Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.



kralik
Příspěvky: 310

Příspěvek#106 » stř 16. bře 2011, 14:18

no, v planovane drevostavbe bych to resil sklepem - pokud neni hladina spodni vody pul metru pod drnem, tak naklady na sklep nejsou tak desne jak se vyhrozuje.
V postate jde o vyhrabani, beton a stropnice... a v pripade drevostavby nemuze byt ani (teoreticky) problem s castecnym podsklepenim.
A sklep se hodi na spoustu dalsich veci...



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#107 » stř 16. bře 2011, 14:57

No v případě dřevostavby je sklep cca 30-50% navrch k ceně nemovitosti dle terénu, podmínek a dle rozsahu a typu samotné stavby. A částečné podsklepení není o moc levnější. Tuhle problematiku jsem už zkoumal a sklep je VELMI drahá sranda.



kralik
Příspěvky: 310

Příspěvek#108 » stř 16. bře 2011, 15:09

to dost zalezi na miste, dodavateli a tak dale a tak dale.... mne strasili podobne....
uvazoval jste ze si sklep udelate jaksi sam?

Uživatelský avatar
marish
Příspěvky: 32

Příspěvek#109 » stř 16. bře 2011, 15:46

Pokud člověk staví sám, ušetří zásadně. Ovšem úplným laikům to nedoporučuju.

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#110 » stř 16. bře 2011, 15:58

Ono se dá ušetřit zásadně, když si přizveš někoho, kdo dělá rozpočty staveb a pak stavební dozor. Táta od bejvalky byl stavař, dozor si dělal sám, a takovou vojnu, jako na jeho baráku, jsem nikde jinde neviděl :lol:



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#111 » úte 22. bře 2011, 09:33

Já samozřejmě uvažoval, že si to udělám sám (nejen ten sklep), ale vím o tom kulový a bohužel kolem sebe žádný lidi z oboru nemám, takže by to mohlo snadno dopadnout velmi špatně a ve výsledku velmi draze (promáčenej dům nebo něco ještě lepšího). Já budu bohužel odkázanej na práci firem, takže sklep je pro mě drahá sranda :) Jediný na co si troufám je pak odkontrolovat výsledek, protože základní informace o tom, jak se má co udělat, to se dá vygooglit, takže si je můžu trochu hlídat. Ale sám si na to asi netroufnu... nemluvě o tom, že bych to stavěl dvacet let :)



Demo
Příspěvky: 18

Příspěvek#112 » pát 15. dub 2011, 15:00


Uživatelský avatar
Kurt
Příspěvky: 222

Příspěvek#113 » pát 15. dub 2011, 18:36

Demo: 1. je to malé (zlí jazykové tvrdí, že každá skříň na zbraně se dříve či později stává malou), uvažoval bych o té větší (označena WSA 7).
2. Je to levné
3. Nelíbí se mi ty vnější panty a kotvení pouze do podlahy.



Demo
Příspěvky: 18

Příspěvek#114 » pát 15. dub 2011, 22:13

Kurt? z PC? :)

Skříň bude velikostně dostatečná.... Na dalších pár let :)

Uživatelský avatar
JiGSSaW
Příspěvky: 179

Příspěvek#115 » sob 16. dub 2011, 12:51

tak stejne 10 zbrani se tam teoreticky vejde(http://www.youtube.com/watch?v=rX6jIutRA-I) a na vic potřebuješ ze zákona něco jiného .... je tedy otázka jestli chceš jen vyhovět zákonu nebo chceš mít pořádný zabezpečení. Já bych raději volil ty investice do lepšího trezoru investovat třeba do většího zabezpečení domu (alarm ?).



Demo
Příspěvky: 18

Příspěvek#116 » pát 22. dub 2011, 18:52

Tak trezůrek už je doma a přimontovaný - a vypadá velmi pěkně... Kdyby někdo chtěl, tak můžu udělat real foto :D



El_Prometheus
Příspěvky: 6

Příspěvek#117 » pon 1. srp 2011, 18:26

Zdravím . měl bych jeden možná primitivní dotaz .
Vcelku znám zákon o uložení zbraní . Zanedlouho si chci pořídit svou první krátkou zbraň a samo jak to je že do dvou krátkých a 500ks nábojů nepotřebuju trezor . ale zajímalo by mě jak to je třeba s policejní kontrolou. neříkám že bych ji měl volně v šuplíku . Udělal bych si kvalitní skříňku s více zámkama. a přikotvenou ke zdi . Jelikož jsem truhlář tak bych to udělal fakt kvalitně aby to bylo bezpečnější.Trezor do budoucna nepotřebuji více jich neplánuji. budu ji mít pouze na ochranu života zdraví a majetku.

A druhý dotaz. Jak je to myšleno že musejí být uskladněny v nenabitém stavu ve stavu znemožnující její okamžité použití . Jelikož mám sk. E tak to nechápu. to mám večer říct zloději ať počká že si ji nabiju ? :D nebo je u toho případu nějaká výjimka? když ji mám na ochranu života,zdraví a majetku ?



kralik
Příspěvky: 310

Příspěvek#118 » pon 1. srp 2011, 18:49

nojo...
1) zabezpeceny odpovidajicim zpusobem... nejaky ten zamek se hodi, drevena skrinka mi moc "koser" nepripada... ale to je jen a jen muj nazor
2) uskladneny v nenabitem stavu - skladovani a noseni jsou formalne (i vecne) 2 rozdilne veci...
pokud mam zbran v kapse, muze byt nabita... pokud je doma zavrena v tresoru, ma byt nenabita.

ale jiste to nekdo jeste doplni....

Uživatelský avatar
Joe
Příspěvky: 680

Příspěvek#119 » pon 1. srp 2011, 20:26

Definice, kterou operuješ, se používá k odlišení držení od nošení. Což jsou dva stavy, ve kterém ji máš u sebe.
Dále zákon zná pojem přechovávání, což znamená situaci, kdy zbraň nemáš u sebe. A to je to, nač se ptáš.
- Do 2ks zbraní a 500ks střeliva postačuje vhodné zabezpečení. Co si pod tím kdo představí, zákon neřeší, a je to dobře. Až se ti tím zastřelí zvědavé dítě, hysterická manželka nebo opilý kamarád, tak to vhodné zabezpečení zřejmě nebylo. Jinak ji můžeš mít pro mě za mě pod polštářem.
- Zákon neurčuje, v jakém stavu má být zbraň přechovávána. Nabitá není v rozporu se zákonem.

Co se týče úvah, zda mít doma zbraň nabitou nebo rozebranou na prvočinitele, já jsem pro snadno použitelnou, nikdy nevíš...
Obrovské trauma si zřejmě po zbytek svého života ponese sedmnáctiletá dívka z Plzně z loňského 29. října. Obžalovaný Antonín Zigmund ji ten den znásilnil přímo před očima jejích rodičů. Šokující případ začal v pondělí řešit Krajský soud v Plzni. Obžalovanému, který se zodpovídá z pokusu vraždy, ze znásilnění a porušování domovní svobody, hrozí výjimečný trest až pětadvacet let za mřížemi.
Zigmund podle obžaloby onoho dne kolem půl jedenácté večer opakovaně zvonil na byt, kde dívka bydlí s rodiči. Poté, co mu otec dívky dveře otevřel, devětadvacetiletý mladík vnikl do bytu a otce i přes jeho odpor rukama dostrkal do obýváku, kde mu uštědřil několik ran do obličeje. „Když otec spadl na zem a schoulil se, kopal jej obžalovaný do zad a nohou. Muži vyhrožoval zabitím, stejně jako jeho manželce, která chtěla volat policii. Po otci poté hodil konferenční stolek. Dceři, které dal facku a z předsíně ji odtáhl za vlasy do obýváku, nařídil, aby si svlékla spodní kalhotky, a přitom jí vyhrožoval zabitím otce,“ uvedla před soudem státní zástupkyně Václava Brýdová.
Vyděšený otec chtěl svou dceru ochránit a zabránit obžalovanému, aby jeho dceru znásilnil. Zigmund jej však podle spisu třikrát bodl kuchyňským nožem s dvaceticentimetrovou čepelí do míst, kde se nachází životně důležité orgány.
To, co ale následovalo potom, nemusí strávit ani silný žaludek. Útočník podle obžaloby pobodanému otci nařídil, aby si v obývacím pokoji sedl, a před očima obou rodičů ohnul jejich dceru přes opěradlo křesla a pustil se do zvrhlých sexuálních praktik. U hlavy jí přitom stále přidržoval nůž.
Nešťastný otec se násilníkovi několikrát snažil ve zneužívání své dcery zabránit a dokonce se pokoušel z okna přivolat pomoc. Marně. Agresor mu pokaždé hrozil zabitím a ve zneužívání dívky pokračoval. Přikázal jí, aby si sedla do křesla, lehl si na ni a držel ji za vlasy. Ve chvíli, kdy se pokusil o pohlavní styk, vyběhl otec dívky na chodbu. „Když volal o pomoc, obžalovaný jej dostihl se slovy, že ho podřízne, a chtěl jej znovu bodnout,“ pokračovala Brýdová. Muži se však podařilo zachytit nůž do podpaží a takto jej měl Zigmund odtáhnout zpět ke dveřím bytu, kde muže ještě několikrát kopl. V dalších útocích zabránili sousedé, kteří se objevili na chodbě. Mladík se jich lekl a z místa utekl.



El_Prometheus
Příspěvky: 6

Příspěvek#120 » pon 1. srp 2011, 20:49

Kdyz člověk čte co se ve světě děje tak ji budu mít nabitou. :( to je hrůza čeho jsou lidi schopni.

No zpět . nějak jsem to pochopil ale snad by průser nebyl . děti v okolí nemám , s ožralama se nebavím a sám nepiju :/ tim pádem není žádná příležitost aby se k tomu někdo dostal. šlo mi jen o to jestli by neprudili policajti při kontrole .přece jen dřevo či dřevotříska není kov. ale když vím že to nikdo normálne neotevře .. leda flexou ale s tou se přeci dostanou i do kovovýho trezoru .

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů