NO: Poslední slova před výstřelem



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#16 » pon 15. kvě 2017, 14:59

To už rovnou můžete používat větu "nech si na těle vizitku, ať ho můžu poslat za tvojí hlavou" :D

Ale vážně - tohle přeci záleží na situaci. Jinak budete reagovat když bude někdo těsně u vás s nožem, jinak na skupinku s baseballkama halekající na deset metrů agresivní nebo rasistické výlevy. Jinak na zfetovanýho mladíka v parku, jinak na vystresovanýho chudáka, co si přišel k vám do obchodu vyřešit finanční trabl tím, že vybere kasu. Jinak když budete sami, jinak když kolem budou davy.

Prostě "It depends."



kk
Příspěvky: 1018

Příspěvek#17 » pon 15. kvě 2017, 15:07

Satane odstup ...
Mám draka a nebojím se ho použít....
Proc tahas nuz tam kde se bude strilet...

A ted vazne:
Budu se bráni, budu strilet.
Mam zbran budu strilet

Asi by dost zalezelo na situaci. I tak specifikovana situace muzebyt dost jina, zalezi kde to je, jeslti jsou kolem lidi atd. Tak jako tak bych se asi snazil myslet na pravni dohru, ikdyz clovek nikoho nevidi, svedek muze byt schovany.

Sysop: Policejni prikazy mas na mysli jake? Jinak ta rustina moc nepomaha, aspon ne na ozraly, tudle me jeden otravoval, ze chtel na cestu domu a tak jsem si myslel ze ho rustinou odradim at da klid a jen se do me zacal navazet jako, ze on je cech a je tady doma a ja at si tahnu na ukrajinu zpatky... takze tak...



kk
Příspěvky: 1018

Příspěvek#18 » pon 15. kvě 2017, 15:09

A kdyz nad tim premyslim, tak jako bezet na me borec s nozem a rvat ja te zabiju, tak asi na nic necekam a rovnou strilim. Na internetu je dost videi za jak dlouho s nozem urazi par metru nez k tobe dobehne a je to sakra kratka doba.



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#19 » pon 15. kvě 2017, 15:09

Utocnik nesmi citit, ze vahate. A na jeho "jestli mne zabijes, pujdes sedet" v klidu rict "pokud mne vubec najdou, tobe uz to muze byt fuk". A podobne.

Kdyz jsem stavel barak, tak mne zednici varovali, ze v okoli se na stavbach krade. Takze jsem zednikum udelal male demo, v hospode se rozkriklo, ze jsem totalni magor a nikdy se mi nic neztratilo. Zlodej se neboji zakona, zlodej se boji sily. Podobne je to s nejakym hajzlikem, co chce treba prepadnout. On vi presne, co dela, i vi, co mu hrozi od statu a je mu to egal. Takze je lepsi ho informovat, ze vam je uplne egal, co bude s jeho mrtvolou a vzhledem k tomu, ze tu zbran mate nacerno, tak vas nikdo nenajde a takovejch sracu, jako je on, jste v Afganu zabili osm, ostatne odtud mate i tu krochnu. Hrat slusnaka nema smysl. Ne, jsem debil a magor, zabijim na pockani a je mi to uplne u prdele - idealni informace pro agresora. Zadny agresor nechce chcipnout pro penezenku, nebo klice od auta, to fakt ne.



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#20 » pon 15. kvě 2017, 15:13

Re: kk

No pouzit rustinu na naliteho typka, co jde s ceskou vlajkou na zadech od hokeje, je blby :-). Ono taky zalezi na telesne konstituci. Ja kdyz promluvim rusky a zatvarim se k tomu, tak to vypada docela duveryhodne :-))

Policejni rvani muze zabrat na fetaky. Jednou mi dve smazky chtely vykrast dodavku, zacal jsem na ne rvat jako policajt (pravda, mel jsem na sobe zrovna pyrotechnicke hadry, ale to nemuseli v te tme hned videt) a vystrelili jako namydleny.



Luky22
Příspěvky: 789

Příspěvek#21 » pon 15. kvě 2017, 16:20

Sysop: Hrat slusnaka nema smysl. Ne, jsem debil a magor, zabijim na pockani a je mi to uplne u prdele - idealni informace pro agresora. Zadny agresor nechce chcipnout pro penezenku, nebo klice od auta, to fakt ne.
S tím naprostý souhlas. Obránce v důchodovém věku pak může útočníka informovat třeba o svém zdravotním stavu: "Mám raka slinivky, vole, za měsíc tady nebudu, takže je mi všechno jedno".

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#22 » pon 15. kvě 2017, 16:49

Většina příspěvků je zajímavá, ale já bych se nejraději střelbě vyhnul. Proto jsem jako téma zvolil slova PŘED střelbou, ne PO ní. Snažím se vymyslet slova, ze kterých útočník pochopí, že aktuálně má větší problém on a že pro něj existuje jediné řešení - vycouvat.



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#23 » pon 15. kvě 2017, 17:35

Re: Lynx

Vsak... proc po strelbe jeste mluvit? To uz se prece jen vytaci 158...



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#24 » pon 15. kvě 2017, 18:04

Nechci se nikoho dotknout, ale kolik běžny člověk zažije skutečně rizikových situací? Nebo kolikrát jste si vyzkoušeli alespoň v modelové situaci držet někoho pod zbraní, do toho kontrolovat okolí a ještě v klidu a smysluplně komunikovat. Je to zatraceně těžší, než to vypadá. Vyučují nováčky u PČR taktiku a rozmluvit je v rámci modelových situací, dá docela práci. A to samozřejmě zdaleka není takový stres jako skutečnost. Schválně to vyzkoušejte aspoň s airsoftovou pistolí a kamarádem, co sehraje roli drbana. Budete překvapeni jak lehce se většině lidí zadrhne jazyk, když jsou ve stresu a musí dělat hodně věcí najednou. A co tedy říkat? Myslím, že není až tak důležité zda to bude" nechte mě na pokoji, nebo budu střílet", nebo "vypadni nebo tě zastřelím", či "Hej hombré, chytání se hvězd" Důležité je mít to natolik zafixované, že to budete dělat automaticky, bude vám rozumět a zvládnete současně i spoustu dalších věcí.



Sysop
Příspěvky: 411

Příspěvek#25 » pon 15. kvě 2017, 18:18

Re: Chip

To je samozrejme, ze reci se vedou a voda tece. Zaklad je, pokusit se udrzet klid. Od toho se to prece odviji a bohuzel napadeny je v nevyhode uz jen diky momentu prekvapeni. Ale to uz tu bylo probirano mnohokrat. Asi nikdo si nehraje na frajera, co "to da v pohode", spis se tady probiraji varianty, co treba rict a jak. Pokud si pak clovek vybavi aspon jednu z nich, dobry. Vetsina drzitelu ZP nejsou profesionalove.

Snahou tohoto tematu je hledat reseni, ne konstatovat, ze treba je to vsechno uplne na...



Chip
Příspěvky: 641

Příspěvek#26 » pon 15. kvě 2017, 18:33

Neříkám že je to na hovno. Spíš říkám, že není tak důležité co říkáte, jako mít to dobře nacvičené. Ona je krizová komunikace celá věda. Kolikrát nezáleží ani na obsahu, jako na intonaci, rychlosti mluvy a důrazu kladeném na jednotlivá slova. Intonace může způsobit, že se sami víc a víc vytáčite ( snaha mluvit co nejrychleji, bez dýchání, vysokým naléhavým hlasem) nebo naopak může celou situaci i vás zklidňovat. ( pomalá monotónní řeč, výrazně odsekávana jednotlivá slova. ( tzv. hlas telefonního automatu) Chce to prostě nacvičit. :-)

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#27 » pon 15. kvě 2017, 18:49

Lynx píše:Většina příspěvků je zajímavá, ale já bych se nejraději střelbě vyhnul. Proto jsem jako téma zvolil slova PŘED střelbou, ne PO ní. Snažím se vymyslet slova, ze kterých útočník pochopí, že aktuálně má větší problém on a že pro něj existuje jediné řešení - vycouvat.


Je to úplně jedno. Ono v tý vyšponovaný chvilce stejně nic moc nevymyslíš. Důležitý je ale být opravdu hlasitej a důraznej. To v případě, že je útočník úplně blbej a už z dálky ti dává najevo, že plánuje útok. V případě útoku ze zálohy, budeš rád až ti bude kudlou šimrat po žebrech, že stihneš vyndat a zmáčknout. Co funguje, je taky nemluvit slušně. Zařvání: polož tu kudlu ty sráči a lehni si na zem nebo ti ustřelim palici!! tomu většina porozumí, než sdělení: drahý pane, myslím, že by jste měl raději zanechat svého počínání, než se někomu něco stane.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4573

Příspěvek#28 » pon 15. kvě 2017, 19:07

Chip: Zapoměl jsi ještě uvést, že tyto nácviky probíhají tak, že odpůrce spolupracuje. Pokud je to jinak, i drtivá většina policistů by měla vážný problém situaci řešit. Připravit se na každou eventualitu předem je dost nesmysl. Ony tyto debaty jsou vážně především teorií



Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvky: 546

Příspěvek#29 » pon 15. kvě 2017, 20:33

Jen taková technická, pokud vás někdo uslyší, jak na někoho řvete že mu ustřelíte palici a bude přizván jako svědek, pomůže vám to??? Aby se z vás fofrem nestal agresor...

Uživatelský avatar
Lynx
Příspěvky: 1002

Příspěvek#30 » pon 15. kvě 2017, 21:12

Jak tu píše Chip, důležité je mít ta slova nadrilované tak, že okamžitě půjdou sama ven. Proto to řeším teď, v klidu domova. Můžu si ta slova připravit a "sušit" do zblbnutí :)

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot], Loboo a 25 hostů