Záložní zbraň

Moderátor: LOS vedení

glock69

Příspěvek#16 » pát 21. led 2011, 20:40

A zase klasická otázka: kolik lidí skutečně nosí hlavní zbraň a k tomu ještě záložní? Kromě zásahovky v akci vím jen o jednom..

Joe

Příspěvek#17 » pát 21. led 2011, 21:05

Jo. Já nosím G26 jako hlavní zbraň. Ideální záložka :mrgreen:

PaF

Příspěvek#18 » pát 21. led 2011, 21:41

2 Zoufalec
KZ je tu proto, aby pritahla strelce, kteri ji chteji strilet. Neovlivnuje to nijak stavbu zavodu, pravidla apod. Budou se moct srovnat mezi sebou bez ohledu na typ a razi - az do omezeni .9mm Mak., velikost, 1rady zas. apod.
Taurus .22 LR co mas, bude v nevyhode v kazde kategorii, pokud to nebude kat. "prcek mini" 2,5" v .22LR. Ale proti Kevinovi spis bude neco platny nez proti G26.

jomekabi

Příspěvek#19 » pát 21. led 2011, 22:21

Zoufalec píše:Dobře, dobře, jsou to Vaše pravidla. Jen nechápu, proč chcete přitáhnout střelce se zbraněmi těchto ráží, když dopředu budou vědět, že nejsou schopni závod odstřílet. Když hodně, tak příjdou jednou a taky naposled. To je mírně řečeno krátkozraké.

Proc by nebyli schopni zavod strilet? V Poharu toho moc nedokazou, ale budou mit svoji vlastni tabulku a svoje vlastni diplomy, tj. jako by meli svuj vlastni klubovy zavod. To nekterym staci.

Na poppery asi budes s 22 LR v urcite nevyhode, ale na papiry zase ve vyhode. Nekdo vzdy bude v nevyhode a jiny ve vyhode, at uz to rozdelis jak chces. Pokud teda nevyhlasis kategorii pro kazdou jednotlivou zbran. ;)

Albert

Příspěvek#20 » pát 21. led 2011, 23:07

Jen doplním.. Ti co přijedou poprvé právě proto, že si budou moci střílet "zapalovačem", uvidí jak vlastně LOS vypadá, co to obnáší atd. Což může mít pozitivní vedlejší efekt v tom že se pro podobné střílení nadchnou, zblázní se do toho a nikde není řečeno že hned druhý den (možná) nepoběží do první prodejny pro něco silnějšího v 9Luger, 40SW, 45ACP (?)

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » sob 22. led 2011, 09:38

Všichni máte svoji pravdu.
Vezmu to od konce.
Albert - kolik takových bude?
Jomekabi - na to nemám co říct. Každá zbraň je určena na něco jiného. Chtít od 22 hybnost nejde. Někdo preferuje výkon a někdo velikost.
PaF - nepsal jsem to protože mám Tauruse, ale protože jsi vyjmenoval zbraně které jsou na používané terče neúčinné. Tady by chtělo domyslet jaké terče pro tyto slabé zbraně používat.
Joe - tím vlastně popíráš záložku, ale stavíš ji do funkce hlavní zbraně.
Jen jsem nastínil jak to dopadne.
Takže ještě jednou jednodušeji:
Příjde střelec na soutěž např. s CZ 92. Plech mu po pěti zásazích nespadne, zatímco někomu s PPK ano. Co se stane? Určitě v pondělí nepoletí kupovat PPK, ale příště už nepříjde. Z tohoto bych měl strach.

Joe

Příspěvek#22 » sob 22. led 2011, 10:15

Však ses ptal, zda nosím záložku jako hlavní zbraň 8-)
Ty nosíš běžně v civilu dvě zbraně?

jomekabi

Příspěvek#23 » sob 22. led 2011, 20:43

Zoufalec píše:Všichni máte svoji pravdu.
Jomekabi - na to nemám co říct. Každá zbraň je určena na něco jiného. Chtít od 22 hybnost nejde. Někdo preferuje výkon a někdo velikost.
....
Takže ještě jednou jednodušeji:
Příjde střelec na soutěž např. s CZ 92. Plech mu po pěti zásazích nespadne, zatímco někomu s PPK ano. Co se stane? Určitě v pondělí nepoletí kupovat PPK, ale příště už nepříjde. Z tohoto bych měl strach.

A co bys navrhoval - vyhlasit divizi pro kazdou razi, a to jeste rozdelenou na male a velke?
At si to malorazkari vyzkousi a potvrdi si, ze 22 LR a 6.35 Br nejsou pro sebeobranu zrovna moc vhodne. A pokud se nepouci a priste neprijdou, s tim nic nenadelam. Porad lepsi, nez soucasna situace, kdy nechodi ani majitele 7.65tek a 9mm Br/Mak, protoze proti dvanactirannym 9mmL nemaji sanci.

No a pokud KZ nebude uspesna, tak svet se taky nezbori, LOS bude nadale fungovat tak, jak fungoval doposud. Ale za pokus to stoji.

PaF

Příspěvek#24 » sob 22. led 2011, 22:29

No, pokud nekdo postavi klubovku jen pro KZ, muze pouzit pro .22LR jako terce Omnia vicka :lol:

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » ned 23. led 2011, 08:40

Nechci stavět situace pro každou zbraň. Nechci střílet do víček Omnia (vyzkoušej si to se zbraní, která má 6 cm hlaveň, je celá 10cm dlouhá a někdy nemá ani miřidla, na 5m. 2 rány s tasením za 3 vteřiny a pak se pochlub), je to tady diskuzní forum. Něco jste vymysleli (podle mě dobrou věc) a já jen poukázal na možný budoucí problém, který to může celý poslat do háje. Nestojí za to probrat zavčas, všechny možný problémy?

sided
moderátor

Příspěvek#26 » ned 23. led 2011, 09:49

Účelem KZ je umožnit střílet a být konkurenceschopný i se zbraněmi které mají menší kapacitu právě proto aby byly plošší a nositelnější. Ale zbytek pravidel a systém terčů musí zůstat stejný jako pro standartní LOS. Dělat lehčí plechy a větší papíry proto že se s DUOvkou (například) nedá mířit je nesmysl.

cony

Příspěvek#27 » ned 23. led 2011, 13:39

Já třeba nechápu proč chcete zvýhodňovat .22LR. Pokud s touto ráží chce někdo střílet závodně, ať střílí sportku nebo mířenku a tam zase zjistíte, že jsou tyto menší zbraně taky v obrovské nevýhodě. Je nutný nechat stejnou obtížnost závodu pro všechny ráže a kategorie KZ mi přijde jako dobrý nápad pro to, že si tam můžou zkusit lidi střelit tím co nosí a případně zjistí, že ta dvaadvacítka je docela na prd pro tyto účely, ale rozhodně to umožňuje střelit ten závod i s touto zbraní. Kalibrace mi přijde ideální právě z něčho jako 9 browning, protože tato ráže je ještě vcelku použitelná i pro obranu, 7,65 browning ten popper taky zhodí třeba s nutností střílet trochu výš a přitom nebudou padat samy větrem. Když stelím lugerem do noh popperu nepadá, taky to beru že je to moje blbost, buď napříště zvýším navážku nebo prostě začnu střílet normálně :) Ono stačí, že ve velké pistoli se oběvují zbraně jako CZ75 TS a podobné. Tam je taky Glock 17ka v nevýhodě a nikdo nemrčí. A když někdo bude střílet 6,35kou nebo 22kou tak jim ty poppery budou padat stejně blbě a můžou se porovnat mezi sebou.

PaF

Příspěvek#28 » ned 23. led 2011, 18:18

Nacelnik cony mit pravda... howgh :)

jomekabi

Příspěvek#29 » ned 23. led 2011, 23:26

Jeste ke kalibraci popperu a 22 LR. Napsal jsem to jiz u sousedu, ale taky to dam pro malorazkare sem:

"Ja je vzdy nastavuji na lehke tuknuti ukazovackem na hlavu. Pokud to shodi muj ukazovacek, ujistuji Te, ze to shodi i 22 LR, ovsem pokud nestrhnes dolu. Do propozic jsem sice dal Kevin 9mm Br coby kalibracni zbran, ale to jen proto, ze neco tam dat musim a Kevina mam, tak kdyz nekdo bude remcat, vytahnu ho z kapsy a bum, budto padne, nebo nepadne (popper, ne ten remcal)."

Zduraznuji, ze mluvim o zasahu na hlavu, o neco niz jiz muze byt problem. Vyborny strelec ma sanci, prumerny se presvedci, ze 22tka neni pro sebeobranu zrovna to nejlepsi, coz vsichni vime. ;)

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#30 » pon 24. led 2011, 18:09

Nojo, tak jste mě přesvědčili.

Zpět na