Výběr banky



Patrik
moderátor
Příspěvky: 3539

Příspěvek#1 » stř 26. dub 2017, 22:16

Měl bych dotaz týkající se zřejmě jen úzkého okruhu lidí věnující se zbraním. Bylo mi sděleno v čsob při žádosti o podnikatelský úvěr na pořízení stroje, že čsob má interní příkaz nepodporovat firmy zabývajících se zbraněmi. Při telefonátu do Raiffeisenbank‎ a dotazu na tohle, mi operátorka po ověření na vyšších místech potvrdila, že to mají stejně. Má někdo nějakou zkušenost s bankou u které to není problém? Nemám na mysli zbrojní průkaz ale lidi a firmy s licencí. Pokud někdo uvažuje o podnikání v tomto oboru a bude potřebovat peníze, tak může být nepříjemně překvapen. Osobně mám velmi vysokou bonitu a banka mi vychází vstříc jak může a prošlo mi to jen proto, že mám jako hlavní obor podnikání něco jiného.



Jirik.fx
Příspěvky: 356

Příspěvek#2 » stř 26. dub 2017, 22:31

Jsem spoluvlastník střelnice. Jinak podnikám v jiném oboru a musím neskromně říct, že jsem pro banky velmi bonitní, nicméně musím potvrdit, že jakékoliv podnikatelské aktivity související se zbraněmi mají ve většině bank (spíš ve všech) stop stav. Vyjímku tvoří firmy dodávající pro AČR. Peníze od bank naštěstí nepotřebuji.



hackerjack
Příspěvky: 357

Příspěvek#3 » stř 26. dub 2017, 22:47

:shock:
Mají pro to banky nějaký rozumný důvod? Nebo je to jenom projev přehnané politické korektnosti a lokajského jednání vůči EU a právě převládajícímu mínění?

Uživatelský avatar
HawkCZ
Příspěvky: 882
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » čtv 27. dub 2017, 00:05

Mě bylo v komerčce řečeno při debatě o úvěru (po vyjádření vedení), že pokud je úvěr cílen třeba na pořízení zboží/zbraní, tak že banka má momentálně strach o budoucnost trhu se zbraněmi, vzhledem k manévrům EU, tj. že se bojí, aby se nevystavil generální stop prodeji a nezůstali mi v tom jejich peníze. Vymýšlelo se tedy, jak úvěr napasovat třeba na výcvikové aktivity apod.

Nutno dodat, že než bych stihl splnit, všechny jejich požadavky a podklady, tak jsem ty peníze dříve svépomocí vydělal :-).



drobec90
Příspěvky: 63

Příspěvek#5 » čtv 27. dub 2017, 08:43

Souhlas, myslim ze v jakekoli "velke" bance bude uver pro firmu obchodujici se zbranemi velky problem (mam pocit ze je to striktnejsi nez u hazardu). Rovnez jsou pomerne striktne sledovany potencialne rizikove obchody s rizikovymi zememi (financovani terorizmu, platby za zbrane a zbranovy material do rizikovych statu). Krom jineho jde o specifickou oblast podnikani do ktere, je nekdy problem do detailu videt a odhadnout jak se bude vyvyjet + riziko regulace businessu (EU) + reputacni riziko v pripade problemu firmy (zpravy v mediich typu "banka XY financovala firmu ktera dodala zbrane...")..



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » čtv 27. dub 2017, 20:12

Jo copak komerčka. Už jsem u nich měl tolik úvěrů, všechno splatil, krize nekrize a stejně se chovaj arogantně. Teď si stavím střelnici a ani sem za nima nešel zase prosit. Tak holt nebude za rok, ale za 5 let. Spíš čekám jestli zase budou dotace na sportovní centra. To by mě pak mohla podpořit EU :lol:

Uživatelský avatar
audis
Příspěvky: 2982

Příspěvek#7 » čtv 27. dub 2017, 23:43

banku jsem zapomněl, ale v práci (dodáváme aparáty do chemiček) jsme poptávali bankovní záruku na dobré provedení díla, konečný uživatel v Pakistánu - nějaká chemička co vyrábí i pro zbrojní průmysl. Náš zákazník (zprostředkoval) BZ požadoval (to je taková prdelní tradice, všichni chtějí BZ i když to je k ničemu; vystavení BZ stojí dodavatele pár procent z ceny díla a je příjmem té banky a banka ručí za dobré vyrobení díla dodavatelem). Svět se v (_!_) obrací. Pikantní je, , že banka a myslím i jiné banky odmítli BZ poskytnout kvůli pouhému (!) podezření na výrobu (zřejmě legální) pro zbrojní průmysl. Svět se v (_!_) obrací na druhou. Nakonec náš zákazník ze svého požadavku ustoupil. Desítky normohodin mnoha THP pracovníků uplně promrhané.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#8 » pát 28. dub 2017, 07:02

Banka vám ochotně půjčí, jen když prokážete, že to nepotřebujete :D

Ale k věci - zkusil bych FIO. Osobně to potvrdit nemůžu, ale slyšel jsem, že sice mají vysoké nároky na bonitu, ale jakožto česká banka mají pozitivnější přístup ke specifikům českého trhu a jsou ochotní půjčit na věci, kterým se ostatní banky vyhýbají. Vzhledem k velké tradici zbrojní výroby u nás by se to mohlo týkat i téhle oblasti. Ale jak říkám, nemám tuchy jestli to tak opravdu je, můj zdroj je "jedna paní povídala".

Uživatelský avatar
SimonW
Příspěvky: 105

Příspěvek#9 » pát 28. dub 2017, 07:33

Myslim že je to problém všech bank. Prostě si myslí že investice do tohoto segmentu jsou mrtvé. ( evropska směrnice atd.) Navíc většina vlastníků bank u nás, je ze států Beneluxu a Lichtenštejnska, ktere obecně zbraním mezi ovčany moc nefandí. Ja bych vyzkoušel J&T Banku. Zatím tato banka je ovládána českým holdingem. A navíc Tykač ma arzenál že by vyzbrojil menší armádu.



kiv61
Příspěvky: 579

Příspěvek#10 » pát 28. dub 2017, 07:48

Oberbank.
Je to víceméně stále ještě rodinná firma, která dosud funguje na původních principech bankovnictví.

Pravda, jejich názor na zbraně a byznys okolo neznám ale roky nás financovala a bylo to v dnešní době jak z jiného světa resp. století ( v tom dobrém slova smyslu).



kk
Příspěvky: 1018

Příspěvek#11 » pát 30. čer 2017, 22:44

To mi pripomina, jak mi v obchode se zbranema rekli, ze jim odmitly delat spaltkovy prodej, myslim ze homecredit nebo kdo, ze prece jde o zbrane a to oni podporovat nebudou ...



antonspelec
Příspěvky: 1195

Příspěvek#12 » sob 1. črc 2017, 08:14

Kamos - strelec, dela hlavouna v KB a jasne rika - "My bychom radi, ale pokyn matky je jasnej...krom toho, jak to tak u nas byva, nekteri clenove ceskeho managementu se snazej bejt papeztejsi nez papez."

Ale zase na druhou stranu, kde si myslite, ze berou prachy na akvizice zbrojari jako Strnad a dalsi? Proste da se to, ale kazdemu...

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#13 » ned 2. črc 2017, 08:39

Co se vykašlat na banku a zkusit ty Zonky?



antonspelec
Příspěvky: 1195

Příspěvek#14 » ned 2. črc 2017, 10:12

Prachy pres Zonky na stavbu strelnice...tak to by byla sila :-D



Korzybski
Příspěvky: 54

Příspěvek#15 » ned 2. črc 2017, 11:28

Zonky=Homecredit přece

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: muf007 a 17 hostů