SIG SAUER 1911-22

Krátké zbraně .22LR


ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#46 » čtv 26. led 2017, 20:24

Jo, to mi taky připadá jako vada matroše.
Dneska jsem jí byl omrknou. Ptal jsem se i na problém se zápalníkem. A prodavač říkal, možná pod dojmem téhle aktuální situace, že u těch malorážek by se naprázdno cvakat nemělo. Tak ho zítra ještě vyzpovídám ohledně sušilek.
Pistole se mi ale líbí, zítra pro ni jdu :-)



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#47 » čtv 26. led 2017, 23:32

Tak to jsem pak zvědavý na názor, ať tu máme další srovnání :)



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#48 » pát 27. led 2017, 16:54

Tak jsem se ptal na sušilky. Pán v prodejně říkal že radši necvakat. Ale v origoš balení jedna sušilka nějaká plastová je. Jestli jenom na vyzkoušení zásobníku a natažení do komory nevím.
Ale, pokud je susilka udělaná z normální nábojnice, tak nevím kde by měl být problém, snad kromě absence zpětného rázu.

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 330

Příspěvek#49 » pát 27. led 2017, 17:16

Já jsem sušil s tou oranžovou sušilkou. Na sušilce však nebyly žádné stopy po zápalníku. Myslím si, že ten okraj nábojnice, ten límeček, do kterého má zápalník praštit, má menší průměr a/nebo tloušťku než okraj u skutečného náboje. Tedy si myslím, že sušení s dodanou sušilkou bylo zcela ekvivalentní sušení naprázdno.

Pán v BVS velmi pečlivě zkoumal okraj komory, zda na něm nejsou stopy po zápalníku (nebyly).

No já osobně počkám se sušením až poté, co si z pistolky zastřílím, protože přijít do BVS s druhou reklamací ještě před vydáním PZ, by mě asi vynesli ;)

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 330

Příspěvek#50 » úte 31. led 2017, 10:25

S tím zápalníkem, vypadá to, že, alespoň celosvětově, nejsem jediný, například diskuse zde:

https://www.reddit.com/r/guns/comments/ ... d_in_half/

A zde v prodeji normální zápalník:

https://www.zrtacticalsolutions.com/sho ... iring-pin/

ZRTS is the only company to offer upgraded GSG 1911-22 1 firing pins! Don’t waste your time replacing that broken factory within anything other than a ZRTS firing pin! Our firing pins rods are more durable than the factory ones that show wear or even break after only 500 rounds!

Our firing pins are made from tool steel.


Takže standardní zápalník není made from steel? Husté.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#51 » úte 31. led 2017, 10:54

Steel ano, tool steel možná nikoliv. Nástrojová ocel je extrémně tvrdá, ale křehká (tj vrtáky se vám netupí, ale zlomit je jde snadno).

Trochu nepříjemná je ta cena, je to přes tisícovku. uvidíme jak bude držet mě, když s tím nesuším.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#52 » úte 31. led 2017, 13:59

No, aspoň že je kde ho vzít.
Dotaz. Musí být tenhle díl z nástrojové oceli? Není to zbytečné když má bouchat do mosazného plechu?

A neumí to někdo nakreslit? Šikovný nástrojař to musí mít za hoďku vyrobný



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#53 » úte 31. led 2017, 14:52

Tohle obvykle dělají CNC stroje, protože tam nesmí být vůle ani nadbytek materiálu. Zbrojovky to řežou vodním paprskem a obvykle vědí dobře proč.

Uživatelský avatar
Prasor
Příspěvky: 70

Příspěvek#54 » úte 31. led 2017, 16:10

Vyrobit na drátořezu není problém, s přesností na stovku.

Edit: setinu mm ;)

Uživatelský avatar
pedro!
Příspěvky: 330

Příspěvek#55 » čtv 9. úno 2017, 22:18

Tak, coby nedisciplinovany ;) střelec jsem včera vyrazil na Sdružení už po 14 dnech a ve složce nic... paní pak někomu zavolala a za pár minut přišla krásná dáma a v průhledné folii mi přinesla kýženou legitimaci. Tím také sděluji světu, že na Sdružení ty 3 týdny na PZ asi budou doopravdy.

Dnes tedy na Avim a dojmy ze střelby celkem rozpačité. Pocit, jako když střílím z airsoftky. Hlasitost výstřelu přes sluchátka jako z airsoftky bez sluchátek, celkové provedení zbraně mi přijde také stejné jako u airsoftky, nastavení mířidel jsem ani nedokončil, až příště, venku na světle. Oproti airsoftce šla z hlavně spousta kouře, takže v tomto jsem měl zase pocit, že tam SB dáva černý prach ;). Spoušťový mechanizmus ovšem působí celkem solidně, žádné plasty a podivné polokovy.

Střílel jsem SB HV 90ks. Z toho 2x nedošlo k nabití. Kohout se natáhl, takže závěr byl snad přetažen dostatečně, ale náboj v komůrce nebyl. Možná nějak nesprávně plním zásobníky. Při standardním plnění střela vůbec nekouká ven, musím zásobník otočit hlavou dolů, uvolnit pružinu a zatřepat. Pak se náboje jakž-takž srovnají, ale asi ne dostatečně. Občas závěr náboj ze zásobníku nenabere. Jednou se mi přihodil komínek, ovšem s celým nábojem :), Náboj se nějak podivně nabral, netrefil se do komůrky a udělal komínek.

Pak jsem střílel standardy 100ks. Tam se mi náboj do komůrky nedostal asi 4x, ale kohout byl vždy natažen, takže to bude asi o tom rovnání nábojů v zásobníku. Žádný významný rozdíl mezi HV a standard jsem nepozoroval. HV asi byly o chlup silnější, ale bylo třeba se na to zaměřit, abych to zaregistroval.

Přesnost - občas nějaká střela uletěla třeba o cca 8cm na vzdálenost, no, vím já, 7 metrů? Na malé střelnici (B) Avim, neměl jsem terč nadoraz, abych na zásahy pořádně viděl. Možná jen nesprávný úchop nebo zanedbávání úchopu, to ještě nechci hodnotit.

Zatím mě teda střelba z dlouhé malorážky baví víc. No zkusím víkend na Magnum.

A jak to střílí ostatním?



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#56 » pát 10. úno 2017, 08:40

Ostatním to zatím nestřílí, stepují (tedy já) před Sdružení a čekají na PZ. Já bych asi na slečnu v průhledným štěstí neměl :-D

K tomu nenabití, máš řádně promazáno?



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#57 » pát 10. úno 2017, 08:58

Můžu potvrdit to občasné nepodání. Myslím že to bude zásobníkem, vypozoroval jsem, že když se to stane, tak je to vždycky druhý náboj v zásobníku. Pak už to podává ok. Skutečně tam ty náboje sedí trošku špičkou dolů a ten druhý to občas nevezeme. Ale další už jsou pak OK. Střílím z toho Winchestery HV, přesnost super, na 10m soustřel cca 5cm a kdybych neměl nezkušené olšové ruce, bylo by to i lepší (tu a tam se dostanu do 2cm, když mi ty ruce neujedou). Úchop dělá hodně, když to správně držím a správně stojím, lítá to na flek.

Čištění a rozborka už je ok, na ten záchyt závěru se dá naučit grif celkem rychle. Diskutovaný šroubek taky problémy nedělá, stačí mít trochu cit a dotáhnout ho jemně.

Zatím mám vystříleno asi 300 ran, pistolka je to zábavná, tichá a civilizovaná. Nadále si myslím, že při té ceně, co jsem platil, to byl dobrý nákup :)

A co se týká nečistot - .22 špiní všechny opravdu mohutně, ať jsou kvalitní nebo ne. Ale ty Winchestery chutnají té pistolce docela dobře, přijde mi to lepší, než když jsem zkoušel ty Standardy.



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#58 » ned 26. úno 2017, 18:18

Tak mám report. Vyzvedl jsem si PZ a vyrazil to zastřílet. Chtěl jsem náhoje 22LR standard a HV. Ve Zbraně Hustitská mi pán dal Blazer s tím že jsou vždycky silnější. Prdlačka. Dal mi laboraci 40 grs, stejnou jako jsou SB standard. Navíc jsem z něj musel lámat učet. Do Zbraně Husistská (Detex) už nejdu.

K pistoli. Před střílením jsem ji vyčistil a mázl Balistolem.
Vystřílel jsem 50ks SB a 100ks Blazer bez jediné závady. Zásobníky jsem zkoušel (oba) na 1 a 3 náboje. Podávání a nabíjení v pohodě. Zkusil jsem i plný zásobník a pomalou střelbu i plný zásobník a rychlou střelbu. Zase oboje bez jediného problému. Pistole vždy vyhodila a vždy nabila.

Tedy, dvě jakoby závady jsem měl. Při jednom doražení zásobníku spadl závěr dopředu. Ale nejsem si jistý jestli jsem to neudělal já. Víckrát se to nestalo.
Pak jsem myslel že mám selhač, ale náboj byl v zásobníku. Když jsem střílel po jednom náboji, tak jsem zandal do zásobníku, shodil závěr a zastrčil zásobník, a nenatáhl :-D.
Tak jenom ten shozený závěr, ale bez záruky že to nebylo rukama.

Střelba v pohodě. Pistole se mi zdá přesná. Nepokoušel jsem se o desítky ale o soustřel. Kdybych neměl volšový ruce tak by to bylo asi dobré.
Drobátko jsem měl problém s dlaňovou pojistkou, ale hlavně v hlavě, nejsem na ni zvyklý chvilkami jsem myslel že ji nemám dostatečně zmáčknutou. Ale vždycky byla. Navíc podle prodávajícího je možné ji pro terčovou střelbu vyřadit.

Celkový dojem - paráda. Mě se dobře drží, žádný problém ve funkci, zpětný ráz taky nějaký je, střílí tam kam má. Myslím že za ty peníze (7000,-) to je dost dobrá pistole. Kus funkčního železa v ruce. Ještě uvidím až bude vystříleno třeba 2000.
Ještě přidávám terč se soustřelem (mým) 20 ran na 10 metrů.

SigSauer1911_22.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#59 » ned 26. úno 2017, 20:07

To je velice pěkné, já byl na 25m horkotěžko v černém, ale u mě je to rukama :) Každou další návštěvu střelnice je to o něco lepší. Souhlas, je to dobrá pistolka :)



ppindian
Příspěvky: 276

Příspěvek#60 » pát 10. bře 2017, 11:59

Tak jsem byl píďoli zase vyzkoušet. Drobet mi táhla doleva. Po konzultaci se zkušenějšíma ohledně úchopu a spouštění jsme zjistili že je šejdrem muška :-). Srovnal jsem ji podle plošek na závěru a asi dobrý. Akorát by se mi líbila kovová, červík v plastové mušce nebudí moc důvěry.
Objevila se mi taková věc. Při prvních dvou ranách nevyhodí nábojnici a nepřebije. Pak už bez chyby. Byla vyčistěná a promazaná. Možná mažu moc nebo to chce něco jiného, teď mažu Ballistolem. Netuším čím by to mohlo být.
Zkoušel jsem to tedy zatím pořád s SB standard. V neděli vyzkouším i SB HV s poměděnou střelou a uvidím.

Jinak po srovnání mušky, když se nepokouším opravovat chybu chybou, tak mi to lítá líp.
Tohle je 20 ran na 25 metrů, ty nezalepené díry. Začínám být trochu spokojený :-)

SigSauer1911-22.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů