Glock 43 vs. Walther PPS M2

Glock a spol.
Uživatelský avatar
r626
Příspěvky: 164

Příspěvek#46 » stř 19. dub 2017, 17:20

Obrázek

10m rovnez Avim.. na presnost si taky nemuzu stezovat. Jde o zvyk



MarkusG
Příspěvky: 15

Příspěvek#47 » stř 31. kvě 2017, 00:14

U mě vyhrálo PPS. Ještě jsem zkoušel Shielda, ale z těch 3 zbraní mi prostě PPS padlo do ruky jako pr**el na hrnec. Koupil jsem i s vědomím že se časem kosmeticky "oloupe" hlaveň.

Uživatelský avatar
rumcajs_tr
Příspěvky: 121

Příspěvek#48 » sob 7. říj 2017, 11:25

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda někdo ví o nějaké střelnici v Praze, kde jsou na vyzkoušení G42 i PPS současně.... samozřejmě další subkompakty vítané (MP Shield), ale není podmínkou... díky



GreatLama
Příspěvky: 155

Příspěvek#49 » sob 7. říj 2017, 11:55

Na sporilove mají g43 a pps.

Uživatelský avatar
rumcajs_tr
Příspěvky: 121

Příspěvek#50 » sob 7. říj 2017, 12:15

Super, diky



GreatLama
Příspěvky: 155

Příspěvek#51 » sob 7. říj 2017, 12:57

Před koupí jsem si tam byl osahat g43 a pánové me ,,donutili'' osahat si i pps :)

Uživatelský avatar
rumcajs_tr
Příspěvky: 121

Příspěvek#52 » stř 11. říj 2017, 15:43

Tak PPS M2 už je doma. V pondělí zaskočím na PČR ho přihlásit, PZ bude snad rychle, a pak tradá na střelnici :)



mamlas
Příspěvky: 24

Příspěvek#53 » pát 8. čer 2018, 09:11

Jsem naprostý začátečník, G43 byl má jediná alternativa při koupi první zbraně. Ochotný prodejce mi umožnil její vyzkoušení na střelnici. V ruce to bylo o dost divočejší, než CZ75, kterou jsem měl u zkoušek. Na to mě prodejce předem upozornil, dalo se to zvládnout a dokonce jsem i něco trefil. Bylo rozhodnuto, beru G43. Když jsme už balili, začala na vedlejším stavu střílet nějaká paní z malé pěkné pistole. Zeptal jsem se prodejce, co to je za zbraň, on na to, že Walther PPS M2. Slovo dalo slovo, paní mi jí nejprve ukázala a pak i půjčila k vyzkoušení. Dal jsem 4 zásobníky a bylo jasno. Oproti G43 mnohem pohodlnější střílení, jistější úchop a pro mé oči mnohem čitelnější mířidla. Tak místo plánovaného Glocka 43 mám Walther PPS M2 a zatím nelituji (na ty 3000, o které byl dražší než G, už jsem zapomněl).

Uživatelský avatar
Sufa
Příspěvky: 126

Příspěvek#54 » sob 28. črc 2018, 16:34

Tak já přispěji s mou včerejší zkušeností.

Střelnice v Brně, porovnání PPS M2 a G43.

Na střelnici jsem šel s tím, že další Glock v mém trezoru spíše ne, že - po chvále zde - to bude Walther. Dokonce zjištěno, kde v Brně mají skladem a že hned po střelbě si pro něj zajdu.

Dopadlo to zcela jinak.

První velké překvapení bylo, jak moc působil PPS M2 v ruce váhově těžší oproti G.

Předmětem tohoto nemá být diskuse o tom, zda někdo skryje jako EDC G19, P226, 1911 apod. Prostě vím, že pokud mám nosit zbraň opravdu všude bez limitů, musí to být subcompact malý a lehký.

Jsem vysoké a hubené postavy. Nosím v zásadě jen společenské oblečení, ale chci mít u sebe zbraň i při sportu-běhání.
Takže první velké minus, váha. Již v ruce je jednoznačně znát vyšší váha PPS M2.

To stejné platí i pro velikost.

Byť v tabulkách, na fotkách a srovnáních to tak nevypadá, ale Walther je dále prostě větší, přičemž rozhodně nejde pro mne o neznatelný "milimetr".

Mám velké ruce, s dlouhými prsty. Proto po mnoha zkušenostech s Glocky 17 a 19, u nichž mám L gripy, udělaný stippling, aby mé dlouhé prsty měly dobrý úchop, jsem si byl po přečtení názorů v tomto vlákně před příchodem na střelnici jistý, že PPS M2 bude pro mé ruce s tím, jak má tvarovanou pažbu, jednoznačně lepší.

Obě zbraně jsem měl se zásobníky o nejmenší kapacitě. Tak je chci i nosit, aby byly co nejmenší.

Walther - ruka je prostě jinak posazena na pažbě a mně to nevyhovovalo. Neustále mi zbraň cestovala. Střelba jednou rukou znamenala neustálou změnu polohy zbraně v ruce.

Glock mně v ruce seděl překvapivě dobře. Nevím, jak je to možné, když má ty pažby prostě jak kus cihly, ale G43 mi v ruce příliš necestovala, resp. ne tak, jak PPS. Ty zbraně jsou (v návaznosti na služební náboj) tak malé, že úchop jsem po několika výstřelech upravovat musel u obou, ale u PPS M2 to bylo mnohem častěji.

V zájmu objektivity musím říci, že na Glocku bylo poznat, že si ho tam půjčuje mnoho lidí, a tak šla spoušť perfektně, ne - jak mám vlastní zkušenost s novými zbraněmi, kdy to trvá, než se zbraň zajede a mnoho lidí je proto z první střelby s G překvapeno - s "nezajetou" a jakoby "drhnoucí" spouští.

Po přečtení názorů zde jsem očekával u G43 opravdu "velké pecky", z kterých zde byla řada lidí po výstřelu překvapena, ale já nic zásadního nezaznamenal. Jistě bylo poznat, že PPS M2 je při a po výstřelu o něco kultivovanější, ale paradoxně výsledky střelby jsem měl lepší s G.

Dal jsem s každou ze zbraní 50 střel.

Soustřel jsem měl lepší s G43. U PPS M2 mně příliš nevyhovovala poloha ruky na pažbě.

Co z toho plyne?

Že nejlepší je osobní zkušenost. V této diskusi vycházelo srovnání jednoznačně ve prospěch PPS. Každá ruka a feeling při držení zbraně bude jiný, a proto před koupí je lepší prostě jet tam, kde obě zbraně mají na vyzkoušení, a otestovat.

A já si dám odstup a za týden půjdu porovnat tyto zbraně znovu.



Indian
Příspěvky: 1427

Příspěvek#55 » sob 28. črc 2018, 21:02

@Sufa: Díky za srovnávací test. Taky jsem střílel z obou, ale ne hned spolu. A protože uvažuji o nákupu malého prcka na nošení í v šortkách tak si asi udělám stejny test.

Uživatelský avatar
Antony30011
Příspěvky: 536

Příspěvek#56 » pát 31. srp 2018, 21:39

Přidám svůj názor. Byl jsem dnes dát krabičku z G43 a W PPS na Awiwu v Brně. SW Shielda nemají, kolega mi ho radil, škoda, ale je to tak. SWčko bych si taky zkusil rád...

G43: pro mě špatný do ruky, nesedí mi tvarově. Ani povrchová úprava. Ze spocených rukou mi při každé ráně "klouzal" nahoru. Víc kope, tím pádem jsem hůř nastřílel, horší soustřel.
W PPS: lepší úchyt, lepší tvar, to drážkování nebo co to je mi sedlo do ruky, neklouzalo ani po 5 ranách. Prostě pevný a jistý úchop. Kope méně, tím pádem lepší sousřel. Pro můj prst lepší a plynulejší spoušť. Před časem jsem střílel z PPQ a tam mě spoušť zarazila. Málem jsem nebyl schopen trefit terč - nic nic a najednou buch. U PPS krásně plynulá spoušť.

Chci na SF pistoli přejít z W PP (Fég) a W PPS mi prostě sedl lépe. Nicméně, bavil jsem se se známým na střelnici, on to má přesně naopak :) takže je to přesně jak píšou kolegové předemnou - každý si musí zkusit. Co mě příjemně, nové zásobníky se daleko lépe ládují než u toho mého Féga. Na Féga si vždy brávám na UpLulu, u budoucího PPS (které jsem dnes vybral :) ) to půjde i bez ní... upozorňuji, že jsou to vše mé subjektivní pocity! Nijak G nehaním, mi prostě nesedl. Na to konto W mi sedl moc pěkně

Uživatelský avatar
Blacky
Příspěvky: 2518

Příspěvek#57 » pát 19. říj 2018, 14:01

Ja mám ted G43 na osahani, zitra strelba, ale uz ted me "sere". Nesedi to v ruce, spoust je neprijemna. Je hrozne tezkej na "hlavu". Ram pusobi hrozne slabe, rukojet se stiskem deformuje, zasobnik je superplastovej. Mnooooo tezky zklamani.

Uživatelský avatar
Czgunova
Příspěvky: 142

Příspěvek#58 » stř 24. říj 2018, 06:34

PPS prý má novou lepší texturu gripu. Pokud jen na nošení zbraň něco vydrží. Ale pokud rozhodnutí jen dle váhy+velikosti ->G42+SW Bodyguard.
Tohle schovaš zkrátka všude a ani nevíš kde je. Kapsa kalhot,bundy, kraťas .... hlavně neříkejte že ráže nestačí. Kevlar u nás moc nefrčí.



Vasin
Příspěvky: 54

Příspěvek#59 » stř 24. říj 2018, 20:19

Dnešní zkušenost ze střelnice na Spořilově.
Cca 120 ran z každého modelu, z toho vždy 50 v Subsonicu 9.7.
Před tím jsem si byl oba osahat na prodejně a asi po hodině všehomožného ošmatávání a pomeřování jsem měl celkem jasno už před střelbou. A to PPS, lepší držení, lepší mířidla, větší kapacita v základu (s botkou), líbivější, větší velikost jen nepatrná.
I obsluha měla jasno pro co se rozhodnu, prý zatím snad nebyl nikdo pro 43.

Začal jsem obouruč na 5 pak 6,7,8 10,15 metrů.
Pak jednoruč na 5,6,7, 8 metrů a to nejdřív pravá potom levá ruka. Vždy ve svižnějším tempu po 5 ranách.
Terč dvě figury (enemy a rukojmí), enemy pro 43, rukojmí pro pps.
Za mne nevidím extra rozdíl v kopancích, na to asi nemám cit. I když pocitově jsem musel 43 víc rovnat (tahat zpět na cíl)..... No ale
... Od prvních ran u 43 bezva soustřel narozdíl od pps a to od 5 do 7 m, od 8 výš mělo navrch zase pps.
43 sice víc lítala z cíle, ale vracet jí byla pohoda (ty mířidla mi neuvěřitelně sedly), pps jsem kromě rozptylu strhával i dost doleva (potvrzeno názorem vedle střílejícího).
Takže nasucho pocitově lepší pps o parník.
Na obranu, což předpokládám, že bude 5 až 7m lepší 43 o dva parníky.
Jinak klasický fmj a subsonic je sice rozdíl, né o parník, ale něco tam, je, takže pro mne subsonic na nošení dobrá volba.
Tož, fakt se ukázalo, že až při střelbě se pozná co komu sedne a co ne. A na konci se mi 43 držela pocitově líp než pps, zjistil jsem že mi vadí nepoměr délky pažby vůči tloušťce, i proto jsem myslím strhával.



radim78
Příspěvky: 302

Příspěvek#60 » stř 24. říj 2018, 21:41

43 pri trose cviku dokaze dost prekvapit.
I volsove ruce dovedou sklopit 5/5 popru na 50m ;)
Jinak ty subsoniky na noseni - z hlediska terminalni balistiky (prustrelu a potencialu kolateralu) jsi si asi nemohl vybrat hur.
Na to je tu ale jine vlakno.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů