Neadekvátní přístup ze strany PČR se zbraní v ruce?

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy


GeorgeP
Příspěvky: 28

Příspěvek#61 » pát 6. říj 2017, 22:21

Z videa, resp. slov toho policajta je patrné, že jediným účelem bylo zastrašit řidiče a pomstít se mu za to, že si je dovolil školit. To dokládá ostatně skutečnost, že když zjistili, že má kameru, tak se sebrali a vypadli. Šetřený přestupek nevyřešili, o události ani použití zbraně nesepsali úřední záznam. Zneužití pravomoci úřední osoby. Úmysl způsobit závažnou újmu spočívající v nebezpečném vyhrožování zbraní, a to výkonem pravomoci v rozporu se zákonem o Policii.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4576

Příspěvek#62 » sob 7. říj 2017, 12:43

plavcik : Proti komu zasahují neví dopředu nikdy. Celý případ tady nezná nikdo z nás ale soudců je tady habakuk.

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#63 » sob 7. říj 2017, 16:52

Marinakus: případ nezná nikdo, ale video viděli všichni. Nenapadá mě moc alternativních možností, jak ho interpretovat.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4576

Příspěvek#64 » sob 7. říj 2017, 17:13

Graver : Mám nápad. Necháme je zastřelit za úsvitu. :D

Uživatelský avatar
Rottwik
Příspěvky: 116

Příspěvek#65 » sob 7. říj 2017, 18:05

A proč čekat až do úsvitu?

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4576

Příspěvek#66 » sob 7. říj 2017, 18:14

Jasně. Nejlépe hned a bez soudu.

Uživatelský avatar
wigum
Příspěvky: 921

Příspěvek#67 » sob 7. říj 2017, 18:27

marinakus píše:plavcik : Proti komu zasahují neví dopředu nikdy. Celý případ tady nezná nikdo z nás ale soudců je tady habakuk.

Případ je fuk, ale to chování je prostě problém. Vždyť to znáš, naprostá většina lidí nám jen nadávala a urážela a kdybych se pokaždý měl nechat takhle vytočit, pro takovou hovadinu, tak bych si to dávno hodil.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4576

Příspěvek#68 » sob 7. říj 2017, 18:39

wigum :A jak vidíš, tak to přetrvává. Takže naposled a znovu. Dle dodané dokumentace zákrok adekvátní nebyl. Co tam ten zoufalec předváděl předtím lze jen odhadnout. Souhlasím, že by tím nemělo být ovlivněno jednání policistů, i když jsou to taky jen lidi. Ovšem hysterie kolem toho je ani ne tak úsměvná jako tak trochu idiotská. Na vyhození ze služebního poměru nebo podobná rozhodnutí to podle mě fakt není. Leda že by si na tom chtěl někdo udělat kariéru, či pan Chovanec volební kampaň. Nenutím nikoho k souhlasu s mými názory. Já působil vždy jen ve výkonných složkách a přežil jsem. Za pozornost ovšem stojí, jak se teď před volbami všechny nadřízené složky okamžitě omlouvají aniž by byl potencionální přestupek (nebo dokonce trestný čin) prošetřen a vyvozeny konečné závěry. Děkuji za pozornost.



Jezevec
Příspěvky: 139

Příspěvek#69 » sob 7. říj 2017, 20:57

Jasně že se omlouvají, protože kdyby to neudělali tak je v tom budou ostatní koupat. Hlavně při tahle medializovaným případu.
Já vím, že u policie to není žádnej med. Pár známých policajtů mám, ale snad má policie nějaký etický kodex a taky skládají všichni slib. A takový chování jako předvedli borci z mercedesu by se v něm hledalo těžko. Nebo jestli se na počest prezidenta zavedl pozdrav ""ty kundo"...Je vidět jak na něj z ostra naběhli a začli se dekovat po tom co jim řekl že má v autě kameru. Opravdu mi to připadá jako chlazení žáhy, který neproběhlo protože všechno by bylo na záznamu.



Hujer Viktor
Příspěvky: 328

Příspěvek#70 » sob 7. říj 2017, 21:18

marinakus
1. policista v civilu není oprávněn zastavovat auta (to by se dalo nějak okecat)
2. to že potetovanej magor s pistolí v ruce řve ku*rva, k*nda nepokládám za prokázání příslušnosti k policii (pokud není založenej nějakej novej speciální útvar)
3. to že začne napadat zpacifikovaného člověka místo, aby se legitimoval je už úplně mimo

policie je represivní složka státu a musí dbát na dodržování zákonů a většina lidí bude nadávat do té doby dokud na sebe nebudou uplatňovat stejné nároky jako na ostatní
řidič co překročí rychlost je bez řidičáku, bez ohledu na to jestli je na něm existenčně závislej
ti dva zvorali co mohli a nebyli postaveni ani mimo službu

a to že někdo další z ku*va, k*ndy ty dva omlouvá policii fakt dobrý jméno nedělá.



kiv61
Příspěvky: 580

Příspěvek#71 » sob 7. říj 2017, 22:50

Marinakus:
"Na vyhození ze služebního poměru nebo podobná rozhodnutí to podle mě fakt není."

A co by to už k_va mělo být?
Až takové pako/bezmozek někoho odstřelí/zbije do němoty, separuje mu ledviny či slezinu a játra ?
Nějak opravdu nepobírám Vaše vidění světa ...

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#72 » ned 8. říj 2017, 06:02

Přirozená kolegiální reakce. Prostě mu to jako insiderovi nepřijde zase tak excesívní. Zřejmě už viděl výživnější případy. Policajti jsou chudáci, nemají to lehký, všichni jim jen nadávají... přes "nedivte se" až k "vlastně buďte rádi". S tím se nedá nic moc dělat - prestiž policie dělají policajti a ti už jsou jinde.

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#73 » ned 8. říj 2017, 06:06

Just to add: Marinakus má pravdu - na vyhození to není. Chápejme to správně - to je prostě popis reality, ne nějaký kontroverzní názor do pranice. Nevyhodí je. Nebyli ani postaveni mimo službu. Oni je takové chtějí.

Uživatelský avatar
marinakus
Příspěvky: 4576

Příspěvek#74 » ned 8. říj 2017, 06:18

Pánové, podobné názory a odsouzení jsem čekal. Přesto jsem prostě musel napsat, co jsem napsal. Pokud jste si všimli, také nesouhlasím s tím, co ti dva provedli. Pouze se mi nelíbí reakce některých přispěvatelů založené především na základě mediálních informací. Takový malinký soudce Lynch. Prostě "MY VÍME".

Uživatelský avatar
graver
Příspěvky: 656
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#75 » ned 8. říj 2017, 06:39

Marinakus: to je v pohodě - jsme každý někde jinde a nemůžeme se shodnout. Tebe asi trochu ovládla hysterie - jiný názor prohlašuješ za Lynč. Mám-li mluvit za sebe, já prostě takové kreatury u policie nechci. Nevím, jestli to bylo vidět tady, ale vždycky jsem měl spíš tendence se policajtů a některých jejich zásahů zastávat. Tohle bylo ovšem dostatečně mimo. Ano, můj názor je založen jen na mediální informaci. Ty máš nějaké jiné, které by to vcelku explicitní video mohly posunout jinam? Pokud ne, je i tvůj názor založen na mediální informaci. Zkus to tedy nevyčítat jiným - každý pracujeme s tím, co máme.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 36 hostů