovlinit můžeme jsou naše republikové volby, zde nás nikdo "přehlasovávat" nebude. Nebojte se, nad sluníčkářema, vítačema a spol. se začíná stmívat, byť média nás krmí něčím jiným. Nakonec zákázat mohou, odevzdat nemusíme. To si bude muset rozhodnout každý sám.



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1562 » sob 28. led 2017, 12:54

Antony30011 píše:TomSh: to je srovnani panecku. Ja svyho souseda neudal, ale kdyz vidim jak pali petky na zahrade a celou zimu je rve do kotle... zkus si vedle takovyho osla zit.

Jasně, nechtěl jsem porovnávat.Jen to dokladuje citovaný příspěvek. Já osobně souhlasím s tím, ž e pokud někdo pálí bordel tak je bezohledný. Revize kotlů mi nevadí. Spíše to veřejné řešení.Nejdříve asi domluva s dotyčným a pokud nezjedná nápravu stavu tak využít úřadu.
Já jsem mimo ;) .Topení plyn a petky do tříděného odpadu ;)

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#1563 » sob 28. led 2017, 13:04

TomSh píše:
kasrman píše:Nejhorší je,že se člověk nemůže bránit a stát stim taky nic nemůže udelat

To je to. Člověk si musí uvědomit že jsme malá ze mě na to abychom mohli něco diktovat nebo aby na nás někdo bral ohledy. Nemáme li spojence tak těžko půjdeme proti tomu co chce většina. Každopádně se mi celá situace vůbec nelíbí
Co je na tom pravdy?
http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/1807 ... et-zbrane/

Sakra máme tolik vědců, v mnoha věcech jsme byli první atd. Proč nás tedy nikdo neposlouchá když říkáme že to nic nevyřeší?

Protože rozkaz zněl jasně. Musíme NĚCO zakázat, aby bylo vidět, že NĚCO děláme. A zakázat zbraně je jednodušší než zakazovat náklaďáky.
Jen taková poznámka pod čarou. Ploty na hranicích paradoxně řeší pašování zbraní z bývalého SSSR lépe než nějaká směrnice.

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 536

Příspěvek#1564 » sob 28. led 2017, 13:16

TomSh píše:
Antony30011 píše:TomSh: to je srovnani panecku. Ja svyho souseda neudal, ale kdyz vidim jak pali petky na zahrade a celou zimu je rve do kotle... zkus si vedle takovyho osla zit.

Jasně, nechtěl jsem porovnávat.Jen to dokladuje citovaný příspěvek. Já osobně souhlasím s tím, ž e pokud někdo pálí bordel tak je bezohledný. Revize kotlů mi nevadí. Spíše to veřejné řešení.Nejdříve asi domluva s dotyčným a pokud nezjedná nápravu stavu tak využít úřadu.
Já jsem mimo ;) .Topení plyn a petky do tříděného odpadu ;)


SZ, jsme ot



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1565 » sob 28. led 2017, 13:19

rcc píše:Počkejme do března, pak uvidíme co z "Brusele" vyleze. Pak máme jako ČR několik měsíců na případnou "kličkovanou", zakončenou třeba, "vytřete si s vaší směrnicí..." No co ještě ovlinit můžeme jsou naše republikové volby, zde nás nikdo "přehlasovávat" nebude. Nebojte se, nad sluníčkářema, vítačema a spol. se začíná stmívat, byť média nás krmí něčím jiným. Nakonec zákázat mohou, odevzdat nemusíme. To si bude muset rozhodnout každý sám.


Napadlo mě proč asi pan ministr chce prosadit zakotvení v ústavě:
"Special provisions for ownership
Member states will be able to give Category A authorisations to individuals for the protection of the security of critical infrastructure, commercial shipping, high-value convoys and sensitive premises, as well as for national defence, educational, cultural, research and historical purposes"


"Zvláštní ustanovení o vlastnictví
Členské státy budou moci dát povolení Kategorie A jednotlivcům za účelem ochrany bezpečnosti kritické infrastruktury, obchodní přepravy, s vysokou přidanou hodnotou konvojů a citlivých prostor, jakož i pro národní obranu, vzdělávací, kulturní, výzkumné a historické účely"

Každopádně to co se v směrnici uvádí my již v zákoně máme zakotveno jako třeba označování hlavních částí zbraní (a navíc registrace těchto hlavních částí), i ty kategorie zbraní, lékařské prohlídky prohlídky po 5ti letech atd.Nevymýšlí nic nového.Co je oproti současnému stavu navíc je hlavně zmínka o zbraních na akustické náboje a o zbraních znehodnocených a i ta kapacita zásobníků

"Blank firing weapons
The previous treatment of so-called “salute and acoustic firearms” raised security concerns. These are working firearms converted to fire blanks. Under the existing directive in certain countries these could be sold without authorisations and some were easily re-converted to live firearms. “This type of firearm was used in Paris terrorist attacks. A cache of over 30 were discovered in the UK in 2015”, said Vicky Ford (ECR, UK), who is steering this legislation through Parliament.
The rules covering these firearms will now be tightened. Going forward any firearm which has been converted to fire blanks must remain licensed under the same rules as its original live-firing version."

Chápu to tak že pokud někdo udělá z ostré zbraň na slepé tak tato bude muset podléhat stejným pravidlům jako ta která přeměněna nebyla a spadat do příslušné kategorie.



DJ Die
Příspěvky: 666

Příspěvek#1566 » sob 28. led 2017, 13:23

Shrnutí toho co sem hodil TomSh pro ty co nevládnout AJ:
Zbraně na slepé náboje budou ve stejné kategorii jako byly před přestavbou.
Znehodnocené zbraně budou C, ALE nebudou na ZP, tzn. stačí registrace. Nevztahuje se na již znehodnocené zbraně.
Kat. A6 tzn. zcivilněné samočinné budou kategorie A, protože si nechtějí vzít na triko prováděcí směrnici, která by zajistila, že bude přestavba nevratná.... Bude na jednotlivých státech, jestli umožní takovéto zbraně vlastnit záložákům, sportovcům a lidem s vyjímkou. Bude tam povolen "grandfathering" tzn. prodej, převádění a dědění takovýchto zbraní, opět v pravomoci států.
A7 nechali jak je, ale dlouhé do 60cm budou zakázané, ale platí podobná pravidla jako pro A6.
Samočinné zbraně nebudou dostupné pro civilisty, aby nešly konvertovat na samonabíjecí.
Velkokapacitní zásobníky budou zakázány v kombinaci se zbraní, která je umí použít. Držitelé ZP, kteří nemají oprávnění k držení zbraní kat. A budou riskovat odejmutí ZP. Nově zakoupení zásobníky budou kat. A.
Zvláštní oprávnění: Výjimky budou pro záložáky, Švýcarsko, filmový průmysl, sportovce, muzea a sběratele. Úpravy zbraní a přebíjení je dále povoleno. Nějaká úprava evropského zbrojního pasu pro historické rekonstrukce.
Pokud je průběžný lékařský dohled, nebude omezeno trvání ZP na 5 let a tzn. žádná změna u nás.
Registrovat se nově budou muset i hlavní části zbraně při prodeji. Záznamy o zbraních se budou muset uchovávat 30 po jejich zničení.
Hlasovat se pravděpodobně bude v březnu. Pokud směrnice projde mají státy 15 měsíců na její zapracovaní do zákona a 30 měsíců na zavedení systému na sdílení informací. V pravomoci státu bude možnost pozastavit nutnost přihlašování deaktivovaných zbraní a zbraní kat. D na 30 měsíců.



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1567 » sob 28. led 2017, 13:33

pro DJ Die:
Díky moc za shrnutí. je to mnohem mnohem lepší než automatický překlad prohlížečem kdy místo zásobník je v textu časopis ;) Proto jsem nevkládal a takhle dobře bych si to nepřeložil. Díky ;)

Uživatelský avatar
Petzold
Příspěvky: 1146

Příspěvek#1568 » sob 28. led 2017, 13:59

V průběhu následujících 15 - 18 měsíců proběhne v celé Evropě řada důležitých voleb a je docela možné (i když ne pravděpodobné), že po této době už si členové EK, ER, EP ani nepustí počítače, protože jim nikdo nepošle peníze na zaplacení účtů za elektřinu. ;)



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1569 » sob 28. led 2017, 14:22

http://www.europarl.europa.eu/

Opravdu v jejich zájmu?

k těm znehodnoceným zbraním. To naprosto postrádá logiku. Zbraně již znehodnocené nebude potřeba registrovat a zbraně nově znehodnocené se registrovat budou muset? A nestačilo by náhodou změnit podmínky a postup znehodnocení aby nově znehodnocené zbraně byly tedy bezpečnější a naopak bez nutnosti registrace? Vždyť už dnes je znehodnocená zbraň jen kus železa.
Přijde mi to postavené na hlavu.

A ještě taková myšlenka k zbraním na slepé předělaných z ostrých: Tak to nebude vůbec žádný důvod ostré zbraně předělávat na slepé. Jen aby se toto ve finále netýkalo i expanzních zbraní na slepé kdy třeba původní předloha "plynovky" je třeba Beretta F 92 jako např. u Ekol Firat 92 a "plynovka" umí jak SA/FA. NAvíc s kapacitou zásobníku 15+1 (už ten zásobník by mohl být problém-otázkou je jak to bude ve směrnici rozlišeno). To by pak bylo zajímavé až by i tyto spadly do kat.A jen proto že předloha by tam spadala. :twisted:



CZelednikov
Příspěvky: 111

Příspěvek#1570 » sob 28. led 2017, 16:15




TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1571 » sob 28. led 2017, 16:33

Četl jsem ;) .Já našel toto. Je to již staršího data ale stále zajímavé.
http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudom ... k--1584841

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 536

Příspěvek#1572 » sob 28. led 2017, 17:12

http://novaplus.nova.cz/porad/televizni ... 27-1-2017/
18:06 začíná o zbraních. Kdo chce může shlednout a zhodnotit. Za mě, jak jsem psal včera - :thumbup:



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1573 » sob 28. led 2017, 17:57

No uvidíme co tam vymyslí :roll: . Asi si večer pustím film Poslední samuraj. Ono je jedno jestli 1877 nebo 2017.



TomSh
Příspěvky: 40

Příspěvek#1574 » sob 28. led 2017, 18:40




kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#1575 » sob 28. led 2017, 20:17

předsedající Holanďan pronesl větu „v kontextu poloautomatických zbraní se prostě musí něco zakázat“

Tak si říkám, komu tohle slouží a zda to není náhodou, že tento žvást přichází ze země, kde je "přebubákováno"...a zadání je snaha ochránit právě ty "nové Holanďany" před původním obyvatelstvem.
Komické je, jak má tamější premiér Rutte plné gatě z Wilderse a před blížícími se volbami se snaží ovčany chlácholit planými řečmi.

A tahle sra*ka z toho vyděračského dokumentu Itálie, Francie, Německa a Španělska, toje hnus na druhou a jasnej důkaz toho, že v ESSR si nikdy nebudou jednotlivé státy rovny, kdy velké státy chtějí vychovávat ty malé:

"Reinforcement of the legislative arsenal aimed at controlling the acquisition, circulation and possession of firearms on the territory of the European Union is a fundamental condition to be met for the security of EU citizens, for their continued confidence in the project of a space for free circulation of goods and persons and for effective combat against terrorism and organized crime. Revision of this directive is a long-awaited concrete measure in response to the expectation of Europe’s citizens for an enhancement of the European Union’s internal security that is commensurate with the threats that hang over its territory today.
...
Although firearms are considered to fall into the general category of goods covered by the principle of free circulation in the internal market, the citizens of Europe are entitled to expect in this domain that the imperative of their protection is taken fully into account by the co-legislators."


A že se ostatní státy nechaly koupit a rozbily tak blokační menšinu, to je taky smutné. Bohužel to podobně dopadne i u nás s implementací směrnice. V té době totiž bude u vesla agent Bureš, který sice bude dělat brikule, aby se neřeklo, ale když mu pohrozí zkrouhnutím dotací, tak zklopí uši a prodá nás všechny.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: fifal, kapratko a 53 hostů