CZ Shadow 1 vs Shadow 2



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#1 » pát 21. dub 2017, 09:42

Všechny zdrávím, prosím někoho kdo měl možnost porovnat tyto 2 zbraně.
Zajímá mě především:
1. Rozdíl v komfortu při střelbě a hlavně přesnost samotná
2. Rozdíl v kvalitě zpracování...je skutečně tak velký, jak se to prezentuje?
3. Stojí za to si za dvojku připlatit těch cca 5 tis.?

Ještě bych měl obecný dotaz, která z nich se více hodí pro menší ruce, samozřejmě si je obě obšáhnu, ale možnost si z nich vystřelit nejspíš nebudu mít.

Díky



KarlosP.
Příspěvky: 63

Příspěvek#2 » pát 21. dub 2017, 11:35

Mám Shadow 1 a kdybych kupoval dnes, připlatím. Přesnost nehodnotím, i S1 je přesnější než já. Ale na dynamickou střelbu je S2 lepší, těžší na předek, delší lauf (záměrná), už z výroby lepší spoušť SA i DA. Zpracování u S2 je lepší, ale to mě neruší ani u S1. Dnes už bych S1 nový nekupoval.



uživatel
Příspěvky: 28

Příspěvek#3 » pát 21. dub 2017, 14:02

Vlastním S1 testoval jsem S2 na dni CZUB a výsledek : Pro .. nový model, hezčí na oko, lepší dílenský zpracování. Proti.. střenky hliníkový fuj, závěr zkosený tak nějak nevím jak to chytit, 5 tis navíc. V komfortu střelby jsem nezaznamenal rozdíl asi jsem kopyto. Holt jeto novinka a každý ji chce, ale plno lidí se jí už zbavuje . Teď babo raď.



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#4 » pát 21. dub 2017, 15:40

Střílím IPSC Shadowem 1 už asi deset let. Zkoušel jsem střílet rychlou sérii ran napřed svoji odladěnou jedničkou a pak dvojkou. Dvojka je při střelbě klidnější a i zpětný ráz je menší. Ne nijak výrazně, ale citit to je. Jen mi nevyhovují ty tenké hliníkové pažbičky. Mám velké ruce a jsem zvyklý na mohutné gumové bambule. Na příští Evropu už pojedu s dvojkou. :-)



Sly
Příspěvky: 109

Příspěvek#5 » pát 21. dub 2017, 17:40

Vlastnil jsem v jednu dobu 1 i 2. Za sebe bych varianta nákup nové 1 neuvažoval a šel rovnou do 2. Jiná situace je nákup zachovalé starší 1 za cenu cca 17-18 versus něco o 10 litrů dráž... to už takový poměr cenavýkon není. Prostě věcný 33% rozdíl tam není, ale láska na první pohled to může zamíchat.



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#6 » pát 21. dub 2017, 22:45

Ano, taky jsem si všiml, že na bazar hunting se těch dvojek po pár měsících několik lidí zbavovalo a není mi jasné proč. Přece si ji před koupí vyzkoušeli, ne?



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#7 » sob 22. dub 2017, 05:55

Já jsem si dělal pro sebe srovnání Shadov 1 Orange a Shadow 2. Cena v podstatě stejná, zpracování v podstatě stejné, spoušť lepší u jedničky, ale u dvojky lze doladit na stejnou úroveň, chování při střelbě lepší u dvojky. Jediný rozdíl jsem našel ve tvaru rukojeti, kdy u dvojky mi nevyhovuje zalomení zadní hrany rukojeti. Zůstal jsem u jedničky, ale čistě z osobních důvodů, mám relativně malou ruku do které lépe sedí tvar jedničky. Každopádně za sebe jsem to vyhodnotil, že za podobnou pistoli u jiné značky (myslím pistoli primárně vyrobenou pro sportovní střelbu) bych u jiné značky zaplatil o 30-50%více.



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#8 » sob 22. dub 2017, 08:50

S Orange jsem to záměrně porovnávat nechtěl, i když se mi samozřejmě moc líbí, pro mě by jí bylo škoda, a taky je dnes bohužel cenově někde jinde. Cena za shadow 2 je strop, kterou jsem ochoten za hobby střílení dát.

Uživatelský avatar
SimonW
Příspěvky: 105

Příspěvek#9 » ned 23. dub 2017, 10:07

Obě dvě jsou výborné pistole. U S 2 je rozhodnĕ lepší stabilita při střelbě. Musiš vyzkoušet která ti bude vyhovovat lépe.

Uživatelský avatar
OndrasFM
Příspěvky: 488

Příspěvek#10 » ned 23. dub 2017, 17:59

Shadow 1 je celosvětově známá a vyzkoušená pistole. Zejména na sportovním poli. Takový úspěch nečekali ani v czub. A na základě toho vznikla dvojka. V té jsou promítnuty detaily, jako délka hlavně na hranici pravidel PRD, vybrání pod lučíkem a bobřím ocasem, spoušť podobná, podle mě delší reset. Ale ten jde poladit. Subjektivně menší zdvih u dvojky o 20%. Zkosený závěr pro dlaňové natahování, lepší zásobníky. Vyšší váha. To jsou vlastnosti, které za tu cenu u konkurence nekoupíš. Takže za mě jednoznačně dvojka. S odstupem pár tisíc ran bych záporně hodnotil jen několik drobností. Předem říkám, že jde o subjektivní pocit. Zbytečně ostrý checkring na prstech. Musím používat náplast na malíček. V laku možná takový problém není. Musel jsem poladit spoušť. Heslo competion ready je zavádějící a záleží, s čím budeš srovnávat. Nicméně sportovní kohout, jiný reset, slabší všechny pružiny to vyřešily a je to skutečně připraveno závodit. Miřidla mi nepřirostla k srdci. Na mě vysoká moucha šla pryč a tím pádem i hledí. Momentálně mám první nulu na cca 15m, při mouše 5,75 a hledí z Shadow 1 Orange. Střenky jsou i na mé malé ruce úzké. Vyřešily to alu široké střenky z jedničky a grip. Mosaz už byla při váze zbraně moc. Ale opět říkám, je to subjektivní a někomu by seděly třeba víc jiné či žádné úpravy.



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#11 » úte 25. dub 2017, 12:33

Všem děkuju za názory. Na čvrtek jsem si objednal oba shadowy na předváděčce v Corradu v Ostravě, tak pak napíšu, jak to dopadlo, i když to budu testovat cca jen hodinu...



xdman
Příspěvky: 65

Příspěvek#12 » úte 25. dub 2017, 15:09

Dnes bych osobně asi volil S2. S1 jsem neměl, ale už když šla S2 do prodeje, tak jsem raději měsíc počkal a zatím nelituji. Vystřeleno přes 8k bez jediné závady. Teď už ji ani nečistím jak zpočátku. Klidně i po 1000 ranách. Na spolehlivost to nemá vliv. Jedinou úpravu tam mám tu, že jsem vyměnil bicí pružinu, jinak nic.

Odesláno z mého Lenovo K920 pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
Albert
Příspěvky: 1011

Příspěvek#13 » úte 25. dub 2017, 15:24

Měl jsem asi 7 - 8 let Shadow ¹ a byl jsem s ním spokojený. Přesedlal jsem na TSko ale kdyby v době kdy jsem ho kupoval byl už Shadow2 šel bych do něj. Kamarád Shadow dvojku má, párkrát jsem si s tím vystřelil a je to prostě zase o něco dál než jednička. Dnes bych určitě volil dvojku.....



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#14 » stř 26. dub 2017, 07:12

Narazil jsem na zajímavý úkaz: Zatímco se v zahraničí produkty czub většinou chválí a u nás i haní (nebo je to tak půl na půl), v případě cz shadow 2 je to naopak...i z vašich příspěvků cítím převážně kladný názor na tuto pistoli, zatímco např. na tomto zahraničním foru by ji lidé z různých důvodů spíše nekupovali:
http://www.czfirearms.us/index.php?topic=83285.0
Co si o tom myslíte?
Díky



struzin
Příspěvky: 8

Příspěvek#15 » pát 28. dub 2017, 07:43

Tak jak jsem slíbil, podělím se o své dojmy ze včerejší návštěvy střelnice Corrado Ostrava. Zkoušel jsem:
1. Shadow 1 (dále jen S1) - výborný úchop díky pryžovým střenkám a co mne překvapilo, mnohem kratší reset a lehčí SA než na shadow 2...po mé otázce, zda byla lazena spoušť zaměstnanec corrada odpověděl, že byla pouze vyměněna pružina za lehčí.
2. Shadow 2 (dále jen S2) - lepší zpracování, mnohem silnější rám pistole, i díky tomu opravdu těžká, střelba klidnější, menší zdvih. Zkosení a rýhování na závěru mi nikterak nevadilo, neměl jsem problém jej jakkoliv natáhnout a to nejsem žádný silák. Naopak mne zklamal úchop: checkering opravdu štípe do rukou, palec pravé (střílející) ruky jsem si neustále dřel o pojistku (ale to je krátkýma prstama a dalo by se to zřejmě vyřešit výměnou za zvětšenou pojistku o kterou bych si palec opřel), o málo lepší DA než S1, ale horší SA (dlouhý reset)...tady musím říct, že jsem byl celkem zklamán a musím dodat, že můj tovární grand power P1 (nedělám reklamu...shadow jsem si chtěl vážně koupit)...je jiná liga (reset o polovinu kratší, ještě o něco lepší než polazená S1. Celkově má GP lepší SA než oba shadowy, naopak DA mají lepší než GP).
3. CZ P-10C - střílí se s ní stejně jako se všechmi pistolemi podobné stavby a ražení...velmi lehká, ale to může být zavádějící, když jsem ji testoval až po těžkých shadowech. Ten checkering na rukojeti je opravdu dost nepříjemný, ještě horší než na S2. Spoušť je skutečně velmi lehká a hladká. Tady se musím pozastavit: Někdo může jásat, že je tady konečně pistole na nošení, které není třeba ladit spoušť jak na glocku a pod., můj názor ale je, že na pistoli tohoto zaměření (tj. služební a na obranu, tj. denní nošení), je toto zkrátka velká nevýhoda a přijde mi to až nebezpečné. Vždyť právě jistá tuhost spouště ve stresové a vypjaté situaci zabraňuje nechtěnému/předčasnému výstřelu, což tady fakt (podle mne) hrozí.

Toliko z mých "krátkých" poznatků, všem díky za názory, klidně pište dál, protože já rozhodnut zatím stále nejsem.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů