14.10.2017 - Závod LOS: Regi Memorial 2017

Kdy a kam za střílením

Moderátor: LOS vedení



ZbraneKvalitneCZ
ZbraneKvalitneCZ
Příspěvky: 1015
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » pát 14. črc 2017, 23:05

komentáře k závodu

14.10.2017
Hodonice, IPSC Znojmo

Regi Memorial 2017

http://los.zbranekvalitne.cz/zavody/891/

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#2 » ned 3. zář 2017, 18:26

1) Máme i FB stránky, kde pořadatelé budou informovat o závodě: https://www.facebook.com/regimem/

2) "Startovné" - startovné není v pravém slova smyslu startovné. Je to dobrovolný příspěvek do neveřejné sbírky pro charitativní účely - celý výtěžek startovného bude věnován. Je třeba si uvědomit, že tam tak 30 lidí bude stavět a těch 30 a 20 dalších bude "obsluhovat" závodníky v den závodu a nakonec to tak 15-20 lidí bude bourat. Budou to poměrně dlouhé, náročné a vypečené situace. Všechno toto tito lidé udělají zdarma. Naopak - ponesou náklady na cestu, ubytování a částečně stravování na místě. Kdyby to měl být placený závod, stál by při své velikosti cca. 1.000 Kč/os. Jen bychom byli rádi, abyste znali hodnotu závodu a určité rozmezí, které nám přijde "přirozené".

3) hledáme rozhodčí LOS případně IPSC či rozhodčí z podobných závodů a k nim pomocníky - nemůžeme slíbit nic víc, než spoustu práce, potu a slz... Snad jen pocit, že se udělala práce, která má snad význam. Věcná "odměna" rozhodčím byla vloni hrnek a tričko vlastní edice. Rozhodčí nestřílí v den závodu, nestřílí ani do závodu. Pokud se v pátek podaří postavit situace zavčasu, mohou si střelit prematch mimo závod.

4) počet ran - viz. propozice (do 100 ran puška, do 100 ran pistole).

5) terče budou použité jako mix fototerčů, LOS terčů, malých LOS terčů, popperů a gongů

6) v normálním LOSu sice nejsou povolena pouzdra a držáky zásobníků pro dlouhé zbraně. Na tomto závodu to samozřejmě povolené bude.

7) Pravidla LOS omezují počet nábojů na situaci na 12 u krátké a 18 u dlouhé zbraně. Zde toto omezení neplatí.

99) Rychlokurz pravidel LOS - pro účely REGI MAMORIÁLU:
Pouzdra na krátkou - buď opasková na straně silné ruky na boku, nebo pro ozbrojené složky může být stehenní. Pouzdra, která mají pojistku na úrovni lučíku, kterou je potřeba zmáčknout pro vyndání zbraně nejsou zakázaná, ale střelec bude startovat bez náboje v komoře krátké zbraně.
Pouzdra na zásobníky - buď opasková, nebo i žádná - ozbrojené složky mohou mít pouzdra na zásobníky kdekoliv, civilisté zásobníky do krátké při startu skrytě nošené
Střílí se nejméně 2 rány do terče, popper do padnutí. Papírový terč se považuje za vyřešený, pokud na něj padly alespoň 2 výstřely, kovový je vyřešený, pokud padne, nebo nevratně padá.
Terče se řeší v pořadí, v jakém se odkrývají - střelec by se měl při krytí odkrýt jen proti části 1 terče (ale budeme to brát s rozumem).
Prst je vždy mimo prostor lučíku kromě chvíle, kdy střelec chce střílet, dávat ránu jistoty či manuálně spouštět kohout přes palec.
Bezpečný úhel - "dolů" minimálně 3m před sebe, "nahoru" maximálně do výše valu !!!, do stran povětšinou max. 180 stupňů. Bezpečný úhel platí nejen při střelbě, ale i při manipulaci !!!
Se zbraní se manipuluje pouze v bezpečné zóně nebo na startovní čáře na pokyn rozhodčího. Se střelivem se manipuluje kdekoliv mimo bezpečnou zónu.
Vybitá zbraň = zbraň bez nábojů i bez zásobníku ve zbrani
Krátká zbraň se přenáší výhradně v opaskovém/stehenním pouzdře (vybitá, spuštěný závěr a bicí mechanismus).
Dlouhá zbraň se přenáší buď v pouzdře, nebo na popruhu nebo v ruce. Vždy jen vybitá. Buď vlaječkou v oblasti výhozího okénka, nebo se závěrem vzadu (zbraně střílející ze zadní polohy závěru se závěrem vpředu). Zbraň přenášená mimo pouzdro musí při přenášení mířit kolmo vzhůru nebo kolmo dolů - NIKDY NA NIKOHO KOLEM !!!
Všechna zásadní porušení bezpečnosti znamenají okamžitou diskvalifikaci.
Hodnocení je dle pravidel LOS. Terče: ALFA bez penalizace, CHARLIE = +1s, DELTA = +2s, Miss terč = +5s, Miss Popper = +10s, Neterč = +10s, procedurální chyba = +3s. Penalizace se přičítají k čistému času od zvukového signálu po poslední výstřel.

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#3 » ned 3. zář 2017, 18:54

infield píše:bylo by fajn, kdyby se u tohoto typu zavodu zrusil pozadavek na skryte noseni pro civilni strelce.


Na stagich, kde bude puska i pistole to zvazime... Dik za napad.



PaF
Příspěvky: 877

Příspěvek#4 » pon 11. zář 2017, 18:55

Já bych skryté pro krátkou a její zásobníky nechal. Při troše šikovnosti se i 1-2 do dlouhé schovat dají. Otázkou je, jestli to dává smysl, když v rukou držím neskrytě tu dlouhou ;) .

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#5 » úte 12. zář 2017, 15:44

Presne prave proto se realne zvazi, ze na stagich s dlouhou nebude skryte vyzadovano...

Uživatelský avatar
Infidel
Příspěvky: 91

Příspěvek#6 » stř 13. zář 2017, 22:42

Osobne bych radeji aby to bylo zruseno uplne a ne jen na stage kde je i dlouha. kdyz bych chtel napriklad zavod pojmout trochu sportovneji, musel bych resit dve ruzna noseni pro kratkou podle typu stage a to me prijde trochu krkolomne. Ale kdyz ne, tak aspon neco... Díky za zvážení

resit skryte noseni kratke zbrane kdyz tam clovek nosi a beha s dlouhou me prijde trochu zbytecne



Repair
Příspěvky: 3

Příspěvek#7 » stř 13. zář 2017, 22:52

Chtel bych pomoct jako rozhodci ale nemam moc zkusenosti samostatne su na to asi netroufnu. Muzu delat nejakeho pomocneho rozhodciho nebo asistenta? Kdy se musi dojet na misto v patek rano? Dik za odpoved Patrik

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#8 » čtv 14. zář 2017, 18:52

Ahoj, diky moc za nabidku.
Pro pomcniky a rozhodci plati nasledujici organizacni pokyny:
- sraz v 09:00 strelnice Hodonice v patek 13.10. (mozno dorazit ve ctvrtek vecer)
- na miste zajistena obcerstveni a nocleh pod stanem, pod sirakem ci ve vlastnim aute
- vsichni to delame komplet zdarma
- nikdo z nas nestrili
- v patek se stavi a pripravuje
- v sobotu sraz organizatoru v 7:00, docvakaj se terce, doladej drobnosti, probehne registrace, briefing
- v sobotu po zavode probiha prvni cast uklidu (terce, drzaky, poppery, zasteny...) se stahnou na kraj situace, nebo lepe se odnesou, kam patri
- v nedeli probiha zbytek uklidu (zazemi, obejiti situaci se spravcem, predani strelnice)
- kazdy necht dorazi podle svych moznosti (jsou lidi, co priejdou jen v patek, jsou lidi, co prijedou jen v sobotu) - ale je potreba to dat vedet dopredu, kdo, kdy
- posli mi na sebe odkaz na FB, pokud mas - zaradim te do neverejne skupiny Regi Organizatori.

Diky moc.

EDIT: casy posunute na 9:00 v patek a 7:00 v sobotu, aby byla jistota, ze se vse stihne vcas.

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#9 » čtv 14. zář 2017, 23:42

Kazdopadne - jelikoz poradatelu neni nikdy dost...
Zdvorile zadam kohokoliv, predevsim certifikovane a zkusene rozhodci LOS... Kazda hlava a ruka dobra.
Jak pravil W.Churchil - nenabizime nic, nez pot a slzy... My teda nabizime jeste dobry pocit z toho, ze clovek udela neco pro jine.
Bude to, jako vzdy, narocne, dlouhe, bude to makacka... Bude to zadarmo. Ale ten pocit "pomohl jsem nekomu, jehoz blizky i za me polozil zivot" za to stoji.

Uživatelský avatar
tom
Příspěvky: 245

Příspěvek#10 » sob 30. zář 2017, 16:01

Prosím o změnu zbraně z pušky na PDW. Tomáš Krejčí squad.10

Uživatelský avatar
cmk
Vedení LOS
Příspěvky: 2231

Příspěvek#11 » ned 1. říj 2017, 09:01

DIVIZE zde vůbec neřešíme.
Jak praví pravidla RM - divize budou "Ženy", "Ozbrojené složky" a "Civilisté". Rozdělení proběhne na místě dle "oblečení".
Od civilistů bude očekávána možnost skrytého nošení krátké na situacích, kde se bude střílet JEN krátkou (ještě v řešení).
Od ozbrojených složek se očekává určité přiblížení se full gearu (tepláky s opaskem a tričko s názvem ozbrojené složky je fakt málo).
Od žen se očekává... Obléct se mohou jako OS nebo civilisté.



Ogres
Příspěvky: 35

Příspěvek#12 » ned 1. říj 2017, 10:32

Můžu se zeptat co vás vede k rozdělení na divize dle "oblečení" ? Logičtější mi připadá rozdělit střelce na optická vs mechanická mířidla.

Uživatelský avatar
DawiX
Příspěvky: 20

Příspěvek#13 » ned 1. říj 2017, 17:52

Cau. Technickou ohledne popruhu a bezpecnosti. Chtel bych to zkusit strelit Simonovem. Pekne se schrankou a nabojovejma paskama :twisted: Standartne v LOSu by nebyl problem, protoze pravidla ani vyuziti popruhu neumozni a dlouhou proste celou dobu na stagi z ruky nedam.

V tomhle pripade predpokladam neco ve stylu HT Cup a prechod na stagi z dlouhy na kratkou, nebo obracene. Simonov na jednobodak fakt nedam a s dvojbodakem, mam pocit ze velmi pravdepodobne se porusi bezpecnost (viz treba mireni min 3m od sebe do zeme). Mysli se na tohle v procedurach? Pokud by to bylo jako HT Cup, tak to radsi na Simonov kaslu a radsi zustanu v PWD :)

Ogres píše:Můžu se zeptat co vás vede k rozdělení na divize dle "oblečení" ? Logičtější mi připadá rozdělit střelce na optická vs mechanická mířidla.

Protoze se vychazi z pravidel LOS? http://los.zbranekvalitne.cz/d/los/los- ... a-2016.pdf strana 16 hned odstavec nahore:
"Ve skupině Ozbrojené složky smí závodit pouze zaměstnanec ozbrojených složek. Pokud chce závodit v této
skupině, musí použít služební uniformu, protože pak smí použít speciální vybavení (taktická pouzdra atd.)
a viditelně nošenou zbraň tak, jak to zákon neumožňuje běžným občanům."



Ogres
Příspěvky: 35

Příspěvek#14 » ned 1. říj 2017, 20:37

DawiX: OK, vychází se z pravidel LOSu, ale zároveň na závodě bude několik výše popsaných výjimek. A jak je psáno nepůjde o "zaměstnance ozbrojených složek", ale o to jak kdo přijde ustrojený.
Osobně bych dal přednost u takovéhoto závodu, který je formátu "2 gun", na rozdělení divizí podobně jako u IPSC pušky STANDART a OPEN, a na předepsané oblečení a skryté nošení se vykašlal.
Ale respektuji pravidla pořadatele a jako civil se rád zúčastním... :)



PaF
Příspěvky: 877

Příspěvek#15 » pon 2. říj 2017, 15:53

Jen krátký dotaz... PDW a puška samonabíjecí budou střílet v jedné divizi?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti