Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS
Glock a spol.
- MKabar
Příspěvek#796 » stř 22. úno 2017, 21:44
Skvela prace s tim manualem, ale u toho CDA to je spatne - ani u CDA/LEMu, ktere ma palecnik na kohoutu a vypousteni neni bici pruzina natazena castecne, ale uplne. U vsech variant LEMu je kohout sice dole, ale bici je ztlacena uplne, tajak u SA. Takze je to takove falesne DAO se ztlacenou bici jak v SA.
Necetl jsem to cele, jenom jsem v tom tak zalistoval a precetl zrovna tu stranku s LEMama.
Ja to pak opravim az bude cas. V nekterych mistech napisu vlastni ceske vysvetleni lepsi.
Jinac mam 18 strankovy (vetsinu ale zabiraji obrazky) "letak" na P30, ale zatim pouze v anglictine. Pokud by to nekdo chtel, muzu poslat. Udelam ceskou verzi az bude trochu cas.
Sepsal jsem to pro Lobose, aby se mu lepe kutila ta nova spoust.
Necetl jsem to cele, jenom jsem v tom tak zalistoval a precetl zrovna tu stranku s LEMama.
Ja to pak opravim az bude cas. V nekterych mistech napisu vlastni ceske vysvetleni lepsi.
Jinac mam 18 strankovy (vetsinu ale zabiraji obrazky) "letak" na P30, ale zatim pouze v anglictine. Pokud by to nekdo chtel, muzu poslat. Udelam ceskou verzi az bude trochu cas.
Sepsal jsem to pro Lobose, aby se mu lepe kutila ta nova spoust.
- madskin
Příspěvek#798 » čtv 23. úno 2017, 21:49
Ahoj, jsem tu novy.. ten manual je super. Diky. Jelikoz tomu buhvi jak nerozumim tak pripominky nemam
ale mel bych na vas dotaz. Chtel bych si vytisknout kvalitne diagram (nebo jak se to jmenuje, proste jak je na tech cisticich a zbrojirskych podlozkach, rozebrana zbran do sroubku a uvedene nazvy dilu) HK P30l nevite kde nebo jak bych mohl sehnat? Nebo pod jakym nazvem to hledat.. nic moc kvalitniho jsem nenasel
nebo alespon nejaky "cut" (kresleny a vyrezy v urcitych castech zbrane, taky ted nevim presny nazev
) muzete prosim poradit:)
P30L mam asi pul roku a jsem nadseny. Doma mame jeste klasiku P30 uz nekolik let..
nasel jsem zde dost uzitecnych info, diky.
Jakub

P30L mam asi pul roku a jsem nadseny. Doma mame jeste klasiku P30 uz nekolik let..

Jakub
- DAveDOG
Příspěvek#799 » čtv 23. úno 2017, 23:15
https://www.hkparts.net/shop/pc/viewCat ... tegory=392 Vpravo je parts diagram s čísly dílů. Jinak se to jmenuje explosive diagram. Strýček google Ti najde i obrázky těch podložek, bohužel mimo SK verze jsem nenašel žádnou ve vyšším rozlišení, ale snad to postačí.
- MKabar
Příspěvek#801 » čtv 23. úno 2017, 23:53
Umis anglicky? Muzu ti poslat 18 stranek vsemoznych rozumu (vetsinou obrazky) o P30.
Vcetne explozivnich nakresu. Jaksik nemam furt cas to prepsat do cestiny a sepsal jsem to pro amika.
Jinac:

I s popisem zde:
https://www.hkparts.net/shop/pc/diagram.asp?wid=1
Vcetne explozivnich nakresu. Jaksik nemam furt cas to prepsat do cestiny a sepsal jsem to pro amika.
Jinac:

I s popisem zde:
https://www.hkparts.net/shop/pc/diagram.asp?wid=1
- madskin
Příspěvek#803 » úte 28. úno 2017, 16:04
Diky vsem. Jsem rad ze uz vim jak a pod cim hledat
na jazyku az tak nezalezi. Mel bych to spis jako doplnek na cisteni a ne jako presny navod
anglicky moc neumim
samozrejme cestina by byla super, ale nejak bych uz si poradil.
MKabar klidne posli. Rad se podivam, priucim
DAveDOG: diky za info a radu. Vic pohledam

MKabar klidne posli. Rad se podivam, priucim

DAveDOG: diky za info a radu. Vic pohledam

- MKabar
- sta
Příspěvek#805 » stř 8. bře 2017, 08:00
@MKabar, @DAveDOG, @walda a @Korzybski, diky moc vsem za ty dokumenty v postech vyse. Jsem cerstvy majitel P30, tak zacnu studovat. Uz jsem z ni byl vcera poprve strilet, ale nejak mi to litalo doleva dolu (jsem pravak), asi vadnej kus [WINKING FACE]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Korzybski
- MKabar
Příspěvek#808 » pát 10. bře 2017, 01:00
Vymena pruziny blokace uderniku za lehkou pomuze, ale jeste furt to pak neni uplne ideal. Ja prestal strilet doleva dolu, ale litalo to furt lehce doleva. Pak jsem kdysi zjistil, ze musim mackat spoust (jelikoz je priserne zahnuta) kloubem ukazovaku a ne briskem (neboli tak, jak se to zpravne nema), jelikoz mam velkou ruku a pistole zas tak velka neni. Pak se to srovnalo hodne. Samozrejme V4.1 kratky LEM taky zase neco pomuze, je to lehke a i niklovana sear pruzinka pomuze, i kdyz to malokdo pozna v chodu spouste.
(Jednoduse receno, niklovana sear ma chod v momente odpalu, jak puvodni cerna po 10000+ ranach).
No a ohledne tech panelu, tak mam novy tajny tip, co me nikdy drive nenapadl vyzkouset. 7 let jsem pouzival boky i hrbet Lkove nejvetsi (mam velkou ruku, i kdyz mam relativne tenke prsty).
Loni v lete jsem cetl clanek od Roba Leathama, ze lidi strilej z placatych pistoli lepe. Je to stejny duvod, proc vsechny mece mely obdelnikovy prurez rukojeti (aby majitel vedel, kde jsou ostri v jakekoliv poloze).
Aneb kdyz vemete macetu s kulatou rukojeti, tak seknete parkrat a pretoci se Vam to a pak uz seknete naplocho nebo sikmo atd. S rukojeti s obdelnikovym nebo eliptickym prurezem vite porad presne, kde ostri je. No a bachrata pistole se chova stejne, trosku cestuje v rukach pri zpetnem razu a pri rychle strelbe nestrilite pak uplne stejne. Takze jsem si vyzkousel dat medium boky, abych P30L zplostil na stranach, velky hrbet zustal (medium se mi nedrzi tak dobre) a ejhle, ono to fakt funguje. Vyrazne zlepseni pri rychle strelbe a to z toho strilim relativne pouzitelne. Predtim me to nikdy nenapadlo, zkousel jsem medium hrbet s velkymi nebo strednimi boky, ale nikdy ne velky hrbet a stredni boky. Takze pro vsechny, kdo pouzivaji vsechny 3 nejvetsi profily - vyzkousejte stredni boky s velkym hrbetem. Doporucuju, pomuze to.
Pocitove se mi lepe drzi vsechny velke, ale ve vysledcich jsou lepsi stredni boky a velky hrbet.
No a jako alternativu pro ty, co maji treba vsechny stredni, tak bych zkusil dat bocni male a nechat stredni hrbet, mozna to taky pomuze. Uvidite. Proste libovolna kombinace, ale vyhnout se velkym bokum.
Jinac jeste nedoporucuju michat velikosti bocnich panelu, neni to prilis idealni a uz vubec ne pro strelbu slabou rukou.
(Jednoduse receno, niklovana sear ma chod v momente odpalu, jak puvodni cerna po 10000+ ranach).
No a ohledne tech panelu, tak mam novy tajny tip, co me nikdy drive nenapadl vyzkouset. 7 let jsem pouzival boky i hrbet Lkove nejvetsi (mam velkou ruku, i kdyz mam relativne tenke prsty).
Loni v lete jsem cetl clanek od Roba Leathama, ze lidi strilej z placatych pistoli lepe. Je to stejny duvod, proc vsechny mece mely obdelnikovy prurez rukojeti (aby majitel vedel, kde jsou ostri v jakekoliv poloze).
Aneb kdyz vemete macetu s kulatou rukojeti, tak seknete parkrat a pretoci se Vam to a pak uz seknete naplocho nebo sikmo atd. S rukojeti s obdelnikovym nebo eliptickym prurezem vite porad presne, kde ostri je. No a bachrata pistole se chova stejne, trosku cestuje v rukach pri zpetnem razu a pri rychle strelbe nestrilite pak uplne stejne. Takze jsem si vyzkousel dat medium boky, abych P30L zplostil na stranach, velky hrbet zustal (medium se mi nedrzi tak dobre) a ejhle, ono to fakt funguje. Vyrazne zlepseni pri rychle strelbe a to z toho strilim relativne pouzitelne. Predtim me to nikdy nenapadlo, zkousel jsem medium hrbet s velkymi nebo strednimi boky, ale nikdy ne velky hrbet a stredni boky. Takze pro vsechny, kdo pouzivaji vsechny 3 nejvetsi profily - vyzkousejte stredni boky s velkym hrbetem. Doporucuju, pomuze to.
Pocitove se mi lepe drzi vsechny velke, ale ve vysledcich jsou lepsi stredni boky a velky hrbet.
No a jako alternativu pro ty, co maji treba vsechny stredni, tak bych zkusil dat bocni male a nechat stredni hrbet, mozna to taky pomuze. Uvidite. Proste libovolna kombinace, ale vyhnout se velkym bokum.
Jinac jeste nedoporucuju michat velikosti bocnich panelu, neni to prilis idealni a uz vubec ne pro strelbu slabou rukou.
- DAveDOG
- sta
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva