Pouzdra pro skryté nošení na léto



rcc
Příspěvky: 205

Příspěvek#361 » pon 31. črc 2017, 19:27

2" revolver jsem nosil jak ve vnitřním tak vnejším textilním pouzdře od Dasty. Vnější se dalo použít jen v chladnějším období pod mikinou. Vnější pouzro je vždy pohodlnější. Po přechodu na G42 používám vnější plastový Fobus s pádlem. Skrytelnost a komfort nošení perfektní, je to dáno hlavně velikostí a hmotností zbraně. Nosím nenápadná trička s límečkem. Zbraň je absolutně nezjistitelná, jedině pokud by vás někdo prohmatal, nebo detekční rám. :-)

Uživatelský avatar
hermaion
Příspěvky: 9

Příspěvek#362 » úte 1. srp 2017, 14:33

Ahoj, mam zajem o ledvinku Aegis 3gen, ovsem zda se, ze ji uz prestali vyrabet. Ma nekdo z vas tip na eshop / prazskou prodejnu, kde v doprodeji maji jeste na vyber z vice barevnych variant? Glockshop ma jen piskovou a cervenou, S-gear jen zelenou a cervenou (a ti ani nereaguji na email, mozna kvuli prazdninam, cert vi). diky



juraj1
Příspěvky: 489

Příspěvek#363 » pon 7. srp 2017, 10:33

Ja nosim Glocka 17 ve vnitrnim pouzdru od Sakala na cca 3 hodinach, mozna trosku sesunute dozadu. Pod volnym trickem to temer nejde videt, jenom obcas vyleze obrys +2 botky zasobniku. Aby si toho lidi tolik nevsimali, nosim na druhe hodine Lionsteel M2 UL aniz bych prez nej mel prehozene tricko. Lidi si pak vsimaji noze a pistoli neresi. Zatim to je uspesne a schytavam blbe pohledy jen za tu kudlu :D



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#364 » úte 8. srp 2017, 21:47

Vážení přátelé,

potýkám se s nečekaně zapeklitou otázkou volby zbraně pro nošení. Což v tomto vlákně není tak úplně OT, protože pro mou volbu je primárním kritériem způsob a vlastně celková možnost nošení a teprve pak přichází na řadu nějaké další parametry.

Mám necelých 175 cm na výšku a okolo 70 kg na šířku :-). Můj denní úbor v pracovní dny sestává ze "společenských" kalhot a košile, pochopitelně zastrčené do kalhot, takže opasek a rantl kalhot je vidět. Správně by k tomu mělo patřit ještě sako (které by problém samo o sobě vyřešilo), jenže to nosím jen v případě nutnosti a např. do auta ho odkládám vždy. Ledvinka k tomu nepasuje vůbec a mít zbraň v tašce nechci. Chtěl bych nosit zbraň na těle, někde šikovně po ruce... Má někdo nějaký nápad? Jde mi teď o to získat nějaké prvotní tipy, abych věděl, co si mám zajít vyzkoušet a po čem se dál ptát.

Zbraně, které jsem chtěl pro radost, už mám (jsem skromný :-)), takže v tomto případě se mohu podřídit čistě racionální volbě. Co se týče ráží, nemám předsudky - samozřejmě že na obranu bych nejradši .45, ale to asi neschovám, takže i 9 Luger popř. .380 má smysl. Jediný nepřekonatelný předsudek mám u spoušťového mechanismu - cokoliv, jenom ne striker fired.

Díky předem za jakékoliv tipy.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#365 » stř 9. srp 2017, 07:14

No můžeš vyzkoušet bederní pás (belly band). Já ho pořídil, na trhu je Dasta a ještě někdo myslím z liberce (to jsem koupil já na armed za cca 500Kč kvalitou je to hodně dobré) a unese i dvouřadou XDM v .45 ACP. Druhá věc je, aby to na takové reklamě na Dachau nebylo vidět. Jelikož sám funguju v prostředí, kde nemůžu nosit všechno a nesmí na mě zbraň být vidět, tak má pás tu výhodu, že se dá dát různě vysoko a nepotřebuje klipy, které by byly vidět a mohly vést někoho k pokládání dotazů.

Druhá věc, že sice unese hodně, ale co do něj dát je složitější, protože to musíme dobře skrýt a musí to být pro kancelářskou krysu pohodlné. XDM je dvouřadá a je vidět pažba (i když mám kompakt) s výjimkou nošení přesně na třech hodinách ve výši pásu jdoucí přes břicho (tj. hlaveň zhruba na úrovni horního okraje opasku. To doporučuju zkusit nejprve s těmi, co máš doma, možná budeš rovnou spokojený. Mě to úplně nevyhovuje, protože mám trošku bříško a zbraň díky tomu trochu odstává, když nejsem úplně rovně, ale v rámci možností je to zatím nejlepší, co jsem dal do kupy se svou aktuální pistolí.

Další možnost je malá (krátká a jednořadá) pistolka nebo malý revolver na appendix carry - pás se dá samozřejmě otočit dle chuti, takže není problém (akorát člověk nevyužije sloty na zásobníky, měl bys je na zádech proti páteři). Ale chce to malou jednořadou pistolku - Sig P938 (drahá a SAO), Ruger LC9s Pro nebo MP9 Shield (striker), nějakou variaci 1911 s rámem a hlavní "officer" (drahé a SAO, ale zase v .45). Ještě chci zkusit dát do toho pouzdra Makarova, až na nějakého narazím, to je sice slabší ráže, ale je to jediná levnější pistole s reputací spolehlivosti a větší ráží než 7.65, kterou jsem zatím vykoukal. Pak ještě Walther PPK v ráži 7.65 (těm devítkám prý praskají rámy, viz sousední vlákno) a nebo Bersa Thunder (včera jsem je byl otlapkat v armed - má to něco do sebe, je lehoučká, ale ta pojistka/decocker se neovládá úplně pohodlně a zpracování mě úplně nepřesvědčilo). No a nebo revolver. Měl jsem v ruce Ruger LCR, lehoučká maličká věcička, co asi bude dost kopat, ale schováš ji na těle snadno.

To je můj aktuální stav průzkumu, nákupů a testování na tomtéž poli :D Jak vidíš, ještě jsem zdaleka nedošel do cíle, ale třeba to pomůže :)

Uživatelský avatar
Quirinus
Příspěvky: 346

Příspěvek#366 » stř 9. srp 2017, 07:31

SC1: Musím se oblíkat stejně, takže už mám ledasco vyzkoušené. Špatná zpráva je, že jsem nenašel nic, co by mi opravdu nepřekáželo, bylo to pohodlné, neuráželo to moje estetické cítění a hlavně, nošení by bylo nejen skryté, ale prakticky neviditelné. :-)

Pistole jednoznačně jednořadá - já naopak preferuju striker fired, takže S&W Shield, Glock 43/42, atp. V tvém případě teda třeba nějaký micro Kimber (ultra carry?).

1. Belly band (pro náboj v komoře v kombinaci s trigger guardem) - buď na úrovni pasu v kalhotech s pistolí na appendixu a košili přes, nebo vytažený na břicho s pistolí na straně, případně až na hrudníku s pistolí skoro v podpaží. Nutný je nosit pod košili tričko. Tasení je velmi problematické, no ale v nouzi bys prostě rozerval knoflíky na košili, aby ses k ní dostal. Blbý je, že se to nedá moc trénovat. :-D

2. IWB kydex - na appendixu v kalhotech, jsou i poutka, přes která se dá přetáhnout košile, takže na pásku je vidět jen malý nenápadný klips. Blbě se mi s tím sedí.

3. Etuje - to jsem teda osobně nezkoušel, protože "to není můj styl", ale viděl jsem celkem pěkné kožené etuje na opasek, ne o moc větší než pouzdro na mobil. Většinou na zakázku ušité přímo na danou zbraň, zpravidla ve velikosti tak pro Kevina, nebo něco podobného. Je to pohodlné, je to nenápadné a tasení z toho není ve srovnání např. s belly bandem tak hrozné.

Pokud přijdeš ještě na nějaký další způsob, dej vědět. Rád vyzkouším. :-)

Uživatelský avatar
electrickota
Příspěvky: 99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#367 » stř 9. srp 2017, 07:33

Pro tebe k společenskému oblečení doporučim LCP a kapesní pouzdro. Nosím to takhle prakticky všude, a ztratí se v každý kapse včetně kraťasu. Vypadá to maximálně jako mobil ci menší peněženka, nikdy jsem s touhle kombinaci neměl problém a asi bych neměnil. Nosím díky tomu prakticky nonstop.

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2511

Příspěvek#368 » stř 9. srp 2017, 09:16

A nebo kotníkové a malej 2´´ revolver.



mihlit
Příspěvky: 424

Příspěvek#369 » stř 9. srp 2017, 09:44

Pokud nejde opasek, tak půjde kapsa. V tom případě bych doporučil SW Bodyguard 380. S kohoutem, ale je to DAO, což by zas na nošení vadit nemělo. Mířenku s tak malou by asi stejně nikdo nestřílel. Sám nosím SW Shield 45 na apendixu, ale kvůli oblečení a tak ho neberu vždy. Proto právě o tom bodyguardu jako doplňku do kapsy uvažuji.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#370 » stř 9. srp 2017, 18:22

Díky za odpovědi.

Předchozí vlákno jsem sice četl celé, nicméně kapesní pouzdro nebo etuje mi až doposud připadaly spíš jako hodně divoká exotika... Nuže, mám podněty, co si jít vyzkoušet. Pořadí, které jsem si z toho udělal, je zhruba toto:

1) Kapesní pouzdro - tajně jsem si na něj myslel jako na nejpohodlnější variantu. Můžete mi ale někdo prozradit, jak se z toho tasí? Nedokážu si to úplně dobře představit. Jinak by nebyl problém, jsem zvyklý v kapsách nosit hromadu věcí a nikdy to podezřele nevypadalo.

2) Etuje. Asi bych vypadal trochu jako Igor Hnízdo, je to přeci jen nápadné. A když se to maskuje jako pouzdro na peněženku / mobil, tak to zase přitáhne jinou nechtěnou pozornost. Tohle už by vyžadovalo více fištrónu, ale pořád je to proveditelné.

3) Bederní pás. Obávám se, že by mi asi dobře neudělal. Trhacích košil na trénink bych sice pár našel :-), ale pohodlí je v tahu a přístup ke zbrani taky horší...

-) IWB kydex by asi byl vidět; počítám s ním pro volný čas (košile volně) a kdyby se mi náhodou podařilo to nějak zamaskovat i pod pracovní košili, tak bych ho používal univerzálně; na to ale nelze předem spoléhat.

Typy doporučených zbraní si samozřejmě také projdu (na důvody pro SF spoušťák se zeptám v jiném vláknu, sám jsem zatím na žádné výhody nepřišel, ale to sem nepatří). Ještě jednou díky.

Uživatelský avatar
ladaj
Příspěvky: 588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#371 » stř 9. srp 2017, 19:21

Pokud z toho nemají čučet klipy (vnitřní opaskové na podbřišku nebo na boku) při zakasané košili, tak leda nějaký pružný pás nebo kapsa (hledej např SmartCarry) nebo kapesní futrál. Většina z toho se dá ukutit, klokaní kapsa by šla i upevňovat třeba sucháčem, pokud bys protikusem vybavil kalhoty... kapesní pouzdro lze ohnout z kousku koberce a případně opět fixovat sucháčem nebo sichrhajckou v kapse ... do některých šílenějších věcí se výrobci pouštět nebudou. Na nošení v kapse by mohlo stačit i chránítko spouště - triggerguard - uvázaný volně třeba za poutko.



dfgdsster
Příspěvky: 109

Příspěvek#372 » stř 9. srp 2017, 20:44

IWB kydex nebo hybridni videt nebude ani se zakasanou kosili - krom poutek, coz se da resit tmavym opaskem a tmavymi kalhotami.



jhora
Příspěvky: 1388

Příspěvek#373 » čtv 10. srp 2017, 06:39

Z mé zkušenosti nejpohodlnější je samozřejmě etuje na opasek (v podstatě OWB pouzdro), nosím takovou jako pouzdro na telefony a ani o ní nevím. S tou je obtíž že i pro malou pistoli bude celkem velká, pro velkou pistoli vypadá už docela hodně jako něco na zbraň (musí být na stojato) a asi by přitahovala dotazy typu "na co to máš". Nenapadlo mě ji uvést, protože ji nemám na zbraň, ale na ty telefony :D

Ale bederní pás je pohodlnější než většina pouzder - jedinou nevýhodou je, že ve velkém vedru se pod ním člověk docela přehřívá i když nosí triko (což pod košili nosím). Dokonce mám i košili na patenty, která řeší problém s tasením (a dají se koupit formální košile s falešnými knoflíky v horní části, které jsou ve skutečnosti nahoře na suché zipy). Porovnat ho z kapesním pouzdrem nedokážu, to jsem zatím nezkoušel.



pelanj
Příspěvky: 888

Příspěvek#374 » pát 11. srp 2017, 09:11

Já jsem propagátorem tohoto - mám to pro G26 a v kapse o něm ani nevím: https://www.alabamaholster.com/product/ ... t-holster/

S něčím tenčím/menším je to asi ještě lepší. Tasí se naprosto luxusně - díky tomu háku pouzdro zůstane v kapse. Ještě tam má takovou malou opěrku pro palec, takže jde třeba s rukou v kapse "vycvaknout" a pak rychle vytáhnout. Ruka v kapse není nikomu nápadná, dá se jít s rukou na zbrani, pokud to situace vyžaduje.



SC1
Příspěvky: 367

Příspěvek#375 » pát 11. srp 2017, 09:24

To vypadá fakt dobře a i cena je slušná. V tuzemsku to asi k vidění není, co?

Btw. Akorát v tom seznamu zbraní, pro které to vyrábí, mi připadají divné ty velké služební pistole (na to asi musí být kapsy jak v pohádce o krtkovi).

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů