Inspektoráty pro zbraně



ren
Příspěvky: 497

Příspěvek#601 » stř 8. úno 2017, 12:49

Dnes ráno jsem byl přihlašovat krátkou na Praze 4, Soukalova. Před zavřenou budovu jsem přišel v 7:30, byl jsem šestý v pořadí. Do 8:00 za mnou narostla brutální fronta. Po odemčení dveří jsme museli po jednom projít okolo pracovníka PČR který stál u vybíječe, kdo měl zbraň, musel vyndat zásobník, s hlavní ve válci ukázat komoru a nevím jak ostatní, ale já jsem měl krátkou malorážku, tak jsem nedal ránu jistoty, ale po ukázání komory jsem vypustil kohout. Pak jsem byl instruován, že už nesmím zasunout zásobník do zbraně a můžu jít dál. Nějaká paní ve frontě říkala, že si tam údajně nedávno někdo v kanceláři vystřelil... Na dveřích kanceláře byla nová velká cedule s textem: Důrazně žádáme držitele zbrojních průkazů, aby vstupovali pouze s vybitou zbraní. Na střelce bez zbrojních průkazů se to asi nevztahuje :lol: Z budovy jsem vycházel v 8:28, pro průkaz zbraně si mám přijít 22.2.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#602 » pát 10. úno 2017, 23:09

Já jsem dostal radu, že si máme stěžovat na otvírací dobu, ale má to cenu ?
Vyhovoval by např. pátek, ale to se v Praze nedělá.
Po + St, 8 až 17, trochu výsměch, nemyslíte !!!



Mates Picco
Příspěvky: 69

Příspěvek#603 » pát 10. úno 2017, 23:21

V HK je otevíračka stejná.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#604 » pát 10. úno 2017, 23:25

Ano, ale Praha IV je nejlidnatější obvod v ČR. Celá Praha 4 + Praha 10 !!!



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#605 » sob 11. úno 2017, 00:14

ren píše:Dnes ráno jsem byl přihlašovat krátkou na Praze 4, Soukalova. Před zavřenou budovu jsem přišel v 7:30, byl jsem šestý v pořadí. Do 8:00 za mnou narostla brutální fronta. Po odemčení dveří jsme museli po jednom projít okolo pracovníka PČR který stál u vybíječe, kdo měl zbraň, musel vyndat zásobník, s hlavní ve válci ukázat komoru a nevím jak ostatní, ale já jsem měl krátkou malorážku, tak jsem nedal ránu jistoty, ale po ukázání komory jsem vypustil kohout. Pak jsem byl instruován, že už nesmím zasunout zásobník do zbraně a můžu jít dál. Nějaká paní ve frontě říkala, že si tam údajně nedávno někdo v kanceláři vystřelil... Na dveřích kanceláře byla nová velká cedule s textem: Důrazně žádáme držitele zbrojních průkazů, aby vstupovali pouze s vybitou zbraní. Na střelce bez zbrojních průkazů se to asi nevztahuje :lol: Z budovy jsem vycházel v 8:28, pro průkaz zbraně si mám přijít 22.2.


Takhle to na Soukalce probíhá úplně běžně :x
A s tím vybíjením zbraní, kdysi to tam nebylo, ale pak se stalo to, o čem mluvíš a od té doby tam vždycky stojí četník a kope do lidí. A jako nedivím se - v poslední době jsem tam byl třikrát a když vidím, jak někteří jedinci manipulují se zbraněmi, tak bych jim bral papíry na místě...prsty na spoušti, šermování hlavněmi směrem k ostatním stojícím lidem...když jsem tam byl posledně, tak jeden doveda nebyl schopen zlomit vlastní brokovou kozlici a ukázat, že nemá naládováno...policajt to musel udělat za něj :roll:

Je bohužel smutným faktem, že nejlidnatější zbraňovej obvod v republice má úplně stejný úřední hodiny jako v nějakém okresním městě. Bavil jsem se o tom s jedním policajtem u vybíjecího válce a ten mi taky říkal, že si můžu stěžovat a žádat o přidání úředních hodin, ale vzápětí dodal, že to stejně nemá šanci na úspěch, protože oni sami u nadřízených tohle prosazují, nicméně tamější velitel, že je mimo a v životě se tam na té chodbě a kanceláři ani nebyl podívat, takže ani netuší, co se tam děje :x



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#606 » sob 11. úno 2017, 00:21

Bohuliby píše:Já jsem dostal radu, že si máme stěžovat na otvírací dobu, ale má to cenu ?
Vyhovoval by např. pátek, ale to se v Praze nedělá.
Po + St, 8 až 17, trochu výsměch, nemyslíte !!!

Kterejkoliv den navíc by pomohl, aby se to trošku rozředilo. Nebo to alespoň nějak rozdělit...může mně vzít čert, když jdu pro papír a stojím frontu za bandou dědků s pytlem kulovnic...posledně jsem si byl vyzvednout hotový nákupko a čekal skoro hodinu na schodech, aby byl následně administrativní úkon vyřízen za 3 minuty čistého času...zatímco vedle mně sázel na stůl dědek snad v životě nepucovaný flinty ze kterejch padal spálenej střelnej prach a kapal olej...hrůza :evil:
Někdy vyleze policajt a nahlásí, že kdo jde pro ZP, NP nebo průkaz zbraně, tak může předběhnout, ale v rámci Murphyho zákonů se to stalo dvakrát když jsem tam byl až v momentě, kdy už jsem si vystál skoro hodinovou frontu...ale když si jdete žádat o cokoliv, tak předběhnout nemůžete...takže třeba žádost o nákupku nebo odhlášení je očistec :cry:

Uživatelský avatar
Kalič
Příspěvky: 304

Příspěvek#607 » sob 11. úno 2017, 06:48

V Plzni jsou příjem a vydávání ZP v jedněch dveřích, žádosti a vydávání NP v jiných dveřích a na kontrolu zbraní a vydávání PZ dvě okýnka, která ne vždy fungují obě najednou. Tam je právě úzké místo a největší čekací doba. Taky jak kdy. Když jsem tam byl na začátku ledna přihlásit nový kvér, bylo pondělí a čekal jsem 5 hodin (8.30-13.30)! Takže když jsem si šel za tři týdny pro prodloužený ZP a dotáhl tam ke kontrole všechna svá železa, šel jsem v úterý a byl jsem mile překvapený. Celková doba strávená na inspektorátu nebyla ani půl hodiny. Přede mnou dva lidi a za 25 minut jsem byl venku v autě.



ren
Příspěvky: 497

Příspěvek#608 » sob 11. úno 2017, 08:42

to Kurvajz: Jo, jak jsem na té Soukalce byl přihlašovat, rozdělili čekající na dvě fronty. Zdůraznili, že jedna je jenom vyzvednout, žádné dotazy ani nic jiného, opravdu jenom vyzvednout (cokoliv). Druhá fronta byla pro všechno ostatní. Když jsem vyšel ze dveří kanceláře, zjistil jsem, že na lavici za dveřmi sedí blondýna, v ruce má holou broknu opřenou pažbou o zem a svazkem hlavní míří nahoru, de facto zespoda na hlavu všem co vyjdou nebo vchází do kanceláře. Ale tvářila se spokojeně.

Uživatelský avatar
Kalič
Příspěvky: 304

Příspěvek#609 » sob 11. úno 2017, 09:30

Je to asi OT, ale to tam té ženské nikdo nic neřekl? Já jsem v Plzni nesl svoje železa v kufru a musel jsem se vypořádat s nedostatkem místa u okýnka v těsné kabince. Aby při vytahování z kufru nespadly na zem. A aby pokud možno nikdo neviděl, co tam nesu.



pista1
Příspěvky: 109

Příspěvek#610 » sob 11. úno 2017, 10:25

Když to čtu, tak sem rád za Náchod.
Chodím tam vždycky po ránu mezi 8 a 9 a buď prázdno nebo max jeden člověk. V pondělí jsem tam byl pro ZP a nákupko který jsem tam nechal společně s žádostí o ZP. Na nákupko sem si počkal asi 5 minut. Ve středu se šedivákem a koupenou pistolí, PZ bude za týden.



Bohuliby
Příspěvky: 2180

Příspěvek#611 » sob 11. úno 2017, 22:21

Tak v Soukalce jsem se nikdy nedočkal, že někdo vyšel a řekl, že NP nebo PZ jde rychleji, je to opravdu na pár minut, zejména vyzvednutí PZ.
Ten policista, jinak fakt slušný a příjemný, co tam kontroluje zbraně by to mohl dělat hned u vchodu a ne při účasti cca 15 čekajících nahoře před dveřmi !!! Taky problém, když to tam ve stísněných podmínkách všichni vytahují !!!
Dříve bylo vybíjecí zařízení pod schody u vchodu.
Pan náčelník asi opravdu neví, co se na schodech děje !!!
Možná to i čte, do mezipatra přidali dvě židle, v létě možná dají ven i nějakou lavičku !
Toaleta není k dispozici ! Nakonec proč na těch pár minut, nebo hodin, prostě hanba !!!
Asi chtěl eliminovat ty nedůstojné podmínky, které jsme tady uvedli !!!



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#612 » pon 13. úno 2017, 18:01

Bohuliby píše:Dříve bylo vybíjecí zařízení pod schody u vchodu.

A už tam zase je :mrgreen:

Jinak dneska na Soukalce obvyklý maso - kvůli žádosti o nákupko hodina čekačka :evil:
Ale mám tip na urychlení - když přijdete s malým děckem, nejspíše všechny předběhnete...jako jedna blondýna dneska...byl jsem tam skoro hodinu, pěkně vopocenej, napůl udušenej tím vydejchaným vzduchem a smradem z myslivců se linoucím...ona přišla, těm dědkům ve frontě začaly téct sliny a než se mohla rozjet nějaká estráda, vylezla příslušnice a zahlásila: "Další prosim...ééé...nebo pojďte vy s tim děckem, abyste nečekala." Takže je to hezky spravedlivý a všichni jsme si ve frontě rovni...až na některý, co jsou si rovnější :roll:

Když jsem byl vevnitř, tak začali chodbě vyvolávat svoje obvyklý "kdo si de jen vyzvednout doklad, může předběhnout"...a samozřejmě se našel jeden vohnout, kterej na dvojitej dotaz četníka "Jdete si fakt jen něco vyzvednout?" dvakrát odpověděl "Ano"...a když přišel k přepážce, tak mu tam začal cpát žádosti o nákupka...aspoň, že ho vyhodil ven :twisted:
Další lumen, kterej nevěřil tvrzení několika lidí ve frontě, že kolky se vybírají k žádosti hned při podání (a asi ani neviděl, že to je napsaný hned u vchodu nejmíň dvakrát) a schválně se dobejval dovnitř, aby mu to potvrdili četníci. A pak měl ještě tu drzost chtít, aby mu ten před ním ve frontě držel místo, než si přinese kolky z pošty :shock:

Stejně je ten systém na draka, takovýhle neprůhledný předbíhání...nechápu, proč to neudělají na lístečky jako u doktora nebo na poště :idea:



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#613 » pon 13. úno 2017, 19:28

A z toho plyne, předbíhá-li jeden, pomůže si. Předbíhají-li všichni, nepomůže si nikdo. :-) Zlatý inspektoráty na "vesnici", když to čtu. Předemnou snad ještě nikdy nikdo nebyl. :-)



kurvajz
Příspěvky: 464

Příspěvek#614 » pon 13. úno 2017, 19:49

Njn, kolik obyvatel má obvod, kterej obsluhuje četnická stanice, na kterou chodíš s bambitkama? Pod oddělení na Soukalce spadají Praha 4 a 10, což je dohromady skoro 250 000 lidí :-(

Naproti tomu Praha 2, která má sotva 50 000 obyvatel, má vlastní oddělení na Sokolské...logiku to prostě nemá :mrgreen:



Medicinbal
Příspěvky: 56

Příspěvek#615 » pon 13. úno 2017, 21:06

No a zbylé Prahy padají pod Sdružení ( Praha 1, 3, 6, 7, 8, 9) a to je bez pár hlav 400.000 obyvatel. Buďme rádi, že je vůbec kde a o co žádat...

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů

cron