Zbraň a otázka "Na co to máš?"



Prcek
Příspěvky: 297

Příspěvek#76 » ned 14. kvě 2017, 18:32

S tím, že mám ZP se nijak netajím, ale ani nepředvádím, prostě jako s řidičákem nebo tím, že mám doma nůž ;-) Kupodivu zpravidla bývá menší problém s ženskou populací, dotaz z předmětu tohoto tématu mi zatím položili asi 3 chlapi, kolegové v práci. Klasika...kdyby nebyly zbraně, není zločinnost... Ale manželka a dcera jednoho se mnou střílely a byly nadšené :P
Před časem mě lehce nadzvedly názory paní Džamily (příjmení dle jednoho ptáka :-) ) a slušně jsem ji opakovaně požádal mejlem, ať přijde na závody LOS, IPSC, na jakoukoliv střelnici, že ji osobně provedu a může všem do očí říct, co a proč si o nás myslí, můžeme diskutovat a může vidět, jak fajn lidi se tam scházejí a v podstatě je to jediné místo, kde mám jistotu, že tam není nikdo trestaný ;) Reakce byla poměrně rozpačitá, konstatovalo se, že paní se obává, jestli nejsem zbraněmi posedlý a že prý proč jich mám víc. Já na to, že se taky neptám proč má někdo 2 auta, 3 kola, 5 tenis. raket... atd, atd. Prostě jsme divní, hurá :lol:



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#77 » ned 14. kvě 2017, 18:32

Re: Luky22

Ja jsem zazil, ze se mne ptala PCR pri silnicni kontrole, co mam v kufru sveho soukromeho auta, kdyz na zadnim sedadle videli futral na dlouhou. Aniz by chteli videt PZ. No, na blbou otazku prisla blba odpoved "drogy, kurvy z Ukrajiny, kradeny obrazy a pancovanej chlast". Polda se probral a pak uz to pokracovalo normalne.

Kdyby se mne ptal nekdo na ulici/v baraku, o kom vim, ze je mu po tom houbelec a je zbytecne zvedavy (potencialni generator problemu), tak mu proste neodpovim. Pozdravim a jdu dal s poker face. Vubec nedavam zaminku k nejakemu problemu.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4571

Příspěvek#78 » ned 14. kvě 2017, 18:38

Pravda, nedávno se mě zeptal jeden motorkář, k čemu mají lidé zbraně, když je vlastně nepotřebují. Kupodivu mi nedokázel odpovědět na otázkou, k čemu má on motorku, když ji vlastně nepotřebuje. Pak mu to došlo.



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#79 » ned 14. kvě 2017, 18:41

Re: prcek

Ano, to je standardni argumentace. Vsichni mame prece svobodu, ze, ale proc ty mas tohle a tohle a proc toho mas tolik? :evil: Kdyz je nekdo fakt doternej a snazi se shazovat drzitele ZP mezi ostatnimi nedrziteli, pak se vyplati mu rict, ze "ja jsem tolerantni, jsem pro svobodu a tudiz nikomu nechci narizovat, kolik ceho smi mit. Je to jedna z veci, o kterou se bojovalo prave proti minule totalite." Ti chytrejsi pochopi, nebo se chyti za nos, hlupaka mezi majitele ZP stejne nepotrebujeme.



sokar
Příspěvky: 443
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#80 » ned 14. kvě 2017, 19:15

Já věřím, že je potřeba trpělivě a pádně argumentovat proč jsou zbraně v pořádku. Už jsem přesvědčil několik lidí co si udělali ZP, když začali svět chápat mýma očima. Z odpůrců zbraní v podobě rodiny od manželky jsem za pár let udělal sympatizanty. Manželka mi před X lety řekla, že buď ona, nebo zbraně. Tak jsem ji řekl ať začne balit, že se zbraní nikdy nevzdám. Kompromisně jsme to vyladili na více zbraní = více výletů a dovolených. 8-)



Prcek
Příspěvky: 297

Příspěvek#81 » ned 14. kvě 2017, 19:25

Správně, klidně v pohodě vysvětlovat. Ideálně, když se kolem přežene někdo v autě a agresivně najíždí do jiných ;) Což se na střelnici holt neděje (agresivita). Když člověk ví jen něco málo o historii, tak zbraně, potažmo bohužel i násilí, lidstvo provází desítky a spíš stovky tisíc let, od počátku, ať už to byl pěstní klín nebo oštěp. Fakt zvláštní, že to dnes tolik irituje :)



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#82 » ned 14. kvě 2017, 19:41

Re: Prcek

Nas, zapadni, svet se dostava do kulminace, proste ztracime onoho "nepritele", proti nemuz se vzdy burcovalo. Takze pro furu lidi jsou zbrane zbytecnym kramem, protoze prece svet je zality sluncem a valci se nekde hrozne daleko. A zbrane prece patri do rukou jen profesionalum, ze.

Hodne lidi dnes nevi, co je to hlad. Nevi co to je, kdyz neni co pit, nebo kdyz jim bomba rozmlati dum. Vrchol agrese je exekutor. TIhle lide si nepripousteji, ze staci, aby spadlo vysokonapetove vedeni na tyden a bude ouvej a najednou budou mit presilu ti, kteri budou mit nelegalni zbrane, nebo budou chodit v tlupach.

Zpravy o kriminalite se dnes diky Internetu siri rychlosti svetla, takze clovek denne cte, ze nekoho prepadli, zabili, postrileli,... je to vsechno tak normalni, ze bud si to nepripousti (stalo se to prece v te Emerice) a nebo uz otupeli (deje se to porad, tak prece nebudu denne tahat nejaky "nebezpecny" zelezo).

Nase spolecnost je pomalu ve stadiu, kdy zacne byt rozkladana zevnitr. Ani nemusime valcit. Neschopnost prezit bez Internetu, elektriny, vira v to, ze vlastne vsichni jsou hodni a ty zle prece pochyta policie,... odtrzeni od reality, jako mas treba v aute. ESD, ABS, XDS, ASR, ESP,... a najednou se jeden rozmazne, protoze uplne prestal vnimat, ze jede dve sta nekde v polich. Realita ho dostihla.

Ja necekam armageddon, ale tohle stadium nemuze trvat vecne. A vzdy prezivaji pripraveni. A po zkusenostech, ktere v zivote mam, jsem rad, ze mam neco, co mi muze pomoct ihned. V aute vozimlekarnicku, nespoleham na sanitku. Doma mam hasicak, nespoleham na hasice. A u sebe nosim zbran, nespoleham na PCR. Sanitka, hasici, PCR, vsichni jsou urcite lepsi, nez ja doktor, hasic, nebo bojovnik. Jenze ja jsem u toho HNED.

Takze na otazku "na co to mas" lze i odpovedet "na to, abych jakykoli problem vyresil hned, nez se rozroste. Taky nevolam hasice, kdyz zpocatku staci na horici sporak chlejstnout kybl vody. Treba mi nikdy nechytne, ale videl jsem uz dost tech, kteri vyhoreli."

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#83 » ned 14. kvě 2017, 20:14

ale oni to nepochopi. staci jako potvrzeni omilany nazor, ze armadu nepotrebujeme, ze nas ochrani NATO?
kdyby si to rekli vsichni clenove NATO, co tu zustane? a nakonec Trump, jasne rekl, ze dotovat obranu evropy nebude. asi ani nebylo treba, evropa si sama ve sve nekonecne pseudohumanite natahla problemu, co nejdou domestifikovat. jeste ze je mrtvy ten cesky pseudohumanista. ten bydnes blekotal o humanitarnim bombardovani syrie a jak je nutne prijmout uprchliky, ze na zapad prece taky cesi prchali. zapomnel by ale dodat, ze i za uniformy u RAF bylo zaplaceno, stejne tak sovetsky svaz zlatem platil za dodavky nekdy i nepouzitelnych zbrani. nevadi, dodavatel, ktery to jenom byl.... na tom tak jako tak vydelal



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#84 » ned 14. kvě 2017, 20:23

Nevadi, ze to nepochopi vsichni. Staci, kdyz kape. Nechci, aby si zbrane lidi porizovali s paranoiy, ale z rozumu. At je ZP vysadou rozumnych a spolehlivych. Kazdy to muze zkusit. Kdo ma pitome nazory, toho mozno presvedcit. Kdo ma pitome mysleni, tomu je lepsi se vyhnout.

Velmi trefne to vystihl Werich: "Ten, kdo ví a neví, že ví, spí. Probuďte ho! Ten, kdo neví a ví, že neví, je prostý. Poučte ho! Ten, kdo neví a neví, že neví, je hloupý. Vyhněte se mu! Ten, kdo ví a ví, že ví, je moudrý. Následujte ho!" Je tedy nutne tazatele tridit a podle toho jim i odpovidat.



Luky22
Příspěvky: 789

Příspěvek#85 » ned 14. kvě 2017, 20:27

Průšvih je v tom, že obvykle ten, kdo neví si myslí, že ví. A ještě chce o tom přesvědčovat ostatní, a uráží se, když mu to nežerou. To je realita života. :D

Uživatelský avatar
Serz
Příspěvky: 1871

Příspěvek#86 » ned 14. kvě 2017, 20:39

Sysop, tvoje nazory se mi cim dal vic libi
Luky ma taky pravdu



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#87 » ned 14. kvě 2017, 20:41

Ano, srazka s blbcem je ta nejhorsi, ostatne tak to Werich myslel. Proto pri one otazce "Na co to mas?" je potreba co nejrychleji analyzovat, copak je tazatel zac.

Uživatelský avatar
SimonW
Příspěvky: 105

Příspěvek#88 » ned 14. kvě 2017, 20:49


Uživatelský avatar
Walt
Příspěvky: 492

Příspěvek#89 » ned 14. kvě 2017, 23:14

ordinace ortopedie, maly zakrok na noze, mlada doktorka a sestricka
- boty dolu, lehnete si, tu bundu si sundejte
- radeji ne, mam zbran
- a proc ji nosite?
- pro jistotu, treba zrovna vcera byl na letisti nahy chlap s pistoli ve verejne casti
dal jsme to uz neresili, vse bylo v klidu



Střelec
Příspěvky: 1667

Příspěvek#90 » pon 15. kvě 2017, 07:23

O ZP ví z nejbližší rodiny asi každý, ono svěřte to rodičům, co, jak jsem později zjistil, to vykacali snad všem svým sousedům (ti me samozřejmě znají z doby, kdy jsem bydlel ještě u rodičů). Ze známých to ví většina také, ostatně většina z nich jsou střelci nebo myslivci. Mí sousedi si zase myslí, že jsem rybář a semtam se ze slušnosti zeptají, jak berou, když se potkáme a mám zrovna ten "rybářský" futrál. Nikdy jsem ale na rybách nebyl. :)
Bouli pod trikem nikdo zatím nějak neřešil, krom snad dvou případů v práci. To jsem kolegyni odpověděl, že je to cardiostimulátor a asi jí bylo blbé to dále rozebírat.
:)
A přítelkyním jsem to po pár rande vždycky přiznal, když už jsem si byl jistý, že to mění nějaká kravka, žádná zatím s tím neměla problém.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů